Φτιάξε ένα κάλυμμα κουρτινόξυλου με ύφασμα

Οδηγίες για να φτιάξετε ένα κάλυμμα για τα κουρτινόξυλα σας, ντυμένο με ύφασμα και διακοσμημένο με χρυσά καρφάκια.

Στην προηγούμενη ανάρτηση σας έδειξα πως να φτιάξετε μόνες σας κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό και η χαρά μου για την ανταπόκρισή και το ενδιαφέρον σας σε αυτό το θέμα δεν περιγράφεται! Οι προβολές της σελίδας μου εκείνη την μέρα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία μου! Πάνω από 11000 προβολές που συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες, περισσότερες από 250 κοινοποιήσεις, αμέτρητα like και σχόλια σε blog, facebook και email....Πόσα ευχαριστώ να σας πω? Πόση χαρά μου δώσατε που αγκαλιάσατε αυτήν την ανάρτηση, την οποία μέρες πολλές την ετοίμαζα μέχρι να βάλω σε σειρά τις οδηγίες, τις φωτογραφίες και τα σχεδιαγράμματα έτσι ώστε να γίνω κατανοητή και να σας φανεί χρήσιμη!! Ευχαριστώ πολύ αναγνώστες μου!!!♥
Επειδή όμως οι κουρτίνες ρόμαν πάνε πακέτο με την μεταμόρφωση του κουρτινόξυλου, δεν γίνεται να μην σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε και ένα κάλυμμα για το κουρτινόξυλο και να το ντύσετε με ύφασμα το οποίο είναι ίδιο με τις κουρτίνες και δένει πολύ όμορφα στο σύνολο του!
Πως να ντύσεις το κουρτινόξυλο με ύφασμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα και απλά.
Μακετόχαρτο, ύφασμα, κόλλα σιλικόνης, φαλτσέτα, διακοσμητική τρέσα, διακοσμητικά καρφιά (καμπαράδες) και ραπτομηχανή (προαιρετικά).

Όπως σας είχα πει στην ανάρτηση με τις κουρτίνες ρόμαν, έκοψα το κουρτινόξυλο στα μέτρα που το ήθελα γιατί ήταν πολύ μεγάλο (γι' αυτό βλέπετε και το πλαϊνό του που δεν υπάρχει).
Έβαλα πάνω του το μακετόχαρτο και σημείωσα το ύψος που θέλω να έχει η κατασκευή του καλύμματος μου (αυτή είναι η μπροστινή μεριά του κουρτινόξυλου). Τράβηξα ευθεία γραμμή στο μακετόχαρτο όσο και το μήκος του κουρτινόξυλου και το έκοψα με την φαλτσέτα. Δεν έφτασε το ένα μακετόχαρτο και έτσι χρησιμοποίησα και άλλο ένα τα οποία ένωσα προσωρινά με χαρτοταινία.
Κατασκευή για να καλύψεις το κουρτινόξυλο.

Από τα ίδια φύλλα του μακετόχαρτου που περίσσεψαν, στερέωσα κομμάτια και στο πάνω μέρος του κουρτινόξυλου αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο δεξιά και αριστερά στο τελείωμα για να κολλήσει  εκεί και το πλαϊνό κομμάτι. 
Φτιάξε ένα κάλυμμα για τα κουρτινόξυλα σου.

Με αυτόν τον τρόπο ξέρουμε τις διαστάσεις του πλαϊνού κομματιού οπότε το έκοψα και το τοποθέτησα στο πλάι. Έτσι "κούμπωσε"το ένα κομμάτι στο άλλο. Μαρκάρισα το πάνω κομμάτι και το έκοψα κι αυτό. Κόλλησα αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους με την ζεστή σιλικόνη και έτσι δημιούργησα ένα κάλυμμα στην ουσία για το κουρτινόξυλο. Αργότερα κόλλησα με σιλικόνη και τα δύο κομμάτια που είχα στερεώσει προσωρινά με χαρτοταινία.
Κάλυμμα για κουρτινόξυλο.

Το "φόρεσα"στο κουρτινόξυλο και το κρέμασα να δω πως στέκεται.
Φτιάξε ένα κάλυμμα για το κουρτινόξυλο.

Δείτε και την πλαϊνή μεριά και από κάτω για να καταλάβετε καλύτερα.
Κάλυμμα για κουρτινόξυλο.

Κατασκευή για να καλύψεις το κουρτινόξυλο.

Πάμε τώρα να ντύσουμε το κάλυμμα του κουρτινόξυλου με ύφασμα!
Άπλωσα το ύφασμα ανάποδα και τοποθέτησα ανάποδα και το κάλυμμα για να υπολογίσω πόσο θα μου χρειαστεί και που πρέπει να το κόψω.
Φτιάξε ένα κάλυμμα για το κουρτινόξυλο με ύφασμα.

Σημείωσα το τελείωμα, εκεί που θα μπει η τρέσα, αφήνοντας και λίγο επιπλέον ύφασμα για το γύρισμα προς τα μέσα.
Φτιάξε ένα κάλυμμα για το κουρτινόξυλο με ύφασμα.

Επειδή το ύφασμα θα κολληθεί στο κάλυμμα που φτιάξαμε, δεν χρειάζεται κι εσείς να το γαζώσετε περιμετρικά όπως εγώ. Όσο για την τρέσα, αν δεν έχετε ραπτομηχανή, μπορείτε να την ράψετε με το χέρι πάνω στο ύφασμα.
Κάλυμμα κουρτινόξυλου με ύφασμα.

Κόλλησα το ύφασμα πάνω στο κάλυμμα και τέλος, κάρφωσα τα διακοσμητικά καρφάκια με ένα απλό πάτημα με το χέρι. Μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε με τα καρφιά, είναι θέμα γούστου!
Κάλυμμα κουρτινόξυλου με ύφασμα και διακοσμητικά καρφάκια.

Έτοιμο για κρέμασμα!
Φτιάξε ένα κάλυμμα για το κουρτινόξυλο με ύφασμα και διακοσμητικά καρφάκια.

Ας θυμηθούμε πως ήταν το κουρτινόξυλο πριν με την παλιά κουρτίνα για να δούμε την διαφορά.
Έτσι ήταν το κουρτινόξυλο πριν το κάλυμμα.

Και το μετά!
Φτιάξε ένα κάλυμμα για το κουρτινόξυλο με ύφασμα και διακοσμητικά καρφάκια.

Λοιπόν, τι λέτε? Εύκολο δεν ήταν? Και όμορφο γιατί δένει αρμονικά με τα ρόμαν μιας και είναι με το ίδιο ύφασμα ντυμένο και με την ίδια τρέσα διακοσμημένο! Οι επιλογές βέβαια του υφάσματος και οτιδήποτε διακοσμητικού είναι θέμα επιλογής και γούστου. Θα μπορούσε σ' ένα ύφασμα σαν αυτό να μπει μια χρωματιστή τρέσα πον πον και να κάνει αντίθεση ή τα καρφάκια να μπουν με άλλη σειρά και άλλο σχέδιο. Θα χαρώ να μάθω πως σας φάνηκε και αν σας άρεσε αυτή η κατασκευή!
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση να είστε όλοι καλά και να κάνετε και καμιά βουτιά στην θάλασσα με την πρώτη ευκαιρία! Σας φιλώ ♥


7 σχόλια

  1. Ε, καλά, σε σχέση με τα ρόμαν αυτό ήταν παιχνιδάκι, γιατί πλέον έχεις ξεφυγει από την συνηθη ένοια του diy!!
    Πολύ ωραίο συνολο πλέον και τα δυο μαζί!
    Φιλιά,καλές βουτιές το τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκπληκτικό αποτέλεσμα!καλό ΣΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάααααααρα πολύ ωραίο!!! Γεια στα χέρια σου! Η αλλαγή ήταν ό,τι πρέπει για να αναδείξει όλο το δωμάτιο φαντάζομαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω από εκείνα τα ξύλινα εξωτερικά κουρτινόξυλα και ζήλεψα τόσο που σκέφτομαι τι να κάνω για να μπορέσω να τα ντύσω κι εγώ!
    Και δικαίως η προηγούμενη ανάρτηση σου τα "έσπασε", καθόμουν και τη μελετούσα μια ώρα χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι δυο τελευταίες σου αναρτήσεις εξαιρετικές και σιγουρα εβαλαν πολλους από μας στη σκεψη να κανουμε αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία και μου απαντήθηκε και το ερώτημα που είχα κάνει σε άλλη ανάρτηση. Να σε ρωτήσω όμως είναι καλύτερο να κολληθεί το ύφασμα πάνω ή υπάρχει κι άλλος τρόπος? Ρωτάω για το καθάρισμα εσύ πως το κάνεις? Είναι ύφασμα δεν λερώνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γεια σου λαμπρινη ηθελα να ρωτησω τι μαρκα ειναι η ρσπτομηχανη σου!σεχαριστω πολυ συνεχισε τα τελεια εργσ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή