Χρωματιστά μαρεγκάκια.

Πάει καιρός που σας είχα δείξει την τούρτα unicorn ,που την είχα διακοσμήσει με μικρά χρωματιστά μαρεγκάκια και σας είχα πει ότι θα επιστρέψω να σας δώσω οδηγίες για την παρασκευή τους.Ε,να ήρθα!Δεν άργησα εεεε?
Ποτέ δεν είναι αργά γι' αυτό το μικρό,αφράτο σαν σύννεφο γλυκάκι,που λιώνει στο στόμα χωρίς καν να το δαγκώσεις και που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση με άρωμα βανίλιας!Αυτά είναι τα μαρεγκάκια ή αλλιώς οι γνωστοί μπεζέδες και πάμε να δούμε πως θα τους φτιάξετε κι εσείς!

Την συνταγή την έχουμε ξαναδεί όταν φτιάξαμε πριν από καιρό τις φωλιές Πάβλοβας με παγωτό και σάλτσα φράουλας (ευκαιρία να την ξαναθυμηθούμε για να παίρνουμε ιδέες για γρήγορα και ξεχωριστά γλυκά).Αυτό που δεν σας έχω δείξει είναι με ποιο τρόπο αυτά τα υπέροχα μαρεγκάκια μπορούν να χρωματιστούν όμορφα αφήνοντας γραμμές χρώματος πάνω τους χωρίς να χρωματιστούν ομοιόμορφα.

Πρώτα ετοιμάζουμε την μαρέγκα μας (η συνταγή εδώ που σας δίνω όλες τις οδηγίες για πετυχημένη μαρέγκα).Θέλουμε να έχουμε αυτήν την εικόνα στο τέλος της παρασκευής της).

Παίρνουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής και βιδώνουμε την μύτη που θέλουμε.
Μετά με ένα πινελάκι θα κάνουμε γραμμές από το χρώμα μας μέσα στην σακούλα.

Αν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα θα είναι το ιδανικό.Τα υγρά χρώματα δεν μου δούλεψαν έτσι όπως θα ήθελα.
Στερεώνουμε την σακούλα μέσα σε ένα ποτήρι και την γεμίζουμε απαλά με την μαρέγκα μας.

Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μικρές ροζέτες ή αστεράκια,ότι σχήμα έχει η μύτη της σακούλας μας δηλαδή.

Το ψήσιμο διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.Για σιγουριά θα σας πρότεινα τους 100 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήσιμο για περίπου τα 3/4 της ώρας.Θέλουμε σιγανό ψήσιμο γιατί αντίθετα τα μαρεγκάκια θα σκάσουν και θα έχουν ρωγμές.
Αυτή η δοσολογία που σας δίνω,θα σας βγάλει 3 λαμαρίνες του φούρνου για το μέγεθος που βλέπετε.Το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτιαξα 2 δόσεις για να γεμίσω μια μεγάλη γυάλα για βάπτιση!Ένα γλυκάκι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις!

Το κακό είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα!Άμα κάνεις αρχή....δεν σταματάς!
Φτιάξτε τα και εσείς και θα δείτε πόσο γρήγορο και εύκολο γλυκάκι είναι!

Καλή συνέχεια!Σας φιλώ ♥

Λαμπρινή
Λαμπρινή

Είμαι η Λαμπρινή και εδώ μοιράζομαι τις δημιουργίες μου!Σκοπός μου είναι να εμπνεύσω τους αναγνώστες μου να δοκιμάσουν διάφορες τεχνικές,να κάνουν το παλιό να μοιάζει με καινούριο και να τολμήσουν να φτιάξουν μόνοι τους τις τούρτες γεννεθλίων τους!

4 σχόλια:

  1. Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό Λαμπρινή μου! Φοβερή η τεχνική που χρησιμοποίησες για τη διχρωμία!Γλυκές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δεν έχω τολμήσει να της κάνω γιατί έχω δοκιμάσει έτοιμες και κάποιες μύριζαν αυγουλιλα.
    Τώρα όμως με της δικές σου οδιγιες θα το τολμήσω. Οι φωτογραφίες σου τόσο ζωντανές που λες ότι θα απλώσεις το χέρι και θα πάρεις μία ☺...Καλό υπόλοιπο ημέρας ..Βικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπεροχα εγιναν Λαμπρινη μου!! Μου αρεσει πολυ η διχρωμια τους!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή