Δώσε το εφέ παλιού καθρέφτη στα γυάλινα βάζα σου

 Δώσε στα γυάλινα αντικείμενά σου το εφέ του παλιού καθρέφτη με την τεχνική mercury glass. Όλες οι οδηγίες βήμα βήμα.

Έχω πολλά γυάλινα αντικείμενα στο σπίτι. Ανθοδοχεία, γυάλες, κηροπήγια, μπουκάλια, βαζάκια... Ό,τι μπορείς να φανταστείς και υποθέτω πως δεν είμαι η μόνη! Τον τελευταίο καιρό νιώθω να τα έχω βαρεθεί όλα. Χρησιμοποιώ όλο τα ίδια και τα ίδια, δεν μου κάνουν εντύπωση πια και νομίζω ότι δεν μου ταιριάζουν και στην διακόσμηση του σπιτιού. Θέλω λίγο χρώμα, λίγη λάμψη, κάτι διαφορετικό για να ανανεωθεί η διακόσμηση αλλά και η διάθεση. Αν βαρεθήκατε κι εσείς τα δικά σας γυάλινα αντικείμενα όπως κι εγώ ήρθε η ώρα να τα μεταμορφώσετε και σας έχω μια τεχνική πάνω στο γυαλί πολύ ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και πολύ εύκολη!
Δώσε το εφέ του παλιού καθρέφτη στα γυάλινα βάζα σου με την τεχνική mercury glass.

Λέγεται mercury glass ή αλλιώς γυαλί υδραργύρου και πολλοί θα το ξέρετε. Αν όχι, τότε σίγουρα θα το έχετε δει ή μπορεί να το έχετε και στο σπίτι σας σαν διακοσμητικό. Είναι ένα γυάλινο αντικείμενο που δείχνει να είναι σαν παλιός καθρέφτης, έχει πολλά ακανόνιστα σχήματα, κυρίως μικρά κυκλάκια και το βασικότερο λάμπει. Λάμπει πολύ!
Εδώ πρέπει να κάνω μια διευκρίνηση γιατί η συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο ήταν ξεκάθαρη ως προς το σπρέι που θα χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει ένα σπρέι που λέγεται καθρέφτης, δηλαδή αν ψεκάσεις μ' αυτό βλέπεις την φάτσα σου καθρεφτισμένη στο αντικείμενο. Αυτό το σπρέι δυστυχώς δεν το βρήκα αλλά το αντικατέστησα με ένα σπρέι διακόσμησης πολύ γυαλιστερό και την δουλειά του την έκανε μια χαρά!
Τεχνική mercury glass.

 [~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε γι'αυτήν την τεχνική.Ένα γυάλινο αντικείμενο, σπρέι καθρέφτη ή ένα σούπερ γυαλιστερό σπρέι διακόσμησης, λευκό ξύδι, ένα μπουκάλι που να ψεκάζει (βαποριζατέρ), χαρτί κουζίνας και ένα παλιό πανί που θα ακουμπήσουμε το αντικείμενο για να το ψεκάσουμε.
Τεχνική mercury glass τα υλικά.

Αρχικά πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το γυάλινο αντικείμενο μας. Γεμίζουμε το βαποριζατέρ με ξύδι και νερό σε δύο ίσα μέρη και ψεκάζουμε το γυαλί.
Δώσε το εφέ του παλιού καθρέφτη σε γυάλινα βάζα.

Αμέσως ψεκάζουμε και με το γυαλιστερό σπρέι φροντίζοντας να πάει παντού και να το καλύψουμε ολόκληρο.
Τεχνική mercury glass σε γυάλινα βάζα.

Ψεκάζουμε και πάλι με το ξύδι και αφήνουμε λίγα λεπτά.
Τεχνική mercury glass σε γυάλινα βάζα.

Εκεί θα δούμε πόσο δραστικό είναι το ξύδι πάνω στο σπρέι! Όπου κάτσουν οι σταγόνες του ξυδιού που θα ψεκάσουμε θα δημιουργηθούν φουσκάλες και που ουσιαστικά αυτό θέλουμε γιατί σ' αυτό το σημείο το σπρέι με το χρώμα δεν θα κάτσει στο γυαλί και θα δώσουμε την παλαίωση που θέλουμε στο γυαλί.
Τεχνική mercury glass σε γυάλινα βάζα.

Μετά από λίγη ώρα και πολύ απαλά,θα ακουμπήσουμε ή θα ταμπονάρουμε το χαρτί κουζίνας πάνω στο γυαλί για να σκάσουμε τις φουσκάλες. Εκεί θέλει προσοχή γιατί αν δεν έχει στεγνώσει καλά το σπρέι,θα κολλήσει στο χαρτί και θα γίνει μουτζούρα.
Εφέ παλιού καθρέφτη σε γυάλινα βάζα.

Θα δείτε ότι στεγνώνει σχετικά γρήγορα οπότε έχετε λίγη υπομονή! Το μικρό βαζάκι το έφτιαξα πολύ βιαστικά. Το ψέκασα με το σπρέι και το ξύδι και το άφησα πολλές ώρες μέχρι που στέγνωσε εντελώς. Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου ικανοποιητικό!
Τεχνική mercury glass.

Κάντε τις δοκιμές σας πρώτα σε ένα απλό γυάλινο βαζάκι για να δείτε πως λειτουργεί αυτή η τεχνική και μετά προχωρήστε άφοβα και σε άλλα αντικείμενα για να τους δώσετε νέα ζωή και εμφάνιση!
diy mercury glass

Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και εσωτερικά του αντικειμένου, όμως έτσι δεν έχουμε την δυνατότητα για χρήση ανθοδοχείου εκτός και αν βάλουμε ψεύτικα λουλούδια ή αποξηραμένα.
Εφέ παλιού καθρέφτη σε γυάλινα βάζα, οδηγίες κατασκευής.

Και φυσικά η χρήση τους σαν κηροπήγια θα είναι ιδανική αφού οι λάμψη των κεριών θα βγαίνει από το γυαλί με έναν πολύ γλυκό τρόπο και θα ομορφαίνει την ατμόσφαιρα!
Εφέ παλιού καθρέφτη σε γυάλινα βάζα, οδηγίες κατασκευής.

Να σας πω επίσης ότι σπρέι γυαλιστερό θα βρείτε σε ασημί αλλά και χρυσό χρώμα και πωλούνται στα χρωματοπωλεία. Την χρυσή εκδοχή του mercury glass θα την δούμε σε άλλη ανάρτηση με ακόμα μία επιπλέον ιδέα μεταμόρφωσης γυαλιού ακόμα πιο χαρούμενη και δροσερή!
Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ ♥
Αν έχετε κι εσείς πολλά γυάλινα αντικείμενα και μαζεμένα βαζάκια στα ντουλάπια σας και αγαπάτε τις μεταμορφώσεις τους, δείτε τους 3 διαφορετικούς τρόπους για το βάψιμο των γυάλινων βάζων και περισσότερες από 80 ιδέες για διακόσμηση βάζων. Ακόμα μια πολύ εύκολη κατασκευή που σας έχω δείξει παλιότερα είναι η μεταμόρφωση των βάζων σε φαναράκια με χρωματιστό χονδρό αλάτι.

Μη χάσετε να δείτε την ίδια τεχνική από την Χριστίνα και το Art decoration crafting που μεταμόρφωσε τα δικά της γυάλινα αντικείμενα!


18 σχόλια

  1. Καλημέρα Λαμπρινή μου! Ότι και να πω για σενα θα είναι λίγο! Αυτά τα χέρια σου ότι κι αν πιάσουν, το μεταμορφώνουν στη στιγμή...μ'αρέσεις πολύ! Βγήκαν υπέροχα τα γυαλικά σου, φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφα έγιναν! εγώ ομως έχω κολλήσει με το χρυσό τα τελευταία χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω,πω τι ωραίο που έγινε το βάζο, υπέροχη τεχνική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xm φανταστική ιδεα ακομα και για δωρακια αλλα και για χριστουγεννιατικη διασκοσμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ασημένιο ήταν το χρώμα μου για χρόοοοονιαααα! Πάντως και εγώ δεν το είχα βρει το σπρει και είχα απογοητευτεί! Πολύ ωραία η δική σου μεταμόρφωση! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε λατρεύω, στο 'χω πει;;; Τέλειαααα τα βαζάκια!!!
    Πριν λίγο καιρό αγόρασα κάτι τέτοια μικρα διακοσμητικά και τα έχω αγαπήσει πολύ. Μακάρι να τα καταφέρω να τους φτιάξω παρέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εισαι τελεια!!! Εδώ και καιρό εψαχνα ναβρω τρόπο να τα φτιάξω ετσι αλλά τα παρατησα γιατί οπως είπες δεν υπάρχει αυτο το σπρει στην Ελλάδα. Τώρα θα τα κανω σίγουρα!! Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα φροντίζεις να μας δείχνεις πράγματα ιδιαίτερα αλλά και εύκολα επίσης!!Νομίζω πως και αυτή σου η ανάρτηση θα βρει πολλούς μα πολλούς να τη λατρέψουν!!Καλή Σαρακοστή σας εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο σου βγήκε!!!!!!Μπράβο,είσαι ταλέντο τελικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτική ιδέα.
    Θα το δοκιμασω μόλις μπορέσω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτική η ιδέα σου Λαμπρινή !!Και έχω και εγώ τόσα γυάλινα που μου έδωσες τα φώτα σου για να; αξιοποιηθούν !!! Μπράβο σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ω ρε συ!!! κανονικη μεταμόρφωση!!!!!!!!
    καμια σχεση το πριν εμ το μετα!!!
    Μπράβο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε κορίτσι μου, όλα τα καταφέρνεις και χίλια μπράβο. Έγιναν υπέροχα τα "γυάλινα" και σ' ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση της τεχνικής!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλώς σε βρήκα!
    σε ευχαριστούμε πολύ για το tutorial!
    υπέροχη η μεταμόρφωση σου!
    Καλό ΣΒ σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ εντυπωσιασιακό το αποτέλεσμα! Θα την αποθηκεύσω για μελλοντική χρήση!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έγιναν τέλεια τα βάζα σου Λαμπρινή μου οι δε φωτογραφίες με τα λευκά λουλούδια εκπληκτικές!!! Σ ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά στην δική μου ανάρτηση. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή