Οι Κυριακές του πλεξίματος!

Κάποτε έλεγα: "Εγώ???Εγώ να πιάσω βελόνες ή βελονάκι στα χέρια μου?Αποκλείεται!Εγώ θέλω άμα ξεκινήσω κάτι,να το δω τελειωμένο γρήγορα,σε μια μέρα άντε σε δύο..."
Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μη λες ή ποτέ μην λες ποτέ!!
Όλες οι παροιμίες σωστές τελικά,γιατί όχι μόνο ξεκίνησα το βελονάκι,αυτό το σοβαρά εθιστικό χόμπι αλλά επέλεξα να φτιάξω και κουβέρτα!Ναι,κουβέρτα,κομματάκι-κομματάκι,που μετά θα τα ενώσω και θα έχω φτιάξει μια υπέροχη,πολύχρωμη κουβέρτα με τα χεράκια μου!!!


Πάντα έβλεπα την μαμά μου να πλέκει.Από περίπλοκες δαντέλες μέχρι μπλούζες,κουβέρτες  και χαλάκια για το σπίτι μας.Ποτέ δεν σκέφτηκα να πιάσω το βελονάκι και να κάνω πως πλέκω...
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα,είδα την κουβέρτα της Puccarinas και κάτι μέσα μου,μου έκανε κλικ!
Μου άρεσε τρελά,διάβασα ότι και για εκείνη ήταν η πρώτη της προσπάθεια και λέω δεν μπορεί...Τόσα πιάνουν τα χέρια μου,γιατί όχι και το πλέξιμο???
Άρχισα να ψάχνω για κλωστές και σχέδια,μίλησα με την ίδια που με βοήθησε πολύ αλλά και με την ξαδέλφη μου Βίκη που είναι πια "δασκάλα" στο πλέξιμο!Μου έστειλε σχέδια και βιντεάκια,μου πρότεινε μαγαζιά για on line αγορές σε μαλλιά και βελόνες.
Έτσι ξεκίνησα!Με το πιο απλό σχέδιο για αρχή αλλά με μεγάλα όνειρα...Να φτιάξω 3 κουβέρτες για τα κρεβάτια των κοριτσιών μου!
Οι Κυριακές αφιερώθηκαν στο πλέξιμο με παρέα!Μαζευόμαστε σπίτι μου όλες οι γυναίκες της οικογένειας και πλέκουμε,πίνουμε τον καφέ μας,ξεφυλλίζουμε περιοδικά με σχέδια,ρίχνουμε στο τραπέζι τις ιδέες μας για καινούριες δημιουργίες και περνάμε καλά!

Έτσι απλά,με μια παρέα με την ίδια αγάπη,τα βαρετά απογεύματα της Κυριακής,γέμισαν με χαρά και πολλές δημιουργίες!

Τις μέρες των εορτών που πέρασαν,είχαμε πολλά άλλα να κάνουμε και δεν μαζευτήκαμε.
Όμως έχω μεγάλη χαρά γιατί την Κυριακή η παρέα θα ξαναβρεθεί στο ίδιο τραπέζι και έχουμε πολλά να δείξουμε η μία στην άλλη!!

Όσο για την κουβέρτα μου...είναι μακρύς,μακρύς,μακρύς ο δρόμος...αλλά όταν έρθει η ώρα θα την δείτε στρωμένη πια,να ομορφαίνει ένα παιδικό κρεβατάκι!
Να περάσετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!
Σας φιλώ!

28 σχόλια

  1. πλέξιμο,καφεδάκι και γυναικοπαρέα η καλύτερη Κυριακάτικη διασκέδαση!!! Καλή επιτυχία στα εργόχειρα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα , Λαμπρινή μου !!!!!! Καλή Χρονιά με υγεία , ευτυχία και πολλές όμορφες δημιουργίες !!!!!
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα !!!! Όταν ανακάλυψα τη μαγεία του πλεξίματος
    έπλεκα ....παντού !!!! Πηγαίναμε για παράδειγμα μια διαδρομή 10 λεπτών με το αυτοκίνητο και στη θέση του συνοδηγού εγώ έπλεκα !!! Οι μεγάλες διαδρομές ήταν η χαρά ....του πλεξίματος !!!Τώρα μ' έχει απορροφήσει το κέντημα αλλά είδα το υπέροχο μελλοντικό κουβερτάκι και
    ζηλεψα!!! Το μαλλι "ουράνιο τόξο " μου άρεσε πολύ !!!!!
    Φιλιά και Καλό Σαββατοκύριακο !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Λαμπρινή δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε ζηλέυω.Στην παρέα μου είμαι η μόνη που πλέκω και γενικά ασχολούμαι με κέντημα-πλέξιμο και οι υπόλοιπες δεν θέλουν να ασχοληθούν το βρίσκουν βαρετό και μονότονο.Είναι υπέροχες οι στιγμές που ενώ πλέκεις συζητάς με άλλες κοπέλες και βρίσκεις λύσεις στα προβλήματά σου όπως το κουβάρι βρίσκει τον δρόμο του για όμορφες δημιουργίες.Οι αναμνήσεις μου που μαζευόμασταν στο πεζούλι στην Σαλαμίνα και ενώ προσπαθούσαν οι μεγαλύτερες να μας μάθουν να πλέκουμε ή να κεντάμε ακούγαμε ιστορίες με νεράιδες και μύθους του τόπου μας και όχι μόνο.Είσαι πολύ τυχερή που έχεις μια τέτοια παρέα.Καλή συνέχεια στην κουβερτούλα σου και περιμένουμε να την δούμε και στρωμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο!!Από πέρσι έχουμε φτιάξει μια ομάδα πλεξίματος και πλέκουμε κάθε Τετάρτη απόγευμα και σε διαφορετικό μέρος.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ θυμάμαι την γιαγιά με ένα βελονάκι ή δυο βελόνες στο χέρι καθημερινά ( η μαμά ήταν του κεντήματος). Δεν έχει κάτι όμορφα παλιακό η περιγραφή των Κυριακών σας; Την καλημέρα μου και καλό κουράγιο, που σίγουρα θα σε ανταμείψει με υπέροχες δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμπρινή μου μάλλον περνάτε πολύ καλύτερα τις Κυριακές από ότι τις περιγράφεις!!!!! Το πλεκτό μπορεί να έχει πολύ δρόμο, σίγουρα όμως θα γίνει υπέροχο!!!!!!!! Καλή συνέχεια σε ότι και αν φτιάχνεις!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμπρινή είναι τέλεια η κουβερτούλα!!!
    Στείλε μου και εμένα τις διευθύνσεις και τα βιντεάκια για να μάθω να πλέκω γιατί δεν έχω ιδέα (ούτε πως να κρατάω τις βελόνες)!!!
    Όταν η μανούλα φώναζε για να μάθω το θεώρησα πολύ βαρετό και επέλεξα μόνο το κέντημα!
    Θα την ξεκινήσω και εγώ για την μοναχοκόρη μου με αυτό το τέλειο πολύχρωμο μαλλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμπρινή μου έτσι ακριβώς κι εγώ! Μάλιστα είπα κάποια στιγμή της μαμάς μου να μου δείξει και μου απάντησε "ναι καλά θα μάθεις εσύ βελονάκι"! Έμαθα από το youtube εντέλει! Ακόμα βέβαια δεν έχω φτιάξει κάτι που απαιτεί χρόνο να γίνει, γιατί "θέλω να το δω τελειωμένο γρήγορα" :) Αλλά με βάζεις στα αίματα! Πόσο υπέροχες οι Κυριακάτικες μαζώξεις σας, ζηλεύω :) Καλημέρα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mπραβο σου για την επιμονη σου και την υπομονη σου!!!
    Και εγω ετσι λεω για το βελονακι..λες καμια μερα να ερθει και σε μενα η επιφυτιση?
    Και κατι αλλο...υπεροχο νημα!!!οτι καλυτερο εχω δει σε χρωμα νηματος!!
    τα φιλια μου στην παρεα του πλεξιματος..μοιαζει φανταστικο να μαζευεσαι με παρεα σπιτι και να δημιουργεις πλεκοντας, αλλα οχι ακατορθωτο!!
    Γεια σου Λαμπρουκα, καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και δεν μου φαίνονται καθόλου βαρετά τα απογεύματα της Κυριακής νομίζω πως ψήνομαι! Ψήνομαι εδώ και πολύ καιρό να μάθω να πλέκω. Μήπως να μας μάθεις τα μυστικά που σου είπε η ξαδέρφη σου; Η μαμά μου ξέρει τέλεια να πλέκει αλλά το έχει παρατήσει εδώ και χρόνια. Η γιαγιά μου επίσης ασχολείται και προσπάθησε να μου μάθει αλλά μου πονούσαν τα χέρια μου...της πιανίστριας! Ευαισθητούλα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θέλω πολύ να μάθω να πλέκω βελονάκι!! Τι όμορφες αυτές οι Κυριακές σας!! Ζηλεύω!! Πες στην ξαδέρφη Βίκυ να κάνει tutorial για να μάθουμε κι εμείς!!! καλές δημιουργίες!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι είναι τόσο εθιστικό το πλέξιμο με παρεούλα βεβαίως !!! Την κουβερτούλα την είδα και είναι τέλεια!!!
    Καλή συνέχεια, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά Λαμπρούκα μου!!!!
    Να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!!!
    Εσύ μια χρυσοχέρα και δε θα έπλεκες;
    Είναι πολύ ωραίο αυτό που κάνετε και μαζευόσαστε όλες μαζί!!!!!
    Μπράβο σας, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα!!!!
    Πολλά φιλιά σε όλες σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ότι θα τις καταφέρεις και τις τρεις και θα γίνουν και ονειρεμένες δεν χωράει αμφιβολία !!!! Να περνάτε πάντα όμορφα και δημιουργικά οι γυναίκες της οικογένειας!!!! Καλή Χρόνια σε όλους!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΙΔΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ,ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΣΚΟΡΠΙΣΤΙΚΑΜΕ ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ.
    ΟΙ ΚΛΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν το πόσο μου άρεσε η φωτό που υπονοεί ότι είστε όλες μαζεμένες ...δε φαντάζεσαι...ζηλεύω... θέλω να έρθω και εγώ.!!!!!!! και μου αρέσει που παραδέχτηκες την εξάρτησή σου....χαχαχαχα είσαι σε καλό δρόμο....και βλέπω πάνω στο τραπέζι και γνωστά περιοδικά....
    να είστε πάντα καλά να μαζεύεστε και να δημιουργείται και κυρίως να πλέκεται ....σας φιλώ όλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου!!!Εννοείτε πως όταν έρθεις θα ετοιμάσω μια σούπερ συνάντηση πλεξίματος!!Τα περιοδικά είναι παμπάλαια και τα έχει η μαμά φυλαγμένα!Η Ευτυχία να δεις πόσα έχει κρατήσει από τότε!!Θα τα δεις όταν βρεθούμε!!Και ετοιμάσου να κάνεις και καμιά ανάρτηση με οδηγίες για κουβερτούλα...Το ζήτησαν οι φίλες εδώ!Σε φιλώ!!!!

      Διαγραφή
    2. ανυπομονώ να έρθω λοιπόν....με βάλατε στην πρίζα τώρα....όσο για κουβερτούλα ...κάτι θα κάνω αν και δεν έχω πλέξει εγώ κουβέρτα αλλά ριχτάρι θα σας βρω σίγουρα κανένα ωραίο και εύκολο σχεδιάκι ....σας φιλώ...

      Διαγραφή
  17. Λαμπρινή μου καλημέρα! Χαίρομαι πολύ που δίνετε νόημα στις Κυριακές σας με τις φίλες σου , μπράβο σας ζηλεύω !!! εγώ από βελονάκι ξέρω πολύ λίγο , μόνο με κέντημα έχω ασχοληθεί , σχεδόν όλη τη προίκα μου την έχω κεντήσει εγώ.
    Καλή συνέχεια στην όμορφη κουβερτούλα σου .
    Πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και πολλές δημιουργίες. Όλα αυτά που είπες για τις βελόνες, το βελονάκι κ.λπ. τα ίδια ακριβώς είχα πει κι εγώ. Και τώρα πού με χάνεις πού με βρίσκεις μπροστά σε βιτρίνες με μαλλιά, να κοιτάζω εκστασιασμένη. Να είσαι καλά και να έχεις καλό σ/κ. Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς σε βρήκα ''χρυσοχέρα''! Εχεις πολύ ομορφο μπλογκ, θα τα λέμε, φιλιά και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλως ώρισες στο κλαμπ του πλεξίματος Λαμπρινή μου...θα το αγαπήσεις το χομπύ και προπαντως αφού έχεις τόσο καλή δασκάλα.. καλες πλεχτές δημιουργίες σου εύχομαι.. φιλάκιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κορίτσια μου!Πόσο χαίρομαι που πλέκουμε τόσες πολλές,δεν το ήξερα!Θα περιμένω να βλέπω και τις δικές σας πλεκτές δημιουργίες!Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι κουβερτούλες θα γίνουν πανέμορφες!!
    Καλή δημιουργική χρονιά με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχα, το κόλλησες και εσύ το μικρόβιο του ..μαλλιού!!!!! Και προβλέπω ότι θα δούν τα ματάκια μας θαυμαστά πραγματα από σένα!! Το ξεκίνημα είναι πολύυυυ δυνατόοοο!!! Να'σαι καλά, Λαμπρινή μου!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Aqueles que passam por nós, não vão sós,
    não nos deixam sós.
    Deixam um pouco de si, levam um pouco de nós." (Antoine de Saint-Exupéry)
    Uma linda e abençoada semana.
    Beijos Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ δεν πλέκω ούτε και ράβω αλλά θαυμάζω όλες εσάς που το κάνετε . Τώρα που είδα το κουβερτάκι όμως πολύ ζήλεψα. Μωρε λές; Λαμπρούκα μου καλή χρονιά με πολλά τέτοια λατρεμένα Κυριακάτικα απογεύματα και με πολύ δημιουργία (κι άλλη;) Καλημέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αααααααααααααααααααα καλώς ήρθες στο club !!!!!!!!!!!!!!!!! Κόλλησα το "μικρόβιο" του πλεξίματος πριν έναν ακριβώς χρόνο! Το πρώτο μου project ήταν κι εμένα μια κουβέρτα από πολλά πολλά πολλά κομματάκια για το κρεβάτι της κόρης μου και μάλιστα από ένα νήμα με ίδιους χρωματισμούς με αυτό που έχεις επιλέξει κι εσύ, μόνο που αυτό που πλέκω εγώ είναι βαμβακερό. Δεν την έχω τελειώσει, γιατί έχω κάνει ενδιάμεσα πολλά άλλα κομμάτια, κουβερτούλες αγκαλιάς για μωρά φίλων, καπελάκια, φόρεμα της κόρης μου, εσάρπες και κασκόλ δικά μου. Τρελό κόλλημα λέμε, έχω γεμίσει το σπίτι με κουβάρια και σχέδια! Αν δεις στο "pinterest crochet" το μπορείς να φτιάξεις με βελονάκι και νήμα, θα μείνεις άγαλμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή