Τούρτα Μονόκερος-Unicorn

Σήμερα θα φτιάξουμε μια εύκολη τούρτα Μονόκερος με γεύση σοκολάτας και με μια φανταστική διακόσμηση από χρωματιστή βουτυρόκρεμα και χειροποίητα μαρεγκάκια.

Βρισκόμαστε κιόλας στα μέσα του Σεπτέμβρη.Πολλές μέρες από αυτές που διανύσαμε και διανύουμε μυρίζουν ήδη φθινόπωρο,μια εποχή που σηματοδοτεί πολλά νέα ξεκινήματα και αλλαγές,από την έναρξη των σχολείων μέχρι την διακόσμηση του σπιτιού μας.
Φέτος είναι η πρώτη φορά που στο ξεκίνημα αυτού του μήνα δεν έχω πιάσει τα πινέλα και τα ρολά να βάψω τους τοίχους!Όχι πως δεν έχω τοίχους για φρεσκάρισμα(πάντα βρίσκω!)αλλά φέτος δεν το έκανα.Έχω τόσα άλλα που με περιμένουν που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω!
Έτσι το πήρα απόφαση και θα ξεκινήσω με τα χρωστούμενα!Ναι,με αυτά που σας κόλασα μες στο καλοκαίρι,εκεί στα μέσα Ιουλίου,όταν σας έδειξα στο instagram μια πολύχρωμη τούρτα γενεθλίων!
Φτιάξε μια εντυπωσιακή τούρτα μονόκερος με γεύση σοκολάτας

Το όνομά της δεν το είχα σκεφτεί από πριν.(Πάντα ονομάζω τις τούρτες μου!)
Την λύση μου την έδωσε μια φίλη της εορτάζουσας Αγγελίνας,όταν την είδε έτοιμη μες στο ψυγείο.
Unicorn να την πείτε κυρία Λαμπρινή!!!Οκ,έγινεεεε!!!
Μονόκερος λοιπόν,ένα μυθικό άγριο ζώο με την μορφή αλόγου,πολύχρωμο,σύμβολο της αγνότητας και της ελευθερίας.Και να το είχα ψάξει,πιο αντιπροσωπευτική τούρτα για το Αγγελίνι δεν θα είχα βρει!

Πάμε να την φτιάξουμε και μαζί?Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό και αυτό είναι το παντεσπάνι.
Αυτή η συνταγή για παντεσπάνι σοκολάτας είναι δοκιμασμένη και αγαπημένη από όλους οπότε δεν χρειάζονται πειράματα και δοκιμές.Για μια "φυσιολογική" σε ύψος τούρτα,η μία δόση είναι σούπερ τέλεια για δύο ικανοποιητικά παντεσπάνι.Εγώ τον τελευταίο καιρό προτιμώ τις ψηλές τούρτες,οπότε δύο ίδιες δόσεις μου έδωσαν 4 παντεσπάνι και μιλάω πάντα για ταψάκι Νο 32.
Ετοιμάζουμε,ψήνουμε τα παντεσπάνι μας,αφήνουμε να κρυώσουν και μετά κόβουμε το καθένα σε δύο ίσους δίσκους.
Παντεσπάνι σοκολάτας

Στην γέμιση έκανα την διαφορά και άλλαξα την γεύση της σοκολάτας που συνήθως προτιμώ φτιάχνοντας μια λευκή κρέμα τυριού με άρωμα βανίλιας.

Συνταγή cream cheese:
1 συσκευασία τυρί κρέμα
 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
1-2 βανίλιες άρωμα

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες για περίπου ένα λεπτό μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με την κρέμα τυριού.

Στήνουμε την τούρτα σε όσα στρώματα έχουμε επιλέξει και "ντύνουμε" και το εξωτερικό της με την ίδια κρέμα αν μας έχει περισσέψει αλλιώς δεν πειράζει γιατί θα φτιάξουμε ακόμα και μια βουτυρόκρεμα.
Τούρτα σοκολάτα με γέμιση κρέμας τυριού

Συνταγή βουτυρόκρεμας θα βρείτε στην τριανταφυλλένια τούρτα. Ευκαιρία να θυμηθείτε αυτήν την πολυαγαπημένη μου τούρτα και να πάρετε ακόμα μια ιδέα διακόσμησης!

Αποφασίζουμε πιο θα είναι το βασικό χρώμα της τούρτας μας (εγώ την έκανα ροζ) και χρωματίζουμε το μεγαλύτερο μέρος της βουτυρόκρεμας.Ντύνουμε ολόκληρη την τούρτα με το χρώμα που θέλουμε (ωραίο είναι και το λευκό για μεγαλύτερη αντίθεση των χρωμάτων) και όση αφήσαμε στην άκρη την χρωματίζουμε ξεχωριστά σε διάφορα χρώματα.
Φτιάχνουμε τούρτα μονόκερος

Χρωματιστή βουτυρόκρεμα

Τώρα θα κάνουμε τους ζωγράφους και θ' αφήσουμε "πινελιές" εδώ κι εκεί,γύρω από την τούρτα,με την χρωματισμένη βουτυρόκρεμα.
Κρέμα βουτύρου για τούρτα

Διακόσμηση τούρτας μονόκερος με κρέμα βουτύρου

Με μια πλατιά σπάτουλα ή με το ειδικό εργαλείο,θ' ακουμπήσουμε απαλά στην τούρτα και θα ενώσουμε τα χρώματα μεταξύ τους.
Κρέμα βουτυρου σε τούρτα

Δεν τελειώσαμε ακόμα! Στην ουσία τώρα ξεκινάμε γιατί η διακόσμηση μιας τούρτας είναι ιεροτελεστία, είναι η πρώτη εντύπωση,είναι το άλλο 50% μετά την γεύση της τούρτας!

Λιώνουμε κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος και την βάζουμε σε μπουκαλάκι με μικρό στόμιο.Μόλις κρυώσει και έρθει σε ωραία πήξη (ούτε πολύ ρευστή,ούτε να γίνει πέτρα)αρχίζουμε να στάζουμε περιμετρικά της τούρτας.
Δείτε το βιντεάκι όπως το ανέβασα στο intsagram την ώρα της δημιουργίας! 


Μέχρι εδώ η τούρτα unicorn θα μπορούσε να θεωρηθεί έτοιμη βάζοντας πάνω διάφορες μινιατούρες,τρούφες ή άλλα ζαχαρωτά.Εγώ το προχώρησα λίγο παραπάνω και έκανα μια δόση μαρεγκάκια για να "ενισχύσω" την διακόσμησή της.

Φτιάξε μαρεγκάκια

Δείτε την συνταγή για χρωματιστά πετυχημένα μερεγκάκια.

Φτιάξε μια καταπληκτική τούρτα μονόκερος

Τοποθέτησα λοιπόν τα μαρεγκάκια εδώ κι εκεί, πρόσθεσα με το κορνέ μερικές χρωματιστές ροζέτες από την βουτυρόκρεμα που περίσσεψε και πασπάλισα με λίγο κας κας.
Διακόσμηση τούρτας μονόκερος

Βλέπετε τι όμορφα που στολίστηκε η τούρτα Μονόκερος και πόσο όμορφη και πολύχρωμη δείχνει?
Τα παιδιά τρελαίνονται με τις πολύχρωμες τούρτες.

Εύκολη τούρτα μονόκεορος

Ήταν μια τούρτα όνειρο,σε γεύση και εμφάνιση.Την ευχαριστήθηκα από την αρχή μέχρι το...τέλος!
Δείτε και το εσωτερικό της!

Σοκολάτένια τούρτα unicorn

Να είχαμε ένα κομματάκι τώρα ε???

Σοκλολατένια τούρτα μονόκερος

Οποιαδήποτε απορία έχετε για την δημιουργία της τούρτας Μονόκερος είμαι στην διάθεσή σας να σας δώσω εξηγήσεις για να σας βοηθήσω να την φτιάξετε κι εσείς. Είναι εύκολη στην πραγματικότητα, μην πανικοβάλλεστε με τις πολλές παρασκευές και τα πολλά βήματα που έχει για να την ολοκληρώσετε. Αρκεί να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας και όλα θα πάνε καλά!

Τούρτα μονόκερος διακόσμηση και συνταγή

Επίσης φτιάξτε ένα μικρό μπανεράκι με σημαιάκια ή φουντάκια και στερεώστε το πάνω στην τούρτα Μονόκερος για να την στολίσετε ακόμα περισσότερο. Δίνει ύψος στην τούρτα και την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Τούρτα μονόκερος με οδηγίες για να την φτιάξεις

Να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ ♥


37 σχόλια

  1. υπέροχη η τουρτα Λαμπρινη μου.. Οντως να ειχαμε ενα κομματι!! Πολύχρωμη και σουπερ σοκολατενια!! τι αλλο να ζητησεις!! Πολυχρονη η Αγγελινα σας!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όνομα και πράγμα η λαχταριστη τούρτα σου Λαμπρινή!!! Τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους και γι αυτό, νομίζω ταίριαξε το όνομα τέλεια εδώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπώωω καλά στις τούρτες είσαι πρώτη, τελείωσε! Φανταστική η Unicorn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την θέλω τώρα!!! Παραγγελίες δέχεσαι; Αχ λατρεύω τους μπεζέδες!!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με πρόλαβε η Βέρα...στις τούρτες δεν παίζεσαι!!! Φοβερή η τούρτα Unicorn της Αγγελίνας σου! καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται υπέροχη η τούρτα,όπως και άλλες που έχω δει παλιότερα από εσένα!!!Εγώ πάντα παραγγέλνω την τούρτα αν είναι για πάρτυ,γιατί είναι δύσκολο να υπόλογίσω, κατά τη γνώμη μου, πόση να φτιάξω,ανάλογα τα άτομα που έχουμε καλεσμένους!Αυτή η τούρτα για πόσα άτομα είναι;Πάντως θα τη φτιάξω σίγουρα,γιατί λατρεύω την κρέμα τυριού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου σ'ευχαριστώ!Αυτή η τούρτα δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια για πόσα άτομα είναι!Δηλαδή,φάγανε καμιά δεκαπενταριά άτομα και οι περισσότεροι και δεύτερο κομμάτι.Και έμεινε και για την επόμενη μέρα που ξαναπέρασαν (τυχαία!χαχα)από το σπίτι οι φίλες της για να ξαναφάνε!Επιδη είναι ψηλή εννοείται ότι κόβεις και λεπτά τα κομμάτια!Να δοκιμάσεις να την φτιάξεις μόνη σου την επόμενη φορά!

      Διαγραφή
  7. Τι υπέροχη που είναι!!! Καταπληκτική απο κάθε άποψη! Πολύ έξυπνη η αντίθεση με τη σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έλενα!Η αντίθεση στην εμφάνιση αλλά και στην γεύση!Η κρέμα τυριού είναι ένα ακόμα μέρος της τούρτας που κάνει την διαφορά!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη! !!!!!! Τα υπόλοιπα λόγια είναι απλά περιττα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι τούρτες σου είναι πάντα εντυπωσιακές!!!! Θα δοκιμάσω το σοκολατένιο παντεσπάνι γιατί μου έκανε κλικ!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα μου να το δοκιμάσεις !Εμείς έχουμε καταλήξει σε παντεσπάνι!!Θέλω εντυπώσεις !♥

      Διαγραφή
  10. Πβπω, φαίνεται τόσο μα τόσο λαχταριστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου!!Είναι όσο λαχταριστή φαίνεται και νόστιμη!

      Διαγραφή
  11. Εξαιρετική η διακόσμησή της!
    Σίγουρα υπέροχη και η γεύση της!!!
    Γεια στα χέρια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια, είναι απιστευτη και λαχταριστη! Ακρως παραμυθενια και πολύχρωμη! Ενα κομματι και για εμας παρακαλώ!!!! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσα να στείλω σε όλους από ένα κομμάτι!!Να την φτιάξετε!!Ευχαριστώ Μαρία!!

      Διαγραφή
  13. Πολύχρονη να την χαίρεσαι Λαμπρινή μου
    Υπέροχη η τούρτα σου. Και πολύ πρωτότυπη στο στολισμό θα έλεγα. Η λύση με τα μαρεγκάκια είναι εξαιρετική.
    Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα κομμάτι οπωσδήποτε!!!!
    Είσαι ταλεντάρα! Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. WOW!! Είναι μαγευτική!! Θα κλέψω τη συνταγή!! Καλά να περνάς!! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαμπρινή μου είναι φανταστική. Και το γλάσο που τρέχει και όλα!! Μπράβο σου για ακόμα μία φορά !! Πολλά φιλιά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πανέμορφη!!! Και πώς στην ευχή την παρουσίασες να φαίνεται τόσο εύκολη μου λες; Πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι να δοκίμαζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πόσο πρωτότυπη τούρτα!!!
    να έχει τόσα χρώματα και όμως να είναι τόσο σικάτο το αποτέλεσμα!!
    μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά, να τη χαίρεσαι τη μικρή σου. Η τούρτα έξοχη!!!! Δεν έχω λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχη η τούρτα!! Τί χρώματα χρησιμοποιείς ; Αν μπορείς δώσε πληροφορίες (μάρκα,κατάστημα).Τυχερές οι κόρες σου και οι καλεσμένοι φυσικά.

    Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Τα χρώματα είναι wilton και τα έχω αγοράσει από κατάστημα on line,μπορείς όμως νομίζω να τα βρεις και σε πολλά καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

      Διαγραφή
  21. Νομιζω έχεις πάει το πρότζεκτ τούρτα σε άλλο επίπεδο! το "εφέ" με τη σπάτουλα ΄γύρω γύρω που έκανε την τούρτα.. πίνακα ζωγραφικής είναι εξαιρετικό! (και το κλέβω βεβαίως βεβαίως ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή