Παιδικό υπνοδωμάτιο (τα έπιπλα).

   Θέλω εδώ και μέρες να σας παρουσιάσω το δεύτερο μέρος του δωματίου της Στεφανίας και δεν προλάβαινα.Μια από δω,μια από κει,κάτι οι δουλειές γενικότερα,κάτι τα σχολεία...τι περιμένεις!
Ένας άνθρωπος,χίλια κομμάτια...αλλά μ'αρέσει!Μου αρέσει αυτή η δημιουργικότητα που στο τέλος αποδίδει.Σε κάνει να νιώθεις γεμάτος,ζωντανός,παραγωγικός.Τέλος πάντων!
   Την τελευταία φορά σας έδειξα το υπνοδωμάτιο της Στέφης και το βάψιμο του,σας έδωσα και μερικές συμβουλές βαψίματος μέσα από την δική μου εμπειρία φυσικά,ας δούμε σήμερα και την μικρή επίπλωση που έκανα σ'αυτό το μικρούτσικο δωμάτιο!

 Όπως σας είχα πει,το δωμάτιό της είναι 3mX3m.Ο ένας τοίχος είναι κλεισμένος από την ντουλάπα και οι άλλοι δύο περιλαμβάνουν μια πόρτα και μια μπαλκονόπορτα.Τι μένει?Ένας τοίχος και κάτι ψιλά!Έπρεπε λοιπόν στον υπόλοιπο διαθέσιμο χώρο,να χωρέσει το κρεβάτι,το γραφείο και να έχει κι έναν σχετικό χώρο ώστε ν'απλώνει τα παιχνίδια της να παίζει.Οπότε,λίγα έπιπλα,χρήσιμα και πρακτικά.
 Θα σας πω τις απόψεις μου σχετικά με αυτές τις αγορές.
Το κρεβάτι υπήρχε ήδη αγορασμένο από το Ikea πριν από χρόνια και τοποθετήθηκε στον μεγάλο ελεύθερο τοίχο.Το χρώμα του είναι ανοιχτό καφέ,στο χρώμα του μελιού και ταιριάζει με την ντουλάπα μας.Το άφησα όπως έχει(δεν το έβαψα δηλαδή γιατί τα κάνω κάτι τέτοια!)θέλοντας να έχω το ξύλινο στοιχείο μες στον χώρο.


   Ο χώρος που έμεινε μπαίνοντας το κρεβάτι στη θέση του ήταν πολύ μικρός και την λύση σε μικροέπιπλα και οικονομικά την δίνει πάλι το Ikea!Βρίσκεις ότι γραφείο θες,σε ότι χρώμα σου αρέσει και σε ότι διαστάσεις σου ταιριάζουν!Χάρηκα πολύ μ'αυτό το μικρό λευκό γραφείο,γιατί μου το πήρε τόσο ταιριαστά εκεί που το ήθελα.Μπορεί να είναι μικρό και να μην έχει την τεράστια επιφάνεια για να διαβάσει ένα παιδί όμως την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω.Άλλωστε όταν έχεις έναν μικρό χώρο,πρέπει να βρεις και πρακτικές λύσεις για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου.

   Η καρέκλα είναι μια κλασική μαύρη καρέκλα γραφείου που την βρίσκεις παντού και αρκετά οικονομική.Υπάρχει και σε άλλα χρώματα ανάλογα με το γούστο σου.Ένα πολύ βασικό στοιχείο που είχε ήταν τα πόδια της.Κοίταξα πολλές καρέκλες σε πολλά καταστήματα,είχαν όμως ένα μειονέκτημα.Δεν χωρούσαν τα ροδάκια-πόδια της κάτω από το γραφείο!Οι περισσότερες καρέκλες έχουν τεράστιες βάσεις και οκ αν έχεις μεγάλο γραφείο και πολύ χώρο...Αν όμως έχεις μικρό,δεν μπορείς να τοποθετήσεις την καρέκλα μες στο γραφείο για να εξοικονομήσεις χώρο.Αυτή η μικροκαμωμένη καρέκλα έχει στενά πόδια,χωράει άνετα κάτω από το γραφείο(μέχρι και καλαθάκι χωράει,βασικό κι αυτό!)και δεν "βρίσκει"σε τοίχο και κρεβάτι στην χρήση του.

   Τέλος περνάω στα ράφια,από τα πιο βασικά και χρήσιμα επιπλάκια που πρέπει να βρίσκονται κυρίως σε κάθε μικρό δωμάτιο για εξοικονόμηση χώρου.Όσα πιο πολλά τόσο το καλύτερο!Ότι θέλεις μπορείς να τοποθετήσεις εκεί,από βιβλία μέχρι κουτιά με παιχνίδια που δεν έχεις χώρο να έχεις στο κάτω μέρος του δωματίου.Αυτά τα ράφια είναι και πάλι στο χρώμα του μελιού και τις βάσεις τους τις έβαψα στο χρώμα του τοίχου,απαλό γκρι.
Η τοποθέτησή τους είναι το πιο δύσκολο κομμάτι τους αλλά θα ζητήσετε την βοήθεια του κοινού!
Τρύπες,ούπα,βίδωμα...οκ είπαμε τα κάνουμε όλα αλλά δεν βλάπτει να ζητάμε και λίγη βοήθεια από τον χάσμπαντ εεεε?


   Τα ράφια τοποθετήθηκαν στον πλαϊνό τοίχο του γραφείου και αρκετά ψηλά για να μην βρίσκουν τα κεφάλια μας(!!!)και όπως σας έδειξα σε παραπάνω φωτογραφία,άλλο ένα ράφι βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι.Θα μπορούσα να είχα μερικά ακόμα αλλά πάντα υπάρχει χώρος και για επιπλέον ράφια όπως και καλή διάθεση(γελάμε τώρα???)από τον χάσμπαντ να τα τοποθετήσει!!!

   Ολοκλήρωσα την περιγραφή μου για τα έπιπλα αλλά σας έχω ένα καλό βιντεάκι για το τέλος με μερικές φάσεις από το δωμάτιο καθώς έμπαινε το καθένα πράγμα στην θέση του.Επίσης,μια παπουτσοθήκη που είχα στο δωμάτιο μεταμορφώθηκε και θα σας την δείξω σε επόμενη ανάρτηση.
   Ξέρω,σας κρατώ σε αγωνία μέχρι να το δείτε ολοκληρωμένο αλλά..αυτός είναι ο σκοπός μου!Χεχε
Είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν θυμίζει το προηγούμενο δωμάτιο.Αυτές οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες και με τόσο λεπτομέρεια μελετημένες που θέλω να σας μιλάω αναλυτικά για το καθετί ξεχωριστά.Ίσως έτσι σας δώσω περισσότερες ιδέες και συμβουλές χωρίς να ξεχάσω ή να παραλείψω κάτι!

   Δείτε πως ήταν το δωμάτιο πριν το βάψιμο και πως ήταν τοποθετημένα τα έπιπλα για να πάρετε μια ιδέα όσοι δεν το είχατε δει.



Όλα στην θέση τους λοιπόν,τα δύσκολα τελείωσαν και έχω πολλά ακόμα να σας δείξω!Η διακόσμηση,τα λευκά είδη και οι μικροκατασκευές που θα ακολουθήσουν,είναι τα στοιχεία που θα δώσουν χρώμα και χαρακτήρα στο δωμάτιο!

Μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ!
Καλή εβδομάδα!

11 σχόλια

  1. Μπράβο βρε Λαμπρινή! Όχι μόνο για αυτό που κατάφερες στο δωμάτιο, αλλά και για το όλο concept αυτής της ανάρτησης και το super βιντεάκι! Πολύ χρήσιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία, έχεις περάσει σε ένα άλλο ύφος σε σχέση με το πριν και νομίζω ότι καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά χρειάζεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίες φώτο! Λοιπόν τώρα περιμένουμε και με τα υπόλοιπα διακοσμητικά σεντόνια κλπ... Ξέρεις εσύ!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίες και πρακτικές λύσεις. Περιμένω με ανυπομονησία να το δω τελειωμένο! Φαντάζομαι κι' η Στεφανία το ίδιο!!!!
    Φιλιά πολλά και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περιμενουμεεεεεε!!!αααα αργεις Λαμπρουκααα!
    το βιντεακι εμενα δε μου εμφανιζεται γκρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλη δουλια Λαμπρουκα...... τωρα μας μενει να το δουμε ολοκληρωμενο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρακτικές οι λύσεις σου για μικρά παιδικά δωμάτια!!!!Υπεροχη η δουλειά στο βάψιμο μπραβο!!!!Παιρνω ιδέες γιατι και της μικρής μου ακόμα με ροζ χρώματα ειναι....θέλει αλλαγή αλλα εγω δεν έχω κουράγιο....προς το παρόν σε θαυμάζω!!!!περιμενουμε την συνέχεια!!!!!φιλιά Demi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έγινε πολύ ωραίο! Να ρίξω και μια ιδέα κερασάκι; Είχα και εγω μια τέτοια μαύρη καρέκλα με ροδάκια στο προηγούμενο σπιτι και βρήκα στο πιντερεστ οδηγίες για να την επενδύσω με άλλο ύφασμα, ώστε να ταιριάζει με την όλη διακόσμηση. Είχε γινει τέλεια. Το μονο σπέσιαλ εργαλείο π χρειάζεται ειναι αυτό το συρραπτικό επιφανειών, αλλά όπως σε κόβω, μάλλον το έχεις ήδη :P
    Μπραβο πάντως, ήδη δείχνει πολύ πιο φρέσκο και αεράτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικα πολυ εξυπνος ο τροπος παρουσιασης. Θελω πραγματικα να δω διακοσμηση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπραβο σου Λαμπρουκα!!!!!!!!!!!!! Ο,τι κανεις ειναι τελειο!!!ειδες τι κανει το μερακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή