Γλυκό βύσσινο!

Κάθε εποχή έχουμε και τα ανάλογα φρούτα για να φτιάξουμε τις μαρμελάδες μας,τα λικέρ και τα γλυκά του κουταλιού που μας αρέσουν.Τώρα βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και είναι η εποχή του βύσσινου!Αγαπημένο φρούτο που μου φέρνει μνήμες παιδικές και καλοκαίρια ξέγνοιαστα.Η μαμά μου έφτιαχνε κάθε καλοκαίρι γλυκό του κουταλιού βύσσινο και τώρα πια το φτιάχνουν οι κόρες της και οι τρεις και της πάνε από ένα βάζο!!

Το βάζαμε πάνω στο παγωτό σε μεγάλες ποσότητες με μπόλικο από το σιρόπι του και το τρώγαμε μέχρι που γλείφαμε και το μπολάκι!



Τ' απογεύματα όταν θέλαμε κάτι να φάμε,μας έβαζε από δύο φέτες ψωμί με Βιτάμ και από πάνω γλυκό βύσσινο,μια συνήθεια που μου έμεινε μέχρι σήμερα και με όλα τα γλυκά του κουταλιού!

Κι εγώ με την σειρά μου,το πέρασα και στα δικά μου κορίτσια...!


Εννοείται πως δεν έλειπε ποτέ η βυσσινάδα!
Πάντα έφτιαχνε μια μεγάλη κανάτα και βάζαμε λίγο σε μεγάλο ποτήρι,αραιώναμε με κρύο νερό και πολλά παγάκια!Υπέροχο και δροσιστικό!!



Και εγώ φτιάχνω κάθε καλοκαίρι γλυκό βύσσινο και μπόλικη βυσσινάδα και έχω περάσει λίγο πιο μπροστά από την μαμά μου....γιατί μου αρέσει πολύ να το τρώω και με τις τηγανίτες!

Ένα μικρό πιατάκι μόνο για εμένα γιατί οι υπόλοιποι δεν δοκιμάζουν καινούριες γεύσεις και προτιμάνε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα!

Εγώ σας προτείνω να το δοκιμάσετε και αφήστε τους άλλους να σας κοιτάζουν με απορία!

Είναι η εποχή του βύσσινου λοιπόν και μην παραλείψετε να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού!
Ένα γλυκό που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με τόσους διαφορετικούς τρόπους,ακόμα και γαρνίρισμα σε τούρτες!Σύντομα θα φτιάξω και λικέρ και θα σας κεράσω..στο ανανεωμένο μπαλκονάκι μου που θέλω τόοοοσο πολύ να σας ευχαριστήσω για τα σχόλιά σας σχετικά μ'αυτό!!

Καλή συνέχεια αγαπημένοι μου!

22 σχόλια

  1. ποσο μ αρεσουν οι φωτογραφίες σου! με ταξιδεύουν καθε φορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ άτιμη αχ! Και άτιμη και άπονη! Με τρέλανες σου λέω. Οι φωτό τέλειες και τόσο καλοκαιρινές. Και βυσσινάδα θέλω και τηγανίτες που τις λατρεύω και θα τις δοκίμαζα σε όλες τις γεύσεις κι ένα βάζο γλυκό του κουταλιού θέλω. Αχ αχ
    Τι ωραίο που φαίνεται το μπαλκόνι σας και τι υπέροχη θέα!
    Να περνάτε τέλεια!!
    Υ.Γ. Αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιττό να σου πω πως μου τρέχουν τα σάλια!!!Πόσο ταιριάζουμε!Τρελαίνομαι για βύσσινο και το τρώω με όοοολους τους τρόπους που λατρεύετε κι εσείς!
    Α!Ξέχασα και το γιαούρτι,χειμώνα και καλοκαίρι!!!

    Φιλιά!

    Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαμπρινή μου μου έφτιαξες το μεσημεροαπόγευμα , λατρεύω το βύσσινο και το φτιάχνω , ακόμα βέβαια δεν έφτιαξα , αλλά έτσι που το είδα μπροστά μου ταραχή....έπαθα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ESSA IMAGEM ESTAR ME CONVIDANDO PARA CHEGAR ATÉ AI,PARA O ALMOÇO,COM CEREJAS LINDAS QUE NUNCA VER IGUAL,AQUI NO BRASIL,PARABÉNS QUERIDA AMIGA.BOA TERÇA.VALÉRIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χθες μας διακόσμησες το μπαλκόνι και μας τρέλανες,σήμερα μας ξανατρέλανες με το γλυκό βύσσινο,τι άλλο μας περιμένει...έχω μεγάλη αγωνία!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλάκια άπειρα Λαμπρινή μου!!πάντα τέτοια!!και ναι οι φωτό άπαιχτες,λαχταριστές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βύσσινο!!!!!Το αγαπημένο μου γλυκό!!!!Δυστυχώς φέτος η βυσσινιά μου δεν μου έκανε τη χάρη και ξέμεινα από πρώτη ύλη!!!
    Οι φωτογραφίες σου,υπέροχες!!!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι φωτογραφίες είναι αυτές;;; Λίγο ακόμα και θα δαγκώσω την οθόνη του υπολογιστή μου. Το γλυκό βύσσινο είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Μου αρέσει πολύ η γλυκόξινη γεύση που αφήνει στον υρανίσκο. Αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί να το συνδιάσω με ψωμί και βιταμ. Μου άνοιξες την όρεξη και ευτυχώς που μπορώ να το δοκιμάσω τον συνδιασμό για πρωινό.
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα 2+ ξημερώματα να διαβάζω για γλυκά και να τρέχουν τα σάλια (και το χειρότερο να μην υπάρχει υποκατάστατο στο σπίτι) δε λέει! Δε μας λυπάσαι; και μας σερβίρεις και φωτό κατάμουτρα.ΕΛΕΟΣ! και άντε να βρεις και βύσσινο στα μανάβικα.Είδος πολυτελείας και εν ανεπαρκεία επίσης
    Φάτο λοιπόν στην υγειά μας μαζι με τη βυσσινάδα (μου θύμισε και τα δικά μου παιδικά Καλοκαίρια!)και δώσε μας τουλάχιστον τη συνταγή των τηγανιτών να παρηγορηθούμε
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαμπρινή μου καλημέρα.
    Σε ανακάλυψα πριν από λίγο και εντυπωσιάστηκα από τις δημιουργίες σου , και από τα όμορφα γλυκά σου.
    Θα χαρώ πολύ αν τα ξαναπούμε.
    Φιλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ, τι εικόνες ειναι αυτές. Μου θυμίζουν καλοκαίρι με γιαγιά. Με ξεσηκώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!!!ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ!!!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ! Η ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΜΠΡΑΒΟ! ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ . ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ!!!!!!
    Σε παρακολουθώ και μπράβο για όσα κάνεις με αγάπη και μεράκι!!!!!!!Βεράντες με καλοκαιρινή αύρα, εξοχικές εργασίες, γλυκά!!!!!
    Λαμπρούκα μου πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρόλο που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα γλυκά του κουταλιού (αλλά ΟΛΑ τ'άλλα τα καταβροχθίζω !!χαχαχα!!) , ποτέ δεν μπορώ να αντοσταθώ σε παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο!! Με το κουτάλι της σούπας τα κατεβάζω!!
    Να'σαι καλά, Λαμπρινή μου! Γεια στα χεράκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλά κα μας κάνεις ε; Θα μας πεθάνεις.Γεια στα χερια σου κορίτσι μου. Τρελαινομαι για βυσσινο. Παω να βαλω βυσσιναδα της μαμας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αααα εσύ βάλθηκες να με αποτελειώσεις κοπελιά! Μα τι καταπληκτικό.Το βύσσινο είναι γλυκό άλλης εποχής κι εγώ έχω πολλές αναμνήσεις με τη βυσσινάδα και σαν μαρμελάδα στο ψωμί.Τι μου έκανες πρωινιάτικα, με γέμισες αναμνήσεις! Η εικόνα με τα μικρά (λαλαγκιτάκια) τηγανίτες όπως γράφεις εσεύ...με κατέστρεψε.Πρέπει οπωσδήποτε να τα κάνω...αχ με ξεσήκωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικά με τρέλανες ειδικά με το ψωμί και το βούτυρο που μας το έκανε κι εμάς η γιαγιά μας!!! Δώσε μας όμως και την συνταγή! Και για την βυσσινάδα! Η πεθερά μου φτιάχνει λικέρ που το τελειώνουμε σε χρόνο ρεκόρ! Λαμπρινή μου τέλεια όλα... καλή συνέχεια στο καλοκαιράκι σας! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά μας ξετρέλανες σήμερα! Τι φώτο είναι αυτές και τι συνταγή! Δεν νομίζω πως θα μπω στην διαδικασία να κάνω το γλυκό παρόλο που το λατρεύω. Μου θύμισες όμως την γιαγιά μου που μας έφτιαχνε βυσσινάδα και γλυκό του κουταλιού. Κι αυτά τα πιτάκια τα λαχταριστά! Τα έχω εδώ και καιρό στο μυαλό μου! Τα τρώμε με μέλι συνήθως αλλά και με βύσσινο πρέπει να είναι εκπληκτικά! Φιλάκια πολλά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Olá amiga,quantas delícias refrescantes!!!Amo cerejas!!!
    Um doce abraço Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όταν είχα δει την ανάρτησή σου τρελάθηκα!...ευτυχώς έφτιαξε και η μαμά γλυκό βύσσινο και ηρέμησα!!!Χαχα!!
    Είσαι χρυσοχέρα όμως!!!!Πότε θα έρθεις να φτιάξεις κάτι επιπλάκια που έχουμε στην άκρη?!..χαχα..δεν έχω τόση υπομονή και φαντασία..Σε φιλώωω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παναγίτσα μου, μου άνοιξες την όρεξη με αυτές τις κολασμένες τις φωτογραφίες σου!!! Ξεροκαταπίνω τόση ώρα που βλέπω χαχαχα
    Είμαι και μεγάλη φαν του βύσσινου!! Καλά και γλυκά να περνάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτή είναι ανάρτηση σκέτη γλύκα!!!
    Γεια στα χέρια σου!

    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή