Συνταγή και οδηγίες για να φτιάξετε χρωματιστά και τραγανά μαρεγκάκια ή μπεζέδες, ιδανικό γλυκό για βάπτιση ή γάμο.
Πάει καιρός που σας είχα δείξει την τούρτα μονόκερος που την είχα διακοσμήσει με μικρά χρωματιστά μαρεγκάκια και σας είχα πει ότι θα επιστρέψω να σας δώσω οδηγίες για την παρασκευή τους.Ε,να ήρθα!Δεν άργησα εεεε?Ποτέ δεν είναι αργά γι' αυτό το μικρό,αφράτο σαν σύννεφο γλυκάκι,που λιώνει στο στόμα χωρίς καν να το δαγκώσεις και που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση με άρωμα βανίλιας!Αυτά είναι τα μαρεγκάκια ή αλλιώς οι γνωστοί μπεζέδες και πάμε να δούμε πως θα τους φτιάξετε κι εσείς!
Την συνταγή για την τέλεια μαρέγκα, για να φτιάξουμε αυτά τα νόστιμα και τραγανά μαρεγκάκια την έχουμε ξαναδεί όταν φτιάξαμε πριν από καιρό τις φωλιές πάβλοβας με παγωτό και φράουλα.
Η βασική συνταγή για μαρέγκα λοιπόν είναι η εξής:
4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
Αυτό που δεν σας έχω δείξει είναι με ποιο τρόπο αυτά τα υπέροχα μαρεγκάκια μπορούν να χρωματιστούν όμορφα αφήνοντας γραμμές χρώματος πάνω τους χωρίς να χρωματιστούν ομοιόμορφα.
Πρώτα ετοιμάζουμε την μαρέγκα μας. Θέλουμε να έχουμε αυτήν την εικόνα στο τέλος της παρασκευής της).
Παίρνουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής και βιδώνουμε την μύτη που θέλουμε. Μετά με ένα πινελάκι θα κάνουμε γραμμές από το χρώμα μας μέσα στην σακούλα.
Αν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα θα είναι το ιδανικό. Τα υγρά χρώματα δεν μου δούλεψαν έτσι όπως θα ήθελα. Στερεώνουμε την σακούλα μέσα σε ένα ποτήρι και την γεμίζουμε απαλά με την μαρέγκα μας.
Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μικρές ροζέτες ή αστεράκια,ότι σχήμα έχει η μύτη της σακούλας μας δηλαδή.
Το ψήσιμο διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.Για σιγουριά θα σας πρότεινα τους 100 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήσιμο για περίπου τα 3/4 της ώρας. Θέλουμε σιγανό ψήσιμο γιατί αντίθετα τα μαρεγκάκια θα σκάσουν και θα έχουν ρωγμές.
Αυτή η δοσολογία που σας δίνω, θα σας βγάλει 3 λαμαρίνες του φούρνου για το μέγεθος που βλέπετε.Το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτιαξα 2 δόσεις για να γεμίσω μια μεγάλη γυάλα για βάπτιση!Ένα γλυκάκι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις!
Το κακό είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα!Άμα κάνεις αρχή....δεν σταματάς!
Φτιάξτε τα και εσείς και θα δείτε πόσο γρήγορο και εύκολο γλυκάκι είναι!
Καλή συνέχεια!Σας φιλώ ♥
Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό Λαμπρινή μου! Φοβερή η τεχνική που χρησιμοποίησες για τη διχρωμία!Γλυκές καλημέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δεν έχω τολμήσει να της κάνω γιατί έχω δοκιμάσει έτοιμες και κάποιες μύριζαν αυγουλιλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα όμως με της δικές σου οδιγιες θα το τολμήσω. Οι φωτογραφίες σου τόσο ζωντανές που λες ότι θα απλώσεις το χέρι και θα πάρεις μία ☺...Καλό υπόλοιπο ημέρας ..Βικη.
υπεροχα εγιναν Λαμπρινη μου!! Μου αρεσει πολυ η διχρωμια τους!! φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...