Diy xριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης

Οδηγίες για να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με υλικά της φύσης, όπως κλαδιά, κουκουνάρια, σπάγκο και ανακυκλώσιμο χαρτί περιτυλίγματος.

Με μεγάλη καθυστέρηση σας δείχνω το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά αν ξέρατε με πόσα πράγματα ασχολούμαι συγχρόνως θα με καταλαβαίνατε!!Διακοσμήσεις ,κατασκευές,γενέθλια,τούρτες,πινιάτες...έτσι πέρασε ο καιρός και δεν έχω προλάβει να σας δώσω την φετινή μου ιδέα για το ημερολόγιο μας,ένα έθιμο που ξεκίνησε και στο δικό μας σπίτι λίγα χρόνια πριν και δεν το αποχωρίζομαι γιατί το αγαπάμε όλοι πολύ!Κρατήστε όμως την ιδέα για του χρόνου!Είναι τόσο εύκολη που μέσα σε λίγες ώρες θα την έχετε φτιάξει κι εσείς!
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.

Τα προηγούμενα χρόνια σας είχα δείξει ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τσόχα και τσεπάκια για να μπαίνουν εκεί τα δωράκια. Αργότερα έφτιαξα ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με κουτάκια που το κρατήσαμε 3 χρόνια και επίσης είχα φτιάξει για τα αδέλφια μου την τελευταία στιγμή από ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.Τόσο εύκολο είναι και το φετινό μας ημερολόγιο, με υλικά της φύσης που αγαπώ πολύ, με κλαδιά, με ξύλα και κουκουνάρια, με σπάγκο και με οικολογικό χαρτί περιτυλίγματος.
Diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.

Πάμε να το φτιάξουμε!Θα χρειαστούμε λεπτά ξύλινα πιχάκια,τα δικά μου είναι από μια καλαμιά την οποία έκοψα σε διάφορα μεγέθη για να σχηματίσω ένα δέντρο.Τα τύλιξα με χαρτοταινία για να μην έχουν σκλήθρες αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε κι εσείς!
Εύκολο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Τα στερέωσα με σπάγκο από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.
Εύκολο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Έκοψα διάφορα κλαδιά και πάλι με σπάγκο τα στερέωσα πάνω στα ξυλάκια.
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με κλαδιά και κουκουνάρια.

Φτιάξε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων.

Για να διακοσμηθεί λίγο το δεντράκι,κόλλησα με σιλικόνη εδώ κι εκεί μερικά κουκουνάρια.Αν τα κλαράκια έχουν πάνω τους και καρπούς θα είναι ακόμα καλύτερα!
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.

Μετά ακολουθεί η καλύτερη διαδικασία,το περιτύλιγμα των δώρων,τα οποία δωράκια έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ακριβά ή μεγάλα.Μπορεί να είναι μικρά πραγματάκια που τα παιδιά να έχουν ανάγκη,όπως σχολική ύλη ή κάποιο χριστουγεννιάτικο στολίδι.Ε και καμιά σοκολατίτσα παραπάνω να φάνε αυτές τις μέρες δεν θα πειράξει νομίζω!!Μικρές χαρές που κάθε πρωί να τους δίνουν χαμόγελα και να τους φτιάχνουν το κέφι!
Επίσης,κατεβάζουμε από το ίντερνετ αριθμούς από το 1 μέχρι το 24,τους εκτυπώνουμε και τους κολλάμε στα δωράκια.
Πως να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

Μετά ξεκινάει το κρέμασμα των δώρων!Ανακατεμένα για να ψάχνουν να βρουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στην κατάλληλη μέρα,μέχρι την μέρα των Χριστουγέννων!
Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Ξενύχτισσα για να το στήσω λίγες ώρες πριν μπει ο Δεκέμβρης και η δική μου χαρά και ανυπομονησία ήταν νομίζω μεγαλύτερη απ' τη δική τους!
Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με υλικά της φύσης.

Κατασκευή χριστουγεννιάτικου ημερολόγιου με κλαδιά.

Έχουμε μπει ήδη στον γιορτινό Δεκέμβρη και κάθε πρωί ακούγονται μες στην ησυχία χρούτσου-χρούτσου από το χαρτί που ξετυλίγεται...όποια ξυπνήσει πρώτη τρέχει να προλάβει το άνοιγμα του δώρου!χαχα Τα κορίτσια μου!!
Κατασκευή χριστουγεννιάτικου ημερολόγιου με υλικά της φύσης.

Δείτε ένα ακόμα παρόμοιο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης από χαρτί περιτυλίγματος σε σχήμα αστεριών!
Καλή συνέχεια αγαπημένοι μου!Καλή εβδομάδα να έχουμε,χαρούμενη,ήρεμη και γιορτινή!
Σας φιλώ ♥


5 σχόλια

  1. Πολυ ωραιο το ημερολογιο σου! Μου αρεσει η ιδεα με τα κλαδια στον τοιχο ακομη και αν δεν ηταν ημερολογιο. Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τις κατασκευές με υλικά από τη φύση! Έγινε πανέμορφο! Και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφεις Λαμπρούκο μου ιστορία!!! χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πανεμορφο Λαμπρινη μου!!! Και τόσο ξεχωριστό!! Και του χρονου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφο που είναι! Σκέτο στολίδι! Μήν το χαλάσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή