Τούρτα Frozen!

Αυτή η τούρτα φαίνεται δύσκολη αλλά δεν είναι! Θα σας δείξω πως να φτιάξετε κι εσείς μια καταπληκτική τούρτα frozen με όλες τις οδηγίες για την διακόσμηση της αλλά και συνταγές για το παντεσπάνι και την καραμέλα.

Θα σας δείξω πως την έφτιαξα αλλά θέλω πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκρισή σας στην προηγούμενη ανάρτηση με θέμα το πάρτι Frozen της Στεφανίας!
Χάρηκα πολύ που σας άρεσε και το σχολιάσατε με τα καλύτερα λόγια!Σας ευχαριστώ όλους και για τις ευχές σας!

Όπως σας είπα,η τούρτα για να φτιαχτεί δεν είναι δύσκολη.Θέλει όμως προετοιμασία,θέλει κάποια πράγματα να γίνουν λίγες μέρες πριν και σίγουρα μια μέρα πριν το πάρτι να μείνει έτοιμη στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθούν οι κρέμες και τα παντεσπάνια.

Τούρτα frozen και οδηγίες για να την φτιάξεις μόνη σου.

Θα ξεκινήσω την περιγραφή μου με την διακόσμηση της τούρτας,με την σειρά που ξεκίνησα κι εγώ.
Όπως είδατε,η τούρτα στο πάνω μέρος και στο τελείωμα του κάθε ορόφου, έχει κάτι σαν κρυστάλλους, σαν κομμάτια πάγου στην ουσία...αυτό είναι καραμέλα!

Συνταγή για να φτιάξεις την καραμέλα:
3 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι 
1-2 στικάκια βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής (μπλε για την συγκεκριμένη τούρτα)

Βάζετε στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία τη ζάχαρη,τη γλυκόζη και το νερό.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά αφήνετε να βράσει χωρίς ανακάτεμα.
Κανονικά θέλει θερμόμετρο για να μετρήσετε την θερμοκρασία και όταν φτάσει στους 149-154 βαθμούς Κελσίου να αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Εναλλακτικά μπορείτε να ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο με κρύο νερό,λίγη από την καραμέλα που βράζει.Αν η καραμέλα σταθεί σκληρή στο νερό (και δεν γίνεται ένα με το νερό) τότε είναι έτοιμη.
Αυτό έκανα κι εγώ που δεν έχω θερμόμετρο.
Αφού την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας,θα ρίξετε και τα υπόλοιπα υλικά,λεμόνι,βανίλια και χρώμα.Θα ρίξετε όσες σταγόνες χρώμα σας ικανοποιεί,δεν υπάρχει όριο σ' αυτό.
Μετά θα ρίξετε την καραμέλα σε ταψάκι που θα έχετε ντύσει με λαδόκολλα.

Φτιάχνουμε καραμέλα για την τούρτα Frozen.

Δεν θέλει πολύ ώρα για να σκληρύνει.Όταν σκληρύνει θα μοιάζει με γυαλί.Αν δείτε ότι είναι μαλακή και δεν σπάει αλλά λυγίζει,τότε η καραμέλα δεν έχει βράσει αρκετά.Βάλτε την πάλι στην κατσαρόλα και ξαναβράστε την ακόμα λίγο.Τέλος,σπάστε την καραμέλα σε κομμάτια,φροντίζοντας να κρατήσετε μερικά μεγάλα κομμάτια για το πάνω μέρος της τούρτας.Φυλάξτε την σε μπολ που να κλείνει καλά και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια.

Τα κομμάτια της καραμέλας που φτιάξαμε για την τούρτα frozen.

Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε χιονονιφάδες για να διακοσμήσετε την τούρτα ή τα cup cakes.
Για το royal icing ανακατέψτε καλά στο μίξερ:1 ασπράδι αυγού,300 γρ. ζάχαρη άχνη,1 βανίλια και μερικές σταγόνες λεμόνι. Με λεπτή μύτη στο κορνέ θα σχεδιάσετε χιονονιφάδες πάνω σε λαδόκολλα και θα αφήσετε αρκετές ώρες να σκληρύνουν.

Φτιάχουμε χιονονιφάδες για την τούρτα φρόζεν.

Εγώ έφτιαξα πολλές αλλά τελικά δεν τις χρησιμοποίησα όλες...ήταν πολύ εύθραυστες και οι περισσότερες μου σπάσανε. Ευτυχώς βρήκα όμορφες χιονονιφάδες και ζαχαρωτά για επιπλέον διακόσμηση οπότε να κοιτάξετε λίγες μέρες πριν να προμηθευτείτε κι εσείς παρόμοια ζαχαρωτά.
Αυτά μέχρι τώρα αφορούσαν τη διακόσμηση της τούρτας. Ας δούμε πως έφτιαξα κι αυτήν.

Υλικά για το παντεσπάνι σοκολάτας:
6 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι

Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι ν' ασπρίσουν.Χτυπάμε τ' ασπράδια χώρια σε σφιχτή μαρέγκα.Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ρίχνοντας εναλλάξ μια την μαρέγκα και μια το αλεύρι με το κακάο που έχουμε ανακατέψει μαζί. Στο τέλος ανακατεύουμε απαλά και τη λιωμένη αλλά κρύα κουβερτούρα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι και ψήνουμε 10 με 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Έφτιαξα 4 ίδια παντεσπάνι και χώρισα το καθένα σε 3 ίδιες λωρίδες κομμένες οριζόντια μαζί με την λαδόκολλα.

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε 3 βάζα νουτέλα.
Παίρνουμε μια λωρίδα παντεσπάνι και απλώνουμε μπόλικη νουτέλα.Τυλίγουμε σε ρολό βοηθώντας με την λαδόκολλα την οποία αφαιρούμε σιγά σιγά καθώς τυλίγουμε το παντεσπάνι.

Φτιάχνουμε το ρολό σοκολάτας για την τούρτα φρόζεν.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε το τύλιγμα με κάθε λωρίδα μεγαλώνοντας έτσι το ρολό μας.
Βάζουμε το ρολό να "κάτσει"στην πιατέλα μας και καλύπτουμε με σαντιγί που έχουμε χρωματίσει με λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ρολό σοκολάτας με γέμιση για τούρτα frozen.

Για το πάνω μέρος της τούρτας έφτιαξα άλλο ένα παντεσπάνι βανίλιας αλλά αυτό για να γίνει πιο ψηλό το έκοψα στα δύο.Με τον ίδιο τρόπο το τύλιξα και το έβαλα πάνω από το σοκολατένιο ρολό.Μετά το κάλυψα κι αυτό με σαντιγί.
Περιμετρικά του κάθε ορόφου στο πάνω μέρος που φαίνεται χιονισμένο,το έκανα με royal icing που περίσσεψε από τις χιονονιφάδες.

Φτιάξε τούρτα frozen.Συνταγές και οδηγίες για διακόσμηση.

Ζαχαρωτά,χιονονιφάδες,χρωματισμένη ζάχαρη,κρυστάλλους καραμέλας και ότι σας αρέσει μπορείτε να βάλετε για την διακόσμηση μιας τούρτας frozen!Δεν υπάρχουν οδηγίες γι' αυτό,μόνο φαντασία.

Φτιάξε μόνη σου μια καταπληκτική τούρτα frozen.

Εγώ σας έδωσα μερικές ιδέες και ένα διαφορετικό στήσιμο τούρτας Frozen που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.Η γεύση αυτής της τούρτας απλά δεν υπάρχει!!Δοκιμάστε την!

Φανταστική τούρτα φρόζεν.

Αν επιλέξετε να βάλετε λευκή γέμιση θα δείχνει ακόμα πιο όμορφα στο εσωτερικό της γιατί θα κάνει αντίθεση με το σοκολατένιο παντεσπάνι.

Το εσωτερικό της τούρτας frozen.

Σε μια εβδομάδα έχουμε Χριστούγεννα ε? Πώς πέρασε έτσι ο καιρός...
Καλές προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή και εμείς θα τα ξαναπούμε σίγουρα!
Σας φιλώ ♥

~~~~~~~~~~ Σημείωση (13/11/15) ~~~~~~~~~~
Η αναγνώστρια Λαμπρινή Σ. ακολούθησε τις οδηγίες μου και έφτιαξε για την κορούλα της την τούρτα Frozen! Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και σας το δείχνω για να πάρετε παραπάνω ιδέες για την διακόσμηση αυτής της τούρτας.
Στείλτε μου κι εσείς τις δικές σας φωτογραφίες με την τούρτα Frozen και θα τις δημοσιεύσω στην Λαμπρούκα!


~~~~~~~~24/11/2015~~~~~~~~
Τούρτα Frozen από την Ιωάννα Μ.με παραλλαγή στην κρέμα!Ωραία ιδέα και η κρέμα marsmellow!


~~~~~~~28/05/2016~~~~~~~
Τούρτα frozen από την Αγνή!Ευχαριστώ πολύ για την φωτογραφία φίλη μου!♥


61 σχόλια

  1. Αυτό είναι για να το εκθέσεις ,όχι για να το φας!καταπληκτική η τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική και θα την φτιάξω σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E,όχι! Έχω φτιάξει κι έχω τυλίξει ρολό τόσους χριστουγεννιάτικους κορμούς! Δε θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω το ίδιο με μια τούρτα!
    Είσαι απίστευτη και γι' αυτό σ΄αγαπάμε!
    Φιλάκια πολλά, καλές γιορτές όμορφη οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανέρχομαι: το παντεσπάνι δεν το σιροπιάζεις καθόλου ε; Μάλλον παίρνει υγρασία από τη νουτέλα.

      Διαγραφή
    2. Νικούλα μου!Τα παντεσπάνι δεν τα σιρόπιασα καθόλου.Όπως θα βλέπεις κι εσύ που φτιάχνεις κορμούς,το παντεσπάνι είναι αφράτο και δεν χρειάζεται.Η νουτέλα δεν μπορώ να πω ότι το υγραίνει αλλά σίγουρα το μαλακώνει κάπως.Ξέχασα επίσης να πω ότι αν η τούρτα μείνει λίγη ώρα έξω από το ψυγείο τρώγεται πιο ωραία!Σας φιλώ όλους!♥

      Διαγραφή
    3. τέλια η τούρτα frozen

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική η τούρτα και πάρα πολύ όμορφη!! Υπέροχη πραγματικά!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Λαμπρινή! Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για την κατασκευή της τούρτας, όντως πρέπει να είναι πεντανόστιμη! Πολύ όμορφη μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδή τυλίγεις το 1ο παντεσπάνι σε ρολό και έπειτα το τοποθετείς στην αρχή της λωρίδας του 2ου παντεσπανιού και τυλίγεις κοκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ξερω απο γευση απο ....ματι παντως ειναι υπεροχη! Σε ευχαριστουμε πολυ! θα την δοκιμασω και θα σου πω....Πολλα φιλια...καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Λαμπρινή! Πολυ ωραία η συνταγή σου! Και οι οδηγίες βήμα βήμα πραγματικά χρήσιμες! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχη την έκανες Λαμπρινή!!! Πανέμορφη και πολύ νόστιμη!!!! Χρόνια πολλά ...να τη χαίρεσαι την μικρή σου, να είναι πάντα γερή, χαρούμενη και ευτυχισμένη κι εσείς να την καμαρώνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λοιπον την ειχα δει την τουρτα ρολο.. και μου εκανε εντυπωση!! Τωρα που τη δοκιμασες ίσως και να την τολμησω!! Καταπληκτικη η τουρτα σου Λαμπρινη μου!! Πρεπει να ξετρελάθηκαν ολοι!! Και πάλι να την χαιρεσαι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ εντυπωσιακή η τούρτα σου !!!! Εγώ με την ζαχαροπλαστική δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις.
    Μπράβο σου !!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όντως δεν φάνηκε δύσκολη, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αναλυτικές σου οδηγίες! Εντυπωσιακή, δεν έχω λόγια! Και πάλι πολύχρονη η μικρή σας και πάντα ευτυχισμένη! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυχρονο το κοριτσακι σας , στην ιδια τουρτα εχει καταλυξει και η μικρη μου οι εικονες απο το pinterest ειναι φανταστικές και αυτή εδώ ειναι ευκολη εν συγκριση με άλλα σχεδια που μου έλεγε, και για καλη μου τυχη πριν μια βδομαδα εφεραν στο νησι τις φιγουρες του Frozen και τα εχω κρυμενα για εκπληξη η γευση της τουρτας σου με σοκολατα μου φαινεται νοστιμοτατη μπραβο για ακομα μια φορα καταπληκτικα όλα !!!!
    απο : xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα παρουσιάζεις όλα τόσο εύκολα!!! Μπράβο σου!!! Και να χαίρεσαι την μικρή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαν γλυπτό πάγου φαντάζει Λαμπρινή μου! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειναι υπεροχη πραγματικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να σου ζησει το κοριτσι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ουάου!!!
    Ναι, έμεινα χωρίς λόγια!!
    Υπέροχη είναι, εξαιρετικό αποτέλεσμα!
    Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τελεια..δεν πιστευα οτι την εφτιαξες μονη σου αν και δεν θα πρεπε να χω αμφιβολιες με οτι εχω δει στο παρελθον...μπραβο λαμπρινη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτή η τούρτα είναι υπερπαραγωγή !!! Γεια στα χέρια σου, Λαμπρινή μου !!!! Και να την χαίρεσαι τη μικρή σου σαν τα ψηλά βουνά!! καλές γιορτές να'χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Wonderful, this is art not a cake! Congratulations!
    Have a wonderful and happy christmas time
    Elisabeth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΤΟΥΡΤΑ!!!

    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θελω να ρωτήσω απόπλου πήρατε τα ζαχαρωτά χιονοστιβάδας και την χρυσόσκονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τωρα τι να πω για αυτη τη τουρτα;;; θελω οπως δηποτε να τη δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια πριγκιπικη τούρτα!!!! Ότι ακριβώς επιθυμεί μια μικρή πριγκίπισσα!!!! Μπράβο!!! Φιλιά από mama s n papas party!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν διάβασα το όνομα σου μέσα στους συμμετέχοντες του πάρτι, ήμουν σίγουρη ότι θα μας παρουσίαζες αυτή την υπέροχη τούρτα! Λαμπρινή μου, για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια, είσαι χρυσοχέρα! Από το link party του mama's n' papa's έρχομαι! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ πάντως θα λυπόμουν να την κόψω, χαχα! Συγχαρητήρια!!!!!
    από το πάρτυ του mama's'n'papa's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λίγο μου τρεξαν τα σαλια...να τοσο δα λίγο.. ..Παναγία μου.....αριστούργημα! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Την κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολη!!! Σε θαυμάζω γιατί εγω δεν το έχω καθόλου! Πιθανα σε γεύση να πετυχαίνω κάποιο γλυκό αλλά σε εμφάνιση δεν βλέπονται χιχιχι! Υπεροχη! Συγχαρητήρια! Ερχομαι από το πάρτυ της Εύης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λαμπρινή, καλησπέρα και συγχαρητήρια για την τούρτα. Θα φτιάξω κι εγώ για την κόρη μου την ίδια και ήθελα να σε ρωτήσω αν η τούρτα σου μπήκε στο ψυγείο αφού είχες τοποθετήσει την καραμέλα ή η καραμέλα χρειάζεται να μπει τελευταία στιγμή για να μην υγρανθεί. Και η δική μου τούρτα θα καλυφθεί με σαντιγί, όπως η δική σου, οπότε δεν γίνεται να μην μπει ψυγείο. Επίσης, την καραμέλα την έφτιαξες νωρίτερα; Αν ναι, πώς την αποθήκευσες για να μη χαλάσει;
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων.
    Χριστίνα Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα Λ.σου ζητώ χίλια συγνώμη που άργησα τόσο πολύ να απαντήσω...μου διέφυγε το μήνυμά σου...τώρα είναι αργά για απάντηση αλλά θα απαντήσω για όποιον άλλο έχει την ίδια απορία.
      Η καραμέλα πράγματι υγραίνεται στο ψυγείο.Αν υπάρχει χρόνος καλό θα ήταν να μπει τελευταία ώρα αλλά και πάλι δεν έγινε και τίποτα αν την βάλουμε από την προηγούμενη.Απλά θα γυαλίζει πιο πολύ.Την καραμέλα μπορείς να την φτιάξεις πολλές μέρες πριν,δεν παθαίνει τίποτα.Μπορείς να την έχεις σπασμένη σε κομμάτια μέσα σε μπωλ που κλείνει καλά και έξω από το ψυγείο φυσικά.
      Συγνώμη και πάλι φίλη μου.

      Διαγραφή
  30. Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς φτιάξατε την Έλσα? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χριστίνα!Η Έλσα είναι μινιατούρα,δεν την έχω φτιάξει εγώ!

      Διαγραφή
  31. την εφτιαξα με μια μικρη παραλλαγη ...δεν εκανα ρολο γιατι δεν προλαβαινα να πειραματιστω αλλα εντυπωσιαστηκαν ολοι εισαι φοβερη , μπραβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απαντήσεις
    1. Ελένη,τα βρήκα στα lidl.Νομίζω έχει πάντα,θα τα βρεις!

      Διαγραφή
    2. eyxaristo poly tha tin ftiakso kai ego gia to gethlia tis koroyla moy!!

      Διαγραφή
  33. Λαμπρινή μου καλημέρα! Θέλω να φτιάξω το παντεσπάνι για τούρτα αλλά δεν αναφέρεις το μέγεθος του ταψιού που το έψησες και αν μπορείς να μου πείς περίπου πόσο μέγεθος έχει το κάτω μέρος της τούρτας. Αν κατάλαβα καλά για το κάτω μέρος έφτιαξες 4 παντεσπάνια που το καθένα σου βγάζει 3 κομμάτια σωστά?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Λαμπρινή Σ. Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λαμπρινή !Σου απάντησα και στο μειλ αλλά νομίζω δεν το έχεις λάβει.Το μέγεθος του ταψιού είναι λίγο μικρότερο από το τετράγωνο ταψί της κουζίνας.Φυσικά μπορείς να το φτιάξεις σε οποιοδήποτε ταψί γιατί εδώ δεν μας νοιάζει και τόσο το πάχος του παντεσπανιού αφού θα κοπεί σε λωρίδες που θα σταθούν όρθιες.Μπορείς αν είναι μεγάλο το ταψί σου να βγάλεις 4 λωρίδες στο καθένα,αρκεί να αυξήσεις λίγο τα υλικά σου.Το μέγεθος επίσης θα εξαρτηθεί από το πόσα παντεσπάνι θα φτιάξεις και θα ενώσεις στον κύκλο.Να ξέρεις βέβαια ότι επειδή αυτή η τούρτα έχει ύψος,τα κομμάτια θα κόβονται και πιο μικρά!Ελπίζω να σε βοήθησα φίλη μου.Ότι άλλο χρειαστείς μη διαστάσεις να με ρωτήσεις!Καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι για την όμορφη τούρτα? όταν λές 4 παντεσπάνια δηλαδή 24 αυγά στο σύνολο ή χώρισες το μίγμα παντεσπανι σε 4 ταψάκια? αλλιώς ειναι υπερβολικά πολλά δεν ειναι? επίσης μπορώ να βάλω αντί για σαντιγύ επικάλυψη με κρέμα marsmellow? μπορώ να την χρωματίσω? δεν εχω ξανακάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλη μου,τα αυγά είναι πολλά πράγματι.Για 4 παντεσπάνι πρέπει να βάλεις 24,από 6 στο καθένα.Γίνεται όμως μια μεγάλη και πολύ ψιλή τούρτα.Μπορείς να φτιάξεις 3 αν θες να φτιάξεις μικρότερη τούρτα ή μπορείς ακόμα να κόψεις το παντεσπάνι σε 4 λωρίδες.Απλά θα γίνει πιο χαμηλή σε ύψος.Φυσικά και μπορείς να βάλεις την κρέμα που θες και να την χρωματίσεις!Καλή επιτυχία εύχομαι!

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ για την απάντηση!Μπράβο για τις ομορφες δημιουργίες σου!

      Διαγραφή
  35. Λαμπρινή μου σου έχω στείλει μαιλ αλλά πρέπει να τα πω και δημοσίως!
    Η τούρτα αυτή είναι ένα όνειρο οι γεύσεις δένουν απόλυτα, το παντεσπάνι είναι το πιο αφράτο και υγρό παντεσπάνι που έχω ξαναφτιάξει δεν τρίβεται δεν σπάει απλά ΤΕΛΕΙΟ!.
    Η γέμιση τώρα είναι στις προτιμήσεις του καθένος δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να βάλω σκέτη νουτέλα όπως αναφέρεις(έτσι κι αλλιώς την τρώμε με το κουτάλι) αλλά επειδή ήθελα κάτι πιο ανάλαφρο έκανα σαντιγύ με νουτέλα.
    Θα σας δώσω λίγες ταπεινές συμβουλές για όποια δεν την έχει κάνει ακόμα.
    Φτιάξτε ένα παντεσπάνι πιο νωρίς κόψτε το και πειραματιστήτε με τι γέμιση θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αυτό γιατί εαν δοκιμάσετε σκέτο το παντεσπάνι ίσως σας φανεί λίγο πικρό (εαν είστε και του γλυκού-γλυκού όπως εμείς)!!!
    Φτιάξτε την τούρτα 2 με 3 μέρες πιο νωρίς μέχρι το στάδιο της διακόσμησης για να μπορέσουν να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους εγω την έβαλα καταψύκτη την έβγαλα 2 μέρες πρίν και την διακόσμησα την ίδια μερα. ¨Οποια θέλει να φτιάξει την καραμέλα να κάνετε όπως αναφέρει η Λαμπρινή να την φτιάξετε πιο νωρίς και να την φυλάξετε σε ένα δοχείο μην την βάλετε στην τούρτα πιο νωρίς παρά μόνο την ίδια μέρα γιατι την έβαλα από την προηγούμενη στο ψυγείο για την δοκιμάσω και έβγαλε υγρασία. Αυτά!
    Σας την συστήνω και σας προτείνω να την φτιάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη το αποτέλεσμα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
    Λαμπρινή μου σε ευχαριστώ και πάλι για τις φανταστικές σου δημιουργίες και πάνω απ' όλα σε ευχαριστώ που τις μοιράζεσαι με τόσο απλό και αναλυτικό τρόπο για να παίρνουμε θάρρος και να προσπαθούμε και εμείς οι ''μικρότεροι'' καλλιτέχνες!
    Πολλά φιλιά και καλή δημιουργική συνέχεια.
    Λαμπρινή Σ. Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Genialne , wspaniałe i na pewno smaczne. To prawdziwe cukiernicze mistrzostwo. Gratuluje pomysłu i umiejętności.
    Pozdrawiam serdecznie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπερα! Συγχαρητηρια για την κατασκευη! Για ποσα ατομα ειναι αυτη η τουρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. θα την τολμησω να την φτιαξω σε στην κορη μου σε 2 εβδομαδες που εχει γεννεθλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ? ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΝΕ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ? ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΒΓΕΙ ΣΤΕΓΝΗ Η ΤΟΥΡΤΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βίκη!Δεν το σιρόπιασα γιατί είναι από μόνο του πολύ αφράτο το παντεσπάνι αλλά και γιατί το σχέδιο είναι να σηκωθεί όρθιο και αν μαλακώσει αυτό θα είναι αδύνατο.Αν ήταν οριζόντια η τούρτα ίσψς να το σιρόπιαζα κι εγώ λίγο γιατί μου αρέσουν οι ζουμερές τούρτες,όμως για αυτό το σχέδιο δεν το έκανα και δεν είναι απαραίτητο κιόλας!Είναι όπως οι κορμοί που δεν σιροπιάζονται.Ελπίζω να σε βοήθησα!

      Διαγραφή
  40. Γεια σας!Στους πόσους βαθμούς ψήνουμε το παντεσπάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. φανταστικη τουρτα!!!!!συγχαρητηρια,την εκανα πριν τρια χρονια στα τριτα γενεθλια της κορης μου!!!ολοι ξετρελαθηκαν!!εχω φωτο,ελπιζω να καταφερω να την ανεβασω!!!σκεφτομαι φετος να κανω τον πυργο της ραπουνζελ κ μαλλον σαν βαση θα εχω το μαγικο "ρολο" σου λαμπρινη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συγχαρητήρια για την ιδέα του ρολού στην τούρτα!!!! Την έφτιαξα και γω για τη μικρή μου και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα!! Πολύ ωραία η τούρτα σας. Θα θέλαμε να την φτιάξουμε αλλά έχω μία ερώτηση. Το αλεύρι για το παντασπάνι είναι φαρίνα που φουσκώνει ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή