Πως να βάψετε κύκλους στον τοίχο

Σήμερα θα σας δείξω πως έβαψα κύκλους στον τοίχο του παιδικού δωματίου των μεγαλύτερων κοριτσιών μου, σε δυο μεγέθη και τρία διαφορετικά χρώματα.

Οδηγίες για να βάψεις κύκλους τον τοίχο του παιδικού δωματίου και όχι μόνο.

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχα δείξει πως είχα κάνει τις ρίγες στο τοίχο στο παιδικό δωμάτιο της Στεφανίας. Για το δωμάτιο των μεγαλύτερων κοριτσιών μου αποφάσισα να κάνω κύκλους στο τοίχο και το αποτέλεσμα έγινε φανταστικό!

Το βασικό χρώμα του δωματίου είναι το απαλό μοβ και οι κύκλοι έγιναν σε έντονο μοβ, φούξια και πορτοκαλί για να ταιριάξει και με το διώροφο κρεβάτι τους. Η διαδικασία είναι εύκολη, ίσως λίγο χρονοβόρα με το κόψιμο των κύκλων, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Θα σας δείξω βήμα-βήμα πως έκανα τους κύκλους, για να καταλάβετε και να δείτε ότι είναι πανεύκολο και ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά για να διακοσμήσουμε τους τοίχους αφού μπορούμε με λίγα χρήματα και πολύ φαντασία να κάνουμε θαύματα!

Βάψε κύκλους στον τοίχο

Σ' ένα χαρτόνι κάνουμε κύκλους σε ότι μέγεθος μας αρέσει και γι' αυτό θα μας βοηθήσει ένα μπολάκι,ένα ποτηράκι ή ότι άλλο έχουμε.

Χαρτόνι για να βάψουμε κύκλος στον τοίχο

Κόβουμε τα χαρτόνια εσωτερικά και αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο για να τα στερεώσουμε στον τοίχο.

Κόβουμε κύκλους από χαρτόνι

Με χαρτοταινία στερεώνουμε τα χαρτόνια εκεί που θέλουμε να βάψουμε τους κύκλους.

Στερεώνουμε τους κύκλους από χαρτόνι στον τοίχο με χαρτοταινία

Ύστερα βάφουμε το εσωτερικό των κύκλων με ότι χρώμα θέλουμε. Αυτό ήταν!!Εύκολο?Σας δείχνω και αρκετές φωτογραφίες που τράβηξα από όλες τις μεριές του δωματίου και επιφυλάσσομαι να σας δείξω και το υπόλοιπο δωμάτιο όταν είναι έτοιμο γιατί ακόμα μας λείπουν κάποια πράγματα όπως τα γραφεία των κοριτσιών.

Βάφουμε μέσα τους κύκλους με πλαστικό χρώμα

Έγινε τόσο φωτεινό και τόσο χαρούμενο το δωμάτιο που κάθομαι εκεί με τις ώρες και το χαζεύω. Είναι τα χρώματα που διάλεξα πολύ ταιριαστά μεταξύ τους και δένουν αρμονικά σε όλο το σύνολο του δωματίου.

κύκλοι στον τοίχο του παιδικού δωματίου

Σας έχω δείξει όλες τις κατασκευές που έχουμε φτιάξει για την διακόσμηση του κοριτσίστικου δωματίου μας και έχω ακόμα διάφορα πράγματα να μοιραστώ μαζί σας.
Θυμηθείτε πως έφτιαξα το στεφάνι με χάρτινα λουλούδια που τώρα κρέμεται στον τοίχο με τους κύκλους.

Οδηγίες και συμβουλές για να βάψεις κύκλους στους τοίχους του σπιτιού σου

Βάψε κύκλους στον τοίχο με τον πιο εύκολο τρόπο

Τα παιδικά καδράκια που έφτιαξαν τα κορίτσια μου.

Παιδικό δωμάτιο με κύκλους στον τοίχο

Τους έφτιαξα καινούριες κουρτίνες στα ίδια χρώματα με το κρεβάτι και τον τοίχο. Μια μικρή λεπτομέρεια, η πεταλούδα στο δέσιμο της κουρτίνας.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Θυμηθείτε επίσης και την μεταμόρφωση φωτιστικού γιατί πραγματικά δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη όψη του!

Βάψε μόνος σου κύκλους στον τοίχο του παιδικού δωματίου.

Διαλέξτε διάφορα χρώματα που να ταιριάζουν μεταξύ τους και αντί να βάλετε αυτοκόλλητα στον τοίχο, βάψτε κύκλους. Είδατε πόσο εύκολα γίνονται! Δεν χρειάζεται βέβαια να κάνετε κύκλους σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου. Μόνο σε έναν είναι μια χαρά. Η υπερβολή θα κουράσει στα μάτια ενώ μόνο σε έναν τοίχο είναι πολύ εντυπωσιακό.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου με κύκλους στον τοίχο που θα βάψεις μόνος σου

Ελπίζω να σας βοήθησα με τις οδηγίες μου να βάψετε κύκλους στον τοίχο και να δοκιμάσετε κι εσείς για τους φτιάξετε στο παιδικό δωμάτιο ή και όπου αλλού σας αρέσει να είναι πουά ένας τοίχος. Είναι μια όμορφη λύση διακόσμησης, εύκολη και πολύ οικονομική!


20 σχόλια

  1. Τέλειο έγινε το δωμάτιο. Πολύ ωραία χρώματα και ταίριαξαν.

    Μπράβο σου για την ωραία ιδέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έφτιαξες υπέροχο!!!!! Όνειρα γλυκά να έχουν εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις εξελιχθει σε μια φοβερη decoratrice!!!!!!!!!Τελειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι υπέροχο !!! Εχεις κάνει επαγγελματική δουλειά!!!! Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολα ειναι τελεια.Και τα χρωματα και οι συνδυασμοι.Συναρπαστικη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα και αλλάζοντας τα χρώματα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και την διακόσμηση άλλων δωματίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Koυκλίστικη ιδέα, υπέροχο δωμάτιο!!!! Χρώματα τόσο αρμονικά δεμένα! Πραγματικά είναι παράδειγμα πώς με μεράκι και κέφι μπορείς να κάνεις θαύματα!! Μπράβο μπράβο μπράβοοοο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. polu eksipni kai xrhsimh idea!!! kai to apotelesma polu wraio!!!! (akomh pio wraio omws to fwtistikooo!!!!!! ) bravo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορίτσια σας ευχαρστώ όλες πολύ-πολύ για τα καλά σας λόγια και χάρηκα ιδιαίτερα που σας άρεσε η δουλειά μου!Ευχαριστωωωωωωώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφο αποτέλεσμα και πολύ ωραία διακοσμημένο δωμάτιο.Μπράβο Λαμπρινή καλή δουλειά προσεγμένη,ευχαριστούμε και για τις οδηγίες.Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαμπρινή μου χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω σε πλήρη δημιουργικότητα!
    Οχι μόνο το δωμάτιο είναι κουκλί, ΑΛΛΆ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΉ ΤΟΥ BLOG, μ αρέσει περισσότερο (τολμώ να πώ)απο το προηγούμενο, μας προετοιμάζει σιγά-σιγά και ρομαντικά για αλλαγή εποχής!!!
    Φιλάκια πολλά και πάντα τέτοιες ομορφιές.
    Ενθουσιάστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόλις μου έδωσες μαι καταπληκτική ιδέα με τους κύκλους σου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λαμπρινή, έχω ξετρελαθει με το δωμάτιο(α) των κοριτσιών σου. Το καλοκαίρι σκέφτομαι να ασχοληθω κι εγω...πες μου please: πρώτα βάφεις το δωμάτιο και μετά τους κύκλους, έτσι; έχω μπερδευτεί λίγο γιατί το δωμάτιο φαίνεται άσπρο στις πρώτες φωτό που έχεις αναρτήσει.

    Φιλικά Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Μαίρη!Έχεις δίκιο για τις φωτογραφίες,δεν δίχνουν καλά το χρώμα του τοίχου.Πρώτα έβαψα όλο το δωμάτιο στο χρώμα που ήθελα,(μωβ απαλό είναι το πραγματικό χρώμα,φαίνεται καλύτερα σε παρακάτω φωτογραφίες)και μετά έκανα την διαδικασία με τους κύκλους όπως περιγράφω.Αν βρεις στένσιλ με κύκλους,θα διευκολυνθείς περισσότερο,για να μην κάθεσαι να κόβεις!Πραγματικά,όταν μπαίνω μες στο δωμάτιο,ακόμα το θαυμάζω!!Είναι πολύ εύκολο,να το δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς!!Να μου το δίξεις όταν το φτιάξεις ε?Θα χαρώ πάρα πολύ!Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. είναι φοβερο!!!!!Πλαστικό χρώμα χρησιμοποίησες έτσι?πόσο σου κόστισε το χρώμα για τους κύκλους?για να δω αν με συμφερει να αγορασω αυτοκολλητα ή να το κάνω μόνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένα κιλό πλαστικό έχει περίπου 5 ευρώ,εξαρτάται από την μάρκα.Αν πάρεις 2-3 χρώματα για να κάνεις τους κύκλους,σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό(νομίζω)και μην ξεχνάς ότι θα σου μείνει και μεγάλη ποσότητα οπότε θα μπορείς να βάψεις στο μέλλον και άλλα πράγματα.Χαίρομαι που σου άρεσε!!

      Διαγραφή
  16. τέλεια ιδέα! Προμηθεύτηκα τα χαρτόνια, έκανα τους κύκλους αλλά τώρα που κόβω το εσωτερικό τους συνειδητοποιώ οτι δεν μοιάζει και τόσο με κύκλο. μπορώ να το διορθώσω κάπως? υπάρχει κάποια τεχνική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου γεια σου!Άργησα πολύ να σου απαντήσω,συγνώμη!
      Μάλλον είναι αργά τώρα και θα την έχεις βρει την άκρη αλλά γι'αυτό το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να ξαναπροσπαθούσες να κάνεις τους κύκλους ,με το ίδιο χαρτόνι για να μην πάει χαμένο,και ας γίνονταν λίγο πιο μικροί.Στείλε μου τα νέα σου αν είχες ωραίο αποτέλεσμα ή και φωτογραφίες αν θέλεις!

      Διαγραφή