Πάρτι Frozen !

Τα γενέθλια της Στεφανίας φέτος είχαν θέμα το Frozen από την γνωστή ταινία "Ψυχρά και ανάποδα".
Αυτή ήταν η μοναδική φορά μέχρι τώρα που κάποιο πάρτι μας είχε θέμα.Παρόλο που σε κάθε γενέθλια των παιδιών μου φτιάχνω εγώ τις τούρτες,τα φαγητά και την διακόσμηση,θεωρούσα μεγάλη υπερβολή να βασίζονται όλα γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα και όλα,μα όλα να είναι απόλυτα ταιριαστά μεταξύ τους.Φέτος δεν ξέρω τι με έπιασε και είπα να το τολμήσω!



Σε μας όλα ξεκινάνε από την τούρτα.Πάντα ρωτάω τα κορίτσια τι θέμα θέλουν να έχει και όταν η μικρή ζήτησε frozen,τρελάθηκα με την ιδέα!Μου άρεσε πολύ που θα ήταν κάτι "παγωμένο",κάτι που θα έφευγε από τα πολύ συνηθισμένα,που θα έχει διαφορετικά χρώματα από αυτά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στα κοριτσίστικα γενέθλια.Βρήκα πολλές ιδέες στο pinterest και εκεί διαπίστωσα ότι έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση γύρω από αυτό το θέμα.Μου φάνηκε τρελό και απίστευτο...
Πάμε λοιπόν να σας δείξω το δικό μας πάρτι για να πάρετε ιδέες.Το θέμα είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα για χειμωνιάτικα γενέθλια μιας και ο πάγος κυριαρχεί,τα χρώματα είναι κι αυτά "παγωμένα",με χιονονιφάδες και χιονάνθρωπους παντού! 
Ξεκινώ από τον μπουφέ του σαλονιού με τον καθρέφτη,ο οποίος καθρέφτης ντύθηκε με λευκό χαρτί του μέτρου.Σχεδιάσαμε χιονονιφάδες με διάφορα χρώματα γκλίτερ και το στερέωσα με σελοτέιπ στον τοίχο,ενώ πάνω στον μπουφέ έβαλα θαλασσί γκοφρέ χαρτί.

Η πινιάτα μας!Είναι η δεύτερη που φτιάχνω και είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι τελικά που κάνει τα παιδιά να χαίρονται πολύ!Ήταν γεμάτη μπαλόνια και καραμέλες!


Έφτιαξα μερικά cup cakes με αυτή τη σοκολατένια συνταγή που σας είχα δώσει πέρσι αλλά κράτησα το μισό μείγμα και το έψησα σαν κέικ σε μια μικρή φόρμα.Θα σας πω παρακάτω.

Το frosting είναι κρέμα τυριού που σας είχα δώσει εδώ μαζί με την συνταγή του red velvet cap cakes.
Το χρωμάτισα με λίγες σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τα διακόσμησα με ζαχαρωτά που βρήκα τυχαία σε σούπερ μάρκετ και χάρηκα πολύ γιατί μου ταίριαζαν απόλυτα!

Το υπόλοιπο κέικ που σας είπα νωρίτερα ότι το έψησα σε μια μικρή φόρμα,το έκανα τρίμματα,του πρόσθεσα σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη και έπλασα μπαλάκια.Τα έβαλα για λίγο στο ψυγείο να σκληρύνουν και μετά τα βούτηξα σε λιωμένη λευκή σοκολάτα.Πριν ακόμα σταθεροποιηθεί η σοκολάτα τα πασπάλισα με τρούφα.

Για να τα διακοσμήσω βρήκα στο pinterest τα εκτυπώσιμα με το θέμα μας και τα κόλλησα σε οδοντογλυφίδες.Υπάρχουν άπειρα σχέδια.
 


Το πάρτι είχε και την προβολή της ταινίας φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ποπ κορν.
Τα έβαλα σε μεγάλα πλαστικά ποτήρια που ζωγράφισα πάνω τον 'Ολαφ τον χιονάνθρωπο,με ανεξίτηλα μαρκαδοράκια.

Τα βάζα με τα ρεσό στον μπουφέ είναι από την κατασκευή χιονονιφάδας με βόρακα. Εναλλακτικά μπορείτε να κολλήσετε αλάτι για να δείχνει χιονισμένο ή σαν παγωμένο όπως σας είχα δείξει πολύ παλιότερα εδώ.Θα έχει το ίδιο και ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα!

Η τούρτα είναι μια ανάρτηση από μόνη της γι' αυτό και δεν θα σας μιλήσω σήμερα γι' αυτήν.
Η αλήθεια είναι ότι ήταν εντυπωσιακή και πρέπει να σας πω ότι την ευχαριστήθηκα και την χάρηκα πάρα πολύ!

Η κορνίζα πίσω από την τούρτα φτιάχτηκε ειδικά για τα γενέθλια.Την βάψαμε και την πασπαλίσαμε με ασημόσκονη για λάμψη.Μετά την ταινία πήραν την κορνίζα αγκαλιά και τα φωτογράφισα ένα-ένα και αυτό τους άρεσε πάαααρα πολύ!

Ετοίμασα και μερικά δωράκια για όλα τα παιδάκια τα οποία έβαλα σε γαλάζιες τσάντες,έγραψα το όνομα του κάθε παιδιού και στόλισα με κορδέλες.Αρχικά έφτιαξα στέμματα για τα κορίτσια και κέρατα ταράνδου για τ' αγόρια από αφρώδες χαρτόνι και τα φόρεσαν μόλις ήρθαν στο πάρτι.
Εκτύπωσα και πλαστικοποίησα μια εικόνα με το θέμα μας και το χρησιμοποιήσαμε για σουπλά την ώρα του φαγητού.Αγόρασα τις σαπουνόφουσκες και σοκολατίτσες που έντυσα πάλι με εκτυπώσιμα που βρήκα στο διαδίκτυο.Όλα αυτά μαζί τα πήραν φεύγοντας για να θυμούνται αυτή την μέρα!


Το τραπέζι στήθηκε μόνο για τα παιδιά,για να κάτσουν σαν μεγάλοι και να ευχαριστηθούν την παρέα τους!Το μόνο που ξέχασα να φωτογραφίσω είναι ο μπουφές με τα φαγητά αλλά πρέπει να σας πω ότι ήμουν "αγκαλιά"με το blog της Ερμιόνης που έχει πολύ νόστιμες και εύκολες συνταγές για πάρτι και πήρα από κει τις περισσότερες ιδέες!

Το τραπεζομάντιλο είναι κι αυτό λευκό χαρτί του μέτρου και θα ήθελα να ζωγραφίσω κι εκεί χιονονιφάδες αλλά δεν πρόλαβα.Κόλλησα όμως μια εικόνα με την Έλσα με το νούμερο 8 που είναι τα χρόνια της Στεφανίας!Στα ποτήρια έγραψα το όνομα κάθε παιδιού και για τα καλαμάκια εκτύπωσα τον Όλαφ που με δύο τρυπούλες τα πέρασα μέσα.

Προετοιμαζόμουν γι' αυτά τα γενέθλια ένα μήνα,λίγο κάθε μέρα!
Το ευχαριστήθηκα με την καρδιά μου,το χάρηκα,ενθουσιάστηκα και εγώ με το αποτέλεσμα όπως και οι υπόλοιποι...αλλά αυτό το χαμόγελο,εκείνο το ευτυχισμένο πλάσμα μου εκείνη την μέρα ήταν το δικό μου δώρο!

Θα επιστρέψω με αναλυτικές οδηγίες για την τούρτα.
Καλή συνέχεια αγαπημένοι μου! ♥

40 σχόλια

  1. Χιλιόχρονη η μικρή σου! και εμένα αυτό το θέμα μου ζητάει και άντε μετά απο αυτά που είδα να κάνω κάτι τόσο όμορφο! ανέβασες τον πήχυ πολύ φιλενάδα! σε κλείνω για τέλη φεβρουαρίου, τουλάχιστον για την τούρτα! πανέμορφα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντάξει έχω πάθει πλάκα! Τέλεια, τέλεια, τέλεια! Μπράβο και πάλι μπράβο! Έχω καταενθουσιαστεί! Να τη χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλενάδα έχω μείνει άφωνη να κοιταω, όχι δεν το λέω καλά, έχω χαζέψει είναι το σωστό με όλα όσα ετοίμασες.
    Τι έκανες πάλι; Είναι όλα τόσο όμορφα, τόσο προσεγμένα, τόσο τέλεια!!! Ένα μαγικό, παραμυθένιο σκηνικό!
    Τι να πω; Δεν υπάρχεις!
    Χρόνια πολλά στο κοριτσάκι σου, να το χαίρεστε και να είναι χιλιόχρονο!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τι χαρά! Είσαι απίστευτη μαμά Λαμπρούκα! Αυτό το Frozen έχει κλέψει καρδιές! Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα τις ευχές! Να την χαίρεστε την κούκλα. Πάντα γερή και χαρούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω Λαμπρινή μου τι τέλεια που είναι όλα.Να την χαιρεσαι την μικρή σου, είναι ΚΟΥΚΛΑ .Φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύχρονη η κούκλα σου να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις!!!!
    Ποσο υπέροχα είναι όλα φανταστικό πάρτι θα περάσατε αξέχαστα φαντάζομαι!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όλα καταπληκτικα!!! χίλια μπραβο στη μαμα! σίγουρα ενα παρτυ στο οποιο θα ηθελε να παει η κορη μου (εχουμε δει το frozen 5 φορες!) να τη χαίρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχισμένη και χαμογελαστή να είναι πάντα η κορούλα σου! Τα γενέθλια που της ετοίμασες είναι πραγματικά αξιοζήλευτα!!! Εντυπωσιάστηκα με την τούρτα αλλά και με το πόσο ταιριαστό ήταν το καθετί στο πάρτυ! Είμαι σίγουρη πως όλα τα παιδάκια ξετρελάθηκαν! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφο Λαμπρινή μου! Είδες τι ωραία που έιναι να έχεις ένα θέμα; :D Αχ, πόσο αγαπώ τα όμορφα πάρτι! Να τη χαιρεσαι τη Στεφανία σου, να λάμπει πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου Λαμπρινή μου ευτυχισμένο και γερό! Το ότι τα ετοίμασες όλα τέλεια το ξέρεις και για άλλη μια φορά έκανες χαρούμενους τους ανθρώπους σου και εμάς μαζί βλέποντας αυτά τα υπέροχα στιγμιότυπα... Αντε να δούμε και τα Χριστουγεννιάτικα στολίσματα σου. Καλημέρα & φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ Α Τ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α!!
    Αλήθεια πόσα παίρνεις να σε έχουμε στα υπόψιν μας;
    Να σου ζήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαγικα ολα!!! Ανυπομονω να δω την τουρτα με την καραμελα (μαλλον)!! Να τη χαιρεσαι Λαμπρινη μου!! Πολυχρονη και τυχερη!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό δεν ήταν πάρτυ, ήταν πάρτυ-υπερπαραγωγή!!!!!
    Χρόνια πολλά για την εορτάζουσα και γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχα όλα, να σας ζήσει η Στεφανία και εύχομαι το πανέμορφο χαμόγελό της να μην χαθεί ποτέ!!! Ανυπομονώ για την συνταγή της τούρτας μιας που ψάχνω για τα γενέθλια των κοριτσιών μου...και λέω να την ετοιμάσω εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ θες να κάνεις και για μένα ένα πάρτυ με αυτό το θέμα; 27 Δεκεμβρίου είναι! Και τι πειράζει που γίνομαι 35; Το ίδιο θα χαρώ!!!!
    Απλά υπέροχα όλα ένα προς ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήταν όλα πάρα πολύ όμορφα!!!Και είναι τόσο ωραίο το θέμα!!!Να την χαίρεσαι και πάντα με χαμόγελο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να την χαίρεσαι!!!!!!ακρως σντυπωσιακό το παρτι σας. Περιμένω την αναρτηση αυτής της τέλειας τούρτας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ όμορφα όλα.
    Να την χαίρεσαι.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχα όλα! Χρυσοχέρα!
    Πολύχρονη η μικρούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εντάξη κοπελιά εντάξη!Αποτελείωσε μας...Σε θέλω εδώ δίπλα μου να φτιάχνεις κι εγφώ να σε κοιτάω και να μαθαίνω!Ξέρεις στ'αλήθεια πόσο ταλαντούχα είσαι; Ειλικρινά το ξέρεις: Εκανες επαγγελματική δουλειά συγχαρητήρια κι ευχές πολλές στην μικρή σου αγάπη τη χαιδεμένη σου! Είσαι πρότυπο και έμπνευση!Αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι όμορφα που τα έκανες όλα βρε κορίτσι!
    Πραγματικά πολύ εντυπωσιακά!
    Μου άρεσε πάρα πολύ το φόντο του μπουφέ με τις χιονονιφάδες!
    Εύκολο και τόσο εντυπωσιακό και αυτό!
    Και η τούρτα δεν το συζητώ... υπερπαραγωγή και λίγα λέω! Περιμένω να δω και την ανάρτηση για αυτή!
    Φιλιά πολλά και να το χαίρεστε το κορίτσι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο μπράβο μπράβο ! Καλά να είμαστε, φέτος αυτό θα είναι το θέμα μας για τα 4α γενέθλια της Πηνελόπης και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς από τώρα για το Μάιο!! Η τούρτα εξαιρετική ! Τις χιονονιφάδες τις έχω και εγώ αγοράσει για τον σκοπό αυτό! Να την χαίρεσαι και πολύχρονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να σου ζήσει Λαμπρινή μου το κοριτσάκι σου το χαμογελαστό!!!! Νομίζω πως θα σου αναθέσω την τούρτα και των δικών μου γενεθλίων!!!! :))) Εννοείται με θέμα το frozen και εννοείται με όλα αυτά τα όμορφα που ετοίμασες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να το χαίρεστε το κορίτσι! Τι όμορφο θέμα, και την κατάλληλη εποχή. Η τούρτα με ξετρέλανε, φαντάζομαι η μικρή τι έπαθε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στο μικρό σου! Ξεπέρασες τον εαυτό σου Λαμπρούκα μου! Υπέροχα όλα και η τούρτα υπερπαραγωγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ!!!! Έχω μείνει άφωνη Λαμπρινή μου!!! Δεν έχει υπάρξει καλύτερη παρουσίαση γενεθλίων-πάρτι, έως τώρα! Συγχαρητήρια!!!Να τη χαίρεστε την πανέμορφη κορούλα σας, να είναι πάντα ευτυχισμένη και γελαστή (με τέτοια super μαμά βέβαια, αν θέλει ας κάνει κι αλλιώς...) και φυσικά και σε χαίρεται κι εκείνη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια Πολλά!! Να τη χαίρεσαι Λαμπρινή!!!! Πάντα ευτυχισμένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά Λαμπρινή, χίλια μπράβο!!! Και Γλυκά Χρόνια Πολλά για τη Στεφανία σας! Καλέ, εσύ και τι δεν έφτιαξες; Το Frozen είναι τέλειο θέμα και σίγουρα όλοι θα τα περάσατε κατα-ψυκτικά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είσαι απίθανη!!!!!! Έκανες το...παγωμένο θαύμα σου πάλι!!! Να χαίρεσαι το κορίτσι σου! Καλότυχο, υγιές και πάντα χαμογελαστό εύχομαι και εσύ να είσαι πάντα καλά να της φτιάχνεις τόσες ομορφιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρυσοχέρα!πρέπει να αναλάβεις οργάνωση event,τι να πω; με εξέπληξες για άλλη μια φορά με όλα αυτά που έφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητήρια κορίτσι! Άψογη η παρουσίαση του πάρτυ! Πολύχρονη και η κόρη που είμαι σίγουρη πως κατά ενθουσιάστηκε!Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό δεν είναι πάρτυ γενεθλίων !!!! Είναι υπερπαραγωγή, εφάμιλλη παραγωγών του Χόλιγουντ, Λαμπρινή !!!!!
    Σίγουρα η μικρή Στεφανία το καταχάρηκε και θα θυμάται τις υπέροχες δημιουργίες της μαμάς της !!!!
    Να σου ζήσει, να'στε πάντα όλοι καλά !!!! Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπράβο στη μαμά Λαμπρούκα!! Έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό και με πολύ αγάπη έγιναν όλα εξαιρετικά! Και χρόνια σας πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να τη χαίρεσαι! Είναι ολά τόσο μα τόσο μαγευτικά! Μπράβο σου! Το κοριτσάκι σου ιά πρεπει να ηταν τρισευτυχισμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τί να πω για σένα; ένα μεγάλο, τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπέροχα όλα!!!Μπράβο, να είστε καλά!!!Σε ποιο super market βρήκες τα τελεια αυτά ζαχαρωτά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλη μου και σ'ευχαριστώ!Τα αγόρασα από το lidl.

      Διαγραφή
  38. καλημέρα . Τι όμορφα που είναι όλα .Μπράβο σου. Μπορώ να ρωτησω πως έφτιαξες την πινιάτα frozen? να σου δωσω το μαιλ μου ? popisvergidou@gmail.com. αν εχεις χρόνο να μου πεις τον τρόπο πολύ θα χαιρόμουν. ευχαριστω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πόπη!Σ'ευχαριστώ πολύ!Έχω κάνει ανάρτηση πως φτιάχνω τις πινιάτες και με αυτόν τον τρόπο έχω φτιάξει και την φρόζεν.Κοίτα εκεί και αν χρειαστείς κάτι ακόμα πες μου να σε βοηθήσω!
      http://lamproukam.blogspot.gr/2015/02/diy-piniata-clown.html

      Διαγραφή