Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια

Οδηγίες για να φτιάξεις χάρτινα λουλούδια και μια γιρλάντα όνειρο για την διακόσμηση του σπιτιού σου.

Πάει καιρός από την τελευταία ανάρτηση.Πως περνάει έτσι ο χρόνος...Και βέβαια αν χάσεις τον ρυθμό και τον προγραμματισμό σου δύσκολα τον ξαναβρίσκεις.
Σήμερα αποφάσισα να γίνει η αρχή να ξαναβρώ τους χαμένους μου ρυθμούς και είμαι εδώ για να επανορθώσω για την απουσία μου,με μια πολύ όμορφη και εύκολη κατασκευή!
Θα φτιάξουμε όμορφα πολύχρωμα λουλούδια από χαρτί και μετά με αυτά θα δημιουργήσουμε μια γιρλάντα για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας.Έτοιμοιιιι?Πάμε!
Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια.

[~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Πρώτα απ' όλα θέλω να σας δείξω μια εικόνα για να καταλάβετε τι ακριβώς θα φτιάξουμε.Είναι μια σειρά από λουλούδια,φτιαγμένα όλα με γκοφρέ χαρτί και το καθένα κομμένο και δεμένο με διαφορετικό τρόπο.Θα δούμε παρακάτω πως να φτιάξουμε το καθένα από αυτά.

Πως να φτιάξεις χάρτινα λουλούδια.

Όπως βλέπετε όλα είναι κομμένα σε διαφορετικό σχήμα και πριν ξεκινήσουμε πρέπει να σας μιλήσω λίγο για την διαδικασία του κοψίματος η οποία είναι πολύ απλή και ίδια για όλα τα λουλούδια.
Είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε γκοφρέ χαρτί από το οποίο θα κόψουμε μια μεγάλη λωρίδα σε κάθε χρώμα.Αυτήν την λωρίδα θα την διπλώσουμε ώστε να δημιουργήσουμε πολλά τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο.Όσα πιο πολλά πέταλα θέλουμε να έχουν τα λουλούδια μας,τόσο πιο πολλές λωρίδες από το χαρτί θα κόψουμε,συνεπώς δημιουργώντας και περισσότερα τετράγωνα.
Ύστερα,όπως έχουμε διπλωμένα όλα τα τετράγωνα τα κόβουμε όλα μαζί στο σχήμα που θέλουμε.
Πάμε να το δούμε στην πράξη με το λουλούδι Νο1.

diy χάρτινα λουλούδια

Στην πρώτη εικονίτσα του κολάζ βλέπουμε τα χαρτιά όλα μαζί κομμένα σε σχήμα πετάλου.
Σε συρματάκι θα κολλήσουμε με σιλικόνη ένα μπαλάκι που πάλι έχουμε φτιάξει με τα χέρια μας από γκοφρέ χαρτί.Με πινέλο και με ατλακόλ (ή με οποιαδήποτε άλλη κόλλα) θα κολλήσουμε τα πέταλα πάνω στο μπαλάκι.Σ' αυτό το λουλούδι μπορούμε να κολλήσουμε αρκετά πέταλα γιατί δείχνει πολύ όμορφο να είναι πλούσιο.

Το λουλούδι Νο2 είναι φτιαγμένο με τον ίδιο τρόπο όπως το Νο1.Η διαφορά είναι στα πέταλα που έκοψα λιγότερα και μεγαλύτερα αλλά και σε διαφορετικό σχήμα.

Πως να φτιάξεις χάρτινα λουλούδια για διακόσμηση.

Το λουλούδι Νο3 και Νο5 είναι κι αυτά φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο.Οι διαφορές είναι πάντα στην ποσότητα των πετάλων και στο σχήμα τους.Σ' αυτά τα λουλούδια δεν θα φτιάξουμε χάρτινο μπαλάκι για το κέντρο αλλά θα φτιάξουμε μικρές λωρίδες χαρτιού και θα τις κολλήσουμε στο συρματάκι. Μετά θα κολλήσουμε τα πέταλα με την γνωστή διαδικασία.

Χάρτινα λουλούδια diy

Γιρλάντα με χάρτινα λουλούδια diy.

Τα λουλούδια Νο4 και Νο6 είναι κι αυτά φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο αλλά διαφορετικά από τα προηγούμενα.Εδώ δεν θα χρειαστούμε κόλλα και την δουλειά του δεσίματος θα την κάνει το συρματάκι που είναι διπλωμένο σαν φουρκέτα.
Αφού κόψουμε το χαρτί στο αντίστοιχο σχήμα,θα πάρουμε το σύρμα και θα το τρυπήσουμε σε δύο σημεία μέχρι να βγει από την άλλη πλευρά.

Φτιάξε χάρτινα λουλούδια για διακόσμηση.

Από την άλλη πλευρά τυλίγουμε το σύρμα για να κλείσει σφιχτά όλα τα κομματάκια του χαρτιού.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας όλα τα πεταλάκια για να φουντώσουν.

Φτιάξε χάρτινα λουλούδια.

Μετά τα λουλούδια θα φτιάξουμε και μερικά φύλλα.Θα κόψουμε με τον ίδιο τρόπο πολλά χαρτάκια μαζί σε σχήμα φύλλου.Θα ενώσουμε δύο μαζί με ατλακόλ ή σιλικόνη και ανάμεσά τους θα κολλήσουμε και ένα συρματάκι.Ας φτιάξουμε αρκετά από αυτά,θα είναι καλύτερα για να γίνει πιο πλούσια η γιρλάντα μας!

Χάρτινα φύλλα για λουλούδια από χαρτί.

Αφού έχουμε φτιάξει πολλά λουλούδια,αρκετά από κάθε χρώμα και σχέδιο,πάμε να τα ενώσουμε όλα μαζί φτιάχνοντας μια γιρλάντα.Θα χρειαστούμε ένα χονδρό σπάγκο ή κορδόνι,ένα άλλο πιο λεπτό και εύκαμπτο και κόλλα σιλικόνη.

Πως να φτιάξεις γιρλάντα με χάρτινα λουλούδια.

Στο χονδρό σπάγκο ή κορδόνι,τυλίγουμε το κάθε λουλούδι με το συρματάκι,το περιστρέφουμε δηλαδή μερικές φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί εκεί.Κόβουμε το περιττό σύρμα και συνεχίζουμε ενώνοντας όλα τα λουλούδια και τα φύλλα πάνω στον σπάγκο.

Diy χάρτινα λουλούδια.

Τέλος,τυλίγουμε και κολλάμε με σιλικόνη τον πιο εύκαμπτο σπάγκο πάνω από όλα τα συρματάκια για να τα καλύψουμε.

Γιρλάντα με χάρτινα λουλούδια.

Τελειώσαμε!Η γιρλάντα είναι έτοιμη για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας!

Διακοσμητική γιρλάντα με χάρτινα λουλούδια.

Μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα στην αρχή της Άνοιξης,τότε που όλα τριγύρω ήταν ακόμα καταπράσινα πήρα αγκαλιά την γιρλάντα μου και πήγα στην εξοχή για φωτογράφιση. Πολύ το ευχαριστήθηκα έχω να σας πω!

Φτιάξε γιρλάντα με χάρτινα λουλούδια για διακόσμηση.

Όμως αυτή η γιρλάντα φτιάχτηκε για αλλού,όχι για να κρέμεται όπου κι όπου...
Ένα σπιτάκι στο βουνό,μετά από μια μεγάλη ατυχία,ανανεώθηκε ολοκληρωτικά και η χάρτινη,λουλουδένια γιρλάντα είναι μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής!

Διακόσμηση κρεβατιού με χάρτινα λουλούδια γιρλάντα.

Μέχρι να βάλω τις φωτογραφίες από το ανανεωμένο σπιτάκι στο βουνό σε μια σειρά,να καταφέρω να διαλέξω μερικές,τις καλύτερες,ανάμεσα σε μια κάρτα μνήμης εντελώς γεμάτη,σας αφήνω με αυτήν την υπέροχη γιρλάντα που στολίζει αυτό το καταπληκτικό και πολύ παλιό σιδερένιο κρεβάτι!
Δείτε επίσης τις χάρτινες διακοσμητικές μπάλες που φτιάχνονται εύκολα και μπορούν κι αυτές να στολίσουν οικονομικά έναν χώρο ή ακόμα και τα πάρτι γενεθλίων.

Το σπιτάκι στο βουνό-χάρτινη διακοσμητική γιρλάντα.

(Η ανάρτηση με την ανακαίνιση του εξοχικού σπιτιού στο βουνό ανέβηκε και είναι γεμάτη με πολλές ιδέες διακόσμησης και με πολλές κατασκευές για να ανανεώσεις έναν μικρό χώρο σαν αυτόν.Μη την χάσετε!)

Καλή συνέχεια σε όλους,σας φιλώ ♥

5 σχόλια

  1. Τι όμορφα χρώματα!! και στο κρεβάτι ταίριαξαν απίστευτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανεμορφη !!! μπραβο Λαμπρινη μου χρυσοχερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω τι όμορφη γιρλάντα! Και έχει τόσες πολλές εφαρμογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί όμορφη εικόνα η γιρλάντα στο προσκέφαλο του κρεβατιού! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή