Φτιάξε ένα κάλυμμα για τα κέικ σου από κοτετσόσυρμα

Φτιάξε ένα υπέροχο κάλυμμα για τα κέικ, τις τούρτες ή τα φρούτα σου. Εύκολη και οικονομική κατασκευή από κοτετσόσυρμα.

Την θυμάστε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας που είχα φτιάξει τα Χριστούγεννα για το κατάστημα που δουλεύω? Είχαμε αγοράσει κοτετσόσυρμα "να φάνε κι οι κότες"!Ε,περίσσεψε πολύ και σκέφτηκα να το αξιοποιήσω να μην πάει χαμένο!
Μου αρέσει πολύ αυτό το σύρμα έχω να σας πω και ας είναι λίγο "παρεξηγημένο" σαν υλικό μιας και δεν χρησιμοποιείται συχνά.Μπορείς να κάνεις τόσα πράγματα μ' αυτό,να ντύσεις μπουκάλια για παράδειγμα ή να φτιάξεις καλάθια ή να φτιάξεις βάσεις για γλαστράκια...Φαντασία να υπάρχει!
Εγώ έφτιαξα ένα κάλυμμα για τα κέικ αλλά και όχι μόνο γι' αυτά!Θα μπορούσε να είναι κάλυμμα και για τα φρούτα ή για ότι άλλο θέλεις να προστατέψεις από έντομα,κυρίως το καλοκαίρι βέβαια.Όπως και να έχει πάντως,είναι ένα όμορφο διακοσμητικό για την κουζίνα μας!
Φτιάξε ένα κάλυμμα για τα κέικ σου από κοτετσόσυρμα.

[~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε.
Θα κόψουμε το σύρμα στις διαστάσεις που θέλουμε.Μπορεί να έχουμε ήδη μια πιατέλα που εκεί βάζουμε τα κέικ μας,οπότε θα μετρήσουμε την διάμετρο του σύρματος με βάση αυτήν.Όσο για το ύψος,εγώ το έφτιαξα σχετικά ψηλότερο από τα κέικ που φτιάχνω γιατί μπορεί να χρειαστεί να καλύψω και καμιά τούρτα αργότερα.
Φτιάχνουμε κάλυμμα για κέικ από κοτετσόσυρμα.

Θα ενώσουμε τον κύκλο από τα ίδια τα συρματάκια που προεξέχουν κατά το κόψιμο.Απλά τα ενώνουμε μεταξύ τους με ένα πενσάκι.
Φτιάχνουμε κάλυμμα για κέικ από κοτετσόσυρμα.

Κόβουμε και ένα στρογγυλό κομμάτι σύρματος με την βοήθεια του κύκλου που μόλις φτιάξαμε.
Φτιάχνουμε το σκελετό από κοτετσόσυρμα.

Ενώνουμε τα δύο αυτά κομμάτια με τον τρόπο που είπαμε.Έτσι έχουμε φτιάξει τον σκελετό του καλύμματος.
Ο σκελετός του καλύμματος.

Επόμενο βήμα είναι να ντύσουμε τον σκελετό του καλύμματος με τούλι ή ύφασμα,με ότι θέλουμε και μας αρέσει.Κολλάμε με ζεστή σιλικόνη πάνω στον σκελετό.
Ντύνουμε τον σκελετό του καλύμματος με τούλι.

Η διακόσμηση του καλύμματος είναι προσωπική υπόθεση!Φροντίζουμε να καλύψουμε κυρίως τα σημεία που φαίνεται η κόλλα με μια δαντέλα ή μια τρέσα,ότι μας αρέσει!
Κατασκευή με κοτετσόσυρμα.

Τέλος,θα κολλήσουμε και ένα χερούλι στο πάνω μέρος για να μπορούμε εύκολα να σηκώνουμε το κάλυμμά μας.Το δικό μου είναι από μια παλιά κατσαρόλα!Ω ναι,δεν πετάμε τίποτα!
Κάλυμμα για κέικ, κατασκευή με κοτετσόσυρμα.

Έφτιαξα και την βάση επίσης γιατί οι δικές μου πιατέλες ήταν μικρές και ήθελα κάτι μεγαλύτερο. Είπαμε,μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τούρτες!
Έκοψα έναν μεγαλύτερο κύκλο από το κάλυμμα  (χαρτόνι πολυουρεθάνης ή αλλιώς kappa mount λέγεται το υλικό) και κόλλησα μια κορδέλα στο πλάι για να δείχνει πιο όμορφο.
Αυτό ήταν!Εύκολο και με υλικά που δεν είναι δύσκολο να τα βρούμε,σωστά?
Φτιάξε ένα κάλυμμα για κέικ, κατασκευή με κοτετσόσυρμα.

Καλό μήνα να ευχηθώ,καλό και ήρεμο χωρίς αναποδιές και απρόοπτα...τέτοιος μήνας σαν το Ιανουάριο που πέρασε να μην ξανατύχει...
Καλή συνέχεια αγαπημένοι μου!Σας φιλώ!♥


17 σχόλια

  1. υπεροχοοοοο υπέροχη όπως πάντα.καλο μήνα και ότι καλύτερο. την καλημέρα μου....βικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια βρε Λαμπρινή με τις ωραίες σου ιδέες!!! Πολύ ωραίο έγινε με τις δαντελίτσες που του πρόσθεσες! Καλημέρα και καλό μήνα με πολλά χαμόγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα. Εύχομαι ο Φεβρουάριος να είναι γεμάτος χαρά και δημιουργία. Μακριά οι κακοτυχίες. Πολύ βολική η κατασκευή και το σημαντικό είναι οτι το φτιάχνουμε σε οτι μέγεθος μας χρειάζεται. Πολλά φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχα υπεροχη κατασκευη και πιστεψε με, μολις μου εσπασε το προηγουμενο καλυμα (εγινε κατι σαν ιπταμενος δισκος!) οποτε χρειαζομαι νεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία κατασκευή Λαμπρινή και έκατσε πολύ όμορφα και το τούλι!!! Εγώ να σου πω την αλήθεια είχα ένα αγχος με το κοτετσόσυρμα και τα σιδεράκια που περισσεύουν ότι ίσως δεν λυγίζουν εύκολα. :) Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει είναι τόσο καλό που δείχνει σαν αγοραστό! υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες τωρα! Τι ιδεες κατευάζει το μυαλό σου; Και δειχνει και τόσο κομψό!
    Φιλάκια, καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι όμως υπέροχο!! Πολύ ωραία ιδέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως τα σκέφτεσαι πες μου σε παρακαλώ!Αυτό μόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα Λαμπρινή μου.
    Καταληκτική ιδέα και υλοποίηση.
    Θα κάνω για το κάμπινγκ που δεν μπορώ να βρω στο μέγεθος που θέλω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρα πολύ όμορφη και ιδιαίτερη κατασκευή!!! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό μήνα Λαμπρινή μου!! Πολύ ωραία ιδέα! Ξεφεύγεις και από όλα αυτά τα πλαστικά που μας έχουν πνίξει. Μπορείς να βάλεις και το προσωπικό σου γούστο. Σκέφτομαι να το κάνω κεντητό, να έχει και πολλά χρώματα που μ΄αρέσουν!! Σ΄ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραιότατο το κάλυμμα!!! αλλά εμένα να μου δώσεις το κέικ ναι;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όμορφο και πρακτικό Λαμπρινή μου και σίγουρα δεν είναι ανθιυγεινό (ξέρεις εσύ). Το τούλι κάθησε πολύ καλά παρόλο που είναι δύσκολο σαν υλικό. Επαγγελματική δουλειά όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαμπρινή μου, σε διαβάζω και σε συμπαθώ πολυ. Είσαι πολύ αξία και είναι τυχερή η οικογένειά σου!
    Σε παρακαλώ, αν μπορέσεις δείξε μας και βάση για γλαστράκια. Με ενδιαφέρει πολυ.
    Φιλάκια από την Κρήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή