Κέικ ή cupcakes?

Τις προάλλες,ένα βαρετό απόγευμα από αυτά που θέλεις κάτι να κάνεις για να μην κάθεσαι,κάτι δημιουργικό αλλά και με γεύση συγχρόνως,είπα στην μικρή "έλα πάμε να φτιάξουμε ένα κέικ"!
Ήρθε με χαρά,πάντα έρχεται με χαρά στην κουζίνα!Μου είπε ότι θέλει να το φτιάξει όλο μόνη της,να ρίχνει μόνη της τα υλικά και να κρατάει το μίξερ.Οκ λοιπόν,άλλο που δεν ήθελα!
Εγώ θα κρατάω τη φωτογραφική σκέφτηκα χεχε!

Μετέφερα τα υλικά κοντά της και έδινα οδηγίες.Στην κουζίνα ήρθαν και οι μεγαλύτερες,εκεί να δεις...Γέμισε η κουζίνα κόσμο και χαρά!Μου πήραν και την φωτογραφική από τα χέρια!
Παιδί μου,εμείς έπρεπε να είχαμε ανοίξει επιχείρηση..τόσοι φωτογράφοι σε μια οικογένεια!!

Σε λίγα λεπτά είχαμε έτοιμο το μείγμα του κέικ μας μυρωδάτο-μυρωδάτο,με τα φρέσκα αυγουλάκια μας,με άρωμα βανίλιας και βουτύρου!

Μέσα σ' αυτόν τον χαμό μου ήρθε η ιδέα!
Αντί να βάλω το μείγμα στη φόρμα και να τελειώσει γρήγορα αυτή η διασκεδαστική στιγμή,γιατί να μην την παρατείνουμε λίγο παραπάνω και να κάνουμε και κάτι ακόμα πιο διασκεδαστικό?
Συγκέντρωσα ότι υλικά είχα στο σπίτι.Μήλο,σοκολάτα,καρύδα,κανέλα,ξύσμα λεμονιού,μέλι,καρύδια και άλλα τόσα να είχα,θα τα είχα αραδιάσει στον πάγκο της κουζίνας!

Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια στις δοσολογίες αλλά και φαντασία.Μπορεί πολλές φορές να μην τηρώ τις δοσολογίες και να υπολογίζω με το μάτι τις δόσεις,από φαντασία όμως πάμε καλά,ευτυχώς!
Έτσι ξεκίνησαν τα πειράματα στις γεύσεις.
Χωρίσαμε το μείγμα του κέικ σε μπολάκια και προσθέταμε υλικά ανάλογα με το γούστο μας.
Το ξύσμα λεμονιού ταίριαξε υπέροχα με το μέλι,συνταγή της Στεφανίας.
"Μαμά,όπως όταν έχω κρυώσει και μου δίνεις μέλι με λεμόνι στο κουτάλι!"

Μήλο με καρύδια και κανέλα!Αυτά προορίστηκαν για να συνοδέψουν τον απογευματινό καφέ μου.
Και φυσικά περισσότερα cupcakes με σοκολάτα.Με μπόλικη σοκολάτα σε όλες τις μορφές της γιατί την αγαπάνε πολύ τα κορίτσια μου!Εξαφανίστηκαν πρώτα απ' όλα έχω να σας πω!

Καρύδα,μαγική,εθιστική,εξωτική,την αγαπώ!

Μετρήσατε γεύσεις?Τέσσερις διαφορετικές και λαχταριστές γεύσεις με μόνο μια συνταγή,την πιο εύκολη,αυτή του απλού κέικ βανίλιας!Δεν είναι τέλειο?

Πολλές φορές ένα κέικ,ειδικά αν επαναλαμβάνεται το ίδιο κάθε φορά,γίνεται βαρετό και μένει.Φυσικά δεν πετιέται.Αν το τρίψεις λίγο με τα χέρια σου και το ανακατέψεις με λιωμένη σοκολάτα,πλάθεις υπέροχα cakepops που εξαφανίζονται στο λεπτό!
Η άλλη εκδοχή είναι η σημερινή!

Όσο τα έψηνα μύρισε όλο το σπίτι από διάφορα ανακατεμένα αρώματα και γεύσεις που ανυπομονείς να γευθείς.Λοιπόν,τι λέτε?
Κέικ ή cupcakes?
Όπως και να τα προτιμάτε μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά,μικρά ή μεγάλα.Θα το ευχαριστηθούν πολύ και θα περάσουν ένα σούπερ διασκεδαστικό απόγευμα!
Σας φιλώ ♥

12 σχόλια

  1. αγαπαμε τη μαγειρικη και τα πειραματα!! Τελειο το πως ενα βαρετο απογευμα απογειώνεται με τον πιο ομορφο τροπο!! καλημερα Λαμπρινη μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!! Πωπω, υλικά! Φαντάζομαι την κόρη μου με αυτά... να φτιάχνει μαγικά φίλτρα... όχι κέικ, χαχα!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πάει ανάλογα με το χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου. Πολλές φορές και εγώ όταν βιάζομαι θα φτιάξω ένα κέικ, όταν έχω περισσότερο χρόνο θα προτιμήσω τα cupcakes. Οποιάδήποτε όμως έκδοχή είναι τέλεια, γιατί γεμίζει το σπίτι με όμορφα αρώματα και γεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα το μόνο που χρειάζεται να φτιάξεις κάτι τέλειο είναι λίγη φαντασία και να είσαι μέλος στο lamproukam!!!! Μπράβο για άλλη μία φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω πρωινιάτικα, μου τρέχουν τα σάλια... Φαντάζομαι μυρωδιές και αρώματα που θα γέμισε το σπίτι σου! Θα τα δοκιμάσω όλα και σε christmas version.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μιαμ μιαμ μου άνοιξες την όρεξη για κεικ...φαίνονται τόσο λαχταριστά στις φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να ιδέες!! .. σ' ευχαριστώ που τις μοιράστηκες μαζί μας.. θα υλοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή.. promise :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μοσχομυρισε βανίλια, σοκολάτα και κανέλα!!! Μμμ.. Εγώ αγαπώ όλα τα είδη κέικ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταλέντα οικογενειακώς!! Τι καλά να γεμίζει η κουζίνα κόσμο- και πόσο δύσκολο να ξεκολλήσει αυτός ο κόσμος από τις οθόνες και να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό...
    Ευχαριστούμε που μας γλυκάνατε! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και τα δυο...ειδικα οταν γινονται με τετοια καλη παρεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάνα και κόρες δημιούργησαν και μας κατέπληξαν. Τι απίστευτες μυρωδιές και γεύσεις!!!!
    Και, φυσικά, είμαι υπέρ των cupcakes και μάλιστα των σοκολατένιων. Αλλά κι' αυτά με το μέλι - λεμόνι!!!!
    Μπράβο, κορίτσια.... πολύ σας χάρηκα
    Να έχετε ένα υπέροχο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη η συνταγή σου και οι φωτο σου,προσωπικά προτιμώ τα cupcakes, ιδιαίτερα αν οι γεύσεις τους είναι με αρώματα όπως η καρύδα.Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή