Η κατασκευή της φούστας και τα γενέθλια!

Μετά από ένα γεμάτο και χαρούμενο Σαββατοκύριακο,ήρθε η ώρα να σας δώσω οδηγίες για να φτιάξετε την φούστα για το δέντρο σας!Να σας θυμίσω ότι μια ίδια φούστα με πολύ χαρά θέλω να σας χαρίσω μετά από κλήρωση ,γι' αυτό όσοι θέλουν να πάρουν μέρος ας αφήσουν ένα σχόλιο εδώ !

Δεν θα πω ότι είναι μια εύκολη κατασκευή...Είναι χρονοβόρα και κουραστική.Το αποτέλεσμα όμως είναι τέτοιο, που λες χαλάλι!Την λάτρεψα,την αγάπησα!Στόλισε και ανέδειξε όλο το δέντρο αλλά και όλη την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού!

Για να την φτιάξουμε λοιπόν θα χρειαστούμε ένα κομμάτι ύφασμα κομμένο σε τετράγωνο σχήμα, το οποίο θα διπλώσουμε 2 φορές και θα έχουμε ένα μικρότερο τετράγωνο ύφασμα.
Λυπάμαι που δεν μέτρησα για να σας δώσω και διαστάσεις(πρέπει να ήταν περίπου 80Χ80 εκ.το αρχικό μέγεθος του υφάσματος)αλλά και πάλι αυτό είναι στην διάθεσή μας,αν θέλουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη την φούστα μας.

Αυτό το μεγάλο τετράγωνο,θα το διπλώσουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα τρίγωνο και μ' ένα μολύβι θα σχεδιάσουμε ένα κυκλικό σχέδιο όπως στην φωτογραφία.

Κόβοντας εκεί που σχεδιάσαμε με το μολύβι,

λογικά θα πρέπει όταν ξεδιπλώσουμε  το ύφασμα να έχουμε ένα ολοστρόγγυλο σχήμα...Λογικά λέω, γιατί το δικό μου δεν ήταν ακριβώς στρογγυλό...!
Είχε και κάτι σαν καρδούλες τριγύρω...Μάλλον έκανα μεγάλες τις στρογγυλάδες με το μολύβι.Εσείς να το αποφύγετε αυτό το λάθος!Φυσικά βέβαια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί όλα διορθώνονται!Ανοίγουμε το ύφασμα και στρογγυλεύουμε με το ψαλίδι!
(Πριν ανοίξουμε, κόβουμε και λίγο την μύτη του τριγώνου για να έχουμε στο κέντρο μια μικρή τρύπα που θα μπει ο κορμός του δέντρου(δεν το δείχνει η φωτογραφία γιατί την έκανα μετά)και αφού ανοίξουμε το ύφασμα κόβουμε μια ευθεία μέχρι το κέντρο.)


Ίσως πολλοί να έχετε παλιές φούστες για το δέντρο σας που έχουν ξεφτίσει ή ξεθωριάσει.
Τότε είστε από τους τυχερούς γιατί δεν θα μπείτε καν σε όλη αυτή την παραπάνω διαδικασία!!
Θα έχετε ως βάση την παλιά σας και απλά θα την μεταμορφώσετε!Αν πάλι έχετε παλιά φούστα αλλά θέλετε να φτιάξετε μία από την αρχή ,τότε χρησιμοποιήστε την για να αντιγράψετε το σχήμα της πάνω σ' ένα καινούριο ύφασμα.
Πάμε παρακάτω.
Θέλουμε διάφορα υφάσματα,σε χρώματα αλλά και σε ποιότητες.Τα δικά μου είναι σατέν και λινό,μπεζ και μπορντό. Εννοείται όμως πως κάνουμε ότι συνδυασμούς μας αρέσουν!Μπορεί η φούστα μας να είναι μονόχρωμη ή πολύχρωμη,να είναι ολόκληρη από σατέν ύφασμα ή ακόμα και από λινάτσα!Θα κόψουμε μεγάλες λωρίδες μήκους 2 μέτρα περίπου για την πρώτη στρώση αλλά ανεβαίνοντας θα χρειαζόμαστε όλο και μικρότερες,με φάρδος 8 με 9 εκ. Εννοείται επίσης ότι δεν θα κάτσουμε να μετρήσουμε με το μέτρο να είναι όλα κομμένα ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις.Αυτό θα ήταν πολύ κουραστικό και εγώ δεν το έκανα.Έκοβα τις λωρίδες μου με το μάτι και στο περίπου.
Αν θέλετε εσείς για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα,να το κάνετε.

Τώρα θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση.Μπορούμε από την μια πλευρά της λωρίδας(την εξωτερική)να γαζώσουμε για να μην μας ξεφτάει το ύφασμα(αυτό αν έχουμε ραπτομηχανή).Ακόμα μπορούμε να το αφήσουμε και έτσι αν μας αρέσει να ξεφτάει στις άκρες.Και τέλος,μπορούμε να κόψουμε πιο φαρδιές τις λωρίδες,να τις διπλώσουμε στα δύο και να τις σταθεροποιήσουμε έτσι πατώντας τες με το σίδερο.Θα κολληθούν στην βάση με την ξεφτισμένη πλευρά από πάνω και δεν θα φαίνεται τίποτα,ίσα ίσα η στρογγυλεμένη άκρη της θα δείχνει τέλεια.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ενώσουμε τις λωρίδες στην στρογγυλή βάση μας.
Ή να τις ράψουμε ή να τις κολλήσουμε.Εγώ στην δική μου φούστα τις κόλλησα με σιλικόνη αλλά αυτή που ξεκινάω για να χαρίσω σε σας,θα δοκιμάσω με την ραπτομηχανή.
Κολλάμε όπως βλέπετε παρακάτω.Λίγη κόλλα στην βάση μας,και κολλάμε το ύφασμα σουρώνοντας που και που.

Συνεχίζουμε με όλες τις λωρίδες μέχρι να φτάσουμε στο άνοιγμα της φούστας.

Το πιστόλι σιλικόνης μου είναι εντελώς για πέταμα και μ' έσκασε μέχρι να τελειώσω...Τρέχει και γεμίζει τον κόσμο,άσε που πήγε τόση κόλλα χαμένη...!

Τελειώνοντας,δεν ξεχνάμε να κολλήσουμε σε 3 σημεία κορδέλες για να δένουμε την φούστα μας, όπως επίσης και στο πάνω μέρος, που θα είναι ο κορμός του δέντρου,ένα κομμάτι ύφασμα για να μην φαίνεται η κόλλα από την τελευταία μας λωρίδα.

Δεν θέλω να σας φανεί δύσκολο.Δεν είναι καθόλου και όπως διαβάσατε υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις για όσους δεν έχουν ραπτομηχανή...αρκεί να έχετε ένα πιστόλι σιλικόνης της προκοπής!



Τα γενέθλια της μικρής μου Στεφανίας!Αχ πόσο χαρά είχε το παιδάκι μου που είχε γενέθλια,έλαμπαν τα ματάκια της!

Η τούρτα μας ήταν σοκολατένια και συγκλονιστική!!Έχω παιδευτεί  πολλές φορές με τις τούρτες θέλοντας πάντα να δοκιμάζω κάτι διαφορετικό.Όμως αυτή ήταν η πιο απλή συνταγή και τελικά η πιο νόστιμη!Απλή ήταν και η διακόσμησή της γιατί έγινε στα γρήγορα ήταν όμως στο κλίμα των εορτών!
Μια παρέα κοριτσιών που στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Μαμά και κόρη,σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση,να είστε όλοι καλά!

Σας αφήνω με το βιντεάκι της (αφού καθιερώθηκε τώρα πια)και σας εύχομαι καλή εορταστική συνέχεια να έχετε όλοι!
Μην ξεχάσετε τον διαγωνισμό!


31 σχόλια

  1. NA THN XAIΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΑΚΛΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΟΥ ΚΟΡΕΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΣΑΣ!

    Σας καμάρωσα! σαν σωστές κούκλες και οι δυο σας!

    Λαμπρινή θα σου γράψω για την φούστα του δέντρου σου την οποία διακόσμησες πολύ ωραία και μου αρέσει πολύ. Έχω φτιάξει κι εγώ αρκετές καθώς και φούστες για τα στρογγυλά τραπέζια μου, ίσως να σε διευκολύνει η μικρή μου εμπειρία προτού αρχίσεις αυτή που θα δωρίσεις.

    1. Όπως ήδη την έχουμε διπλώσει σε τρίγωνο, παίρνω έναν σπάγκο (που δεν τεντώνεται πολύ για για να μην αλλάζει την μεζούρα) και δένω το μολύβι καλά.
    2. Πρέπει να γνωρίζουμε το μήκος της φούστας που θέλουμε πριν κόψουμε τον σπάγκο στο μήκος που διαλέξαμε. Επίσης στο μήκος του σπάγκου προσθέτουμε τους πόντους της τρύπας που θα κόψουμε στο κέντρο της φούστας (ώστε να μην βγει κοντή).
    3. Κατόπιν κρατάμε τον σπάγκο γερά στην επάνω μικρή γωνίτσα που θα κόψουμε αργότερα την κεντρική τρύπα και με το μολύβι μαρκάρουμε γύρω γύρω το τρίγωνο.
    4. Μαρκάρουμε την κεντρική τρύπα με ένα πιατάκι του καφέ της κουζίνας για να βγει ολοστρόγγυλο η με ένα μικρο ποτηράκι, το οποίο τοποθετούμε στο ύφασμα σαν μισοφέγγαρο.
    5. Με ένα καλό ψαλίδι κόβουμε το τρίγωνο γύρω όπως είναι διπλωμένο, το ίδιο και το μισοφέγγαρο.
    5. Αντί για κορδέλες να δένουν την φούστα εγώ χρησιμοποιώ VELCRO.

    Καλές γιορτές, και του χρόνου να είσαι καλά!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Evie,μου έδωσες πολύ χρήσιμες συμβουλές και τον πιο σωστό τρόπο για να κόψουμε σε κύκλο ένα ύφασμα!!!Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.Θα το δοκιμάσω όποτε το ξαναχρειαστώ γιατί και η άλλη φούστα είχε είδη κοπεί(κουτσά-στραβά!)
      Τι θα έλεγες να μας έδειχνες και τις δικές σου να πάρουμε ακόμα καμιά ιδέα?
      Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. χιλιόχρονο το ζουζουνι καλε πως μεγάλωσε ετσι σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαίρεσαι τη ζουζούνα σου Λαμπρινή μου! Είστε κούκλες και οι δύο! Μπράβο σου για τη χριστουγεννιάτικη φούστα! Κατατοπιστικότατες οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στη μικρούλα Στεφανία, με τα πιο γλυκά ματακια! Ευχες κι από το δικό μου πιτσιρικόκοσμο!Να τα εκατοστησει!
    Οι οδηγίες για την ποδιά του δεντρου είναι κατατοπιστικές, αλλά λέω να περιμένω την κλήρωση πριν το τολμήσω...Φαίνεται μπελαλίδικη.
    Φιλιά πολλά σε όλους σας, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τη χαιρεσαι την γλυκεια σου κορουλα!!! Να την καμαρωσεις χαρουμενη και δημιουργικη σαν και σενα!!! Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α πολύ έυκολο...να το βλέπεις χαχα!!!Σε ευχαριστούμε όμως για τις οδηγίες,είναι πολύ όμορφο,πάω να πάρω μέρος στο διαγωνισμό!!!
    Γλύκα η μικρή-γλύκα και η μαμά ;)!!!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου Λαμπρινή μου!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΥΟ ΚΟΥΚΛΕΣ,,,,ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΑΣ ΠΟΘΕΙ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΓΙΝΕ!!!ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΚΛΕΣ!!! ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!!!
    ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να σου ζησει η κουκλα σου Λαμπρινη μου...ναναι γερη και καλοτυχη η ζουζουνιτσα....τι ομορφη τουρτιτσα....θα μας κρατησετε λιγακι???Φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά στην κούκλα Στεφανία!!να την χαίρεσαι Λαμπρινή!!
    Η φούστα του δέντρου πολύ ωραία και ευκολη κατασκευή!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λαμπρινη μου,να χαιρεσαι το κουκλι σου!!! Απ το βιντεακι φαινεται να ειναι μια κουκλα..και σου μοιαζει κιολας!!!!!!!!
    Οπως επιθυμεις να τη δεις!!!
    Οσο για το φουστανακι του δεντρου, αναμενω την κληρωση!!!!!
    Σε φιλωωΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λαμπρινή μου να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου... να είναι πάντα γερό, ευτυχισμένο και καλότυχο!!! Για την φούστα του δέντρου τι να πω... εκπληκτική!!! αλλά ως άσχετη που είμαι με την ραπτική, θα μείνω μόνο στον θαυμασμό!!!!!!! Χρόνια Πολλά και του χρόνου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα να χαίρεσαι την κορούλα σου, η τούρτα σου πολύ ωραία φαίνεται , να μας δώσεις τη συνταγή.Πριν από αρκετό καιρό είχες δώσει συνταγή για παντεσπάνι σοκολατένιο, το οποίο όπποτε το έχω φτιάξει έχω ακούσει τα καλύτερα για την τούρτα μου.
    Ήθελα να σε ρωτήσωκάτι, έφτιαξα τα στολιδάκια που έδειξες πριν λίγες μέρες και έγιναν πολύ όμορφα και τα παιδιά μοου ενθουσιάστηκαν, τα φτιάξαμε χθες το απόγευμα , επέλεξα να μην τα ψήσω και τα άφησα να στεγνώσουν , ακόμη δεν στέγνωσαν.
    Θέλει πολλές ώρες? Θα στεγνώσουν ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση, σου εύχομαιΚαλά Χριστούγεννα.
    Ειρήνη Γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Ειρήνη.Πολύ χαίρομαι για το παντεσπάνι που μου λες,είναι πολύ καλό και πετυχαίνει,μου έδωσε όμως μια φίλη μου μια άλλη συνταγή με πολύ λίγα υλικά και είναι φανταστική!Ίσως την φτιάξω ξανά σύντομα και θα σας την δώσω.
    Για την ζύμη έχω να σου πω ότι θα στεγνώσουν σίγουρα,θα σκληρήνουν εντελώς.Το ίδιο μου είπε και μια άλλη φίλη και μετά μου απάντησε πως της στέγνωσαν σε 2 24ωρα. Βάλε τα σε ζεστό μέρος να μην έχει υγρασία ,κοντά σε τζάκι ή καλοριφέρ.Μετά από λίγες ώρες γυρισέ τα και από την άλλη πλευρά.Αν βιάζεσαι ή δεν γίνετε αυτό που σου προτείνω,τελικά βάλε τα στον φούρνο.Ίσως όμως σε λιγότερο χρόνο γιατί είδη θα έχουν στεγνώσει λίγο,δεν μπορεί!!
    Καλές γιορτές και σε σ'ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φτου, φτου, καλέ. τι κουκλες είναι αυτες; να ζησετε και να χαιροσαστε την οικογενεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να την χαίρεσαι την μικρούλα σου!!!Οι οδηγίες κατατοπιστικές και η εναλλακτική για χρήση πιστολιού σιλικόνης βολική!!!Ευχαριστούμε!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. na χαιρεσαι τη κορουλα σου!!καλες γιορτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. να χαιρεσαι το κοριτσακι σου, να την καμαρωνεις και να σου δινει μονο δάκρυα χαράς και ευτυχίας!
    πολλα φιλακια προκομενο κοριτσακι..
    υγ.η φωτο τελεια και το βιντεακι τοσο συγκινητικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σου Λαμπρινή σε βρήκα από τους ΚαΠα και είπα να δω τις κατασκευές σου. Μπράβο κορίτσι μου τα χέρια σου πιάνουν,πολύ ωραία συγχαρητήρια!
    Χαίρομαι που σε βρήκα θα σε παρακολουθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωωωωω τέλεια!!!! Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το δέντρο!! Και το βιντεάκι μια σκέτη γλύκα! Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, Λαμπρινή μου, και όλη σου την ωραία οικογένεια!!! Παρεμπιπτόντως, οι κόρες σου είναι ίδιες εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ κορίτσι μου να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις.Είναι μια κούκλα!...σαν τη μαμά της....όσο για τη φούστα του δέντρου είναι όνειρο.Ότι φτιάχνεςι είναι όνειρο....είναι άλλωστε γνωστό αυτό!!! Φαντάζομαι είδες το mail σου που πήρα τα πραγματάκια σου...τα έκανα και μόστρα στο blog....Η τούρτα της μικρής σου είναι τρέλα.Να είστε όλοι καλά αγαπημένη οικογένεια.Χρόνια πολλά Στεφανία με το τέλειο όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχ, τι τρυφερή μανούλα και τι όμορφο αγγελούδι.... Δυο κούκλες, μια μικρή και μια λίγο μεγαλύτερη!!!!! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου Λαμπρούκα μου, να είναι γερό και τυχερό και πάντα να σου γελάει! Η τούρτα σας είναι φανταστική, γεια στα χεράκια σου. Και ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες αυτής της υπέροχης "φούστας".
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλόχρονη και πολύχρονη η κόρη σου! Η ποδιά του δέντρου είναι super! Καλές γιορτές με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ .ΦΙΛΑΚΙΑ !!!!!!!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είστε κούκλες και οι δύο! Να την χαίρεστε! kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λίγο αργά αλλάαα....να την χαίρεσαι την μικρή σου νεράιδα...!!!!.....να έχει πάντα την υγεία της η όμορφη και είναι πάντα καλά και χαρούμενη !!!! Είναι μιά κούκλα όντως...σάν τη μαμά της !!!!! Λαμπρούκαμ....όντως είσαι πολύτάλαντη και με μεγάλη υπομονή σε ό,τι δημιουργείς και με πολύυυ έμπνευση !!!!! ΄Εχει δίκιο η Κατερίνα !!!!
    Να είσαι καλά και να τις χαίρεσαι τις νεράιδές σου....!!! Το βιντεάκι με συγκίνησε....πάντα με συγκινούν αυτά τα βιντεάκια σε καλό σας !!
    Φιλάκια πολλά !!
    υ.γ: η ποδιά του δέντρου πολύ όμορφη....μπράβοο !!!! :ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να την χαίρεσαι την κούκλα σου!!! Πάντα χαρούμενη κι ευτυχισμένη να είναι στην ζωή της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χιλιόχρονη η μικρή σου κουκλίτσα. Να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς και κυρίως όπως εκείνη επιλέξει να κάνει.
    Καλή σου ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή