Παιδικό υπνοδωμάτιο(ο φωτισμός).

Την χρονιά που πέρασε είχαμε αφήσει εκκρεμότητες.
Μας έπιασαν βλέπεις οι γιορτές και αφιερωθήκαμε στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
Τώρα που αρχίσαμε να μπαίνουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς,ήρθε η ώρα να πάμε λίγο πίσω,τότε δηλαδή που είχα ξεκινήσει να σας δείχνω με λεπτομέρειες το υπνοδωμάτιο της Στεφανίας που μεταμόρφωσα ριζικά μεν αλλά με πολύ εύκολους και οικονομικούς τρόπους.
Έτσι σήμερα θα σας μιλήσω για τον φωτισμό στο παιδικό μας δωμάτιο και από τις δικές μου επιλογές και εμπειρία,ίσως κρατήσετε κάποια ιδέα για τους δικούς σας χώρους.

Ο φωτισμός στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και θεωρώ ότι και οι τρεις πηγές φωτισμού που θα σας παρουσιάσω είναι απαραίτητες από την ηλικία που το παιδί θα πάει σχολείο μέχρι και αργότερα.
Όπως σας είχα πει,το στυλ που έδωσα σ' αυτό το δωμάτιο είναι μίνιμαλ,δηλαδή λιτό και απλό στην διακόσμηση,χωρίς υπερβολές,με ψυχρά χρώματα στον τοίχο αλλά και στα αντικείμενα,όπως το μαύρο και το άσπρο και φυσικά λιτές γραμμές και στα έπιπλα,όχι σκαλιστά και έντονα αλλά με λεπτές και ευθείες γραμμές.
Με αυτές τις βασικές γνώσεις γι' αυτό το στυλ,διάλεξα το φωτιστικό οροφής από το Ikea.Ήταν ότι ακριβώς ήθελα και μου ταίριαξε τέλεια στο σύνολο!

Είναι χάρτινο και έχει συρματάκια στις άκρες για να τα στραβώσεις εκεί που σου αρέσει.Μπορεί να γίνει φουντωτό σαν το δικό μου ή να το κάνεις ακόμα πιο λιτό αν τα λυγίσεις λιγότερο!

Το φωτάκι νυχτός είναι απαραίτητο σε κάθε παιδικό δωμάτιο,μην σου πω και στων μεγαλύτερων τα υπνοδωμάτια!Εγώ θέλω τη νύχτα οπωσδήποτε ένα μικρό φωτισμό και στο δικό μου δωμάτιο!
Αυτό το υπέροχο φωτιστικό(πάλι από το Ikea αλλά δυστυχώς νομίζω δεν διατίθεται ακόμα στο κατάστημα)το είχα αγοράσει πριν από χρόνια.

Κρέμεται κι αυτό από το ταβάνι και μοιάζει με πλανήτη.Το φως που δίνει την νύχτα είναι τόσο όσο χρειάζεται αλλά είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί δεν φωτίζει απλά....

Είναι μαγεία να το βλέπεις και να ονειρεύεσαι!

Γεμίζει όλο το δωμάτιο αστέρια και φεγγάρια που πέφτουν ακατάστατα εδώ κι εκεί και ομορφαίνουν το δωμάτιο κυρίως την νύχτα!

Πάνω στα καδράκια μας ένα μεγάλο αστέρι.

Το ίδιο και στην μπαλαρίνα,στον τοίχο με τις εικόνες και ζωγραφιές της Στεφανίας.

Ωστόσο,αν δεν βρείτε το ίδιο φωτιστικό,η Ikea αλλά και άλλα καταστήματα ξέρω ότι έχουν αντίστοιχα φωτιστικά που βγάζουν σχήματα καθώς φωτίζονται και θα βρείτε σίγουρα κάτι παρόμοιο.

Τέλος,από την στιγμή που το παιδί θα πάει σχολείο και θα αποκτήσει το δικό του γραφείο στο δωμάτιό του,θα χρειαστεί και ένα ακόμα φωτιστικό για το διάβασμα.
Οι επιλογές είναι πολλές αλλά πρέπει ο φωτισμός εκεί να επιλεχθεί με προσοχή.
Απαγορεύονται οι λάμπες φθορισμού και προτιμάμε το λευκό φως.
Αν το παιδί είναι δεξιόχειρας τοποθετούμε το φωτιστικό στα αριστερά και αντίστροφα αν το παιδί γράφει με το αριστερό.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά γραφείου,αυτό είναι βέβαιο!
Σε διάφορα χρώματα και μεγέθη,προσοχή όμως λίγο στο μέγεθος.Αν έχετε μικρό γραφείο μην επιλέξετε μεγάλο φωτιστικό γιατί θα είναι αντιαισθητικό αλλά και δεν θα μπορεί να τα βολέψει όλα στον μικρό του χώρο.Καλό θα είναι να έχει βραχίονα που να μετακινείται για να μπορεί το παιδί να το προσαρμόζει στις ανάγκες του.
Το δικό μας φωτιστικό είναι απλό,μαύρο και ακριβώς στο μέγεθος που ταιριάζει σ' ένα μικρό γραφειάκι!Επίσης σημαντικό είναι και ο διακόπτης του που βρίσκεται πάνω και μπροστά στο φωτιστικό για να μπορεί εύκολα το παιδί να το ανοιγοκλείνει.

Με το φωτιστικό του γραφείου αποκαλύφθηκαν κι άλλα πράματα....!!!!
Όμως αυτά θα τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση που θα μιλήσουμε για την οργάνωση του παιδικού δωματίου...και έχουμε εκεί να δούμε πολλά!

Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να δημιουργείτε!
Σας φιλώ ♥


8 σχόλια

  1. Καλημέρα Λαμπρινή! Κατατοπιστικότατη η ανάρτηση σου! Το φωτιστικό πλανήτη το λάτρεψα! Πάω για έρευνα αγοράς! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά ο φωτισμός μπορεί να αναδείξει τον χώρο αλλά και να τον "καταστρέψει"!!!! Μπορεί να "ζεστάνει" ένα χώρο αλλά μπορεί και να τον "ψυχράνει"!!!!Οι επιλογές σου μου άρεσαν πάρα πολύ!!!! Μου άρεσε που ξέφυγες από το "παιδικό" που σε δευσμέυει όσο μεγαλώνει το παιδι!Εννοείτε βέβαι ότι λάτρεψα κι εγώ την ντισκομπάλα-πλανήτη!!!!! Άνετα το έβαζα και στο σαλόνι!!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
    Τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο άρθρο Λαμπρινή! Έχουμε και τα ίδια φωτιστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το φωτιστικό από τα ΙΚΕΑ Λαμπρινή, μοιάζει σαν συννεφάκι και ταιριάζει απόλυτα σε παιδικό δωμάτιο, το άλλο με τα αστεράκια το έχουμε και εμείς αλλά όχι σε πλανήτη αλλά σε μελισσούλα. Ανυπομονώ να πάρω ιδέες γιατί ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα υπνοδωμάτια μας στον ημιώροφο, βέβαια ακόμη είμαστε τα πατώματα και εγώ σκέφτομαι την διακόσμησή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ ωραίο το νυχτερινό φωτιστικό αλλά και αυτό που μοιάζει με μπαλαρινούλα ακαταμάχητο!!!
    Με πολύ γούστο αλλά και προσεγμένη λειτουργικότητα φτιαγμένο το δωμάτιο της τυχερής Στεφανίας... Μπράβο, Λαμπρούκα.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, θέλω και εγώ κάτι αντίστοιχο με το φωτιστικό με τα τα σχέδια,νομίζω είναι απαραίτητο για κάθε παιδικό δωμάτιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τέλεια με τα φωτιστικά αλλά το πρόσωπό μου φωτίστηκε περισσότερο με τις αλλαγές στο blog! Χιχι! Τι τέλεια η φώτο! Φρέσκια, φωτεινή, μοντέρνα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ όμορφη και κατατοπιστική η ανάρτηση σου!Το φωτιστικό πλανήτης το αγάπησα.
    Τα φιλιά μου και ευχές για καλή χρονιά με υγεία ,γεμάτη με χαρούμενες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή