Βιβλιοθήκη από παλέτα για το παιδικό δωμάτιο

Οδηγίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης με ξύλα από παλέτα και διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Όταν ολοκλήρωσα το δωμάτιο της Στεφανίας, με βάση τις ανάγκες του παιδιού και στην προσπάθειά μου να εξοικονομήσω χώρο, σκέφτηκα ότι πρέπει να προσθέσω μια μικρή βιβλιοθήκη για να την εξυπηρετεί στο καθημερινό της διάβασμα. Καλά τα ράφια πάνω από το γραφείο και πολύ χρήσιμα αλλά και πολύ ψηλά για να τα φτάνει μόνη της και να παίρνει τα βιβλία και τα τετράδια του σχολείου της. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια βιβλιοθήκη τοίχου, κρεμαστή και κοντά στο γραφείο για να έχει εύκολη πρόσβαση. Είναι αυτές οι λύσεις που έχουμε πει πόσο χρήσιμες είναι για τα δωμάτια με μικρούς χώρους!
Φτιάξε μόνος σου μια βιβλιοθήκη από παλέτα.


Αρχικά σκέφτηκα να πάω στο ξυλουργείο και να ζητήσω να μου κόψουν τα ξύλα που ήθελα. Μετά όμως θυμήθηκα μια παλέτα που είχα στο γκαράζ για άλλη χρήση και είπα γιατί όχι? Μια χαρά είναι και αυτά τα ξύλα,ευκαιρία και για ανακύκλωση!

Για να κάνεις μια παλέτα κομμάτια και να βγάλεις όλες τις τάβλες, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θέλει τα κατάλληλα εργαλεία φαντάζομαι και εγώ δεν τα είχα.
Αφαιρούμε τα ξύλα από την παλέτα.

Με ένα κατσαβίδι προσπάθησα και ξεκόλλησα 2 τάβλες και αυτές μου έφταναν!
Αφαιρούμε τα ξύλα από την παλέτα.

Καθάρισα τα ξύλα από τις πρόκες, αυτό ήταν πιο εύκολο!
Καθαρίζουμε τα ξύλα της παλέτας από τις πρόκες.

Και μετά καλό τρίψιμο με δύο γυαλόχαρτα. Πρώτα μ' ένα χονδρό και μετά με πιο ψιλό για να λειανθούν καλά τα ξύλα και να καθαρίσουν.
Τρίβουμε με γυαλόχαρτο τα ξύλα της παλέτας.

Ύστερα κόψιμο με την σέγα. Οι δύο τάβλες που χρησιμοποίησα μου έδωσαν τα κομμάτια που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Είναι ακριβώς για δύο ράφια-βιβλιοθήκες.
Ξύλα παλέτας για βιβλιοθήκη.

Επόμενο βήμα το στοκάρισμα. Έκλεισα καλά τις τρύπες από τις πρόκες και άλλες ρωγμές που είχαν τα ξύλα.
Στοκάρουμε τα ξύλα της παλέτας.

Μόλις στέγνωσε ο στόκος έτριψα απαλά πάλι με το γυαλόχαρτο για να ενσωματωθεί με το ξύλο. Τελευταίο βήμα για να ολοκληρωθεί η κατασκευή ήταν η συναρμολόγηση των κομματιών.
Βιδώνουμε τα ξύλα από παλέτα για να φτιάξουμε βιβλιοθήκη.

Ξανά στοκάρισμα στις βίδες και ξανά τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Και μετά φυσικά βάψιμο, η αγαπημένη μου από όλες τις διαδικασίες!
Φτιάχνουμε βιβλιοθήκη από παλέτα.

Δεν ήταν μια δύσκολη κατασκευή. Είχε κάποια δύσκολα για εμένα βήματα όπως το κόψιμο με την σέγα ή οι τρύπες στον τοίχο με το τρυπάνι αλλά βοήθησε και ο σύζυγος, να τα λέμε κι αυτά!
Βιβλιοθήκη με ξύλα από παλέτα.

Ενδεικτικά έχω τοποθετήσει κάποια βιβλία στην καινούρια μας βιβλιοθήκη αλλά στην πραγματικότητα έχει βολέψει πάρα πολύ την Στεφανία γιατί έχει τοποθετήσει εκεί όλα τα βιβλία και τα τετράδια του σχολείου της.
Βιβλιοθήκη από παλέτα.

Βιβλιοθήκη απο παλέτα για το παιδικό δωμάτιο.

Κατασκευή βιβλιοθήκης από παλέτα.

 Το γραφείο μας αυτές τις μέρες έχει πάρει φωτιά γιατί εκτός από τα διαβάσματα έχουμε αρχίσει και τις χειροτεχνίες! Έχουμε γεμίσει το σπίτι μάσκες και χρυσόσκονες παντού!!
Καασκευή βιβλιοθήκης από παλέτα.

Παιδικό δωμάτιο.

Τα λουλουδάκια είναι από τους βολβούς μου στο μπαλκόνι και αυτή η χαρά μου που άνθισαν όλοι δεν περιγράφεται!
Βιβλιοθήκη από παλέτα στο παιδικό δωμάτιο.

Λοιπόν, τι λέτε? Δεν είναι τέλειο που από μια ξεχασμένη παλέτα, δημιουργήθηκε κάτι τόσο χρήσιμο, λειτουργικό και όμορφο συγχρόνως?
Διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Με τα ξύλα από τις παλέτες ή και με τις ίδιες τις παλέτες ολόκληρες, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές κατασκευές. Όσο για αυτές τις μίνι βιβλιοθήκες μας, έχω να σας πω ότι θα φτιάξω κι άλλες γιατί έχω μια παραγγελία και...από το διπλανό δωμάτιο!!
Παιδικό δωμάτιο, η διακόσμηση.

Μη χάσετε όλην την ανακαίνιση του παιδικού δωματίου της Στεφανίας με πολλές ιδέες για κατασκευές και διακόσμηση! Να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ♥


19 σχόλια

  1. Πωπω!!υπέροχη ιδέα!Αλλά ρε #$%%^^^ τα χέρια μου δεν πιάνουν να τρυπήσω τοίχο με blackndecker όσες φορές το έκανα κατέστρεψα τον τοίχο!..η γωνιά που δείχνεις του γραφείου είναι εξαιρετική!Μου αρέσει πολύ!!Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω, και τι να πρωτοσχολιάσω! Έγινε υπέροχη η βιβλιοθήκη της μικρής! Ειλικρινά μου άρεσε πάρα πολύ Λαμπρινή μου! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες και πρακτικές! Θα το προσπαθήσω κι εγώ για το δωμάτιο της μικρής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πιάνει το χεράκι γίνονται θαύματα!!! Πολύ ωραία η mini βιβλιοθηκούλα σας , άντε και στη large version.. Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λατρεύω!! Μου αρέσει πάρα πολύ!! Μήπως να έρθετε κι από εδώ σε εμάς μια βόλτα;; Κερνάω καφεδάκι κι ό,τι άλλο θέλετε!! Επίσης ... μπορείς να μου πεις για τον πίνακα που έχεις πάνω από το γραφείο;; Υπέροχος κι αυτός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέ Κάλλη μου!Ερχόμαστε ευχαρίστως!!!Τον πίνακα σημειώσεων τον αγόρασα από το ικέα!
      ΣΕ φιλώ♥

      Διαγραφή
  6. πανεμορφα εγιναν!!! απλα και υπεροχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερή κατασκευή! Τόσο προσεγμένη και ΤΟΣΟ όμορφη!! Μπράβο σου Λαμπρινή, γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρυσοχερα και με γούστο!!!! Μπράβο Λαμπρινή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Μπομπ μάστορα έγραψες πάλι! Και πρακτικές και όμορφες οι βιβλιοθήκες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρυσοχέρα πραγματικά! Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να το πετύχω, αλλά θα ήθελα ειλικρινά να δοκιμάσω γιατί ψάχνω κάτι για την κρεβατοκάμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω λόγια !!! Ομορφη κατασκευή από μια παλέτα , εντάξει το κόψιμο με τη σέγα είναι δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει !!! Να το χαρεί το κοριτσάκι σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι και πιάνουν τα χέρια σου, θαύματα κάνεις!!!
    μπράβο κορίτσι!!! σουπερ η ιδεα σου!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ παιδί μου δεν παλεύεσαι. Πώς κατάφερες κι έκοψες αυτό το χοντρό ξύλο δεν μπορώ να το καταλαβω. Πάντως η βιβλιοθήκη έγινε τέλεια. Γεια στα χέρια σου. Είσαι φοβερή κορίτσι μου.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανέμορφο αποτέλεσμα!!! Πεθαίνω για DIY!! Μπράβο μπράβο και ξανά μπράβο <3 Μπορείς να έρθεις να φτιάξεις και το δικό μου δωμάτιο;;; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλειο, τέλειο! Αγαπώ τόσο αυτές τις κατασκευές που προκύπτουν από το πουθενά και με ότι έχουμε... Τέλεια προσθήκη δίπλα από το γραφείο και για την χρήση της αλλά διακοσμεί πολύ όμορφα και τον χώρο. Καλή εβδομάδα Λαμπρινή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλεια έγιναν!Μπράβο που επέλεξες το δύσκολο δρόμο να ανακυκλώσεις την παλέτα και δεν αγόρασες καινούρια ξύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε φίλες μου!Ενθουσιάστηκα κι εγώ πολύ με αυτήν την κατασκευή και σκέφτομαι να φτιάξω εκτός από των κοριτσιών που έχω παραγγελία (!!) και μία για την κουζίνα να τοποθετώ τα βιβλία μαγειρικής μου!Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και εύχομαι να δείτε τις παλέτες από δω και πέρα με άλλο μάτι!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή