Εύκολη συνταγή για μπράουνις (brownies)

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτα και σούπερ σοκολατένια μπράουνις (brownies) με υλικά που έχετε στο σπίτι και χωρίς μίξερ.

Γενέθλια με μπράουνις γιατί σήμερα έχω γενέθλια,αγαπώ την σοκολάτα και σας κερνάω το πιο σούπερ σοκολατένιο και πανεύκολο γλυκάκι που έχετε φάει ποτέ!Αγαπάμε πολύ την σοκολάτα και ειδικά τις τούρτες γενεθλίων επιλέγω πάντα να είναι σοκολατένιες.Όπως και οι μέρες των γενεθλίων μας,είναι πολύ σημαντικές για μένα.Μπορεί στα παιδιά να έχει τύχει να προγραμματίσω το πάρτυ των γενεθλίων τους μια άλλη μέρα από την κανονική,όμως εκείνη την μέρα,πάντα θα φτιάξω ένα μικρό γλυκό ή ένα κέικ και θα σβήσουμε τα κεράκια!
Εύκολη συνταγή για μπράουνις.

Σήμερα η δική μου "τούρτα" είναι ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο brownie,φτιάχνεται με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας και δεν χρειάζεται ούτε καν μίξερ!Τι πιο τέλειο λοιπόν?
Πάμε να δούμε την συνταγή!

Υλικά: 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια άρωμα

Κοσκινίζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ.

2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο.Ενώνουμε τα δύο αυτά μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε σε μικρό ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.(Αν αντέξουμε από το άρωμα της σοκολάτας που θα μας σπάσει την μύτη!)
Η καλύτερη συνταγή για μπράουνις.

Είναι μαλακό,πεντανόστιμο,με έντονη την γεύση της σοκολάτας.Αν θέλουμε το τρώμε με μια μπάλα παγωτό ή απλά με λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω!
Επίσης μιας και είναι πολύ της μόδας τα δώρα σε βαζάκια,θα ήταν πολύ όμορφο να βάλετε όλα τα στερεά υλικά σε βάζο (μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας) και να γράψετε σε μια ετικέτα τα υπόλοιπα υλικά και τις οδηγίες παρασκευής του brownie.Να το στολίσετε πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα και να το χαρίσετε!Ωστόσο μπορείτε να το φτιάξετε κιόλας,να το βάλετε σε ένα ωραίο κουτί και να το προσφέρετε σ' ένα κάλεσμα που όλο και κάποιο θα έχετε λόγω των ημερών!
Εύκολο σοκολατένιο μπράουνις χωρίς μίξερ.

Εκεί θα σβήσω σήμερα τα κεράκια μου,θα κάνω μια ευχή και θα κουβαλήσω ακόμα ένα χρόνο στην πλάτη μου.Είμαι χαρούμενη,αισθάνομαι δημιουργική και νιώθω ευγνωμοσύνη.Επίσης χαίρομαι που ακόμα ένας χρόνος γενεθλίων μου με βρίσκει εδώ να μιλάω μαζί σας,να μοιραζόμαστε,να επικοινωνούμε και να κάνουμε πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας!
Τέλειο και αφράτο μπράουνις σοκολάτας.

Να είστε όλοι καλά,σας φιλώ με αγάπη ♥


16 σχόλια

  1. Πολύχρονη!!!Τι τέλειο γλυκάκι είναι αυτό; Τα μπραουνις κι όλα τα σοκολατένια τα λατρεύουμε οικογενειακώς.
    Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και καλά Λαμπρινή μου! λαχταριστο φαίνεται το γλυκάκι σου! τι κρίμα να μην είμαστε κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλα , πολυχρωμα, γλυκα και δημιουργικα Λαμπρινή μου!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια σου πολλά Λαμπρινή !! Μια υπέροχη γλυκιά ανάρτηση τη μέρα των γενεθλίων σου !! Χωρίς να υποτιμώ το γλυκό σου με γλύκαναν πιο πολύ οι σκέψεις σου
    Να είσαι γερή και ευτυχισμένη με την οικογένεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Λαμπρινή μου. Να είσαι ευτυχισμένη και γερή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

    Υπέροχο κέρασμα. Σοκολάτα πάντα σε γενέθλια ;)
    Πολύ ωραίο, τα λατρεύω τα brownies.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου πολλά όμορφη Λαμπρινή μας!!!Να είσαι πάντα λαμπερή, δημιουργική και πολύ πού χαρούμενη!!! Το γλυκάκι σου μοιάζει κόλαση...!!!Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως πανεύκολη η συνταγή σου Λαμπρινή μου! Χιλιόχρονη να είσαι και γερή! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να σε χαίρονται όλοι όσοι σ'αγαπούν! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία έκλεισε το ενα γλυκό για τις γιορτές. Χωρίς σοκολάτα τραπέζι δεν παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά, γλυκά σαν τη σοκολατένια τούρτα σου και πολύ-πολύ δημιουργικά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρόνια σου πολλά να τα εκατοστησης πάντα ευτυχισμένη με υγεία πάνω απ όλα να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να είσαι πάντα εδώ να βλέπουμε όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνεις..πολλές πολλές ευχές από μία καινούργια φίλη με αγάπη Βικη☺☺☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τα εκατοστησεις Λαμπρινή να είσαι παντα χαρουμενη να σε χαιρονται οι αγαπημενοι σου με γεια και το νεο λουκ του μπλοκ σου.. είσαι πολύ ομορφη ... να περασεις ομορφες γιορτες με χαυεγεια αγαπη και πολλα χαμογελα.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να είσαι πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη!!!!!!!!Υγεία ,αγάπη και ευτυχία σε σένα και στην οικογένεια σου .Καλά Χριστούγεννα αν δεν τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να τα εκατοστήσεις Λαμπρινή μου με υγεία!!! Να είσαι δημιουργική κι ευτυχισμένη με την οικογένεια σου!!! Και ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα?!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. για 10 ατομα τι ποσοτητες θα χρειαστω και σε τι ταψακι περιπου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα και χρονια πολλα. Να χαιρεσαι την κορη σου κι εγω τη δικη μου, που σημερα της φτιαχνω το γλυκακι σου! Να εισαι καλα και να μας κανεις παντα τετοια ωραια!!!
    Λια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή