Διακόσμηση σαλονιού και κατασκευές

Σήμερα θα σας δείξω πως διακόσμησα μια γωνιά του σαλονιού μου με διάφορα αντικείμενα που τα έβαψα με σπρέι και πως μετέτρεψα τα απλά πλαστικά πιάτα για να συμπληρώσουν την διακόσμηση του τοίχου.

Διακόσμηση σαλονιού και κατασεκυές.

Καταρχήν έχω να σας πω πόσο ενθουσιασμένη και περήφανη νιώθω με το χρώμα που έβαψα κουζίνα και το σαλόνι (ενιαίος χώρος) και με το αποτέλεσμα της δουλειάς μου που ειλικρινά σας το λέω,δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από την επαγγελματική δουλειά του καλύτερου ελαιοχρωματιστή!(Ένα είναι σίγουρο. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!!)

Το προηγούμενο χρώμα ήταν ένα κίτρινο-μουσταρδί (μουντό και πολύ κουραστικό) και απορώ με τον εαυτό μου πως τότε,πριν δυο χρόνια που το είχα ξανά βάψει,ήμουν ευχαριστημένη και σίγουρη ότι ήταν ωραίο..Τέλος πάντων. Το καινούριο χρώμα είναι ένα μπεζ πολύ-πολύ γλυκό,που δεν κιτρινίζει καθόλου,ούτε και ροζίζει θα έλεγα. Είναι όμως τόσο φωτεινό και λαμπερό που αναδείχτηκαν τέλεια και τα ξύλινα έπιπλά μου!
Δεν άλλαξα όμως μόνο το χρώμα!Τίποτα δεν έμεινε στην θέση του (μόνο η τηλεόραση που αυτή έχει βρει την θέση της και δεν το κουνάει..) Έφερα τα πάνω-κάτω και το λάθος μου είναι που δεν τράβηξα φωτογραφίες με το πριν.Η γωνία που διακόσμησα είχε ένα μπουφέ με καθρέφτη από πάνω και βρήκα να σας δείξω από παλιότερη φωτογραφία, πως ήταν εκεί περίπου ο χώρος. 

Μια άδεια γωνιά σαλονιού μεταμορφώθηκε.

Ο τοίχος λοιπόν του μπουφέ,τώρα φιλοξενεί την βιτρίνα μου και δίπλα ένα στρογγυλό τραπεζάκι,αυτά τα κλασικά του καφενείου!Έραψα(η μαμά μου δηλαδή...)ένα ροτόντα τραπεζομάντιλο που φοριέται και από τις δύο μεριές σε καφέ με μπεζ λουλούδια και αντίθετα.

Το μεταμορφωμένο φωτιστικό σαλονιού σας το έδειξα σε προηγούμενη ανάρτηση με την διαφορά ότι το στόλισα λίγο έπειτα από σχόλιο της Μαρίας Ζ που μου έδωσε την ιδέα (Μαρία είχες δίκιο!!!) 

Μεταμόρφωση φωτιστικού

Διακοσμηση φωτιστικού.

Η ανεράιδα μας θύμισε την διακόσμηση των τοίχων με πιάτα και μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα,όμως δεν είχα πιάτα!!Έτσι σκέφτηκα να τα φτιάξω μόνη μου!

κατασκευές για το σαλόνι

Πήρα πλαστικά πιάτα και τα έβαψα με χρυσό σπρέι.

Ψεύτικα πιάτα για διακόσμηση

Έκοψα κύκλους από το ύφασμα του τραπεζομάντιλου και το κόλλησα πάνω στο πιάτο.
Ύστερα κόλλησα και κορδόνι χρυσό γύρω από τον κύκλο και έτοιμα! Φυσικά είναι τόσο ελαφριά που τα στερέωσα στον τοίχο με λίγη ταινία διπλής όψης και ούτε σπασίματα ούτε τρύπες στον τοίχο!!

Διακόσμηση σαλονιού με ψεύτικα πιάτα.

Με το ίδιο σπρέι έβαψα και τις κορνίζες και τα άλλα διακοσμητικά.

Βάβουμε τις παλιές κορνίζες

 Το σπρέι είναι μια πολύ καλή λύση για να βάψεις αντικείμενα. Ευτυχώς υπάρχουν σπρέι για όλα τα γούστα και σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων.
Δείτε πόσο διαφορετικά δείχνουν από πριν και τι όμορφα που δένουν μεταξύ τους όλα τα αντικείμενα κρεμασμένα στον τοίχο μαζί με τα πλαστικά πιάτα που μόνο για πλαστικά δεν δείχνουν με αυτήν την μεταμόρφωση!

Μεταμόρφωση μιας γωνιάς του σαλονιού.

Διακόσμηση σαλονιού με ψεύτικα πιάτα.

Μικρές λεπτομέρειες διακόσμησης ένα μεγάλο ανθοδοχείο δαπέδου με κλαδιά.

Μια όμορφη γωνιά στο σαλόνι.

Εύκολη διακόσμηση σαλονιού.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις περιγραφές μου αλλά ήθελα όλη αυτήν την αλλαγή να την μοιραστώ μαζί σας και φυσικά περιμένω τις εντυπώσεις σας!!Φιλιά και τα ξαναλέμε!!!


12 σχόλια

  1. Ενα έχω να σου πω:εκανες θαύματα. Αμα πιάνει το χέρι σου τι να τους κάνεις τους επαγγελματίες??

    Μια χαρά τα έκανες όλα. Τα πιάτα είναι φοβερά. Οπως τα έβαψες με το χρυσο δεν φαίνονται οτι είναιπλαστικά. ΠΟλύ ωραία η ιδέα σου.

    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο ο τοίχος έλαμψε με το καινούργιο χρώμα και οι κατασκευές σου απίθανες,μπράβο,καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mmm, πολύ Φθινοπωρινή αλλαγή!!!Τα χρώματα ταίριασαν με την εποχή!
    Εσύ για άλλη μια φορά μεγαλούργησες, όσο για δημιουργικότητα...δεν το συζητώ!
    Μπράβο Λαμπρινή να το χαρείς το νέο σου σπιτικό (έτσι δεν μας φάινεται μετά τις αλλαγές;)γειά στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα πιάτα είναι απίθανα!!!Δεν πίστευα στα μάτια μου και έμεινα έκπληκτη όταν ανέφερες οτι είναι πλαστικά!!! Εκανες άψογη δουλειά και μου αρεσει περισσοτερο και το φωτιστικό έτσι!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουαου τα tips με τα πιατάκια είναι εκπληκτικά και ταιρίαζουν απίστευτα με το στυλ του τοίχου!!! Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ ΔΟΥΛΕΙΆ ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, πήρες τη διακόσμηση με τα πιάτα και της έδωσες φτεράααα!!! Τι απίθανη ιδέα τα πλαστικά πιάτα με το σπρέυ!! Και το τραπεζάκι καφενείου με το μακρύ τραπεζομάντηλο φοβερή ιδέα για να διακοσμήσεις με το τίποτα ένα άδειο χώρο! Μπράβο σου, άξια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όταν η φαντασία και η δημιουργία καλπάζει,εμείς τί άλλο να πούμε,εκτός από ένα μεγάλο μεγάλο μπράβο...
    και για τις ιδέες σου και για την εφαρμογή..-:))

    καλή σου εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετα απο τοση δουλεια που εκανες τωρα πρεπει να ξεκουραστεις και να χαρεις αυτα που εφτιαξες.Καλο Φθινοπωρο να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσια,χάθηκα για λίγο και δεν απάντησα αμέσως στα σχόλιά σας γιατί είχαμε ένα ατύχημα.Η μεγάλη κόρη μου έπεσε με το ποδήλατο και έσπασε τα δυο μπροστινά καινούρια δόντια της.Στεναχωρηθήκαμε πολύ αλλά ευτυχώς που το πρόβλημα ήταν μόνο μέχρι εκεί!Τα δοντάκια τα φτιάξαμε και δείχνουν σαν καινούρια,δεν φαίνεται τίποτα,ευτυχώς!!!
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και χάρηκα πολύ που σας άρεσε το "νέο" μου σπίτι και για την ιδέα με τα πιάτα που σας φάνηκε απίθανη.Ελπίζω κάποια από σας να τα φτιάξει και θα ήθελα πολύ να τα δω!Καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε όλες που έχετε παιδάκια και καλό φθινόπωρο με κέφι για δημιουργία για όλους.Σας φιλώ γλυκά και τα ξαναλέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΈΧΩ ΜΕΊΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΑΝΟΙΧΤΌ!!ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΌΣΟ ΜΕΓΆΛΗ ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΈΧΕΙΣ!ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΤΡΙΓΥΡΙΣΜΑ!!!!!!!!!!
    ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΑΤΑ!!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή