Κουτιά αποθήκευσης από χαρτόκουτα

Αξιοποίησα τα απλά χαρτόκουτα και έφτιαξα χρήσιμα κουτιά αποθήκευσης για την οργάνωση και την διακόσμηση του σπιτιού μου.

Πολλές φορές φτιάχνω διάφορα πράγματα που δεν τα παρουσιάζω στο blog γιατί θεωρώ ότι είναι τόσο απλά και τόσο εύκολα που ακόμα και σαν ιδέες όλοι λίγο-πολύ τις έχετε σκεφτεί και υλοποιήσει.Οπότε τα φτιάχνω,δεν τα φωτογραφίζω καν και απλά παίρνουν την θέση τους.Όπως έκανα και με αυτά τα κουτιά αποθήκευσης,μόνο που όταν τα τελείωσα μου φάνηκαν τόσο μα τόσο όμορφα που σκέφτηκα ότι τα αδίκησα που δεν είχα σκοπό να τα παρουσιάσω!Έτσι τα έστησα,τελειωμένα βέβαια και χωρίς οδηγίες με φωτογραφίες όπως σας έχω συνηθίσει και τα φωτογράφισα για να σας δώσω μια ιδέα για να φτιάξετε κι εσείς όμορφα κουτιά αποθήκευσης από χαρτόκουτα!

Φτιάξε όμορφα κουτιά αποθήκευσης από χαρτόκουτα

[~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς-Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~] 

Πως τα έφτιαξα λοιπόν?Πήρα κούτες και τις έκοψα στις διαστάσεις που ήθελα.Δηλαδή,για να φτιάξω το ένα κουτί,έκοψα από τις κούτες 6 κομμάτια,τα 5 για να φτιάξω τον σκελετό και τον πάτο και 1 για το καπάκι του κουτιού.
Ύστερα ένωσα όλα τα κομμάτια μου (εκτός από το καπάκι) με ζεστή σιλικόνη.Για να είναι ο πάτος πιο γερός,κόλλησα επιπλέον μερικά κομμάτια κούτας.

Φτιάξε κουτιά αποθήκευσης από χαρτόκουτα-χαρτοκιβώτια.

Έβαψα τα κουτιά με λαδομπογιά όπως έκανα και με τον χάρτινο δίσκο της προηγούμενης ανάρτησης.Το καπάκι το έβαψα κι αυτό πριν το ενώσω στο υπόλοιπο κουτί.
Όταν στέγνωσαν όλα καλά,ένωσα το καπάκι με ένα ακόμα επιπλέον χαρτόνι όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.Το κόλλησα κι αυτό με σιλικόνη και το τσάκισα σιγά σιγά για να πάρει την σωστή κλίση το καπάκι ανοίγοντάς το.

Αξιοποίησε τα απλά χαρτοκιβώτια και φτιάξε κουτιά αποθήκευσης.

Κόλλησα περιμετρικά του καπακιού στενές λωρίδες από χαρτόνι,για να κουμπώνει όμορφα το καπάκι στο κουτί αλλά και για κάτσει πιο σταθερή η δαντελίτσα που του πρόσθεσα.Αυτές τις λωρίδες τις έβαψα μόνο εξωτερικά λευκές γιατί με την δαντέλα θα φαινόταν οτιδήποτε άλλο από κάτω.

Φτιάξε όμορφα κουτιά αποθήκευσης από απλά χαρτόκουτα για την οργάνωση του σπιτιού σου.

Ήρθε η ώρα της διακόσμησης και η δαντέλα ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό!Και μόνο με αυτήν,τα κουτιά αμέσως στολίστηκαν και έδωσαν μια όμορφη φωτεινότητα και μια vintaze εικόνα στην εμφάνισή τους!

Διακόσμηση με κουτιά αποθήκευσης που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου.

Ένα μικρό θυλάκι από κορδόνι είναι χρήσιμο για το άνοιγμα του κουτιού!Το κόλλησα κι αυτό με σιλικόνη από την μέσα μεριά του καπακιού και το ενίσχυσα με ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι για να μην ξεκολλήσει εύκολα με την χρήση.

Εύκολη κατασκευή από χαρτοκιβώτια.

Αυτό ήταν!Δεν είναι καμιά συγκλονιστική κατασκευή όμως είναι μια όμορφη ιδέα αποθήκευσης και κυρίως εξοικονόμησης χρημάτων!Αφού μπορούμε κάποια πράγματα να τα φτιάχνουμε μόνοι μας γιατί να τα αγοράζουμε?Δεν μου κόστισε τίποτα!Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι οι δαντέλες,που αν δεν ξέρετε να τις πλέκετε μόνοι σας (ούτε εγώ ξέρω καλέ,η μαμά μου τις έπλεξε!!) μπορείτε να βάλετε μια φαρδιά κορδέλα ή μια άλλη διακοσμητική τρέσα!

Μεταμόρφωση χαρτοκιβώτιου σε κουτιά αποθήκευσης.

Τα υπέροχα λουλουδάκια του αγρού ολοκλήρωσαν την σημερινή ανάρτηση και είναι το καλύτερο σημάδι ότι η Άνοιξη άρχισε να μας γεμίζει και να μας χαρίζει ομορφιές!
Αυτά τα κουτιά αποθήκευσης που φτιάχτηκαν από απλά χαρτοκιβώτια τώρα βρίσκονται και είναι πολύ χρήσιμα στο σπιτάκι στο βουνό!

Καλημέρα αγαπημένοι μου,καλά να περνάτε!
Σας φιλώ ♥

11 σχόλια

  1. Ειναι παρα πολυ ομορφα τα κουτια! Πολυ καλα εκανες κ μας τα έδειξες! Να σου πω, προτιμω αυτου του ειδους αναρτήσεις με κατασκευές που ειναι πανευκολες κ συναμα τοσο καλογουστες. Και πολυ χρησιμο βεβαια!( καλα κ ο δισκος φοβερος ητανε!). Ανυπομονω να μας δειξεις κι αλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ομορφα εγιναν Λαμπρινη μου!! Καλα εκανες και μας τα παρουσιασες!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι καλύτερες κατασκευές από το τίποτα γίνονται!!
    Και τα λουλούδια τρέλα!! Άνοιξη ρε συ! χρώματα κι αρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι όντως τα αδίκησες. Έγιναν πολύ όμορφα και γλυκούλια!!!!!Τα λουλούδια δε όλο το μεγαλείο της φύσης σε ένα ματσάκι!!!!!!!!Την καλημέρα μου από τη βροχερή (εδώ και τρείς μέρες) δυτική Θεσσαλονίκη......βικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφα που φαίνονται! Και το βάζο με τα λουλούδια πραγματικά κάνει τη διαφορά! Μου αρεσει μάλιστα που το καπάκι είναι τόσο ανθεκτικό ώστε να κρατάει ένα υποτυπώδες βάρος επάνω του!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι απλές κατασκευές είναι και οι πιο όμορφες. Όχι μόνο γιατί είναι καλόγουστες οι κούτες σου αλλά και γιατί δεν σου κόστισαν τίποτα και ομορφαίνουν το χώρο που θα μπουν.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμπρινή φοβερή η ιδέα σου με τις χαρτόκουτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω κάτι κούτες στο γραφείο μου και δε σκέφτηκα ποτέ να τις βάψω ώστε να δένουν με τον υπόλοιπο χώρο.. Πολύ ωραία ιδέα Λαμπρινή και αλλάζει ο χώρος τόσο εύκολα και οικονομικά!! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Λαμπρινή μου!!!...μου άρεσαν τα κουτιά σου!..
    Πολύ καλή η ιδέα σου!...και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!..
    Να είσαι καλά και να συνεχίσεις να μας δίνεις ιδέες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σας!! κάνετε εξαιρετική δουλειά με τα χαρτόκουτα!!
    Πολυ δημιουργικό!! Σας εύχομαι καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή