Τούρτα ουράνιο τόξο!

Πριν από ένα μήνα το μεγάλο μου κορίτσι είχε γενέθλια.
Δεν καταφέραμε να τα γιορτάσουμε την ίδια μέρα,ούτε την επόμενη εβδομάδα..και κάπως έτσι πέρασε ένας μήνας.Αποφασίσαμε λοιπόν να γιορτάσουμε τα γενέθλια όταν κλείσουν τα σχολεία και να μοιάζει με αποχαιρετιστήριο πάρτι ή ακόμα και για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι..!
Το θέμα το διάλεξα μόνη μου...και άρεσε πολύ και στο παιδί μου!Με βοήθησε κιόλας να φτιάξουμε την τούρτα της!


Αγαπώ πολύ τα ουράνια τόξα.Σχεδόν τα κυνηγάω μετά από την βροχή για να τα φωτογραφίσω!
Την ιδέα για τούρτα ουράνιο τόξο την είχα δει στο pinterest πολλές φορές και περίμενα την πρώτη ευκαιρία για να την φτιάξω!
Με λίγα λόγια θα σας περιγράψω πως την έφτιαξα,δεν είναι κάτι το δύσκολο και είναι τόσο μα τόσο εντυπωσιακή...Όλα τα παιδιά ξετρελάθηκαν γιατί δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο,εντυπωσιάστηκαν από τα χρώματα και από το ύψος της...Την φωτογράφιζαν με τα κινητά τους...Ε αυτό δεν το περίμενα με τίποτα!!!

Τα παντεσπάνια είναι η απλή συνταγή του κέικ.Έκανα 2 δόσεις κέικ και τις μοίρασα σε 4 ίδια ταψάκια.Το κάθε παντεσπάνι το χρωμάτισα με μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένη με τις αποχρώσεις που έβγαλα.Διαπίστωσα πως δεν έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί το ίδιο το υλικό μου(το μείγμα του κέικ)δεν ήταν λευκό.Ήταν κίτρινο,όπως τα κέικ μας και δεν είχα προσθέσει ξύσμα από πορτοκάλι ή χυμό αλλά τα αυγά και ειδικά τα χωριάτικα κάνουν το κέικ σχεδόν πορτοκαλί!!

Να φτιάξεις 2 δόσεις κέικ δεν είναι τίποτα δύσκολο ή χρονοβόρο.
Να ψήσεις όμως 4 παντεσπάνια θέλει τον χρόνο του και ευτυχώς που τα είχα φτιάξει μέρες πριν και τα είχα βάλει στον καταψύκτη τυλιγμένα με μεμβράνη.Μια άλλη μέρα έφτιαξα την ζαχαρόπαστα.
Αγαπημένη συνταγή και απόλυτα πετυχημένη αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες από την Νίκη.Την χρωμάτισα κι αυτήν σε διάφορα χρώματα και το κάθε χρώμα ξεχωριστά το τύλιξα με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσω.Τα χρώματα μου βγήκαν σε απαλές αποχρώσεις αν και θα τα ήθελα πιο έντονα.Έντονα χρώματα πετυχαίνεις με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε τζελ μορφή(τα δικά μου ήταν σε υγρή).

Μια μέρα πριν το πάρτι έκανα το στήσιμο και την διακόσμηση.Έτσι ήταν πιο εύκολο αφού είχα κάνει την κατάλληλη προετοιμασία με τα παντεσπάνια και την ζαχαρόπαστα.Έφτιαξα μόνο την κρέμα της γέμισης που αυτή τη φορά ξέφυγα από τα συνηθισμένα και έφτιαξα μια μαρέγκα βουτύρου πάλι συνταγή της Νίκης!Το αποτέλεσμα γευστικά ήταν κάτι παραπάνω από τέλειο,ήταν ότι πιο τέλειο έχω φτιάξει σε λευκή τούρτα!Η Νίκη με συμβούλεψε να μην σιροπιάσω τα παντεσπάνια αλλά  τόλμησα και το έκανα γιατί τα θέλω πάντα να είναι πιο ζουμερά.Δεν το παράκανα όμως όπως κάνω άλλες φορές.Έφτιαξα ένα πολύ ελαφρύ σιροπάκι και άλειψα απαλά τα παντεσπάνια μ' ένα πινέλο.
Η διακόσμηση ήταν εύκολη αν και λίγο χρονοβόρα μέχρι να πλάσω το κάθε κορδόνι ξεχωριστά,ήταν και ψιλή η τούρτα...Όμως ήταν το διασκεδαστικό κομμάτι όλης της διαδικασίας και το ευχαριστήθηκα πολύ!

Όπως βλέπετε δεν μου έφτασε κιόλας για να την καλύψω ολόκληρη αλλά στα κενά έβαλα χρωματιστή τρούφα και της ταίριαξε μια χαρά!

'Ολα ταίριαξαν μια χαρά...όπως και το πολύχρωμο ουράνιο τόξο φόρεμά μου!!

Αν θέλετε να φτιάξετε μια εντυπωσιακή και νοστιμότατη τούρτα,δοκιμάστε το ουράνιο τόξο!Θα σας συμβούλευα μόνο να ξεκινήσετε την προετοιμασία μερικές μέρες πριν όπως έκανα κι εγώ.
Να τα εκατοστήσεις κοριτσάκι μου!!!

Πριν κλείσω,θέλω να σας ενημερώσω ότι την 1 Ιουλίου οι αναγνώστες μας θα χαθούν μαζί και τα ιστολόγια που παρακολουθούμε.Πρέπει να κινηθείτε γρήγορα για να μην χαθούμε.Γραφτείτε στο bloglovin και προσθέστε το κουμπάκι στο blog σας για να σας παρακολουθούν και να παρακολουθείτε τους αγαπημένους σας από εκεί.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το G+ ή με το facebook.
Μην ξεχάσετε όμως να προσθέσετε τα κουμπάκια σε σημείο που να τα βλέπει ο αναγνώστης,όπως τα δικά μου στην αρχή της σελίδας κάτω από την εικόνα με το όνομα του blog.


Σας φιλώ αγαπημένοι μου!
Καλά να περνάτε!!

31 σχόλια

  1. Yπέροχη τούρτα από μια υπέροχη μαμά!
    Γειά στα χέρια σου και να καμαρώσεις το κοριτσάκι σου όπως ακριβώς επιθυμείς.
    ΦΙλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια πολλα στο κοριτσακι σου ολα ηταν πολυ ομορφα και η τουρτα και το φορεματακι σου .φιλια απο την ομορφη θεσσαλονικη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχω λογια!!!! Υπεροχη πραγματικα!!!!!

    Να την χαιρεσαι!!!! Να ειναι γερη και ευτυχισμενη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!!!!!!!!!Πράγματι εντυπωσιακή η τούρτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νατα εκετοστήσει η κορούλα σου Λαμπρούκα μου.. η τουρτα σου εγινε υπεροχη!!για στα χέρια σου....
    Τι γραφεις στο τελος για την 1 ΙΟυνίου; και τι είναι αυτό που λές;; ειμαι ασχετη και δεν το καταλαβένω...πως θα γραφτούμε και που;...αν θελεις στηλε μου μεηλ και εξηγησε μου; ή γραψε το εδώ..να το μαθουμε. φιλακια ....και καλό καλοκαιρι ν αέχετε να σου ζήσει το μικρό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου και όποιος άλλος ενδιαφέρεται,πηγαίνετε στον σύνδεσμο που θα σας δώσω που εξηγεί η Βιβίκα αναλυτικά πως θα γίνει να γραφτείτε στο bloglovin.
      http://thewanderingdeer.blogspot.gr/2013/03/bye-bye-google-reader.html
      Αν μπορώ να βοηθήσω σε ότι σας δυσκολέψει,να με ενημερώσετε.
      Σας φιλώ!

      Διαγραφή
  6. Να την χαίρεστε την μικρή σας, όσο για την τούρτα δεν υπάρχουν λόγια, απλά καταπληκτική, μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να την χαίρεστε!!!Να έχει υγεία και ότι επιθυμεί!!!
    Πολύ όμορφη η τούρτα!!!Διαβάζω και εγώ την φωτογράφιζαν..και μετά βλέπω τα παντεσπάνια..πω πω τι ιδέα!!!
    Μπράβο σου Λαμπρινή μου!!!Ωραίο και το φόρεμά σου ;)!!!
    Για πες μου τώρα για το bloglovin..δεν έχω ιδέα τι είναι και πως θα το κάνω αυτό..ωχ τι θα κάνει το κουνελάκιιιι.....σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ το ξερεις οτι σου εχω αδυναμια! οτι κανεις ειναι τελειο!!! καταπληκτικη τουρτα, πολυ ωραια και αναλυτικη περιγραφή, τεεεελειο φορεμα!

    Να χαιρεσαι το κοριτσακι σου εστω και καθυστερημένα! να ναι γερή και παντα καλότυχη!

    Πάω να πινάρω την ανάρτηση!σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά δεν έχω ξαναδεί τέτοια υπερπαραγωγή!!Είσαι καταπληκτική!!Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!!πάντα χαρούμενο,γερό και τυχερό!!φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια της πολλά! Πολύ εντυπωσιακή η τούρτα αλλά και η μαμά δεν πάει πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου χρόνια πολλά! Η τούρτα σου τέλεια! Χτες έψαχνα να κάνω και εγω μια πολύχρωμη, τελικά δεν ειναι τόσο δύσκολη όσο φανταζόμουν. Είναι όμως εντυπωσιακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι δουλειά έριξες! Αν σου έπιασε τόσες μέρες μόνο η τούρτα τι έκανες με τα υπόλοιπα; Ωραία πάντως έγινε! Το φόρεμα τέλειο!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ χαρούμενη η τούρτα σου!! Χρόνια της πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να την χαιρεστε.πολυ όμορφη και πρωτότυπη η τούρτα. Κ του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι η πιο ωραία τούρτα που έχω δει!! Και το φόρεμα σου φανταστικό και μέσα στο κλίμα! Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπερα Λαμπρινη.
    Να χαιρεσαι το κοριτσακι σου και να ειναι γερο παντα.Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΕΛΕΙΑ
    Ειμαι φανατικη σου αναγνωστρια αν και δεν εχω blog ,πραγματικαπιστευω πως οτι κανεις το κανεις τελειο και εχει μερακι.
    Διαβασα αυτο που εγραψες οτι απο 1 Ιουλη δεν θα βλεπουμε το ιστολογιο σας και δεν εχω καταλαβει.
    Δλδ και εμεις που δεν εχουμε δικο μας?
    Δεν θα μπορουμε πια να σας παρακολουθουμε??
    Αυτο το θεωρω τελειως αδικοα ν ισχυσει.
    Τι μπορω να κανω εγω???
    Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα κι εγώ πολύ άδικο το θεωρώ γιατί θα χάσουμε τους αναγνώστες μας αλλά και αυτούς που παρακολουθούμε.Όμως υπάρχουν λύσεις και για όσους δεν έχουν blog και είναι οι ίδιες με αυτούς που έχουν.Δηλαδή μπορείς να έχεις ένα λογαριασμό στο google+ κι ας μην έχεις blog.Θα πας στο κουμπάκι g+ που θα βρεις στο αγαπημένο σου blog και θα κάνεις παρακολούθηση.Όταν εγώ,ας πούμε θα κάνω μια ανάρτηση θα την δημοσιεύω κι εκεί και θα την βλέπεις.Το ίδιο και με το bloglovin και με το facebook αν έχεις.Θα κάνεις Like στην σελίδα στο facebook που σου αρέσει και όταν κάποιος δημοσιεύει κάτι καινούριο,θα σου έρχεται ειδοποίηση.Απλά,πρέπει εμείς που έχουμε τα bloggs να κινηθούμε γρήγορα και να προσθέσουμε τα κατάλληλα κουμπάκια.Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο...Δεν θα χαθούμε!!!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά στη μικρή σου, Λαμπρινή!! Χιλιόχρονη και ευτυχισμένη να είναι!! Πανέμορφη η τούρτα που έφτιαξες!!! Είναι απίστευτη!! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά Λαμπρινή έσκισες! Τέλεια την έκανες, μπράβο σου! Να χαίρεσαι και το κορίτσι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λαμπρινή μου, πρώτα απ'όλα να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου σαν τα ψηλά βουνά, να'ναι πάντα γερη, δυνατή, χαρούμενη και ευτυχισμένη!
    Τι, θέλεις και σχόλιο για την τούρτα??!!!! Υπερπαραγωγή έκανες !!!!!! Είναι από τις τούρτες που δεν ξεχνιούνται!!! Τώρα εγώ που θα ήθελα ένα κομματάκι??!!! Κάτσε να πάρω κουτάλι να την ..ισιώσω λιγάκι!! χαχα!!
    Να'σαι καλά, και να περνατε ακόμη καλύτερα! Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταπληκτική η τούρτα σου!!! και εγώ την βλέπω και την ματιάζω εδώ και καιρό και είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα την κάνω! Να την χαίρεσαι την κορούλα σου. (το φόρεμα είναι όλα τα λεφτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να την χαίρεσαι την κορούλα σου Λαμπρινή μου,να είναι γερή, ευτυχισμένη και καλότυχη!!! Γιά την τούρτα τι να πω; Απλά υπέροχη,γειά στα χέρια σου.Οσο γιά το θέμα της επικοινωνίας δεν κατάλαβα και πολλά,ένεκα της ασχετοσύνης μου,θα επιστρατευτούν οι κατέχοντες ειδικές γνώσεις δηλαδή τα τέκνα,ελπίζω να μην χαθούμε. Πολλά φιλιά και να έχετε ένα όμορφο τριήμερο.Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να ζήσει χίλια χρόνια γερό κι' ευτυχισμένο το κοριτσάκι σου Λαμπρούκα μου.....
    Η τούρτα ονειρεμένη! Δεν ξέρω πώς θα έδειχνε με πιο έντονα χρώματα, αυτό που βλέπω όμως εμένα με ικανοποιεί πλήρως!!! Γεια στα χεράκια σου...
    Το ασορτί φορεματάκι σου συμπλήρωσε το θέμα του πάρτι.... Ουράνιο τόξο!!!!! Μπράβο κορίτσι μου, έχεις ιδέες ωραίες!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να χαιρεσαι την κορουλα σου! Υπεροχη τουρτα. Ευχαριστουμε που μοιραστηκεs την προετοιμασια τηs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μμμμμμμ...........πεντανόστιμη φαίνεται!!!!!!Μπορεις να επισκεπτεις το blog μου και να μου πεις τη γνωμη σου??(Ειναι καινουριο).... http://greektipsandtricks.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα!Να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!Η τούρτα είναι πανέμορφη και σίγουρα πολύ γευστική!Γεια στα χέρια σου!!!
    Πέρασα να σου ευχηθώ καλό καλοκαίρι και να σου πω οτι έχω διαγωνισμό με δώρο εκπτωτικά κουπόνια και γυαλιά ηλίου ή οράσεως!Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ
    http://handmade-by-spyridoula.blogspot.gr/2013/06/firmoo-glasses-giveaway-international.html
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπέροχη είναι.Αυτό που με τραβάει είναι τα παλ χρωματα στην εξωτερική οψη. Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Λαμπρινή μου είσαι η νικήτρια του διαγωνισμού. Σε παρακαλώ να μου στείλεις τα στοιχεία σου στο parentslandgr@gmail.com. Συγχαρητήρια!!!

      Διαγραφή