Πίνακες σημειώσεων από φελλό για το εφηβικό δωμάτιο

 Εύκολη κατασκευή πίνακα σημειώσεων-ανακοινώσεων για το παιδικό δωμάτιο με φύλλο από φελλό και μακετόχαρτο.

 Με την μικρή ανακαίνιση που έκανα στο δωμάτιο των κοριτσιών νιώθω μεγάλη ικανοποίηση.
Λέω μικρή γιατί ανακαίνιση μπορεί να σημαίνει ριζικές αλλαγές σε ένα δωμάτιο όπως γκρεμίσματα τοίχων, πρόσθεση άλλων και γενικότερα αλλαγή της διαρρύθμισης ενός δωματίου ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Εγώ δεν έκανα κάτι τέτοιο όμως το δωμάτιο άλλαξε αμέσως χαρακτήρα με λίγες μικρές και εύκολες παρεμβάσεις. Και μόνο με την αλλαγή χρώματος των τοίχων ένας αέρας ανανέωσης μπήκε στο δωμάτιο! Θα σας μιλήσω για τα χρώματα σε άλλη ανάρτηση.
Σήμερα θα σας δείξω ακόμα μια-ή μάλλον δύο-κατασκευές που δεν είναι μόνο εύκολες, οικονομικές και διακοσμούν το χώρο αλλά και πολύ χρήσιμες για τα δωμάτια των παιδιών, ειδικά των μεγαλύτερων.
Πίνακας σημειώσεων από φελλό.

Πίνακας σημειώσεων ή ανακοινώσεων λοιπόν επί δύο γιατί έφτιαξα δύο ίδιους με μικρές διαφορές μεταξύ τους! Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι λίγα, θα τα βρείτε εύκολα σε βιβλιοχαρτοπωλείο και στοιχίζουν πολύ φτηνά.
Μακετόχαρτο και φύλλο φελλού υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις. Εγώ επέλεξα λεπτό φύλλο φελλού και μακετόχαρτο σε μεγαλύτερο πάχος. Κόβονται και τα δύο πολύ εύκολα με φαλτσέτα στις διαστάσεις που θέλετε.
Κόλλησα με σιλικόνη το ένα φύλλο με το άλλο σε πολλά σημεία όχι μόνο στις άκρες γιατί ο φελλός είναι ευαίσθητο υλικό και με το καρφίτσωμα μπορεί να τραβηχτεί και να σπάσει.
Το μακετόχαρτο είναι ένα υπέροχο υλικό...μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις και στο βάψιμο αντιδρά πολύ όμορφα. Αφού άφησα ένα κενό σαν κορνίζα γύρω από τον φελλό, το έβαψα με ακρυλικά χρώματα.
Οδηγίες για να φτιάξεις πίνακα ανακοινώσεων.

Για να στολιστεί λίγο ο πίνακας έκανα μια μικρή διακόσμηση με λεπτή λωρίδα άσπρη με την βοήθεια αυτοκόλλητης ταινίας. Είναι αυτές οι μικρές τσαχπινιές που ομορφαίνουν και κάνουν την διαφορά!
Πίνακας ανακοινώσεων κατασκευή.

Τον στερέωσα στον τοίχο με τέσσερα καρφάκια στις γωνίες και για να μην φαίνονται πέρασα από πάνω λίγο χρώμα. Τα υλικά είναι πολύ ελαφριά και δεν χρειάζονται τρύπες, ούπα κ.τ.λ.
Κατασκευή πίνακα σημειώσεων.

Αν σας αρέσει το ημερολόγιο θα το βρείτε εδώ.
Ημερολόγιο.

Φτιάξε μόνος σου πίνακα ανακοινώσεων για το παιδικό δωμάτιο.

Και ο δεύτερος πίνακας λίγο μεγαλύτερος με διαφορετικό χρώμα στην κορνίζα.
Κατασκευή πίνακα ανακοινώσεων με φελλό.

Πίνακας ανακοινώσεων από φελλό.

Φτιάξε πίνακα ανακοινώσεων από φελλό.

Το πριν και το μετά είναι για εμένα...συγκινητικό...
Μεταμόρφωση παιδικού δωματίου-το γραφείο.

Μεταμόρφωση παιδικού δωματίου-το γραφείο.

Είναι αυτή η μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε μια καινούρια περίοδο στη ζωή τους, είναι τα μικρά μου κοριτσάκια που μεγάλωσαν και τώρα είναι έφηβες...αχ...
Χαίρομαι πολύ που είχα ξεκινήσει από τότε το blog και μοιραζόμουν μαζί σας αυτά που τους έφτιαχνα! Δείτε την οργάνωση και διακόσμηση του παιδικού δωματίου και την οργάνωση του παιδικού γραφείου με λεπτομέρειες όπως σας είχα δείξει πριν λίγα χρόνια στο απόλυτα ροζουλί παιδικό τους δωμάτιο!
Να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ♥



14 σχόλια

  1. Καλημέρα Λαμπρινή μου! υπέροχη και εύκολη η κατασκευή σου! εμείς είμαστε ακόμη στη ροζουλί φάση και η αλήθεια είναι ότι αυτό σου το παιδικό δωμάτιο το έχω χαζέψει ουκ ολίγες φορές να πάρω έμπνευση...μέχρι που ήρθε ο μαχαραγιός και έπρεπε να το ξεροζουλίσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λαμπρινή μεγαλώνουν κάποια στιγμή ε; άστα δεν μπορώ ούτε να συνειδητοποιήσω πώς θα είναι το παιδί μου μεγάλο!! Μεγάλη η συγκίνηση όντως! Έξυπνη η ιδέα του φελλού μακετόχαρτου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ομορφοι οι πίνακες Λαμπρινη μου!! Αχ και οι αλλαγες πολυ συγκινητικες.. Απο ροζουλι κοριτσακια σε μινιμαλ εφηβες!! Και που εισαι ακομα!! πολλα φιλια και καλη σου μερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφος ο πίνακάς που έφτιαξες, μπράβο σου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι! Τόσο συγκινητικό! Τα κοριτσάκι που γίνανε έφηβες!
    Τρομερή αλλαγή!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο όμορφοι και διαφορετικοί έγιναν! Χαχαχα κι εγώ με φελλό ασχολήθηκα αλλά για πάνω στο γραφείο...το πριν και το μετά είναι σαν μηχανή χρόνου πως από το σχεδόν παιδικό περνάς στο εφηβικό χώρο και έπεται συνέχεια Λαμπρινή μου. Καλή εβδομάδα :)
    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεσποινίδες πια οι μικρές κυρίες!!!!Και η διακόσμηση ανάλογη της ηλικίας τους !! Μου αρέσει που όλο ασχολείσαι με τον προσωπικό χώρο των παιδιών σου !!! Να'σαι καλά, Λαμπρινή μου !! Φιλιά και καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να αλλάξει ένας χώρος κι εσύ Λαμπρινή το απέδειξες περίτρανα!!!!
    Πολύ μού άρεσε ο ροζουλί πίνακας!! Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφες οι μικρές σου παρεμβάσεις, με τους πίνακες Λαμπρινή! Να τις χαίρεσαι τις μικρές σου δεσποινιδούλες! Εμείς είμαστε ακόμα στο μπεμπέ-παιδικό στυλ δωματίου! Έχουμε καιρό ακόμα...φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2 κινήσεις έκανες και άλλαξες το χώρο από παιδικό για δεσποινίδες!Να είσαι καλά Λαμπρινή μου και να κάνεις τέτοιες όμορφες αλλαγές!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ χρήσιμο, γιατί μόλις μπουν τα παιδιά στην εφηβεία δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να αλλάξουμε τον παιδικό κόσμο που δεν αντέχουν πια ριζικά! Μικρές και οικονονικές πινελιές κάνουν θαύματα!!! Με γεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να τις χαίρεσαι κοπέλα μου. Μπράβο για τις αλλαγές που έκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφοι οι πίνακες Λαμπρινή μου, πολύ ωραία ιδέα!! Και εγώ τώρα αλλάζω το δωμάτιο της κόρης μου και μου δίνεις ιδέες. Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή