Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού

Με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, φτιάχνουμε μια όμορφη πασχαλινή διακόσμηση για το τζάκι μας!

Μόλις μπήκε ο Απρίλης και έχουμε μπροστά μας ένα μήνα να προετοιμαστούμε για το Πάσχα και την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού μας.Να κάνουμε πασχαλινές κατασκευές ,να φτιάξουμε αυγουλάκια και κουνελάκια για να δώσουμε στο σπίτι μας αέρα πασχαλινό!
Εγώ ξεκινάω πάντα με το τζάκι,δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα είναι το πρώτο μέρος που θα διακοσμήσω. Γι' αυτό σήμερα θα σας δείξω πως το στόλισα και μερικές μικρές ιδέες που μπορείτε εύκολα ν' ακολουθήσετε κι εσείς!
Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού.

  [~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Ξεκινώ με την κορνίζα που έγινε στεφάνι και κρεμάστηκε στην μέση του τζακιού.
Πασχαλινή διακόσμηση σε κορνίζα.

Αυτή η κορνίζα έχει στολιστεί κάθε εποχή ανάλογα. Την είδαμε στο πάρτι frozen της Στεφανίας,την είδαμε ανοιξιάτικη με στεφανάκι μικρό, την είδαμε και το καλοκαίρι. Μια κορνίζα με πολλές μεταμορφώσεις και τώρα έγινε πασχαλινή και στέκεται πάνω του ένας κούνελος μεγάλος!
Πασχαλινή διακόσμηση με κορνίζα και κουνέλι.

Έφτιαξα το σχέδιο πάνω σ'αυτό το υλικό που δεν είναι φελιζόλ αλλά κάτι πιο συμπαγές και χαρτονένιο εξωτερικά. Μετά το έκοψα και το έβαψα με χρυσό σπρέι.
Πασχαλινή διακόσμηση σε κορνίζα και κουνέλι.

Του κόλλησα μια φουντωτή ουρά που έφτιαξα από τούλι και του κρέμασα ένα κορδονάκι στον λαιμό.
Πασχαλινό κουνέλι σε κορνίζα.

Κόλλησα χορτάρι και μια φωλίτσα με αυγουλάκια. Την φωλιά την έφτιαξα με χάρτινο χορτάρι που το σταθεροποίησα μέσα σε ένα μπολάκι και το μούλιασα λίγο με αραιωμένη ατλακόλ. Όταν στέγνωσε είχε πάρει το σχήμα του μπολ και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η μικρή φωλίτσα που την ψέκασα ελαφρά με χρυσό σπρέι.
easter-eggs

Τα πιτσιλωτά αυγά τα είχα φτιάξει παλιότερα και τα χρυσά είναι όλα φετινά. Διάλεξα μικρά αυγά που τα άδειασα,τα έπλυνα και μετά τα ψέκασα με το χρυσό σπρέι.
Χρυσά διακοσμητικά αυγά.

Στην κορνίζα κρέμεται και μια γιρλάντα με σημαιάκια που έφτιαξα από παλιά υφάσματα κόβοντας τα σημεία με το χρώμα που ήθελα. Κολλήθηκαν όλα με ατλακόλ.
easter-bunny

Τα γυάλινα βαζάκια της προηγούμενης ανάρτησης συμπληρώνουν την διακόσμηση και είναι χρωματικά μελετημένα γιατί φέτος είπα να κάνω την αλλαγή και να ξεφύγω από τις ροζ-μοβ αποχρώσεις.
Διακόσμηση με αυγά σε βάζο.

Το διάφανο βαζάκι γέμισε με αυγά χρυσά και ένα διαφορετικό σε απαλή πράσινη απόχρωση για να κάνει την διαφορά.
Πασχαλινά αυγά σε βάζο.

Το άλλο που σας είχα δείξει με την τεχνική του mercury glass γύρισε ανάποδα και έγινε κι αυτό μια μικρή φωλιά με ένα διαφορετικό αυγουλάκι.
Ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση.

Αφού το έβαψα χρυσό,έβαλα λίγο άσπρο χρώμα σε πινέλο και το τίναξα πάνω από το αυγό. Πολύ όμορφο δεν έγινε?
Πιτσιλωτό αυγό.

Όπως και το άλλο με την τυρκουάζ μπογιά που την πέρασα πάνω από το αυγό κάνοντας γραμμές. Πόσο εύκολο είναι να μεταμορφώσεις και να στολίσεις τα αυγά είδατε?
Πασχαλινά αυγά με σχέδια.

Με διάφορες μικρές και ασήμαντες τεχνικές, τα πασχαλινά διακοσμητικά αυγά γίνονται υπέροχα! Επίσης μια γυάλα, που γλύτωσε από το χρυσό σπρέι, γύρισε ανάποδα και έγινε άλλη μια κρυφή φωλίτσα για αυγουλάκια!
Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση.

Μια μεγάλη γυάλα ανάποδα,ένας μικρός κορμός,φωλίτσα με αυγά και βρύα!
Αυγά σε φωλιά.

Όσο για τα αυγά κεράκια, δεν είναι αγοραστά και το ξέρετε όσοι έχετε δει παλιότερα ότι τα είχα φτιάξει από καλούπι αληθινού αυγού!
Diy αυγά κεράκια.

Τα συγκεκριμένα τα έφτιαξα φέτος για να ταιριάζουν χρωματικά στο σύνολο!
Κεράκι από καλούπι αληθινού αυγού.

Λοιπόν?Εύκολη και απλή δεν είναι μια διακόσμηση σαν αυτή για το τζάκι μας?
Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού με αυγά.

Αποφασίστε ποιοι θα είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί σας και με βάση αυτό ξεκινήστε από τα αυγά. Βάψτε τα με σπρέι που είναι πανεύκολο και στεγνώνουν γρήγορα και συνεχίστε ταιριάζοντας αντικείμενα όπως φωλίτσες, κεριά, βαζάκια και πρασινάδες, ψεύτικες ή αληθινές όπως τα δικά μου τα βρύα που μάζεψα από το βουνό και το τοποθέτησα σε διάφορα σημεία στην διακόσμηση του τζακιού μου!
Πασχαλινή διακόσμηση.

Καλό μήνα σας εύχομαι αγαπημένοι φίλοι μου και να είστε όλοι καλά! Παρασκευή σήμερα και έρχεται Σαββατοκύριακο, ξεκινήστε τις πασχαλινές διακοσμήσεις! Εγώ δεν ξέρω τι άλλο θα προλάβω να φτιάξω για το Πάσχα γιατί ξεκίνησα ένα μεγάλο και δύσκολο project.....Σύντομα στο blog! Σας φιλώ ♥

22 σχόλια

  1. Υπέροχη διακόσμηση για άλλη μια φορά αλλά εγώ θέλω να μάθω πως λέγεται το υλικό που ειναι φτιαγμένος ο λαγός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελειος και ο φετινος σου στολισμος βρε Λαμπρινη μου!!! Τα χρυσα αυγά απίθανα!! Τον κουνελο τον λάτρεψα.. Απο τι υλικο ειναι ειπαμε;;; Και του χρονου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θυμάμαι αν στο έχω ξαναπεί ποτέ, αλλά έχεις μεγάλο ταλέντο κορίτσι... Είναι όλα φανταστικά, και τα έχεις συνδυάσει τόσο πολύ ταιριαστά!
    Μου αρέσει πάρα πολύ ο συνδυασμός του γαλάζιου-τιρκουάζ με το χρυσό, νομίζω ότι θα έχεις το πιο στυλάτο τζάκι φέτος το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική Λαμπρινή! Όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάτι τέτοια βλέπω και ζηλεύω που δεν έχω τζάκι! Υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανες μία πολύ όμορφη πασχαλινή διακόσμηση,με την κορνίζα,τα χρυσά αυγά,αλλά και το μπλε χρώμα,που συνδυάστηκε άψογα με όλο το σύνολο.Χαίρομαι να βλέπω τέτοια ξεχωριστές δημιουργίες...την καλημέρα μου και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες ιδέες!! Μ' αρέσουν οι γαλάζιες πινελιές γιατί φέτος το Πάσχα πέφτει αργά και σχεδόν θα μυρίζει καλοκαίρι- στα μέρη σας τουλάχιστον!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα πως γίνεται αν σου βγαίνουν πάντα, όλα τόσο όμορφα!!!!
    Μπράβο σου ρε συ!!!!!! είσαι ταλέντο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα υπέροχα! Και του χρόνου Λαμπρινή μου, καλό μήνα και καλό Πάσχα! :) Μόλις μου έλυσες τα χέρια με τα αυγά, σε ευχαριστώ! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίες ιδέες για το Πάσχα, Λαμπρινη μου.
    Τα αβγά έχουν την τιμητική τους.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ ομορφα τα χρυσα αυγα που ειναι πιτσιλωτά.Οσο για τον κουνελο πρέπει να μσς πει το υλικό. Μπορεις να κάνεις πολλά με αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λαμπρινή μου τον λάτρεψα τον κούνελό σου! και όλη την διακόσμηση σου!!! Φρέσκια, μοντέρνα και δροσερή! Άψογο αποτέλεσμα! Σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εισαι χρυσοχερα παντα.σε οτι φτιαξεις.ρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βάλθηκες να μας τρελάνεις, φιλενάδα, έτσι;
    Τι ωραία διακοσμητική έμπνευση ο κούνελος στην κορνίζα... φανταστική ιδέα!
    Το τζάκι σου έγινε υπέροχο, μπράβο σου άλλη μια φορά.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχη διακόσμηση Το τζάκι σου έγινε καταπληκτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλειος ο κούνελος, έχω κολλήσει και θέλω ένα ίδιο!!!! Ρωτάω δεξιά και αριστερά να βρω το υλικό χαχαχα!!! Πολύ όμορφο το τζάκι σου Λαμπρινή μου και ανοιξιάτικο !! :))
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ιδέα με τα σημαιακια και την κορνίζα ειναι καταπληκτική! και την κρατάς και όλο το χρόνο με άλλη θεματολογία μέσα :)

    XXX jumbledshapes.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όμορφο! Ωραίο το τετράγωνο κρεμαστό πλαίσιο. Το μυαλό μου, μου φαίνεται, έχει κολλήσει στα στρογγυλά τελαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ... Ο ΛΑΓΟΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.... ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΦΕΛΛΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας !Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!Μετά από έρευνα που έκανα για να μάθω από τι υλικό είναι φτιαγμένος ο κούνελος, γιατί κι εγώ δεν ήξερα πως το λένε,βρήκα ότι είναι χαρτόνι πολυουρεθάνης ή kappa mount ή αλλιώς το ζητάς χαρτόνι σάντουιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή