Συνταγή για χρωματιστά και τραγανά μαρεγκάκια (μπεζέδες)

Συνταγή και οδηγίες για να φτιάξετε χρωματιστά και τραγανά μαρεγκάκια ή μπεζέδες, ιδανικό γλυκό για βάπτιση ή γάμο.

Πάει καιρός που σας είχα δείξει την τούρτα μονόκερος που την είχα διακοσμήσει με μικρά χρωματιστά μαρεγκάκια και σας είχα πει ότι θα επιστρέψω να σας δώσω οδηγίες για την παρασκευή τους.Ε,να ήρθα!Δεν άργησα εεεε?
Ποτέ δεν είναι αργά γι' αυτό το μικρό,αφράτο σαν σύννεφο γλυκάκι,που λιώνει στο στόμα χωρίς καν να το δαγκώσεις και που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση με άρωμα βανίλιας!Αυτά είναι τα μαρεγκάκια ή αλλιώς οι γνωστοί μπεζέδες και πάμε να δούμε πως θα τους φτιάξετε κι εσείς!
Συνταγή για χρωματιστά και τραγανά μαρεγκάκια ή μπεζέδες.

Την συνταγή για την τέλεια μαρέγκα, για να φτιάξουμε αυτά τα νόστιμα και τραγανά μαρεγκάκια την έχουμε ξαναδεί όταν φτιάξαμε πριν από καιρό τις φωλιές πάβλοβας με παγωτό και φράουλα.

Η βασική συνταγή για μαρέγκα λοιπόν είναι η εξής:
4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

 (Για να μην επαναλαμβάνομαι όμως, διαβάστε την συνταγή για τις φωλιές πάβλοβας με όλες τις οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την μαρέγκα, το ψήσιμο κτλ.)

Αυτό που δεν σας έχω δείξει είναι με ποιο τρόπο αυτά τα υπέροχα μαρεγκάκια μπορούν να χρωματιστούν όμορφα αφήνοντας γραμμές χρώματος πάνω τους χωρίς να χρωματιστούν ομοιόμορφα.
Συνταγή για χρωματιστά μαρεγκάκια.

Πρώτα ετοιμάζουμε την μαρέγκα μας. Θέλουμε να έχουμε αυτήν την εικόνα στο τέλος της παρασκευής της).
Συνταγή για πετυχημένη μαρέγκα.

Παίρνουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής και βιδώνουμε την μύτη που θέλουμε. Μετά με ένα πινελάκι θα κάνουμε γραμμές από το χρώμα μας μέσα στην σακούλα.
Χρωματιστά μαρεγκάκια ή μπεζέδες.

Αν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα θα είναι το ιδανικό. Τα υγρά χρώματα δεν μου δούλεψαν έτσι όπως θα ήθελα. Στερεώνουμε την σακούλα μέσα σε ένα ποτήρι και την γεμίζουμε απαλά με την μαρέγκα μας.
Πως φτιάχνω μαρέγκες-μπεζέδες.

Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μικρές ροζέτες ή αστεράκια,ότι σχήμα έχει η μύτη της σακούλας μας δηλαδή.
Συνταγή για πετυχημένα μαρεγκάκια ή μπεζέδες.

Το ψήσιμο διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.Για σιγουριά θα σας πρότεινα τους 100 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήσιμο για περίπου τα 3/4 της ώρας. Θέλουμε σιγανό ψήσιμο γιατί αντίθετα τα μαρεγκάκια θα σκάσουν και θα έχουν ρωγμές.
Αυτή η δοσολογία που σας δίνω, θα σας βγάλει 3 λαμαρίνες του φούρνου για το μέγεθος που βλέπετε.Το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτιαξα 2 δόσεις για να γεμίσω μια μεγάλη γυάλα για βάπτιση!Ένα γλυκάκι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις!
Χρωματιστά μαρεγκάκια για βάπτιση ή γάμο.

Το κακό είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα!Άμα κάνεις αρχή....δεν σταματάς!
Φτιάξτε τα και εσείς και θα δείτε πόσο γρήγορο και εύκολο γλυκάκι είναι!
Χρωματιστά και τραγανά μαρεγκάκια ή μπεζέδες.

Καλή συνέχεια!Σας φιλώ ♥

4 σχόλια

  1. Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό Λαμπρινή μου! Φοβερή η τεχνική που χρησιμοποίησες για τη διχρωμία!Γλυκές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δεν έχω τολμήσει να της κάνω γιατί έχω δοκιμάσει έτοιμες και κάποιες μύριζαν αυγουλιλα.
    Τώρα όμως με της δικές σου οδιγιες θα το τολμήσω. Οι φωτογραφίες σου τόσο ζωντανές που λες ότι θα απλώσεις το χέρι και θα πάρεις μία ☺...Καλό υπόλοιπο ημέρας ..Βικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπεροχα εγιναν Λαμπρινη μου!! Μου αρεσει πολυ η διχρωμια τους!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή