Ρολό σοκολάτας.

Αυτός ο χρόνος θα κλείσει με ένα γλυκό τρόπο για να ξορκίσει όλα τα κακά της χρονιάς που πέρασε αλλά και για να ξεκινήσει ο καινούριος με τις καλύτερες προϋποθέσεις!Θα φτιάξουμε ένα ρολό σοκολάτας που,πιστέψτε με,είναι πολύ εύκολο,γίνεται πολύ γρήγορα και αυτές τις μέρες που θα έχετε καλεσμένους σπίτι σας,θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Υλικά για το παντεσπάνι:

1/2 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
4 αυγά
2/3 φλ.ζάχαρη
2 κ.σ.αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν και κατόπιν ρίχνουμε και το λάδι.
Τέλος,ανακατεύουμε τα δύο μείγματα μαζί και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε λαμαρίνα τοποθετούμε λαδόχαρτο και απλώνουμε το μείγμα μας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο,το τουμπάρουμε πάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με κακάο.Με την βοήθεια του λαδόχαρτου,το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει έτσι διπλωμένο.

Μους σοκολάτας:
1 και μισή κουβερτούρα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σαντιγί)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα δύο πρώτα υλικά και όταν γίνει ρευστό το μείγμα προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Ανοίγουμε το ρολό που είχαμε διπλώσει και τοποθετούμε την μους.Την απλώνουμε καλά να πάει παντού και ξανατυλίγουμε πάλι σε ρολό με την βοήθεια του χαρτιού.

Για την γκανάζ σοκολάτας:
2 κουβερτούρες
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από την φωτιά.Ρίχνουμε τις κουβερτούρες και αφήνουμε ένα λεπτό.Μετά με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι κουβερτούρες και να γίνει μια σοκολατένια κρέμα.Όσο μένει η γκανάζ σιγά σιγά σφίγγει ,οπότε όταν είναι στην ρευστότητα που την θέλετε,την απλώνετε πάνω από το ρολό.Πασπαλίζουμε με τρούφα,φλούδες σοκολάτας ή με ότι μας αρέσει!

Τοποθετήστε το ρολό σε μια μακρόστενη πιατέλα και διακοσμήστε το όμορφα αν θέλετε να το προσφέρετε σε ένα κάλεσμα που θα έχετε αυτές τις μέρες!

Ίσως φαίνεται μπελαλίδικο επειδή έχει τρία διαφορετικά στάδια εκτέλεσης,όμως είναι απλές οι διαδικασίες και γίνεται γρήγορα!Πάμε να σας κόψω ένα κομμάτι να σας κεράσω!

Η απόλυτη σοκολατογεύση!Μαλακό και αφράτο παντεσπάνι,ανάλαφρη σοκολατένια μους που δεν σε λιγώνει και επικάλυψη γκανάζ που πλουτίζει το σύνολο της σοκολατένιας έκρηξης!

Έτσι γλυκά θα σας αφήσω για αυτήν την χρονιά που πέρασε και θα σας ευχηθώ τα καλύτερα.Να έχετε υγεία και να είστε δυνατοί,σωματικά και ψυχικά.Ο νέος χρόνος να σας φέρει ότι επιθυμεί ο καθένας ξεχωριστά και μπόλικη χαρά και χαμόγελα στα σπιτικά σας!
Καλά να περάσετε,να ξεκουραστείτε,να χουχουλιάστε,να γελάσετε,να χαρείτε!
Και να φτιάξετε και το ρολό σοκολάτας να εντυπωσιάσετε!!!

Σας φιλώ με αγάπη ♥

Λαμπρινή
Λαμπρινή

Είμαι η Λαμπρινή και εδώ μοιράζομαι τις δημιουργίες μου!Σκοπός μου είναι να εμπνεύσω τους αναγνώστες μου να δοκιμάσουν διάφορες τεχνικές,να κάνουν το παλιό να μοιάζει με καινούριο και να τολμήσουν να φτιάξουν μόνοι τους τις τούρτες γεννεθλίων τους!

8 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά Λαμπρινή,ο κορμός φαίνεται τέλειος,θα τον φτιάξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Γεωργία μου!!Να τον φτιάξεις γιατί είναι τέλειος και εύκολος!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το γλυκό σού Λαμπρινή όντως για να κλείσει μία χρονιά δύσκολη αλλά να έρθει και η καινούργια χρονιά γλυκά. Χρόνια πολλά, υγεία πάνω απ'όλα σε εσένα και στην οικογένεια σου.....βικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Βίκη μου!Τις καλύτερες ευχές μου για το 2018!

      Διαγραφή
  3. Το πιστεύεις οτι με φοβίζει αυτό το γλυκό? Μου φαίνεται τόσο δύσκολο να κάνω ρολό ενα παντεσπάνι! Είναι αλήθεια εύκολο?
    Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχεις Λαμπρινή μου, πάντα να μας γλυκαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Έλενα με υγεία για όλη την οικογένειά σου!Να μην σε φοβίζει το ρολό!Είναι τόσο μαλακό και αφράτο και λεπτό βέβαια,που σου επιτρέπει να το τυλίξεις.Κάνε μια φορά μια δοκιμή και θα καταλάβεις τι εννοώ!Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Στην παρουσίαση μέσα από τις φωτογραφίες,φαίνεται πολύ πετυχημένο,όσο για την γεύση φαντάζομαι θα ήταν θεϊκό!!!
    Ευτυχισμένο,ευλογημένο και δημιουργικό το νέο έτος 2018,με υγεία και χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και χαρούμενο το νέο έτος!!Οι φωτογραφίες λένε την αλήθεια!!!να το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή