Μανικιούρ και πεντικιούρ στο σπίτι!

Ήρθε ο καιρός να βγάλουμε τα ποδαράκια μας από τα κλειστά και ζεστά μας παπούτσια!
Να περιποιηθούμε τα νυχάκια των ποδιών αλλά και των χεριών μας!
Πώς θα φορέσουμε τα υπέροχα σανδάλια μας?
Πρέπει τα άκρα μας να είναι περιποιημένα και καλά φροντισμένα για να νιώθουμε πρώτα απ' όλα εμείς καλά,να λάμπουμε και να μας θαυμάζουν!!!!
Θα σας δώσω απλές συμβουλές για να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ μόνες σας στο σπίτι!
Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένες αλλά και πολύ πιο όμορφες!


Σ' ένα μπολάκι θα βάλουμε χλιαρό νερό και λίγο baby oil.Θ' αφήσουμε μέσα τα χεράκια μας για πέντε λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν τα πετσάκια μας.

Με το ειδικό εργαλείο ή με μια μπατονέτα θα σπρώξουμε με απαλές κινήσεις τα πετσάκια προς τα μέσα.

Με το κοφτάκι θα κόψουμε ΜΟΝΟ αυτά τα νεκρά πετσάκια που σπρώξαμε προηγουμένως ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!


Με μια λίμα θα δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

Αφού τελειώσουμε αυτά τα βασικά βήματα,θα κάνουμε πίλινγκ.Το θεωρώ πολύ απαραίτητο γιατί απομακρύνει από τα χέρια τα νεκρά κύτταρα και τα κάνει απαλά και λεία!Θα τρίψουμε με απαλές κινήσεις για λίγη ώρα και θα ξεπλύνουμε πολύ καλά,με μπόλικο νερό.

Μετά θ' απλώσουμε μια γενναία ποσότητα μάσκας και θα σκεπάσουμε τα χέρια μας με την πετσέτα για πέντε λεπτά.

Τώρα θ' αφαιρέσουμε την μάσκα και θα βάλουμε ειδικό λαδάκι γύρω-γύρω από την επιφάνεια του νυχιού για να ενυδατώσουμε και να θρέψουμε περισσότερο τα πετσάκια μας.

Τελευταίο βήμα περιποίησης είναι η ενυδατική μας κρεμούλα που θα βάλουμε αρκετή και θα κάνουμε μασάζ για λίγο μέχρι να την απορροφήσει το δέρμα μας. Τώρα όλα είναι έτοιμα για να βάψουμε τα νυχάκια μας το χρώμα που θέλουμε!

Οπωσδήποτε με λίγο βαμβάκι και ασετόν θα περάσουμε όλα τα νύχια για ν' αφαιρέσουμε όλη την λιπαρότητα που έχουν πάνω τους. Αλλιώς το χρώμα που θα τα βάψουμε θα γίνει κομμάτια και φυσικά αυτό δεν το θέλουμε!

Το πρώτο που θα περάσουμε πάνω στα νύχια μας είναι η βάση .

Το μοντέλο μου,μου ζήτησε γαλλικό βάψιμο για τα χέρια,οπότε πέρασα πρώτα μια στρώση λευκό ,

έκανα την γραμμή με έντονο λευκό χρώμα,

και πέρασα άλλη μια στρώση από το πρώτο λευκό χρώμα. Στο τέλος περνάμε και μια στρώση από διάφανο μανό που θα μας δώσει έντονη γυαλάδα και λάμψη!

Περνάμε στα πόδια!!Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια. Καλό θα ήταν ,καθώς κάναμε το μανικιούρ μας να έχουμε βάλει τα πόδια μας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μπόλικο από το αγαπημένο μας αρωματικό αφρόλουτρο,έτσι ώστε τα πόδια μας να είναι έτοιμα όταν τελειώσουμε το μανικιούρ μας και να ξεκινήσουμε αμέσως το πεντικιούρ!

Σπρώχνουμε τα πετσάκια μας προς τα μέσα,

αφαιρούμε με το κοφτάκι μόνο ότι είναι περιττό και με προσοχή γιατί δεν πρέπει να τραυματίσουμε το δέρμα μας.

Δίνουμε σχήμα στα νύχια και στρογγυλεύουμε τις γωνίες για να μην μπει το νύχι στο δέρμα,καθώς μεγαλώνει. Αν συμβεί αυτό θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Παίρνουμε μια λίμα για τις φτέρνες και τρίβουμε όπου η πατούσα μας το έχει ανάγκη.
ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ να μην χρησιμοποιήσετε ξυράφι .Είναι μεγάλο λάθος και μόνο κακό μπορεί να μας δημιουργήσει.Ας έχετε υπομονή και με την λίμα θα φέρετε την φτέρνα σας ή άλλο σημείο της πατούσας που έχετε πρόβλημα,στο αποτέλεσμα που θέλετε!

Μετά σειρά παίρνει το πίλινγκ.Θα το κάνετε οπωσδήποτε και για να το ευχαριστηθείτε περισσότερο βάλτε κάποιον άλλον να σας το κάνει.(Δεν είναι κακό!!Πείτε στον αντρούλη σας ή στο αγόρι σας!Βέβαια μετά θα σας" αναγκάσει" να του το κάνετε κι εσείς και θα βρείτε τον μπελά σας γιατί θα του αρέσει και θα σας το ζητάει ξανά και ξανά αλλά τι να πω?Κάντε ότι νομίζετε....χα,χα!)

Τρίβουμε λοιπόν,μόνοι μας ή με παρέα και μετά ξεπλένουμε με το νερό που έχουμε στην λεκανίτσα μας.

Απλώνουμε μάσκα και τυλίγουμε με την πετσέτα μας για πέντε λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ καλά.

Μπόλικη κρεμούλα ενυδάτωσης και μασάζ μέχρι ν' απορροφηθεί.

Αφαιρούμε την λιπαρότητα της κρέμας από τα νύχια με λίγο ασετόν,

και περνάμε ένα χέρι από την βάση μας. Τώρα και τα ποδαράκια μας είναι έτοιμα,καθαρά και ενυδατωμένα!Βάφουμε τα νύχια μας ότι χρώμα θέλουμε!Εγώ τα έβαψα μ' ένα έντονο φωσφοριζέ φούξια και με το μαύρισμα δείχνει ακόμα πιο όμορφο.(Δυστυχώς η φωτογραφία μας τ' αδικεί πολύ.)Τολμήστε και βάψετε τα έντονα,καλοκαίρι έρχεται και είναι πολύ της μόδας!Δεν ξεχνάμε να περάσουμε στο τέλος διάφανο μανό για λάμψη!Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω το μοντελάκι μου,την Κατερίνα,για την υπομονή της και την καλή της διάθεση!



(Αυτή η ανάρτηση είναι παλιότερη και είχε αφαιρεθεί από το blog.Την ξαναδημοσιεύω μιας και είναι
η κατάλληλη εποχή για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο σπίτι εύκολα και οικονομικά!)

Σας φιλώ ♥

9 σχόλια

  1. Πολύ καλές συμβουλές! Ευχαριστούμε Λαμπρινούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μόνο που το είδα ένιωσα λες και το έκανα εγώ!!! Πολύ ωραία! Το δυσκολάκι είναι τι να κάνεις τα δυο νήπια που χοροπηδάνε ασταμάτητα γύρω γύρω... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοπελιά εσύ καλά τα λές! τον μαχαραγιό που θέλει να παίρνει τα μανό και να τα εκσφενδονίζει και την ταλιμπανούλα που θέλει να βάφει τα νύχια ίδιο χρώμα με την μαμα, ποιος τους κρατάει? έλα να κεράσω καφέ να κρατήσεις και τα μικρά να γίνω άνθρωπος!!
    (και φαντάσου οτι έχω αδερφή επαγγελματία μανικιουρίστα και ασε πως κυκλοφορώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρειαζομαστε και λιγη περιποιηση. τελεια αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι προτιμώ αυτή η διαδικασία να γίνεται από τη μανικιουρίστα μου ή την αδερφή μου που το κατέχει το άθλημα! Γιατί μόνη μου στο σπίτι, δεν το έχω καθόλου! Άσε που μου λείπουν και όλα τα κατάλληλα εργαλεία! χιχιχι Την Κυριακή που έρχεται η αδερφή μου, την περιμένω πώς και πώς αυτή τη στιγμή... φιλάκια και ευχαριστούμε για τις συμβουλές Λαμπρινούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ πόσο θα ηθελα. Και πιστευω οτι ειναι απαραιτητο να ειμαστε περιποιημένοι. Οι οδηγίες σου πολύ αναλυτικές και κατατοπιστικες. Πολύ καλός οδηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμπρινή μου ζηλεύω το μοντέλο σου...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πάρα πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου, την είχα διαβάσει και παλιότερα και καλά κάνεις και την ξαναδημοσιεύεις, ειδικά αυτή την εποχή. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες στο web αλλά από παλιά την είχα ξεχωρίσει γιατί είναι πολύ έυκολα τα βήματα και με πράγματα που έχουμε όντως στο σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Λαμπρινή μου! Καταρχήν να σου πω ότι μου αρέσουν πάρα πολύ οι αλλαγές στο blog σου. Είναι πιο ανάλαφρο, πιο αέρινο...δεν ξέρω πώς να το περιγράψω :)

    Σχετικά με το mani-pedi, προσωπικά επιλέγω να μου το κάνει επαγγελματίας όχι τίποτα άλλο, αλλά βαριέμαι να το κάνω μόνη μου. Η ανάρτησή σου όμως είναι πάρα πολύ χρήσιμη για όποιον θελήσει να το κάνει μόνος του. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή