Ζωγραφίζουμε τα φλιτζάνια μας!

Δεν θα ήταν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο να είχαμε μια κούπα με τ'όνομά μας,που να είχε το σχέδιο που μας αρέσει,με ένα μήνυμα που να βλέπουμε κάθε πρωί πίνοντας τον καφέ μας και να ξεκινά η μέρα μας ευχάριστα?
Το ξέρω...θα ήταν!
Όπως επίσης υπέροχο θα ήταν να κάνουμε δώρο ένα τέτοιο φλιτζάνι σε αγαπημένους μας ανθρώπους και να τους κάνουμε κάθε πρωί που θα πίνουν τον καφέ τους,να χαμογελούν!
Και μιας και πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι ακόμα πιο όμορφο να χαρίσετε ένα φλιτζάνι που να συμπληρώνει ένα άλλο...το δικό σας♥

Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να βρούμε κάτι τέτοιο γι'αυτό και θα το φτιάξουμε μόνοι μας.
Θα ψάξουμε στα ντουλάπια μας ή θ'αγοράσουμε,αν δεν έχουμε,λευκά φλιτζάνια και θα προμηθευτούμε μαρκαδοράκια που γράφουν σε πορσελάνη.Μόνο αυτά χρειάζονται και ο φούρνος της κουζίνας μας!

Το φλιτζάνι θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό,οπότε πρέπει πρώτα να το πλύνουμε και να το στεγνώσουμε καλά.Θα ζωγραφίσουμε ότι μας αρέσει και δεν χρειάζονται οι λεπτομέρειες ούτε να έχουμε ταλέντο στη ζωγραφική.Θα γράψουμε και ένα μήνυμα ή μια λέξη ή ένα όνομα,ότι θέλουμε!
Ότι δεν μας αρέσει ή κάνουμε ένα λάθος,το σβήνουμε με λίγο οινόπνευμα σε βαμβάκι ή μπατονέτα.Όταν τελειώσουμε,θ' αφήσουμε το φλιτζάνι αρκετές ώρες να στεγνώσει καλά χωρίς να το πειράζουμε.Το χρώμα ναι μεν έχει στεγνώσει αλλά δεν έχει σταθεροποιηθεί.
Ύστερα θα το βάλουμε στο φούρνο και θα τον ανάψουμε στους 250 βαθμούς.
Θα ψήσουμε για μισή ώρα αλλά το φλιτζάνι θα το βγάλουμε αφού κρυώσει εντελώς ο φούρνος.
Καλού κακού κάνουμε και μια δοκιμή με πλύσιμο στο χέρι για να δούμε αν το πετύχαμε!

Ωραίο δεν θα ήταν να συνοδεύσουμε αυτά τα ξεχωριστά φλιτζάνια,ειδικά την ημέρα του Βαλεντίνου,παρέα με ένα πακετάκι καραμελίτσες?Θα ήταν!
Οπότε με μερικά απλά υλικά,θα φτιάξουμε μια συσκευασία πολύ γλυκιά και όμορφη,θα βάλουμε μέσα καραμέλες και θα την κρεμάσουμε στο φλιτζάνι που θα χαρίσουμε.

Θα πάρουμε δύο χάρτινα πετσετάκια και θα τα ενώσουμε με την κορδέλα ράβοντας γύρω-γύρω εκεί που έχει τρύπες.

Θ'αφήσουμε ένα μικρό άνοιγμα για να βάλουμε τα καραμελάκια και μετά θα κλείσουμε.

Γράφουμε και ένα μήνυμα πάνω στο πετσετάκι!

Κάντε τις δοκιμές σας και φτιάξτε όμορφα φλιτζάνια με την δική σας πινελιά.Βάλτε και τα παιδιά να ζωγραφίσουν το δικό τους,θα τρελαθούν από χαρά!
Καλή συνέχεια!
Σας φιλώ γλυκά♥

48 σχόλια

  1. Λαμπρινή πολύ ωραία η πρόταση σου και θέλω πολύ να τη κάνω, γιατί εχω δυο λευκές κούπες (στα παιδιά μου πηγε το μυαλό βέβαια!) Που μπορούμε να προμηθευτούμε τέτοια μαρκαδοράκια και σε τι τιμές κυμαίνονται;
    Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες σου επίσης!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μαρκαδοράκια τα βρίσκουμε σε βιβλιοπωλείο.Δεν είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο και συνήθως τα έχουν όλα τα μαγαζιά με χαρτικά,είδη σχολείου κτλ.Δεν είναι ακριβά 2,50 ευρώ το ένα ανάλογα με την μάρκα φαντάζομαι.
      Περιμένω εντυπώσεις!Σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Λαμπρινούλα, είσαι ανεξάντλητη!
    Απίστευτες οι ιδέες σου και πάντα τόσο φροντισμένες ως την τελευταία λεπτομέρεια! Τι όμορφο αυτό το ζευγαράκι κα πόσο ήρθε κι έδεσε!
    Εχω στο ντουλάπι μου κοντα ένα χρόνο κόλλα ντεκουπάζ για πορσελάνη που ψήνεται -την πήρα κάποτε που είχε εξαντληθει η κανονική- αλλά δεν έχω αξιωθεί να τη δοκιμάσω. Τα μαρκαδοράκια φαίνονται εύχρηστα και με πολλές δυνατότητες!
    Πιστεύω είναι και το τέλειο δώρο για κολλητές φιλενάδες, εχω μερικές κατα νου, σιγουρα θα έχεις κι εσύ.
    Φιλιά, ευχομαι πολλά πολλά πρωινά με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου!Να δοκιμάσεις και να μας πεις το ντεκουπάζ για πορσελάνη,είσαι ειδική πια σ'αυτά!!

      Διαγραφή
  3. μα τι ομορφα ξεκιναει η μερα μου....υπεροχη ιδεα....κ το πακετακι μουρλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τους μαρκαδόρους το έχω δει πολύ και πραγματικά ήθελα να το δοκιμάσω...Να υποθέσω ότι δεν μπορούμε μετά να τις πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων ε; Αχ και το love is μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία...είναι τόσο γλυκό !! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια δεν τις έχω βάλει στο πλυντήριο πιάτων ακόμα γιατί φοβάμαι μη χαλάσουν.Με πλύσιμο στο χέρι προσέχω και δεν τρίβω έντονα πάνω στο σχέδιο.Το μαύρο μου ξεθώριασε λίγο αλλά το ροζ δεν έπαθε το παραμικρό και είναι της ίδιας μάρκας και για την ίδια δουλειά...Θα δούμε!Σε φιλώ

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα!Πολύ όμορφη η ιδέα σου και εύκολη στην υλοποίηση της.Καλή δημιουργική συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφα τα φλιτζάνια σου! ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί? και έχω και τα υλικά στο σπίτι! αυτό που δεν έχω είναι σταθερό χέρι, που να με δεις να βάζω αιλαινερ! οπότε προς το παρον χαζεύω τα δικά σου δημιουργήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου!Δεν χρειάζεται μωρέ να είσαι ζωγράφος,το αφηρημένο είναι πιο όμορφο!!Το αιλάινερ να το προσέχεις...το αφηρημένο δεν είναι και τόσο της μόδας!!χαχαχαΠολλά φιλιά κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  7. Είχα φτιάξει για τα Χριστούγεννα δώρο για τα παιδιά το δικό τους φλυτζάνι και τις δικές τους κούπες απλά δεν πρόλαβα να το ανεβάσω! Χιχι! Η αλήθεια είναι ότι είχα ένα πρόβλημα με τους μαρκαδόρους και μου σβήστηκαν κάποια από τα σχέδια. Δοκίμασα αρκετές μάρκες και τελικά παρήγγειλα στο βιβλιοπωλείο κάτι ποιο εξειδικευμένο. Εγώ τα έψησα όμως στους 150 βαθμούς και δεν τα άφησα πριν να στεγνώσουν. Μήπως αυτό ηταν τελικά το πρόβλημα; Πάντως η ιδέα απογειώθηκε με τα πακετάκια με τις καραμελίτσες! Τι πρωτότυπο!!! Υπέροχο!
    Kathy by anthomeli
    Kathy by anthomlie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκα σήμερα τους ίδιους μαρκαδόρους με σένα! Πήρα 4 χρώματα κι άυριο θα μεγαλουργήσω! Χιχι!
      Kathy by anthomeli

      Διαγραφή
    2. Κατερινάκι μου!Πρέπει κι εγώ να το τελειοποιήσω λίγο το θέμα γιατί το μαύρο μαρκαδοράκι δεν μου άρεσε που ξεθώριασε.Δεν σβήστηκε αλλά έχασε το έντονο χρώμα του από τα πλυσίματα...το αντίθετο με το ροζ που δεν παθαίνει τίποτα και όπως είπα και παραπάνω είναι ίδια μάρκα και ειδικό για πορσελάνη.Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει το καθένα.
      Κάνε κι εσύ τις δοκιμές σου και θα περιμένω νέα σου οπωσδήποτε!Σε φιλώ

      Διαγραφή
    3. Πήρα 1 μαύρο και 3 σε χρώματα περλέ. Δεν τα πλένω στο πλυντήριο και ακόμη είναι καλά!
      Kathy by anthomeli

      Διαγραφή
  8. Τέλεια ιδέα! Θα το δοκιμάσω, αν ποτέ βρω τέτοιο μαρκαδόρο! Γιατί εδώ στη Ρόδο για να βρείς κάτι πρέπει να κάνεις τάμα. ¨Η απλά να το παραγγείλεις από το ίντερνετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίνα μου,δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοιους μαρκαδόρους.Κοίτα σε βιβλιοπωλεία ή σε μαγαζιά με σχολικά είδη.θα βρεις σίγουρα,πρόσεξε να το γράφουν πάνω μην πάρεις απλώς ανεξίτηλους,δεν κάνουν αυτοί!Σε φιλώ

      Διαγραφή
  9. Φοβερές οι κούπες με το ζευγαράκι! Καλά έχεις πολύ σταθερό χέρι, Λαμπρινή μου!!! Μπράβο! <3 Εκπληκτική η ιδέα σου κι όχι μόνο για του Αγίου Βαλεντίνου! χαχαχα φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εννοείται,όχι μόνο για εκείνη τη μέρα!!Και εννοείται επίσης ότι ζωγράφισα και έσβησα πάααααρα πολλές φορές μέχρι να το πετύχω!αχχαχαχα Σ'ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  10. Φοβερή ιδέα!!!! Θα πάρει φωτιά ο φούρνος, χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα ναι έχεις δίκιο,ο φούρνος και η ΔΕΗ μαζί!!Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Έκανα κάτι παρόμοιο σε βάζα και θέλω να το τελειοποιήσω αλλά οφείλω να ομολογήσω πως η ιδέα με το πακετάκι-πετσετάκι φουλ στα καραμελάκια με ξετρέλανε!! Είναι πάρα πολύ ωραία ιδέα!! Καλή εβδομάδα Λαμπρινή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα εσένα σου άρεσαν περισσότερο τα πετσετάκια,δεν παίζω!!!χαχαχαΧαίρομαι πολύ κοριτσάκι μου, να ετοιμάσεις τα βαζάκια και να μας τα δείξεις ε???πολλά φιλιά!!!!♥

      Διαγραφή
  12. Πολυ ομορφες οι κούπες σου Λαμπρινη μου!! κι εγω εχω κανει κατι παρομοιο σε κούπα αλλα και σε μπουκαλι..βγηκε πολυ ωραιο!! Θα το ανεβασω μεσα στις επομενες μερες.. αλλα χρησιμοποίησα αλλες μπογιές.. οχι μαρκαδορους.. πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου!Θα περιμένω ,με κρατάς σε αγωνία να μάθω πως και με τι μπογιές έφτιαξες τα δικά σου!!Άντε ετοίμασε ανάρτηση,μη κάθεσαι!χαχαχα Φιλιάαα♥

      Διαγραφή
  13. Εμένα τα χέρια μου δεν πιάνουν, αλλά θα βάλω σίγουρα την μικρή μου να ζωγραφίσει μερικές κούπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Μάρθα να την βάλεις οπωσδήποτε,θα της αρέσει τρελά να πίνει γάλα στην κούπα που ζωγράφισε μόνη της!!

      Διαγραφή
  14. Πάρα πολύ όμορφη ιδέα, όπως και τα πακετάκια από πετσετάκια!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφη ιδέα, Λαμπρινή!!! Τα δε δαντελωτά πακετάκια είναι όλα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου,είναι φανταστική ιδέα για δωράκι !Σ'ευχαριστώ πολύ♥

      Διαγραφή
  16. μου αρεσε πολυ η ιδεα σου αλλα που αγορασες τους μαρκαδόρους. Επισης η συσκευασια είναι μαγική. Μου εδωσες ιδεα για τις κατασκευες μας στο ΑΡΩΜΑΤΟΠΑΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία,χαίρομαι ιδιαίτερα που σου έδωσα ιδέα!Φιλιά

      Διαγραφή
  17. Λαμπρινή μου φανταστική ιδέα. Το είχα δει παλαιότερα σε μια ξένη ιστοσελίδα αλλά δεν το επιχείρησα, μου φάνηκε δύσκολο. Όμως τελικά είναι πάρα πολύ εύκολη η υλοποίηση μιας τέτοιας κατασκευής. Γειά στα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου,είναι πολύ εύκολο πραγματικά αρκεί να δουλέψουν οι μαρκαδόροι για την δουλειά που τους θέλουμε!Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  18. Πολυ πολυ γλυκια ιδεα. Που μπορουμε να βρουμε τετοιους μαρκαδορους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρκαδόρους θα βρεις σε βιβλιοπωλείο ή σε μαγαζί με σχολικά είδη και χαρτικά!Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ !

      Διαγραφή
  19. Ααααααα, πολύ όμορφη ιδέα με τα σουβέρ! Θα τα φτιάξω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ωραία ιδέα, μπράβο Λαμπρινή!
    Ευκαιρία για ανανέωση στις μονόχρωμες κούπες και πολύ γλυκό σαν προσωπικό δωράκι!

    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. που μπορω να βρω πολυ μικρα πετσετακια δαντελωτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα βρήκα σε σούπερ μάρκετ κοντά στα είδη για πάρτι.Κοίτα εκεί!

      Διαγραφή