2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Ιδέες και οδηγίες για να βάψετε τα γυάλινα βάζα και άλλα αντικείμενα από γυαλί και να διακοσμήσετε το σπίτι ή την βάπτιση του παιδιού σας.

3 ιδέες και οδηγίες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε πως να μεταμορφώσουμε τα γυάλινα αντικείμενά μας και συγκεκριμένα πως να τους δώσουμε την εμφάνιση του λεγόμενου mercury glass ή αλλιώς
γυαλί υδραργύρου. Σήμερα πάλι θ' ασχοληθούμε με το γυαλί γιατί οι πειραματισμοί μου δεν σταμάτησαν εκεί και έχω ακόμα δύο ιδέες συν μία ακόμα συμπληρωματική που θέλω να σας δείξω.

 [~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Βαζάκια έχουμε πολλά,τα υλικά τα έχουμε όλοι στο σπίτι,οπότε ξεκινάμε!
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να βάψεις ένα βάζο είναι να πάρεις ένα χρώμα και ένα πινέλο και ν'αρχίσεις το βάψιμο. Πολλές φορές δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε γιατί για να βάψεις σωστά το γυαλί θέλει μια σχετική προετοιμασία.Αστάρωμα δύο χέρια και άλλα δύο χέρια χρώμα.
Είναι βαρετό, το ξέρω! Αυτό όμως μόνο αν θέλουμε να βάψουμε το γυαλί εξωτερικά γιατί εσωτερικά τα πράγματα αλλάζουν και είναι πιο εύκολα.

Εγώ προτιμώ να τα βάφω τα βαζάκια με πλαστικό χρώμα ή ριπουλίνη νερού.Πάντα έχω στο σπίτι αυτά τα δύο υλικά  για τις κατασκευές μου.Άσε που με τόσα βαψίματα στους τοίχους άνετα ανοίγω και χρωματοπωλείο!
Για να βάψουμε λοιπόν εσωτερικά ένα βάζο,αυτό που έχουμε μόνο να κάνουμε είναι να ρίξουμε λίγο χρώμα μέσα,να το περιστρέψουμε να πάει παντού και μετά να το αφήσουμε να στεγνώσει.
Το δικό μου είναι λευκό πλαστικό χρώμα που το χρωμάτισα με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.Ω ναι!Γίνεται και αυτό!
Βάψιμο γυαλιού.

Έτσι έχουμε την τέλεια και πλήρη κάλυψη σε όλο το βάζο μας χωρίς κόπο και χωρίς τις πινελιές που αφήνει συνήθως το πινέλο με το πέρασμά του.
Οδηγίες για να βάψετε γυάλινα βάζα.

Πώς όμως χρωματίζουμε ένα γυαλί αλλά συγχρόνως να μην χάσει την διαφάνεια του?
Πως βάφω γυαλί.

Την λύση μας την δίνει η ατλακόλ που όταν στεγνώνει γίνεται διάφανη.Έτσι θα χρωματίσουμε την ατλακόλ και μάλιστα πάλι με χρώματα ζαχαροπλαστικής για απαλές αποχρώσεις.
Λίγη ατλακόλ σ'ένα ποτήρι,μερικές σταγόνες μπλε και πράσινο χρώμα που επέλεξα εγώ να βάψω τα βαζάκια μου και καλό ανακάτεμα.
Πως βάφω μπουκάλια.

Ρίχνουμε την κόλλα στο βάζο-μπουκάλι-γυάλα,ότι θέλουμε,το περιστρέφουμε να πάει παντού και το τοποθετούμε ανάποδα λίγη ώρα να στραγγίξει.
Βάψιμο γυάλινων βάζων.

Ύστερα το γυρίζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.Η κόλλα θα στεγνώσει και το βάζο μας θα έχει χρωματιστεί απαλά! Δείτε τι όμορφη απόχρωση πήρε το γυαλί.
Βάψιμο γυαλιού με κόλλα και χρώμα.

Το μπουκάλι της φωτογραφίας βέβαια δεν λέει να στεγνώσει ακόμα γιατί δύσκολα περνάει εκεί μέσα ο αέρας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα βάζα ή ανθοδοχεία με μικρό και στενό στόμιο.
Οδηγίες για βάψιμο γυαλιού.

Πάμε τώρα να δούμε και την συμπληρωματική ιδέα πάνω σ' αυτά τα χρωματισμένα βαζάκια.
Βάφω βαζάκια.

Όταν αγόρασα το ασημί γυαλιστερό σπρέι δεν κρατήθηκα και πήρα και σε χρυσό χρώμα,το ίδιο γυαλιστερό και για την ίδια δουλειά,δηλαδή για την τεχνική του mercury glass που είδαμε.
Σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν αν το γυάλινο αντικείμενο ήταν και διάφανα χρωματισμένο,έτσι και προέκυψε το παραπάνω βάψιμο με την ατλακόλ και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Οπότε τα πειράματα συνεχίστηκαν και το διάφανα χρωματισμένο βαζάκι ψεκάστηκε με ξύδι,με σπρέι χρυσό και έγινε ένα πανέμορφο βαζάκι με την τεχνική του γυαλιού υδραργύρου .Το λάτρεψα!
Τεχνική mercury glass

Δοκιμάστε αυτήν την τεχνική και δείτε τι μπορούμε να κάνουμε με ένα σπρέι και λίγο ξύδι. Μεταμορφώνεται εντελώς το γυαλί και δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Κατασκευές με γυαλί.

Παρατηρείτε την απόχρωση που δείχνει απαλά μέσα από το χρυσό εξωτερικό χρώμα? Είναι το βαζάκι που βάψαμε πιο πάνω με την ατλακόλ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Διακόσμηση με γυάλινα βάζα.

Τα γυάλινα κηροπήγια μεταμορφώθηκαν κι αυτά με την ίδια τεχνική και έγιναν αγνώριστα!

Βάψιμο γυάλινων αντικειμένων.

Ήταν κι αυτά από γυαλί και μεταμορφώθηκαν εντελώς. Για την πασχαλινή μου διακόσμηση έβαλα πάνω αυγουλάκια χρωματιστά.

Πασχαλινή διακόσμηση με γυάλινα βάζα.

Δείτε πως το ξύδι έχει δημιουργήσει φουσκάλες και κενά στο γυαλί και του δίνει μια διαφάνεια για να μην πέσει βαρύ το χρυσό χρώμα.

Βάψιμο γυαλιού.

Η πασχαλινή μου διακόσμηση φέτος αλλάξει χρώμα και μόλις πήρατε μια μικρή γεύση για τους χρωματισμούς που ακολούθησα! Επίσης σας έδωσα μερικές ιδέες αρκετά εύκολες για να αξιοποιήσετε τα γυάλινα βάζα σας και να τους δώσετε μια ακόμα ευκαιρία στην διακόσμηση του σπιτιού σας.
Πασχαλινή διακόσμηση με γυάλινα βάζα.

Περισσότερες ιδέες διακόσμησης θα δούμε σε επόμενη ανάρτηση με πολλές κατασκευές για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε γιορτινό, πασχαλινό κλίμα!
Πασχαλινή διακόσμηση με βάζα.

Δείτε επίσης 80+ DIY ιδέες με γυάλινα βάζα για να αξιοποιήσετε όλα τα βαζάκια που έχετε μαζέψει και μη χάσετε μια καλοκαιρινή ιδέα διακόσμησης βάζων με γυαλάκια της θάλασσας.
Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ ♥


14 σχόλια

  1. έχω την αίσθηση πως στη περίπτωση σου έχουμε να κάνουμε με μια αστέρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!!!!
    Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει το χρώμα που διάλεξες για πασχαλινή
    διακόσμηση.
    Οι φωτογραφίες και οι οδηγίες σου εξαιρετικές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, καλά τα κολπάκια σου! Ειδικά αυτό με την ατλακόλ δεν το είχα σκεφτεί συναδέλφισσα :D Πολλά φιλιά κοριτσάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τι εκπληκτικές δημιουργίες είναι αυτές Λαμπρινή μου! Και άκρως ανοιξιάτική! Θα κομιμάσω την πρώτη τεχνική που μου φάνηκε πιο εύκολη από όλες! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία ιδέα έδωσες Λαμπρινή μου
    Αν και προχθες πηρα χρωμα για γυαλί επειδή εχω πολλά βάζα κι εγω και είπα να τους κάνω κάτι. Αλλα την αλτακόλ δεν την ειχα σκεφτει. Φαίνεται πολυ ωραίο το αποτέλεσμα. Οπως επίσης και το χρωμα ζαχαροπλαστικής. Σουπερ!! δεν θα πεταξω κι αυτα που έχουν λήξει ;)

    Ευχαριστούμε

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λάτρεψα όλα !! Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε !! Ευχαριστούμε για το μοίρασμα !!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα και με την ατλακόλ και με το σπρέι, πάω στην προηγούμενη ανάρτηση να δω πώς γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετική ιδέα!Εάν έχεις τα υλικά είναι εύκολο να πετύχεις ένα αποτέλεσμα, ίσως όχι σαν το δικό σου, αλλά κάτι παρόμοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αστείρευτη πηγή ιδεών και τεχνικών είσαι, Λαμπρούκα μου! Ακούραστη πάντα, μας μαθαίνεις ένα σωρό πράγματα και σ' ευχαριστούμε. Και όλα τα πετυχαίνεις. Εγώ γιατί μια και μοναδική φορά προσπάθησα να βάψω ένα βαζάκι μαγιονέζας από μέσα και το έκανα αίσχος;;;; Μου λες;;;; Μήπως έπρεπε να αραιώσω το χρώμα για να απλώνεται καλύτερα;
    Καλά, το κολπάκι με την ατλακόλ, άπαιχτο!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. É Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
    Crentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
    Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
    harmonioso e de doação.
    Todos somos promotores da Paz!
    Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
    Um doce abraço, Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελεια ολα οπως παντα! Θα θελα να ξερα απο που αντλεις τοση εμπνευση! Χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφα και βγάζουν και μια πολυτέλεια προσιτή σε όλους! Φυσικά εμένα με κέρδισε ολοκληρωτικά το γαλάζιο-χρυσό ... είναι και τα δύο αγαπημένα χρώματα! Φιλιά και καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολυ όμορφες ιδέες ! Την ατλακολ όντως δεν την είχα σκεφτεί ! να ρωτήσω όμως νερό μετά μπορεί να μπει στο βάζο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι!Ότι και να βάψουμε εσωτερικά δεν μπορούμε να βάλουμε νερό.Θα γίνει ένα βάζο διακοσμητικό ή θα βάλουμε μέσα αποξηραμένα λουλούδια!

      Διαγραφή