Χειροποίητο αρωματικό ζελέ!

Σε μία από τις αισθήσεις μου που δίνω μεγάλη σημασία είναι αυτή της όσφρησης.
Μια άσχημη μυρωδιά μπορεί να μου χαλάσει όλη τη διάθεση.Δεν μπορώ να κάτσω πολύ ώρα σ' έναν χώρο που μυρίζει άσχημα,σ' ένα σπίτι που μυρίζει κλεισούρα ή υγρασία.Έχω μπει σε σπίτι που μύριζε ναφθαλίνη από τα χαλιά...Ήθελα ν' ανοίξω την πόρτα και να φύγω τρέχοντας...
Το ίδιο μου συμβαίνει και όταν σ' έναν χώρο υπάρχουν αυτά τα αρωματικά που ψεκάζουν ή τα άλλα του ρεύματος,που το άρωμά τους είναι αποπνικτικό,έντονο και βαρύ.
Προτιμώ ν'ανάψω ένα αρωματικό κερί από το να χρησιμοποιήσω αυτά τα χημικά προϊόντα.
Ενώ αντίθετα μια ευχάριστη μυρωδιά,ένα άρωμα απαλό και διάχυτο στον χώρο,ειδικά όταν αυτό προέρχεται από φυσικά υλικά,μου φτιάχνει το κέφι απίστευτα!
Υπάρχει πιο ωραίο από το να μπαίνεις σπίτι σου και να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα?
Το ξέρω,πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις άσχημες μυρωδιές όταν για παράδειγμα τηγανίσουμε ψάρια.Μπορεί το σπίτι να μυρίζει ψαρίλα για δυο μέρες.
Όμως τι κάνουμε?Ανοίγουμε και αερίζουμε,πλένουμε τα φίλτρα του απορροφητήρα ή μπορούμε να βράσουμε σ' ένα κατσαρολάκι λίγο νερό με κανέλα,γαρύφαλλα κ.α.
Υπάρχουν λύσεις!

Πριν καιρό σας είχα δείξει ένα εύκολο φυσικό αρωματικό χώρου που δεν αποχωριστήκαμε ποτέ από τότε και έγινε το αγαπημένο μας!
Έτσι και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα ακόμα χειροποίητο αρωματικό σε μορφή ζελέ που είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε!

Βέβαια πρέπει να σας πω ότι δεν έχει μεγάλη ένταση δηλαδή δεν μπορεί να αρωματίσει μεγάλους χώρους,όμως δίνει ένα απαλό άρωμα στο μπάνιο,ή σε μια αποθήκη ή κοντά στο μέρος που καθόμαστε,στο γραφείο για παράδειγμα.

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
άδεια γυάλινα βαζάκια
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης
2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
αιθέρια έλαια 
χρώματα ζαχαροπλαστικής 
διάφορα διακοσμητικά ή φλούδες πορτοκαλιού,λεμονιού.ξύλα κανέλας κ.α.(προαιρετικά)

Σ' ένα κατσαρολάκι θα ζεστάνουμε το ένα ποτήρι νερό και εκεί θα ρίξουμε τη σκόνη ζελατίνης.
Θ'ανακατέψουμε καλά να διαλυθεί και μετά θα ρίξουμε το δεύτερο ποτήρι νερό,το αλάτι,μπόλικες σταγόνες από το έλαιο που θέλουμε(20-30) και χρώμα όσο μας αρέσει.
Θα ρίξουμε το υγρό στα βαζάκια(εγώ γέμισα τρία ίδια από αυτά που βλέπετε)και μετά (αν θέλουμε)διακοσμούμε τα βαζάκια με ότι μας αρέσει.
Είναι όμορφο και πιο εμφανίσιμο,το βαζάκι να μυρίζει πορτοκάλι και μέσα να έχει φλούδες πορτοκαλιού ή το έλαιο να είναι τριαντάφυλλο και μέσα να έχει μικρά ψεύτικα ή αποξηραμένα τριανταφυλλάκια!
Θα το αφήσουμε λίγες ώρες και όταν αυτό θα πήξει και γίνει ζελές,θα είναι έτοιμο να το μεταφέρουμε,για να αρωματίσουμε και να διακοσμήσουμε,όποιο σημείο του σπιτιού θέλουμε.

Παίξτε με τα χρώματα και τ' αρώματα!
Ας υποδεχτούμε την άνοιξη που μόλις μπήκε,με μικρές και όμορφες κατασκευές που θα μας δώσουν χαρά,ικανοποίηση και ένα μικρό χαμόγελο!

Καλή και δημιουργική συνέχεια σας εύχομαι φίλοι μου.
Μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα και έχουμε πολλά να κάνουμε!
Σας φιλώ♥

13 σχόλια

  1. Λαμπρινή μου πολύ όμορφη η ιδέα σου!! Μου αρέσουν τα αρωματικά ειδικά τα πιο φυσικά!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο απλά????????????? θα το κάνω το απόγευμα!! Τέλεια!
    Καλημέρα Λαμπρινή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στάσου τώρα, δεν τα αναβουμε, απλά αφηνουμε να διαχέεται το άρωμα στο χωρο, έτσι;
    Είμαι λίγο στόκος...
    Είναι πολύ όμορφα, όπως και να΄χει!
    Φιλιά Λαμπρινούλα, καλό ανοιξιάτικο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκη μου!Δεν το ανάβουμε!!!Υπάρχει ζελέ κερί αλλά είναι άλλο πράγμα!
      Σε φιλώ♥

      Διαγραφή
  4. Τελικά είναι τόσο ευκολο! Το μπλε με τραβηξε πολύ σαν χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι τελεια ιδεα!!!!!και πανω που εψαχνα τροπο να μυριζει το σπιτι ωραια χωρις χημικα γιατι πλεον γιναμε τρεις και με νεογεννητο 15ημερων καταλαβαινεις!!!ευχαριστω για την ιδεα!το φτιαχνω αμεσως!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα είχα δει που τα ειχε κανει πριν χρονια η Μαχη.. αλλα τελικα δεν τα εκανα... Ομως επιτελους θα τα βάλω στο προγραμμα να τα κάνω... Μου αρεσουν πολυ τα αιθέρια ελαια.. και μου αρεσει να μυριζει ωραια το σπιτι.. πολλα φιλια Λαμπρινη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμπρινή, υπέροχη ιδέα και εντελώς φυσική- γιατί τα χημικά αρωματικά χώρου είναι πολύ βλαπτικά και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τα ανεχτώ στην εγκυμοσύνη.

    Κρατώ την ιδέα σου και σε ευχαριστώ!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφη ιδέα και εύκολη. Ότι φτιάχνεις είναι τέλειο πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαμπρινή μου, είναι τέλειο, θα το καρφιτσώσω στο πίντερεστ για να το δοκιμάσω σύντομα!Ζελατίνη να θυμηθώ να πάρω τα άλλα τα έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραία και εύκολη κατασκευή ακόμα και για αρχάριους. Επισης σου προτείνω και ανθούς λεβάντας που είναι η εποχή τους συνδιασμένο με μώβ χρώμα. Ακόμη και οι συνδιασμοί ελαίων έχουν ωραίο αποτελεσμα. πχ τα εσπεριδοειδη δίνουν φρεσκάδα ειδικά το lime, το λεμόνι και το grapefruit! ενω ο συνδιασμός σανταλόξυλο με κανέλα εχει ενα πιο ζεστό αρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Que Deus te dê um esplendoroso dia, com raios luminosos que te possam clarear os olhos para ver o quanto és importante. Deus Pai te fez assim: mulher importante e figura do próprio amor. Ele te moldou como uma rosa: forte e justa como os espinhos, linda e suave como as pétalas. (fonte:aqui)

    FELIZ DIA INTERNACIONAL DAS MULHERES!
    Um doce abraço, Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή