Διακόσμηση τζακιού με αυτοσχέδιο στένσιλ

Αν αναρωτιέσαι πως μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου αυτοσχέδιο στένσιλ στο μέγεθος και το σχέδιο που θέλεις, τότε σου έχω έναν τρόπο πολύ εύκολο για να το φτιάξεις μόνος σου.

οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου αυτοσχέδιο στένσιλ και να βάψεις το τζάκι σου


Όπως βλέπεις εγώ έφτιαξα το στένσιλ, που θα σου δείξω παρακάτω τον τρόπο και το χρησιμοποίησα για να κάνω σχέδια στο πάνω μέρος του τζακιού μου. Μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ οικονομική διακόσμηση τζακιού γιατί το μόνο έξοδο είναι μόνο μερικά ml από πλαστικό χρώμα, αυτή η μπογιά δηλαδή που βάφουμε τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε φυσικά να διακοσμήσουμε οποιοδήποτε σημείο τοίχου θέλουμε αρκεί να μην το παρακάνουμε!
Αντικαθιστούμε κατά κάποιο τρόπο τα έτοιμα αυτοκόλλητα στέσνιλ που υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Εμείς φυσικά σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε το δικό μας εύκολα και οικονομικά!
Ας ξεκινήσουμε!
Αρχικά να σας πω ότι ξεσήκωσα το σχέδιο από την κουρτίνα του σαλονιού μου. Αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας και αντιγράψτε οτιδήποτε σας αρέσει. 
Πως να φτιάξεις στένσιλ

  • Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί που είναι αρκετά διάφανο, πάνω στο σχέδιο που θέλετε να ξεσηκώσετε.
  • Με ένα μολύβι σχεδιάστε το μοτίβο που θέλετε να αντιγράψετε.
  • Τοποθετήστε το σχέδιο που αντιγράψατε πάνω σε χονδρό χαρτόνι και ξανά αντιγράψτε το.
  • Με ένα λεπίδι, κόψτε το χαρτόνι περιμετρικά από το σχέδιο που αντιγράψατε έτσι ώστε να σας μείνει μόνο το κομμάτι το σχεδίου που θέλετε.
Εύκολος τρόπος για να φτιάξεις στένσιλ

Το στένσιλ που μόλις δημιουργήσατε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο σας και να τον διακοσμήσετε με τον πιο οικονομικό τρόπο.
Εγώ όπως βλέπετε το χρησιμοποίησα για να διακοσμήσω το τζάκι του σπιτιού μου.
Τοποθέτησα το ίδιο σχέδιο 3 φορές στην σειρά για να μοιάζει με ένα μεγάλο κλαρί με τα φύλλα του και κάθε φορά το στερέωνα με λίγο σελοτέιπ για να είναι σταθερό και να μπορώ να βάψω ανάμεσα.

Διακόσμηση τζακιού με στενσιλ

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις μόνος σου ένα στένσιλ και φυσικά ο πιο οικονομικός!
Χρησιμοποίησε την ιδέα μου για να διακοσμήσεις και το δικό σου τζάκι ή όποια άλλη γωνιά του σπιτιού σου θέλεις!


4 σχόλια