Φτιάξε ένα πάπλωμα από κουρελάκια

Οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξεις μόνος σου ένα πάπλωμα από κουρελάκια και παλιά υφάσματα για το παιδικό δωμάτιο.

 Αν πριν από λίγες μέρες, μου έλεγε κανείς ότι θα μπορώ να ράψω σε ραπτομηχανή και μάλιστα ένα πάπλωμα,θα έλεγα...αποκλείεται...! Εγώ που δεν ξέρω να πιάνω βελόνα στο χέρι μου, που πάντα έστελνα στην μαμά μου ότι ήθελα για στένεμα, μπάλωμα, σκισμένα ρούχα, κουρτίνες...τα πάντα. Δεν έραβα ούτε μια τρυπούλα...Όλα στη μαμά. Άχρηστη ή βολεμένη?
Τελικά...το δεύτερο. Είναι πολύ εύκολο να έχεις μια σακούλα και απλά να την γεμίζεις για να στα φτιάχνουν οι άλλοι...
Πάντα θυμάμαι την μαμά μου να ράβει. Η ραπτομηχανή στο σπίτι μας ήταν μόνιμα ανοιχτή. Ε, και με 4 παιδιά φυσικό ήταν. Όταν ήμασταν πολύ μικρά μας έραβε και ρουχαλάκια, ειδικά στις μεγαλύτερες αδελφές μου που έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, έφτιαχνε όμοια τα φορεματάκια τους!
Ποτέ μα ποτέ δεν μου είχε περάσει η ιδέα απ' το μυαλό να μου μάθει κι εμένα...
Ένα πρωινό ήρθε σπίτι μου και με είδε να κόβω κομμάτια από υφάσματα.. Είχα αποφασίσει να φτιάξω ένα πάπλωμα...το οποίο φυσικά στην ουσία θα τελειοποιούσε η μαμά μόνο που δεν το ήξερε! Μόλις είδε όλα αυτά τα κομμάτια με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια...!Αμάαααν!!!! Μήπως όμως...να προσπαθήσω κι εγώ να δω αν μπορώ...λέω δειλά δειλά...!
Ε, αυτό ήταν! Την άλλη μέρα ξεκίνησαν τα μαθήματα και όχι μόνο...Μου έδωσε την ραπτομηχανή στο σπίτι για να το φτιάξω με την άνεσή μου!!!Απίστευτο! Έχω ραπτομηχανή στο σπίτι και ξέρω να ράβω!!! Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά και με πολύ μεγάλη χαρά σας δείχνω το παπλωματάκι μου, το πρώτο μου έργο στη ραπτομηχανή που με έκανε να νιώθω πολύ περήφανη!!
Φτιάξε πάπλωμα από κουρελάκια.

Χρησιμοποίησα διάφορα υφάσματα. Πολλά από αυτά είναι από ρούχα μας που ήταν για πέταμα. Πάντα όταν φτιάχνω τις ντουλάπες, τα ρούχα τα ξεχωρίζω σε κατηγορίες. Σε αυτά που θα κρατήσουμε, σ' αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και θα χαρίσουμε και σ' αυτά που θα φυλάξω για να ξαναχρησιμοποιήσω σε κάποια κατασκευή. Τώρα που είναι η εποχή για την αλλαγή των ρούχων στην ντουλάπα σας, μην πετάξετε τίποτα.

Έκοψα λοιπόν ένα τετράγωνο χαρτόνι (14Χ14) σαν οδηγό για να κόψω  όλα τα υφάσματα στο ίδιο μέγεθος.
Πως να φτιάξεις πάπλωμα από παλιά ρούχα.

 Στο φάρδος έχω ενώσει 11 τετράγωνα και στο μάκρος 17. Σύνολο 187 τετράγωνα για το πάνω μέρος του παπλώματος. Για το κάτω μέρος αγόρασα 2 μέτρα ύφασμα (4 ευρώ το μέτρο) και τα έκοψα στο ίδιο μέγεθος (14Χ14). Άλλα 187 κομμάτια δηλαδή από το μονόχρωμο ύφασμα.
Πως να φτιάξεις πάπλωμα από παλιά ρούχα.

Ανάμεσα στα δύο υφάσματα έβαλα υαλοβάμβακα (4 ευρώ το μέτρο και πήρα ενάμιση μέτρο) τον οποίο έκοψα σε μικρότερα τετράγωνα (10Χ10) πάλι με βοηθό ένα χονδρό χαρτόνι. Τα τελευταία 187 τετράγωνα! Σύνολο 561 κομμάτια για ένα πάπλωμα για μονό κρεβάτι. Φυσικά μπορεί να γίνει όσο μεγαλύτερο ή μικρότερο το θέλετε!
Φτιάξε πάπλωμα από παλιά ρούχα.

Η καλύτερη στιγμή είναι αυτή που θα ενώσουμε τα κομμάτια!
Φτιάξε πάπλωμα μόνος σου.

Ένα χρωματιστό από κάτω, στη μέση το μικρότερο του υαλοβάμβακα και από πάνω το μονόχρωμο.
Οδηγίες για να φτιάξεις πάπλωμα.

Θα γαζώσουμε κάνοντας ένα Χ πάνω στο τετράγωνο.
Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου πάπλωμα.

Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα κομμάτια θα τα ενώσουμε κατά ενδεκάδες. Δηλαδή θα φτιάξουμε 17 λωρίδες από έντεκα κομμάτια η καθεμιά. Θα γαζώσουμε όμως όχι ενώνοντας τα κομμάτια άκρη με άκρη αλλά κοντά στο εσωτερικό κομμάτι που είναι ο υαλοβάμβακας. Οι άκρες μας θέλουμε να είναι από την πάνω πλευρά του παπλώματος έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα κροσάκια.
Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου ένα πάπλωμα.

Αφού τελειώσουμε με τις 17 λωρίδες θ' αρχίσουμε να τις ενώνουμε πάλι κοντά στο εσωτερικό κομμάτι (του υαλοβάμβακα). Το πιο κουραστικό στάδιο ίσως είναι όταν θέλουμε να κόψουμε τα κροσάκια στο πάνω μέρος. Αυτό θέλει υπομονή γιατί είναι πολλά και σε κουράζει. Πολύ σημαντικό πριν το στρώσετε είναι να το πλύνετε πρώτα 2-3 φορές για να ξεφτίσουν καλά τα κρόσια και να δέσουν μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται να το βάλετε στο πλυντήριο στο κανονικό πρόγραμμα. Εγώ το έβαλα στο γρήγορο που είναι 15 λεπτά η πλύση και έγινε καλό. Όταν στεγνώσει να το τινάξετε καλά να φύγουν όλες οι κλωστούλες που θα έχουν ξεφύγει απ'τα κρόσια.
Φτιάξε μόνος σου πάπλωμα από κουρελάκια.

Πάπλωμα από παλιά ρούχα-οδηγίες για να το φτιάξεις μόνος σου.

Με τα ίδια υφάσματα έφτιαξα και 2 μαξιλαροθήκες! Προχώρησα πολύ σας λέω!!!
Φτιάξε πάπλωμα για κορίτσια.

Με λίγα κουρελάκια και πολύ λίγα έξοδα το δωμάτιο της Στεφανίας έγινε κουκλίστικο, μια γλύκα! Θυμηθείτε πως έκανα τις ρίγες στον τοίχο, την ζωγραφική για να "δέσω" τις ρίγες με τον υπόλοιπο τοίχο και το έπιπλο που έγινε βιβλιοθήκη.
Ένα πάπλωμα από κουρελάκια.

Πάπλωμα από κουρελάκια στο παιδικό δωμάτιο.

Να και το μόμπιλε για το φωτιστικό που είχα φτιάξει παλιότερα!
Πάπλωμα από κουρελάκια στο παιδικό δωμάτιο.

Όσες ξέρετε από ραπτομηχανή να το δοκιμάσετε! Όσες πάλι δεν τολμούσατε να δοκιμάσετε στην ραπτομηχανή της μαμάς...αλλάξτε γνώμη! Είναι βέβαιο ότι θα την λατρέψετε!!!
Φτιάξε πάπλωμα από κουρελάκια.

Θα χαιρόμουν πολύ αν ξέρατε να μου προτείνετε καταστήματα που να μπορώ ν' αγοράσω υφάσματα μέσω ίντερνετ γιατί εδώ δεν έχω πολλές επιλογές! 'Οπως καταλαβαίνετε πρέπει να φτιάξω ακόμα άλλα 2 παπλωματάκια... Άρχισαν οι ζήλιες!!

Καλή εβδομάδα! Με αγάπη!

~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~

71 σχόλια

  1. Είναι πανέμορφο!!! Και οι μαξιλαροθήκες πολύ ωραίες!! Μπράβο!! Καλη εβδομάδα να έχεις!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΩΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!ΧΡΥΣΟΧΕΡΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!Δεν έχω λόγια!!!!Και μόλις θα πλυθεί μερικές φορές τα ξέφτια θα γίνουν ακόμα ομορφότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά τέλειο το παπλωματάκι σου!Δένει υπέροχα με το δωμάτιο της μικρής και το κάνει τόσο ονειρικό με όλα αυτά τα χρώματα!Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαμπρούκα, αυτό που έφτιαξες είναι έργο τέχνης. Μπράβο σου! Ξέρω πόσο δύσκολο και κυρίως χρονοβόρο είναι (είχα φτιάξει κάτο παρόμοιο αλλά όχι τόσο επαγγελματικό, παλιότερα) ένα τέτοιο κατόρθωμα. Υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλο το δωμάτιο είναι κουκλίστικο, παραμυθένιο!!
    Το χειροποίητο πάπλωμα είναι το κάτι άλλο, φανταστικό και πανέμορφο, αλλά για να το φτιάξεις θέλει και απίστευτη υπομονή !!
    Πάντως το αποτέλεσμα λέει ότι άξιζε τον κόπο σου και τον χρόνο σου!!
    Να σαι καλά , να δημιουργείς όμορφα πράγματα, σαμιώτικα χαιρετίσματα και καλό κουράγιο για τα άλλα 2 παπλωματάκια , δικαίως ζηλεύουν τα αδελφάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ! Φανταστικό! Γλυκύτατο και θυμίζει κάτι από "μαμά"! Τι άλλο να πώ, εκτός από το ότι σε θαυμάζω που τα καταφέρνεις με το ράψιμο μιας κι εγώ είμαι σκράπας σε αυτόν τον τομέα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mου επιτρέπεις να το ανεβάσω στο blog μου και να το δείξω και στους αλλοδαπούς αναγνώστες; Εννοείται πως το credit θα είναι όλο δικό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πάρα μα πάρα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο Λαμπρινή!
    Χαρά στην αποφασιστικότητα και την υπομονή σου, αλλά τουλάχιστον το αποτέλεσμα σε αποζημίωσε!
    Καλή και δημιουργική εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστικο!!! χαρουμενα χρωματα!!! μπραβο!!! εχω ομως μια απορια, οι κομενες ακρες δεν ξεφτανε? καλη εβδομαδα, Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχο το δωμάτιο της μικρής σου πριγκίπισσας! Να την χαίρεσαι και να σε χαίρεται!
    Δυστυχώς για υφάσματα online δεν έχω κάτι...δεν βρίσκω κάτι δυστυχώς ... το έχω ψάξει αλλά μου βγαίνει πανάκριβο και θα με βολευε μιας και η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει πρωινές βόλτες στο κέντρο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. apla teleio xoris upervoli!!!!!!!!!!k xoris pro8esi na se kolakepso an den eleges pos den exeis kanei ksana kati paromoiome tipota den 8a to fantazomouna...bravo na se geri kali sunexeia k kali evdomada!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α!!! Έκανες υπέροχη δουλειά κορίτσι!Τι όμορφο!Και με την πρώτη που έπιασες μηχανή στα χέρια σου; Δεν το συζητώ...θα περιμένουμε θαύματα σε λίγο!Υπέροχο και το δωμάτιο. Φιλιά πολλά και ανασκουμπώσου...έχεις άλλα δύο..χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι υπέροχο!!!Γειά στα χέρια σου!!!Λατρεύω αυτά τα παπλώματα μα δυστυχώς δεν τα καταφέρνω καθόλου με το ράψιμο!!!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαμπρινή μου δνε θα πω κάτι διαφορετικό απο ότι οι προλαλήσασες,απλά θαυμάζωκαι να σου πω οτι στο etsy και DaWanda θα βρεις πολλές και φτηνές επιλογές, ό,τι ζητάει η καρδιά σου!
    Καλή συνέχεια, ήταν να μη γίνει η αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΑΑΑΑ είναι τέλειο!!!!!!!!!! πολύ καλή δουλεια!!!!! καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κορίτσια μου,ευχαριστώ τόσο πολύ για τα σχόλιά σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε!!Ξέχασα ν'αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό για τα κρόσια και ευχαριστώ που μου το θυμίσατε!Το συμπλήρωσα είδη στην ανάρτηση!!Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά ε, μετά από τα καμβαδάκια αυτό! Μας αποτελείωσες!!! Δεν έχω λόγια. Είναι φανταστικό, υπέροχο, τέλειο! Πόσο το ζηλεύω. Εγώ βασικά βαριέμαι το ράψιμο και είμαι και άχρηστη (αν και με βάζεις σε σκέψεις, λες να το χω;). Ωστόσο, δεν μπορώ να σου πω πόσο με έχει ενθουσιάσει το όλο δωμάτιο. Εύγε στη μαμά, συγχαρητήρια και μαμά της μαμάς! Στεφανία βλέπε να μαθαίνεις! Callieb y Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια στα χέρια σου μανουλα!!!
    Ενα κουκλίστικο δωμάτιο χειροποίητο!
    Εγω ξερω τα βασικά απο ραψιμο και επίσης κέντημα κοφτό στη μηχανή (ψαξτο κι αυτό τωρα που άρχισες, εχουμε και κοριτσια να παντρέψουμε, να φτιάξουμε προικια! Χα,χα!)
    Από τα λίγα που ξέρω καταλαβαίνω ότι έριξες πολύ δουλειά, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο!Εγινε καταπληκτικό πολύ κοριτσίστικο και χουχουλιάρικο!
    Δωσε πολλά φιλάκια στο μικρο λουκουμάκι σου, να το χαρεί το καινούριο του πάπλωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο Λαμπρινή....τι υπέροχη δουλειά!!! Γεια στα χέρια σου...περιμένουμε και άλλες δημιουργίες τώρα που πήρες φόρα!!! Άντε, εγώ να δω πότε θα το πάρω απόφαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγχαρητήρια Λαμπρινή μου!!!!!!!!Είναι φανταστικό!!!!!!!!!
    Άλλος ένα λόγος που θα είσαι περήφανη για τον εαυτό σου!!!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!!Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πανέμορφο το πάπλωμα,πάρα πολύ καλή δουλειά !!!!Δηλαδή τι θα περιμένουμε στη συνέχεια;Μπράβο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο μπράβο, κι εγώ κάτι τέτοιο ετοιμάζομαι να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λαμπρινάκι,είσαι πραγματικά εισαι χρυσοχέρα! Με το καλό και τα επόμενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΟΥ, ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΓΥΑΛΙΑ!!!!!
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΡΑΒΩ ΧΡΟΝΙΑ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ!!!!!
    ΕΧΩ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΜΕ ΤΟ Χ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΦΤΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!!!!!!
    ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΤΡΥΠΩΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ!!!!!!
    ΟΛΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΥΜΠΑΡΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εργο τέχνης! Πανέμορφο! Και να φανταστεις οτι είναι η πρώτη σου επαφη με τη ραπτομηχανή! Να περιμένουμε θαύματα να δουν τα μάτια μας! Μπράβο, Λαμπρινή!! Και τωρα, βουρ, για τα επόμενα δυο παπλωματάκια που δικαιωματικά ζητούνται!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλέ πανέμορφο το έκανες!!!! Και αν βάλεις και από κάτω χρωματιστά πανάκια....να το παπλωματάκι για χρήση και από την άλλη του πλευρά!!! Με το καλό και τα υπόλοιπα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω μείνει άφωνη! Είναι τέλειο το πάπλωμα! Και μη μου πεις ότι όλα αυτά ήτανε κουρελάκια από ρούχα! Πως ταίριαζαν τόσο υπέροχα! Μήπως πηρες υφάσματα και μας το κρύβεις πονηρούλα; Χιχι! Και μάλιστα με μια παλαιού τύπου μηχανή! Μπράβο και στην μαμά σου!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λαμπρινή μου, γεια στα χεράκια σου! Είναι το στυλ που μ' αρέσει! Λατρεύω το πάτσγουορκ! Λογικό είναι να θέλουν και τα άλλα κορίτσια παρόμοιο παπλωματάκι! Άντε καλό κουράγιο σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λαμπρούκα μου καλησπέρα!Καλώς σε βρίσκω! Ένα έχω να πω. Ξεπέρασες τον εαυτό σου μ' αυτή την δημιουργία.Έγινε κουκλίστικο κι' αν σκεφτεις ότι ξόδεψες μόνο δημιουργικές ώρες τα μπράβο είναι διπλά!Θα χαρώ να μ' επισκεφτεις στο blogοσπιτάκι μου.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι υπεροχο!!
    Θα το βαλω στα αγαπημενα μπας και το δοκιμασω καποτε.
    Γεια στα χερια σου!!!!
    φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλά αυτό το δωμάτιο όσο πάει και εξελίσσετε σ'ένα από τα πιο όμορφα κοριτσίστικα δωμάτια που υπάρχουν!!!!!
    Οσο για το πάπλωμα δεν έχω λόγια,μάθε τέχνη και άσε την που λέει....
    Εσύ όμως ότι πιάνεις δεν το αφήνεις,μεγαλουργείς!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το είχαμε ήδη εμπεδώσει ότι είσαι χρυσοχέρα Λαμπρινή μου ! Αλλά να φτιάξεις και τέτοιο πάπλωμα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην ραπτομηχανή !!!!! Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγινε πανέμορφο!!Χαρά στην υπομονή σου , γιατί έχει πάρα πολύ δουλειά!!!Ολο το δωμάτιο είναι ονειρεμένο!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έγραψες πάλι ξαδελφούλα μου....Είπαμε ποτέ μη λες ποτέ ...Άλλη με το πλέξιμο άλλη με το ράψιμο....όλα μπορούμε να τα μάθουμε και να τα κάνουμε ... είναι η αρχή για τη μοναδική τεχνική των Quilt.Υπέροχο και πολύ ωραία ιδέα....συγχαρητήρια...!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πανέμορφο το παπλωματάκι,αλλά και γενικά όλο το δωμάτιο είναι ότι ονειρεύεται κάθε κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λαμπρινή, πώς μου ξέφυγες?
    Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ελα ρε συ...
    απιστευτο!εσυ εισαι που δεν ξερεις?υπεροχο τελειο ανεπαναληπτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Υπέροχο παπλωματάκι με πολύ πολύ ωραία χρώματα και σχέδια και εγώ το ζήλεψα, πως να μην το ζηλέψουν και οι άλλες δυο κορούλες σου.... Φιλάκια Λαμπρινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!!! Πολλά συγχαρητήρια, Λαμπρινή!!! Έχει φανταστικά χρώματα και ταίριαξε απίστευτα στο δωμάτιο της μικρής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ααα...δεν έχω λόγια!!! Είναι υπέροχο το παπλωματάκι για το δωμάτιο της μικρής σου!!! Συγχαρητήρια! Μην αφήσεις την ραπτική, μπορείς να κάνεις υπέροχα πραγματα!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπράβο Λαμπρινή, μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια ώντας κι εγώ σε οικογένεια με 4 παιδιά και τη μαμά να ράβει από το burda στη ραπτομηχανή. Το πάπλωμα είναι απλά υπέροχο, τα χρώματα, η τεχνική, η παρουσία στο δωμάτιο. Άριστα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Λαμπρούκα είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!! Υπέροχα χρώματα, άψογη δουλειά..... Και μετά απ' αυτό, δεν μπορεί, θα έχεις γίνει ξεφτέρι στο γαζί!!! Κάτι μου λέει πως θα σου φέρνει η μανούλα τώρα σακούλα με διορθώματα!!!!!!!!! Λες;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θαύμασα τις υπέροχες δημιουργίες σου!Το πάπλωμα αλλά και το υπέροχο παιδικό δωμάτιο!Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. υπεροχη δουλεια...παω για ραπτομηχανη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,,,,ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΠΛΩΜΑ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. υπεροχο το εκανες! κανεις δεν θα πιστευε οτι εραβες με ραπτομηχανη πρωτη φορα!
    γενικα τα παιδικα σας δωματια ειναι κουκλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πανεμορφο βγήκε!! Χαράς το κουράγιο σου!!! Περιμενουμε να δουμε πολλά ακομα με τη ραπτομηχανη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γεια στα χέρια σου Λαμπρινή!!!!Είσαι της υπομονής και εσύ!!!!!!!!!!!!
    τι υπέροχο που το έφτιαξες , μπράβο σου!!!!μεγεια το παπλωματάκι της μικρης σου που έχει ενα τόσο παραμυθένιο δωμάτιο!!!όλες οι δημιουργίες σου ειναι τέλειες!!!!
    Εχουμε την ιδια ραπτομηχανη Mercedes ε; μονο που η δική μου απο τις αλλαγές κοφτό και γαζωμα εχει χαλασει εδω και χρόνια ...την παρατησα ετσι να ΄΄κάθεται΄΄σε μια γωνια..και πήρα μια αλλη με ρευμα...κανει και καρικώματα!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κοριτσάκι μου...Εχω μέρες που μπαινοβγαίνω και δεν σου γράφω γιατί απλά δεν προλαβαίνω, να κάνω τίποτε άλλο πέρα από τα απαραίτητα...Λυπάμαι γλυκιά μου για αυτό....
    Προχθες μπήκα λοιπόν κι είδα αυτό το κουβερλί και μου πέσαν τα σαγόνια....Καταρχήν εσύ το'χεις το θέμα.Εγώ πριν από δύο χρόνια πήρα μηχανή με έπιασε μια τρέλα αλλά ξεούσκωσε γρήγορα γιατί θέλει πολλή υπομονή....Εσύ όμως μου έβαλες τα γυαλιά!! Δηλαδή αν ήξερες να ράβεις τι ακόμη θα έκανες...Η ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει στο δωμάτιο της Στεφανίας είναι ονειρεμένη...Μπράβο μαμά Λαμπρούκα σε παραδέχομαι και σε ζηλεύω και λίγο γιατί είσαι μαμά θαύμα!!! Οσο για το τραπεζομαντιλάκι που θέλεις να μου κάνεις...είσαι τρελή για δέσιμο αυτό θα σου πω!! Και μόνο η σκέψη σου με συγκινεί γλυκιά μου αλλά σε παρακαλώ μην μάίνεις στον κόπο για εμένα...έχεις΄ένα βουνό στο κεφάλι σου ήδη!! Είσαι όμως τρέλα και νομίζω ότι θα δοκιμάσω να φτιάξω έστω ένα μαξιλάρι...μα τόσο ακαμάτα βρε Λαμπρινή μου να μην είσαι κοντά, να μου δείξεις!!! Τέλος η μηχανή της μαμάς σου είναι αριστούργημα...Καλημέρα στο κοριτσόσπιτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ωωωωωω!! Τέλειοοοοο!!! Απίθανο! Εσύ παιδί μου, έχεις ταλέντο στη ραπτομηχανή και δεν το ήξερες!!! Εγώ ταυτίζομαι με την προηγούμενη σου συμπεριφορά, δεν έχω ιδέα...επειδή όμως ψήνομαι με το θέμα της ραπτομηχανής, αν ποτέ το επιχειρήσω, θα σε τρελάνω στις ερωτήσεις.....καλά; :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τέλειο είναι! Μπράβο και στο κουράγιο και στην υπομονή! Καλή συνέχεια στα ραψίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πάρα πολύ ωραίο το παπλωματάκι! Μπράβο για την υπομονή και τον κόπο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλά μας κάνεις πλάκα!! Πρώτη φορα και έφτιαξες αυτό το τέλειο κομμάτι; Μου φαίνεται ότι είναι καιρός να ξεσκονίσω τη ραπτομηχανή. Καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. γεια στα χερια σου ,ειναι ομορφο και πολυ χαρουμενο με ολα αυτα τα χρωμματα που εχεις βαλει
    χαρα στο κουραγιο σου να φτιαξεις κιαλλα , ξερω τι κοπο εχει γιατι εχω φτιαξει ενα με μεγαλα ομως κομματια -ετσι το ηθελε η ανηψια μου - και τωρα εχω αρχισει ενα παρομοιο αλλα με μακρουλα κομματια
    αν ποτε το τελειωσω θα σας το δειξω
    αν σε ενδιαφερει να σου στειλω σχεδια
    να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δεν σε πιστεύω! Είναι πανέμορφο! Μπράβο βρε κορίτσι. Πραγματικό κατόρθωμα έτσι; Δεν έφτιαξες απλά δύο γαζιά, αλλά κανονικότατο πάπλωμα! Μπράβο και πάλι μπράβο, ποιος σε σταματάει τώρα που πήρες φόρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλησπέρα..πρώτη φορά έρχομαι εδώ, συγνώμη αν ενοχλώ. σήμερα βρήκα το μπλογκ σας από την στήλη βόλτα στη γειτονιά (http://taelia88.blogspot.com/2012/10/7.html) μου αρέσει πολύ να γνωρίζω ιστολόγια..θα μπορούσα να γίνω αναγνώστρια σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη που ξαναήρθα, ήρθα για να σας πω ευχαριστώ που έγινες αναγνώστρια μου. εύχομαι να μάθεις ενδιαφεροντα εκεί μέσα και θα χαρώ να τα λέμε..μου άρεσει πολύ να παίρνω σχόλια να τα διαβάζω να απαντώ...πάω να γραφτώ και γω αναγνώστρια σας.

      Διαγραφή
  58. υπέροχο το πάπλωμα απλά υπέροχο!!!μπράβο κορίτσι φοβερή υπομονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. καλημερα! η δουλεια που εκανες ειναι εξαιρετικη! εγω εχω παρει patchwork squares σε εξαιρετικες τιμες μεσω ebay απο αγγλια.βασιλισσα στα πατσγουορκ ειναι οι ηπα αλλα η αποσταση αρα υψηλο κοστος αποσοτλης και το πιθανο τελωνειο κανει το εγχειρημα απαγορευτικο. ομως στο ebay θα βρεις πολλους πουεχουν σκραπ απο υφασματα και μαλιστα ταιριασμενα σε χρωματικους τονους, και σε υφες και σε εξαιρετικες τιμες.δεν ξερω αν εχεις ψωνισει απο ebay ξανα, ειναι ευκολο, ασφαλες και με τρομερη ποικιλια σε πολυ καλες τιμες. τα μονα που πρεπει να προσεξεις ειναι το feedback του πωλητη να ειναι οσον το δυνατον πιο θετικα βαθμολογημενο απο πελατες, να βαλεις φιλτρο τη δωρεαν αποστολη στην ελλαδα και οπωσδηποτε να πληρωσεις μονο μεσω paypal για την ασφαλεια τοσο των συναλλαγων σου οσο και των αγορων σου.
    θα σου βαλω ενδεικτικα 2-3 διευθυνσεις με υφασματα να δεις τι ωραια που ειναι, αλλα μπες και μονη σου και ψαξε, θα σ αρεσει πολυ!
    http://www.ebay.co.uk/sch/colin.john/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

    http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_ipg=25&_from=&_nkw=&_armrs=1&_ssn=fabrics10&_sac=1#seeAllAnchorLink

    http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_stpos=&_sop=15&_fcid=80&gbr=1&_localstpos=&_from=R40&_clu=2&_nkw=PATCHWORK+SQUARES

    και καλη σου επιτυχια!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια σου Παρασκευή!Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο και μου έστειλες τόσες πληροφορίες!Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψωνίσει ποτέ έτσι και το φοβάμαι λίγο..Οι προτάσεις σου είναι εξαιρετικές έχεις δίκιο.Έτυχε και βρήκα διάφορα μικρά κομμάτια υφάσματος με 2 ευρώ το ένα και τα έχω στην αναμονή...μετά τα Χριστούγεννα η ραπτομηχανή θα πάρει φωτιά!!!
    Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ,καλές γιορτές να έχεις με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημέρα σου!!!! συγχαρητήρια για το υπέροχο πάπλωμά σου!!!!μήπως θα μπορούσες να μου πεις που βρήκες αυτή την εκπληκτική τιμή του υαλοβάμβακα γιατί στα μαγαζιά που πηγαίνω εγώ η χαμηλότερη τιμή είναι 9€/m.???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλώς σε βρήκα στο υπέροχο blog σου!!!Μπήκα να ρίξω μια ματιά και δεν μπορώ να ξεκολλήσω!!Δεν γράφω σχόλια σε όσα μου άρεσαν γιατί θα χρειασθώ ώρες !!!!( βλέπεις μου άρεσαν όλα!!)
    ¨Οσο αφορά το πάπλωμα μαγεύθηκα !!Ραβω και γαζώνω (απλά πράγματα) επί χρόνια αλλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα υπέροχο παπλωμα σαν το δικό σου!Σ' ευχαριστώ πολύ που μας δίνεις τοσο σαφείς οδηγίες κατασκευής του!!!
    Νίκη ( nikiad.blogspot.gr )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Λαμπρινη, για αλλη μια φορα μενω αφωνη! Ξετρελαθηκα!! :-) Γεια στα χερια σου! τι υπεροχο ολο το δωματιο και το παπλωμα! Να σαι καλα, παντα να δημιουργεις! Φιλακια πολλα ! (ηρθα απο το παρτυ της Μαχης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τι τρομερό ήταν αυτό που είδα; Όλο όμως!!!!
    το τέλειο δωμάτιο!!!
    οι τοίχοι απίθανοι....ζηλεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!! θέλω και εγώ!!!!!!!
    καλά το πάπλωμα όλα τα λεφτά όμως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο!!!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολύ όμορφο! Κι εγώ στην ίδια φάση βρίσκομαι, φτιάχνω παπλωματάκι patchwork, αλλά μου παίρνει πολύυυ χρόνο γιατί κάνω πολύ λεπτοδουλειά. Μόλις το τελειώσω, θα φτιάξω και ένα απλό με τετραγωνάκια μόνο, σαν το δικό σου, να το ευχαριστηθώ!
    Κική, από το Hugs & Softies
    Ήρθα από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πανέμορφο...μπράβο Λαμπρινή!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπράβο για την όμορφη δουλειά!
    Θα ήθελα να ενημερωθώ για τον υαλοβάμβακα και αν υπάρχουν μαγαζιά που μπορώ να αγοράσω με το μέτρο.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ουρανία.Υαλοβάμβακα μπορείς να βρεις πολύ εύκολα σε μαγαζιά με είδη ραπτικής και πωλείται με το μέτρο.

      Διαγραφή
  68. Γεια στα χέρια σου!!! https://www.tsagrinos.gr/ για πολύ καλά υφάσματα,ψωνίζω πολλά χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή