Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο

Φανταστική κατασκευή και ιδέα για χριστουγεννιάτικο δώρο είναι τα σουβέρ από τσιμέντο που θα φτιάξουμε σήμερα.

Σήμερα σας έχω ωραία ιδέα για χειροποίητο δωράκι ή ακόμα και για το σπίτι σας,για το τραπεζάκι του σαλονιού,σας όπως έκανα κι εγώ.Θα φτιάξουμε σουβέρ από τσιμέντο με καλούπι που θα φτιάξουμε μόνοι μας και θα τα διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα λόγω εποχής.Φυσικά μπορείτε να παραλείψετε την χριστουγεννιάτικη πινελιά και να τα κάνετε απλά με ένα ουδέτερο σχέδιο για να τα έχετε όλο τον το χρόνο.
Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

Πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξουμε τα καλούπια. Όπως και στα στολίδια από τσιμέντο που έφτιαξα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, έτσι και τώρα, θα χρειαστούμε μια κούτα και θα κόψουμε με λεπίδι κομμάτια όπως της φωτογραφίας.Δηλαδή,εγώ έχω κόψει 6 τετράγωνα κομμάτια στις διαστάσεις που ήθελα και 6 λωρίδες σε πάχος 2 εκ. και μάκρος όσο η περίμετρος των τετραγώνων.
Φτιάξε καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Με σιλικόνη θα κολλήσουμε τις λωρίδες στα τετράγωνα κομμάτια,έτσι θα έχουμε σχηματίσει τα καλούπια μας.
Φτιάξε καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Τώρα θα φτιάξουμε το τσιμέντο.Υπάρχει σε λευκό και μαύρο.Εγώ έφτιαξα και από τα δύο.Θα αναμίξετε την σκόνη τσιμέντου με λίγο νερό.Θέλει καλό ανακάτεμα.Αν σας γίνει πολύ πηχτό προσθέστε ελάχιστο νερό και βλέπετε τι του χρειάζεται.Αν γίνει νερουλό,προσθέτετε λίγο τσιμέντο ακόμα.Θέλουμε να έχουμε ένα ρευστό μείγμα,όχι νερουλό,ούτε πολύ πηχτό.Ύστερα θα γεμίσουμε τα καλούπια μέχρι πάνω.Χτυπάμε λίγο στο πάτωμα για να κάτσει καλά το τσιμέντο μέσα στο καλούπι και να φύγουν οι φυσαλίδες.
Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Τώρα,για να κάνουμε χριστουγεννιάτικο σχέδιο πρέπει να βρούμε ένα αντικείμενο που να έχει ένα σχετικό πάχος.Εγώ όπως βλέπετε,είχα μερικά μανταλάκια με σχέδια αστέρι και δέντρο.Πριν πήξει το τσιμέντο,θα πιέσουμε τα αντικείμενα αυτά,όχι μέχρι μέσα αλλά να έρθουν επίπεδα με την επιφάνεια του τσιμέντου.
Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Τώρα υπομονή!Θα περιμένουμε μια μέρα να στεγνώσουν καλά.Να ξέρετε ότι το άσπρο τσιμέντο στεγνώνει πιο γρήγορα.Εγώ έβγαλα νωρίτερα ένα σουβέρ με μαύρο τσιμέντο και μου έσπασε!
Και μου χάλασε η εξάδα!!!
Δείτε τι θα γίνει αν όλα πάνε καλά και έχουμε υπομονή να περιμένουμε το στέγνωμα.
Κατασκευές με τσιμέντο.

Θα έχουμε ένα σουβέρ σκληρό σαν πέτρα και μπορούμε τώρα να το κάνουμε ότι θέλουμε.Δείτε πως σχηματίστηκε το κενό όταν έβγαλα το αστέρι.Εδώ σ' αυτό το ένα και μοναδικό μαύρο σουβέρ,έκανα μια ακόμα δοκιμή.Έριξα μέσα στο βαθούλωμα λίγο λευκό τσιμέντο για να κάνει αντίθεση και περίμενα λίγο παραπάνω για να στεγνώσει κι αυτό.Και πέτυχε πολύ καλά!
Ακολουθεί το τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο.Αμέσως θα γίνουν λεία και πολύ όμορφα στην αφή τους.

Ας συνεχίσουμε το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ γιατί δεν τελειώσαμε.
Θα πάρουμε διάφορα χρώματα μανό και θα βάψουμε τα βαθουλώματα που έχουμε στα σουβέρ μας.
Κατασκευές με τσιμέντο.

Έβγαλα τα μανταλάκια από τα δέντρα και τα αστέρια και με σιλικόνη τα κόλλησα στα βαθουλώματα των σουβέρ.Αυτό θέλει προσοχή γιατί αν δεν έχουμε ευθεία, πχ.το αστέρι με το υπόλοιπο σουβέρ,μπορεί να έχουμε ατύχημα με ότι ακουμπήσουμε πάνω του.
Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Για την ολοκλήρωσή τους, πέρασα 2-3 στρώσεις ατλακόλ περιμένοντας να στεγνώσει η κάθε στρώση ξεχωριστά. Όταν στεγνώνει η ατλακόλ γίνεται διάφανη οπότε μην σας ανησυχεί αν φαίνεται στην αρχή ότι θαμπώνει η κατασκευή μας. Μπορείτε ακόμα καλύτερα να περάσετε 2-3 χέρια διάφανο βερνίκι με πινέλο ή με σπρέι.
Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Τέλος,επειδή δεν θέλουμε να γρατζουνάμε τα τραπεζάκια μας,κόλλησα με ατλακόλ σε όλη την κάτω επιφάνεια των σουβέρ,άσπρη τσόχα.
Χριστουγεννιάτικα σουβέρ απο τσιμέντο.

Αυτό ήταν!Δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξετε κι εσείς!Μη κοιτάτε που έχω γράψει ένα κατεβατό ολόκληρο με οδηγίες.Το έκανα για να καταλάβετε όλα τα βήματα ξεκάθαρα!
Χριστογεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

Δεν ξέρω αν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε αυτά τα σουβέρ για δωράκι Χριστουγέννων όμως είναι μια ιδέα και για αργότερα όταν θα έχουν περάσει οι γιορτές και θα θέλετε με κάτι να ασχοληθείτε!
Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Έχω να σας πω μόνο ένα τελευταίο για να κλείσω.Όποιος τα είδε από κοντά και τα χρησιμοποίησε κιόλας, εξεπλάγην όταν του είπα ότι είναι δικά μου και από τσιμέντο!Φτιάξτε τα κι εσείς για να τους ξαφνιάσετε όλους!!
Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Καλή συνέχεια,θα επιστρέψω! Σας φιλώ ♥

5 σχόλια

  1. Τέλεια ιδέα!! Έγιναν πανέμορφα, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μ αρεσει η τρελα σου με το τσιμεντο.......!!!οντως πανεμορφα θα το δοκιμασω συντομα καλες γιορτες.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχω δουλεψει ποτε τσιμεντο, αλλα φαινεται ενδιαφέρον! υπεροχη ιδεα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγιναν πολύ όμορφα! Πολλά μπράβο για το τέλειο αποτέλεσμα! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλεια έγιναν!
    Εύχομαι καλές γιορτές με Υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή