Τούρτα καρδιά!

Θα μπορούσε να είναι μια τούρτα για την γιορτή του αγίου Βαλεντίνου...αλλά δεν είναι!

Ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η ξενόφερτη γιορτή και αδιαφορώ για την ύπαρξή της.
Αν κάτι με τραβάει σ' αυτήν είναι η καρδιά ,το σήμα κατατεθέν της και φυσικά το κατακόκκινο χρώμα της.Έχω μια τάση προς το κόκκινο, ειδικά τον τελευταίο καιρό ε?
Ίσως επειδή είμαι και ζώδιο της φωτιάς!

Για σήμερα λοιπόν σας έχω τούρτα γενεθλίων με θέμα την καρδιά.Φτιαγμένη για ένα κορίτσι που έκλεισε τα 11 χρόνια της αλλά και μια ιδέα για όσους γιορτάζουν αύριο!!
Πριν λίγο καιρό μια φίλη μου ζήτησε να της προτείνω ένα παντεσπάνι για τούρτα και εκτός από αυτό που σας είχα δώσει παλιότερα και το οποίο και η ίδια είχε δοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία,σκέφτηκα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας άλλο ένα που είναι πιο εύκολο και σίγουρα επιτυχημένο.

Σοκολατένιο παντεσπάνι για ένα ορθογώνιο ταψί 40Χ30 εκ.
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
5 κουταλιές της σούπας κακάο
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι

Χτυπάω την ζάχαρη με τ' αυγά 4-5 λεπτά και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Το αλεύρι το ρίχνω στο τέλος σιγά-σιγά.
Το ξύσμα λεμονιού το βάζω πάντα στο παντεσπάνι για να μην μυρίζει αυγουλίλα.
Βρέχω και στύβω πολύ καλά ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνω το ταψί.Εκεί ρίχνω το μείγμα μου και ψήνω στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Πολύ εύκολα πιάνοντας την λαδόκολλα βγάζω το παντεσπάνι από το ταψί και όταν κρυώσει το κόβω σε δύο κομμάτια.Σιροπιάζω πάντα γιατί μας αρέσει να είναι ζουμερή η τούρτα, μ' ένα εύκολο σιροπάκι,1 ποτήρι ζάχαρη,1 ποτήρι νερό,λίγο κακάο και μερικές σταγόνες λεμόνι.Δεν θέλει πολύ βράσιμο,5 λεπτά είναι αρκετά.Καμιά φορά βάζω και λίγο κονιάκ όταν το βγάζω από την φωτιά.
Για γέμιση μια χαρά και πολύ ωραίες θα έλεγα είναι και οι έτοιμες κρέμες ζαχαροπλαστικής που με γάλα τις χτυπάς στο μίξερ και πολλές φορές τις προτιμώ ειδικά όταν βιάζομαι να τελειώσω την τούρτα!Η επικάλυψη έγινε με σαντιγί την οποία χρωμάτισα με λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει ροζ.
Η διακόσμηση έγινε με καρδούλες που σχεδίασα με το κορνέ αλλά θα σταθώ στην κεντρική καρδιά για να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να την φτιάξετε.



Χάραξα πάνω στην τούρτα μια καρδιά με μια οδοντογλυφίδα.

Από νωρίτερα είχα φτιάξει ένα ζελέ κεράσι το οποίο είχα ενισχύσει με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.Προσεχτικά με μια σπάτουλα,έπαιρνα λίγο -λίγο τον ζελέ και τον τοποθετούσα μέσα στην καρδιά.

Αν μπορέσετε να βγάλετε μεγάλα κομμάτια από τον ζελέ θα είναι ακόμα καλύτερα.

Με το κορνέ έκανα σχεδιάκια γύρω από την καρδιά και στόλισα όλη την τούρτα με ζαχαρωτά καρδούλες.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές τούρτες τις φτιάχνω μέσα στο ταψί.
Αυτές είναι οι λεγόμενες "κουμπαρότουρτες",αυτές δηλαδή που φτιάχνω πάντα για τα παιδιά της κουμπάρας μου!!Τις φτιάχνω στο ταψί για να τις μεταφέρουμε εύκολα από το ένα σπίτι στο άλλο αλλά εδώ που τα λέμε έχει και άλλα θετικά αυτή η διαδικασία.
Κρατάει την τούρτα φρέσκια χωρίς να ξεραίνεται στο ψυγείο(αν μείνει εννοείται!) και γλυτώνεις την εξωτερική διακόσμηση ειδικά αν την φτιάξεις τελευταία στιγμή και δεν έχεις χρόνο!

Καλή επιτυχία εύχομαι σε όποιον θέλει να την φτιάξει και θα χαρώ πολύ να μάθω αν πέτυχε και σας άρεσε!

Χρόνια πολλά σε όσους θέλουν αύριο να γιορτάσουν.
Για τους υπόλοιπους...καλή συνέχεια!!!!!
Φιλιάααα!

26 σχόλια

  1. μιλαμε για χρυσοχερα τωρα οχι αστεια!
    παρα πολυ ομορφη εμφανισιακα και ειμαι σιγουρη οτι θα ναι και γευστικοτατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια στα χερακια σου!
    χρονια πολλα κ ερωτευμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στην Εβιτούλα λοιπόν! να τα εκατοστήσει! ΠΟλύ ωραίο χρώμα έχει η τούρτα σου! Αν θέλεις να αποφύγεις το χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορείς να χρησιμοποιήσεις υγρό από παντζάρια..Το χρησιμοποίησα σ'αυτή την τουρτίτσα
    http://souzi-efages.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7.html και βγήκε τέλειο το χρώμα..και εννοείται πως δεν καταλαβαίνεις καθόλου το παντζάρι..
    ..μόνο και μόνο επειδή είναι για παιδιά..(εγώ είμαι και λίγο μυγιάγγιχτη σάυτό το θέμα..lol)
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικα και μενα δεν με τραβουσε καθολου αυτη η γιορτη, ηταν σαν να μην υπηρχε ολο αυτο το εμπορικο μου εσπαγε τα νευρα!!
    Φετος ομως ειπα οτι ειναι μια αφορμη να γιορτασουμε οχι επειδη ειναι του Αγιου Βαλαντινου αλλα ετσι γιατι πρεπει να ανεβασουμε την διαθεση μας!!!!
    Παντως η τουρτα τελεια και η καρδια υπεροχη τοσο ζωντανη!!!!!
    Να ειναι πολυχρονη και ευτυχισμενη στην ζωη της !!!!
    Φιλια πολλα!!!! Μακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουαουυυυ!τελεια κατακοκκινη καρδια!!! φοβερη τουρτα! γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραια η τουρτα...λιγουρευτή λιγουρευτή!!! Γιατί όμως μας κάνεις αυτά τα πραγματα και εχουμε παχύνει... Καλά μας εδειχνεε το σπιτακι στο βουνό. Τι μας δειχνεις αυτά που φτιάχνεις στο σπιτακι στην πόλη? αχ αχ μας βαζεις σε μπελάδες... θα την δοκιμασω το σαββατοκύριακο να είσαι σίγουρη. Πρέπει να σε τιμήσω! ευχαριστουμε για την συνταγη Λαμπρουκα μου! την Ανοιξη θα ειναι ωραια με φράουλες επάνω, μιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τούρτα υπέροχη....και ο τρόπος που έφτιαξες την καρδιά......ευρηματικός!!
    ....τη συνταγή για το παντεσπάνι τη σημειώνω.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τούρτα είναι όντως λαχταριστή!
    Η συνταγή για το παντεσπάνι θα τη σημειώσω και εγω!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαμπρινή με την άποψή σου για την αυριανή γιορτή συμφωνώ απόλυτα! Αλλά αυτό το κόλπο με το ζελέ με βάζει σε πειρασμό να φτιάξω γλύκο μόνο και μόνο για να το εφαρμόσω! Φοβερή ιδέα για διακόσμηση τούρτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστική η ''κουμπαρότουρτα'' Λαμπρινή μου
    Τέλεια.
    Γεια στα χέρια σου. Η ζελεδένια καρδιά πολύ πολύ ωραία ιδέα.
    Να σας ζήσει η μικρή.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταπληκτική φαίνεται η τούρτα σου, ευχαριστουμε για τη συνταγή, πάνω στην ώρα, το άλλο σαββατοκύριακο έχουμε πάρτι, η κόρη μου κλείνει τα 9. Ήθελα να ρωτήσω αυτά τα καραμελάκια (οι καρδούλες )που τις βρίσκουμε? Έχω προσπαθήσει αλλλά δεν έχω βρει κάπου.
    Καλό βράδυ.
    Ειρήνη Γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη, σε σούπερ μάρκετ τα έχω πάρει.Ελπίζω να βρεις.Αν όχι να μου πεις έγκαιρα να σου στείλω!

      Διαγραφή
  13. Από την πολύχρωμη κουζινα του μικρού σπιτιού στο βουνό, στην κουζίνα (και πάλι) με παντεσπάνια, κρέμες, ζελέ , κλπ κλπ!! Τι να πω, κορίτσι μου! Μπράβο και πάλι μπράβο!! Είσαι χρυσοχέρα σε πολλούς τομείς!! Και τα καταφέρνεις "άριστα" σε όλα!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλε τι να τις κάνουμε τις γιορτές εδώ μιλάμε λιγώσαμε πρωι πρωι με την απιθανη τουρτα!!!!!!Ολα τα λεφτα, φαινεται υπεροχη!
    Χρονια της πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η τούρτα υπέροχη, την καρφίτσωσα στο pinterest για να τη φτιάξω κάποια στιγμή! Τόσα πολλά αυγά όμως? Με προβληματίζουν όχι για τη μυρωδιά, αλλά για τη χοληστερίνη! Χρόνια πολλά στη μικρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την σημειώνω γιατί θέλω κάποια στιγμή να μάθω να φτιάχνω τούρτες! Θα γίνει κι αυτό!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωωωωω μα τι όμορφη που είναι Λαμπρούκα μου! Σκέτη γλύκα και τόσο ροζ.... αγαπημένο. Αχ τώρα πια οτιδήποτε ροζ το κάνω μόνο για μένα... Είναι τέλεια, αλλά βέβαια από εσένα δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο...
    Πολύχρονη η μικρή!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωπω πολλή δουλειά είχε!!!Μπράβο σου!Πρέπει να ήταν πεντανόστιμη!!!Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πω,πω!!! είχα μέρες να περάσω και μόλις είδα την κατακόκκινη καρδιά σε κοινοποίηση του fb από το Ανθομέλι. Όπα λέω αυτό είναι γλυκό και τσουπ ήρθα!!! Κερνάς? Η τούρτα είναι υπέροχη κι ας μην είναι για τον Βαλεντίνο. Πολλά φιλιά και περιμένω το κομμάτι μου (με courier)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχη φαίνεται η τούρτα σου! Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή, Λαμπρινή!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #22 :)
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΆ!!!Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή