Μια γιορτή κι ένα βραβείο!

Σήμερα η χαρά μου είναι διπλή!
 Γιορτάζει η Αγγελίνα μου και παρέλαβα ένα πολύ όμορφο βραβείο από την αγαπημένη μου Κατερίνα!
Κατά έναν περίεργο τρόπο,αυτά τα δύο ανακάλυψα ότι έχουν ένα κοινό...

Θα καταλάβετε στην συνέχεια!

  Με το βραβείο αυτό,θα πρέπει ν' αναφέρω μια αξέχαστη έξοδο-απόδραση που έχω κάνει στην ζωή μου και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η πιο τρελή  που έκανα και που θα μου μείνει αξέχαστη!!
Θα σας πάω 16 χρόνια πίσω ,ακριβώς αυτήν την ημέρα, 8 Νοεμβρίου και το θυμάμαι γιατί γιόρταζε η μαμά μου!
Σαν σήμερα λοιπόν, το είχα πάρει απόφαση να πάω στα Χανιά και να κάνω έκπληξη στον Βαγγέλη, που τότε βρισκόμασταν στα πρώτα 4 χρόνια του δεσμού μας !
Εκείνος είδη μερικά χρόνια εκεί,ταγμένος φοιτητής,από εκείνους που δεν θέλουν να τελειώσει η φοιτητική ζωή και αναγκαστούν να εγκαταλείψουν αυτό το υπέροχο μέρος...
Η πεθερά μου ακόμα και σήμερα του λέει ότι αν δεν ήταν η Λαμπρινούλα δεν θα είχες επιστρέψει ποτέ...Η αλήθεια είναι ότι μαζί κάναμε όνειρα να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας και να ζήσουμε εκεί,τόσο πολύ μαγεύτηκα κι εγώ και ίσως είναι ένα από τ' ανεκπλήρωτα όνειρά μας,όμως ποτέ δεν ξέρεις...
Τέλος πάντων,άλλα έλεγα,αλλού σας πήγα...!
Το ταξίδι αυτό ήταν για μ' ένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία από πολλές πλευρές.Δεν είχα ξαναταξιδέψει μόνη μου ποτέ,πόσο μάλλον ένα τόσο μεγάλο ταξίδι,όλη νύχτα σ' ένα καράβι,να πηγαίνω στο άγνωστο...Ήξερα την διεύθυνση του σπιτιού από την αλληλογραφία που είχαμε αλλά μόνο αυτό.
Είπα στους δικούς μου τα χίλια ψέματα,τότε δεν είχαμε την πολυτέλεια να λέμε τα πάντα με τους γονείς.Υπήρχε αυστηρότητα και όρια...Τα ραντεβού μας γίνονταν κρυφά και με περιορισμένο χρόνο...(Όσο ήταν εδώ ,δηλαδή όλες τις αργίες και το καλοκαίρι φυσικά.) Τώρα βλέπω τα πράγματα που έχουν αλλάξει ριζικά και δεν μ' αρέσει...
Σκαρφίστηκα σεμινάρια αισθητικής στην Αθήνα με διαμονή σε φίλη από κοντινό χωριό που ζούσε είδη εκεί...Έφυγα από το χωριό το πρωί με την αγωνία να ξεχειλίζει από παντού.Είχα μπροστά μου το άγνωστο,τον φόβο να μην με ανακαλύψουν οι δικοί μου αλλά να γίνω πειστική και στον Βαγγέλη, που έπρεπε να μην καταλάβει στο τηλεφώνημά μας ότι βρίσκομαι όλο και πιο κοντά του...
Δεν με σταματούσε όμως τίποτα,ήμουν αποφασισμένη!
Μίλησα με τον ίδιον, το απόγευμα ενώ ήμουν είδη στο λιμάνι του Πειραιά και καθώς τα καράβια σφύριζαν και ο κόσμος δημιουργούσε την σχετική οχλαγωγία εγώ το έπαιζα άνετη και ξερόβηχα για να καλύψω τους ήχους γύρω μου...Φτάνω στο λιμάνι της Σούδας τα ξημερώματα.Άγνωστη μες στους αγνώστους,μόνη και την καρδιά μου έτοιμη να σπάσει.Παίρνω ταξί αλλά από ότι κατάλαβα και ο ταξιτζής πήγαινε ψάχνοντας...Είχα στο μυαλό μου να συναντήσω αυλή με το μηχανάκι του μέσα και δεν έπεσα έξω.Στοπ, εδώ θα κατέβω του λέω και η ψυχή μου άρχισε σιγά σιγά να έρχεται στην θέση της!
Είχα κάνει και τα σενάρια μου βέβαια...λες,έλεγα,να μου ανοίξει ο συγκάτοικος του και να μου πει ότι ο Βαγγέλης λείπει...λες να μην είναι κανείς εδώ...λες να μου ανοίξει καμιά γυναίκα την πόρτα και να...καταρρεύσω...!
Χτύπησα δειλά την πόρτα και μετά πιο δυνατά...και τον ακούω να μου λέει ποιος είναι?
Εγώ...τι εγώ δηλαδή...η μισή από εμένα...Με κοιτούσε σαν να μην με έβλεπε,κάτι σαν ψέμα,μήπως όνειρο...Ήταν απίστευτο για εκείνον το ότι ήμουν εκεί,έξω από την πόρτα του να τον κοιτώ χαμογελαστή...!



Τι να σας περιγράψω από εκεί και πέρα...Περάσαμε ένα καταπληκτικό τριήμερο,με πήγε στα στέκια του,μου γνώρισε τους φίλους του...Τον συγκάτοικο βέβαια δεν τον ξαναείδαμε στο σπίτι γιατί εξαφανίστηκε το παιδί μόλις με είδε,τον ψάχναμε...τι καλός!Είχε τόσα να μου δείξει αλλά πως να προλάβεις να τα κάνεις όλα μέσα σε τόσο λίγες μέρες...Γι' αυτό και ξαναπήγα!Η επόμενη φορά ήταν πιο εύκολη για μ' ένα,ήξερα τα κατατόπια!!Έγινε μετά από λίγους μήνες και πήγα για το πακετάρισμα...Ήταν η ώρα της επιστροφής στην πραγματικότητα για εκείνον και για μ' ένα βέβαια που ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεινε όμως άνοιγε ένα άλλο, πιο δύσκολο,εκείνο του στρατού...Μια ζωή τον περίμενα να γυρίσει από κάπου...'Ομως αντέξαμε και τώρα είμαστε εδώ,μαζί με τις κόρες μας και σήμερααααααα...σας κερνάμε γλυκάκι γιατί γιορτάζει το Αγγελινάκι μας!!! 

Κατερινάκι μου,σ' ευχαριστώ πολύ που με πήγες τόσο πίσω...Ξεχνάμε και παρασυρόμαστε στην σκληρή καθημερινότητά μας...και είναι πολύ κακό αυτό.Δεν αξίζει!
Το ίδιο βραβείο το χαρίζω κι εγώ με την σειρά μου στις παρακάτω κοπέλες και περιμένω να μάθω τις δικές τους τρελές αποδράσεις!!!
Δέσποινα
Νίκη
Νάντια
Κική
Μαρία

Πολλά φιλιά και να περνάτε καλά!!!

35 σχόλια

  1. Πολύ όμορφη ιστορία Λαμπρινή μου..μου αρέσει να ακούω για αγάπες δυνατές που κρατάνε χρόνια..είμαι πολύ ρομαντική..φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε Λαμπρινή τι ωραία κι αγαπησιάρικη η ιστορία. Σαν να την ζω, αυτή η όμορφη ανησυχία, η ξεγοιασιά της νιότης, που νιώθεις ότι ο κόσμος είναι δικός σου, οι πεταλούδες στο στομάχι, η αγωνία, ο κόμπος στο λαιμό, ΟΛΑ! Περάσατε πολλά μαζί και σας εύχομαι τα καλύτερα να είναι μπροστά σας!!
    Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας (και τα δύο φυσικά).
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στο Κοριτσάκι σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσουν πολύ οι εκπλήξεις κ η ιστορία σου Λαμπρινή μου ήταν πολύ όμορφη,γλυκιά κ ρομαντική...!!! Τι ωραία!! Και εγω θα το έκανα αυτό για τον έρωτα της ζωής μου 100%!! Να χαίρεσαι την κορούλα σου κ την όμορφη οικογένειά σου!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τρυφερή ανάρτηση!!!Μας έκανες να ζήσουμε την οδύσεια του ταξιδιού σου!!!
    Να χαίρεσε την Αγγελίνα σου !!Πολύχρονη και καλότυχη να είναι!!Νάσαι πάντα ευτυχισμένη!!!Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το ωραιο βραβείο και να χαιρόσαστε την Αγγελίνα σας χαρούμενα κι ευτυχισμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, ρε Λαμπρούκα, θέλει θάρρος η ζωή και να ακολουθούμε πάντα την καρδιά μας. Και, να το HAPPY END! Να χαίρεστε την οικογένεια σας και πολύχρονη η Αγγελίνα σας
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ! ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΚΑΣΤΗ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την όμορφη καλημέρα μου από τα συννεφιασμένα Χανιά!! Την εποχή που αναφέρεις έτσι γινόταν για να πας κάπου δίστιχος ή ευτυχώς… και να σου πω νομίζω ότι ήταν καλύτερα τότε…
    Θέλω να σε ευχαριστήσω για το κέρασμα και να χαίρεσαι την Αγγελικούλα σου, τα άλλα σου κορίτσια και τον άντρα σου!!!
    Στην υγειά σου λιπών!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαμπρινούλι μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για το αγγελούδι σου και επίσης χρόνια πολλά στον έρωτά σου!Χαίρομαι οταν διαβάζω τέτοιες ιστορίες,με έρωτες που εοδώθηκαν, που ολοκληρώθηκαν,που έκαναν ρίζες.Να χαίρεστε την οικογένειά σας και να θυμόσαστε αυτές τις γλυκές αναμνήσεις που θα σας ενώνουν πάντα στα δύσκολα(που εύχομαι να μην ρθουν ποτέ) Φιλάκια και καλόπιοτο το Martini!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαμπρινή μου η απόδρασή σου ήταν πάρα πολύ γλυκειά!!!Να ζήσετε για χρόνια πολλά αγαπημένοι μαζί και να χαίρεστε τα κορίτσια σας και το Αγγελινάκι σας ιδιαίτερα!Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ ωραια η ιστοριούλα σου!!Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφη ιστορία με συγκινησες και με γυρισες χρονια και μενα πίσω ΝΑ σαι καλα!!!
    να χαιρεσαι το κοριτσακι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά για το Αγγελινάκι σας!
    Να το χαιρόσαστε και να σας χαίρεται.
    Πολύ ρομαντική η ιστορία που μας περιέγραψες.

    Νόστιμο κέρασμα που θα το τιμήσω.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφη και γλυκιά ιστορία Λαμπρινή μου! Με καθήλωσε και τη διάβαζα με μεγάλη αγωνία! Να 'σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη με τον άντρα σου και τα παιδάκια σου και να ζήσεις κι άλλες πολλές ακόμα όμορφες στιγμές και να 'χεις να τις θυμάσαι τόσο νοσταλγικά κι όμορφα! Πολλά φιλιά και να χαίρεστε το Αγγελινάκι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αααα, καλά, δεν το πιστεύω! Έχω γράψει σχόλιο απ' το πρωί εδώ. Τι έγινε; Με καταεκνευρίζει αυτός ο blogger. Έλεγα λοιπόν, να είσαι, Λαμπρούκα μου, πάντα αυθόρμητη και να ακολουθείς την καρδιά σου.
    Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και η Αγγελίνα σου πολύχρονη.
    Φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λαμπρινή να σου ζήσει η κορούλα σου και όσο για την ιστοριούλα σου,εύχομαι να τη θυμάσαι μέχρι τα βαθιά γεράματα παρέα με τον αντρούλη σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοριτσάκι,για κάνε μια βόλτα απο το σπιτάκι μας γιατί σε περιμένει ένα δωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε νιώθω απόλυτα Λαμπρινή μου! Να χαίρεστε και την κορούλα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Λαμπρινή να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς. Πάντα Λαμπερή και χαρούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου. Πολυχρονη να είναι και πάντα ευτυχισμένη.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΣΟΥ. ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λαμπρινή μου σ' ευχαριστώ για το κέρασμα!
    Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας και να είναι πολύχρονο!!
    Η ιστορία σου πολύ γλυκια, με το κλίμα της δικής μας εποχής και τον ανεμο μιας μεγάλης αγάπης να φουσκώνει τα πανιά! Ευχομαι να μείνει πάντα το ίδιο δυνατη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κορίτσια μόλις τώρα μπόρεσα να κάτσω να δω τα μηνύματά σας!Είμαι από το πρωί στο πόδι και τώρα ξεμπέρδεψα.Κάναμε της γιορτή της Αγγελίνας μου,είχαμε κόσμο στο σπίτι και περάσαμε πολύ όμορφα!Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις ευχές σας,με κάνατε πολύ χαρούμενη!!Όσο για την ιστορία μου,χαίρομαι πραγματικά που την μοιράστηκα μαζί σας !Τελικά είναι πολύ όμορφη αυτή η επικοινωνία που έχουμε δημιουργήσει,δεν συμφωνείτε?Μπορούμε να μοιραζόμαστε πράγματα,να συζητάμε γι'αυτά ,να συμβουλεύουμε και να επιβραβεύουμε!!!Δεν περίμενα ποτέ να μου συμβεί όλο αυτό,ούτε που το είχα φανταστεί!Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για όλα!!
    Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ Λαμπρινή μου πολύ μου άρεσε η ιστοριούλα-απόδρασή σου!!!!Πολύχρονη η Αγγελίνα σας,να τα χαίρεστε τα παιδάκια σας!!!Το γλυκό νόστιμο..να ήταν και αληθινό!!..χιχι..Φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλησπέρα και απο εμένα! Το blog σου είναι φοβερό και τα πράγματα που κάνεις ακόμα πιο εντυπωσιακά! Λατρεύω τις μεταποιήσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λαμπρινή μου, οι αληθινά μεγάλες αγάπες δεν πάνε μόνες τους στον παράδεισο, εμείς τις ταξιδεύουμε προς τα εκεί. Αυτήν την αίσθηση μου έδωσε η ιστορία σου. Να είστε πάντα καλά, πάντα ευτυχισμένοι, και να χαίρεστε τις κουκλάρες σας.Όσο για τις δημιουργίες σου οι αλλαγές που κάνεις στα αντικείμενα, είναι γλύκα!!!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι γλυκιά γλυκιά ιστορία!!!! Πάντα μαζί και αγαπημένοι σας εύχομαι, να χαίρεστε το Αγγελινάκι και όλα τα παιδάκια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ γλυκειά η ιστορία σου.Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για το βραβείο σου.Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λαμπρινή μου, να χαίρεστε τη Νικολίνα σας! Χρόνια της πολλά και πάντα ευτυχισμένη! Πολύ ρομαντική η ιστοριούλα σου καλή μου, σε δικαιολογώ... ο έρωτας...η νιώτη με την τόλμη της..ευτυχώς όλα πήγαν καλά!!!
    Το πορτατίφ μπαλαρίνα, απίθανο!!! δεν μπορώ να αφήσω σχόλιο, δεν ξέρω γιατί...σόυ το γράφω εδώ.Τι φαντασία γλυκιά μου!Μπράβο! φιλάκια και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βρε Λαμπρινή χαρά το κουράγιο σου!να πεις τους γονείς σου ότι είσαι Αθήνα και εσύ να πας μέχρι τα Χανιά καράβια και ιστορίες ολομόναχη και μάλιστα για έκπληξη!!!Δε νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης!!!Τυχερός ο Βαγγέλης!!Να χαίρεστε το αγγελινάκι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χρόνια πολλά στο αγγελάκι σας , μου άρεσε τόσο η ιστορία σου !!!!!Η πρώτη κλήρωση έγινε
    στείλε μου email με την διεύθυνση σου
    katkoul0@gmail.com (το τελευταίο στοιχείο είναι μηδεν ) για ένα αναμνηστικό δωράκι
    μην ξεχάσεις να πάρεις και το βραβείο της συμμετοχής με τον φεγγαρόγατο Jasper !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι όμορφη ιστορία! Αγωνία, περιπέτεια και happy end!!! Τι τραβούσαν και οι γονείς!!! Να την χαίρεστε την κορούλα σας!!! Να είναι πάντα χαμογελαστή και ξένοιαστη!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να είστε πάντα αγαπημενοι και ευτυχισμένοι και να χαίρεστε τα κοριτσια σας!!!!χρονια πολλά για το κοριτσάκι σου!!!η ιστορία σου ειναι πολύ όμορφη!!!!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα Λαμπρινή μου, κατάφερα επιτέλους να διαβάσω αυτή την ανάρτηση σου και συγκινήθηκα!!! Να χαίρεσαι κι εσύ την κούκλα σου και να είστε πάντα γεροί κι ευτυχισμένοι!!!! Αχ να σε δω τι θα κάνει όταν θα αρχίσουν τα κορίτσια σου να σου κάνουν τα ίδια...αχ αχ τρελομάνα!!!
    Το mail το είδα αλλά ήταν μαύρη νύχτα γιατί χθες δούλευα αργά.Σήμερα θα ανασκουμπωθώ και θα γράψω ΤΕΛΕΙΕΣ οδηγίες και μέσα στο σκ, θα βάλεις εικόνες...Τέλος!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή