Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κουραμπιέδες με την ίδια ζύμη

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κουραμπιέδες με την ίδια ζύμη και την υπέροχη γεύση του φρέσκου βουτύρου.

Το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με κουτάκια για να μετράμε αντίστροφα μέχρι την μεγάλη γιορτή έφτασε στο τέλος του για φέτος! Σήμερα τα παιδιά θα ανοίξουν και το τελευταίο κουτάκι και μεγάλες εκπλήξεις θα τα περιμένουνγιατί πάντα η τελευταία μέρα κρύβει την καλύτερη έκπληξη! Μου είπαν ότι αυτή τη φορά το ευχαριστήθηκαν περισσότερο από άλλες χρονιές. Τα δωράκια εκτός από σοκολάτες, ήταν και άλλα μικρά πραγματάκια που είχαν ανάγκη αλλά και άλλα...που τους άρεσαν τρελά, όπως το σούπερ πρωινό που τους ετοίμασα ένα πρωί και πραγματικά γι' αυτό μιλάνε ακόμα...οκ το έπιασα το σύνθημα...θέλουν πιο συχνά να ξυπνάω νωρίτερα και να τους φτιάχνω μεγάαααλο πρωινό!
Άλλη μια μέρα τους ετοίμασα κυνήγι θησαυρού. Με τρεις εκπλήξεις συνεχόμενες που μία από αυτές ήταν και τα μπισκόταααααα....Σήμερα, τους έγραφα σ'ένα χαρτάκι που βρήκαν, θα φτιάξουμε όλοι μαζί μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα, θα τα ψήσουμε και θα τα στολίσουμε παρέααααα!
Χαρά εγώ! Αλλά...μόνο εγώ! Αααα ωραίαααα είπαν...μόνο που εγώ έχω να διαβάσω λέει η μία, κι εγώ πετάγεται η άλλη, κι εγώ έχω κάτι άλλο να κάνω λέει και η τρίτη!!! Καλά λέω, εκείνη την ώρα θα με δουν στην κουζίνα και θα έρθουν...
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου.
Μια μέρα πριν έψαχνα συνταγή για μπισκότα βουτύρου και έπεσα στο ανθομέλι στα κορίτσια που έφτιαξαν υπέροχα μπισκοτάκια με ολόκληρη σοκολάτα από πάνω και τρελάθηκα! Μου άρεσαν τα υλικά, μου άρεσαν σε εμφάνιση και κράτησα την συνταγή!
Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες με την διαφορά ότι έβαλα τρία διαφορετικά βούτυρα. Η ζύμη θέλει λίγη περισσότερη στοργή από τις συνηθισμένες που ήξερα, θέλει λίγο στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο και θέλει άνοιγμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης. Απαραίτητα βήματα και τα δύο.
Τα έψησα και μύρισε όλο το σπίτι υπέροχα! (Τώρα θα έρθουν και τα κορίτσια λέω, δεν μπορεί! Θα τους μυρίσουν και θα κάτσουν και να τα στολίσουμε!)
Μηηηηη νοιάζεσαιιιιι, έγραψα και στο instagram εκείνη την ώρα! Μόνη μου τα έφτιαξα!! Ήρθαν, δεν μπορώ να πω, αλλά μόνο για να βουτάνε από ένα και να ξαναφεύγουν! Μετά από τρεις φουρνιές μπισκότα, που εντομεταξύ είχαν μείνει τα μισά, δεν τα έντυσα με ζαχαρόπαστα και γλάσα και δεν τα πασπάλισα με τρούφες όπως είχα σκεφτεί...! Τα μισά τα έκανα κουραμπιέδες...ναι κουραμπιέδες γιατί τα υλικά του κουραμπιέ ήταν ίδια με του μπισκότου!
Μπισκότα και κουραμπιέδες.

Τι κι αν δεν είχαν αμύγδαλο καβουρδισμένο που μου αρέσει πολύ, τι κι αν δεν είχαν ανθόνερο που τους ταιριάζει απόλυτα? Τα κορίτσια ξετρελάθηκαν μ'αυτούς τους κουραμπιέδες!
Μπισκότα και κουραμπιέδες.

Κουκούλωσα με ζάχαρη άχνη τα μπισκοτάκια μου και μόλις είχα φτιάξει και κουραμπιέδες!!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κουραμπιέδες.

Τα υπόλοιπα τα βούτηξα σε κουβερτούρα μέχρι την μέση και είχα έτοιμα τα πιο σούπερ τέλεια μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολάτα.

Έτσι ανακατεύτηκαν αυτά τα δύο μεταξύ τους και κοντράρονται ποιο είναι ο πιο νόστιμο!
Μπισκότο εναντίον κουραμπιέ!
Μπισκότα και κουραμπιέδες.

Μια συνταγή με δύο χρήσεις! Αμέ! Και τα δύο πεντανόστιμα!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου και κουραμπιέδες.

Τα κορίτσια τα ευχαριστήθηκαν πολύ αλλά εγώ ακόμα περισσότερο γιατί τους αρέσουν και τα τρώνε όλες τις ώρες! Αυτό δεν θέλουμε όλοι οι γονείς? Να είναι ευχαριστημένα και χαρούμενα τα παιδιά μας. Όλη η διαδικασία είχε πλάκα ακόμα κι όταν τα έφτιαχνα  και ερχόντουσαν να μου πουν μπράβο μαμά, ωραία τα φτιάχνεις και μόνη σου!!! Τρελόπαιδα!!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κουραμπιέδες.

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και σας εύχομαι τα καλύτερα φίλοι μου! Να βρεθείτε κι εσείς με φίλους αγαπημένους, με συγγενείς, με την οικογένειά σας, να διασκεδάσετε, να χαρείτε, να αγαπηθείτε περισσότερο. Με πολλά ή με λίγα, με δώρα ή χωρίς...μα με αγάπη που να ξεχειλίζει, με χαμόγελα, με θαλπωρή και ηρεμία!
Καλά Χριστούγεννα και χρονιά πολλά με υγεία! Σας φιλώ γλυκά αγαπημένοι μου ♥♥♥


12 σχόλια

  1. Λαμπρούκα μου, σούπερ μανούλα, η ευλογία του μικρού Χριστού να γεμίζει πάντα το σπιτικό σου...
    Να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα, γεμάτα ζεστασιά, αγάπη και Θείο Φως!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν οι αστερατοι κουραμπιέδες σου! Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου και την οικογένεια σου! Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με ξεσήκωσες με τις λαχταριστές φωτογραφίες σου.. θα κάθομαι αυτές τις μέρες οπότε μπορεί και να τα φτιάξω.. αν ναι.. θα στο πω:)
    καλά να περάσετε, να έχετε υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές!
    σου στέλνω την αγάπη μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!!! Τα μπισκοτοκουραμπιεδάκια φαίνονται υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη στην οικογένειά σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κουραμπιέδες σου είναι σούπερ!!!
    Χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!!!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Λαμπρινή! Μ'ένα σμπάρο, δυο γλυκάκια βλέπω :)
    Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε! Υγεία και χαρά σε όλη τη φαμίλια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2 περιστέρια να ΄ρθούνε να φέρουνε ευχές
    0 λοι σας να γιορτάσετε με γέλια και χαρές
    1 όμορφο ξεκίνημα να έχει η χρονιά
    6 χιλιάδες όνειρα να βγουν αληθινά.
    Να προσθέτετε ελπίδες, ν΄ αφαιρείτε λάθη, να πολλαπλασιάζετε όνειρα και να διαιρείτε την αγάπη σας σ’εκείνους που την αξίζουν.
    Πολλά φιλιά και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορίστε δύο συνταγές σε μία !!!! Τα σοκολατένια αστεράκια σου τα λαχτάρησα ώρα που είναι!! Πολλά Χρόνια Πολλά και ευχές για ένα τέλειο 2016!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κράτα και μία συνταγή για μια τούρτα μαγική απο μένα να υπάρχει...
    Ανακάτεψε καλά δέκα γελια τρανταχτά....
    Χάδια πέντε κουταλιές ,λίγο ξύσμα αγκαλιές ...
    Πασπάλισε τη με φιλιά και χαμόγελα πολλά....
    Άλεσε μ΄ευχές τη ζύμη , κομματάκι δε θα μείνει!!!!
    Χρόνια πολλά, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Λαμπρινή μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί βρήκα τώρα! Ψάχνοντας συνταγές έπεσα επάνω σε αυτή την ανάρτηση! Τι τέλεια φωτογράφιση! Άντε να έρθουν και τα Χριστούγεννα τα πεθύμησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή