Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για εξωτερικούς χώρους

Όσοι ψάχνετε ιδέες και λύσεις για κουρτίνες σκίασης σε εξωτερικό χώρο, είσαστε στο σωστό μέρος γιατί θα σας δείξω πως να φτιάξετε κουρτίνες για το μπαλκόνι σας από λινάτσα!

Οδηγίες για να φτιάξεις κουρτίνες για το μπαλκόνι από λινάτσα

Αρχικά να σας πω ότι αυτές τις κουρτίνες τις έφτιαξα για το μπαλκόνι μας ,για ένα σημείο του μπαλκονιού που από το μεσημέρι μέχρι να δύσει ο ήλιος, δεν μπορείς να καθίσεις ούτε λεπτό από την ζέστη και την αντηλιά γιατί οι ακτίνες του ήλιου το λούζουν ολόκληρο. Είναι κρίμα να έχεις ένα τόσο ευρύχωρο μπαλκόνι, με καταπληκτική θέα και να περιμένεις να πέσει ο ήλιος ή να βραδιάσει για να βγεις έξω να το χαρείς.

οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες από λινάτσα για το μπαλκόνι σου

[~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Έφτιαξα λοιπόν αυτές τις κουρτίνες σκίασης με δύο διαφορετικούς τρόπους,σε δύο διαφορετικά σημεία του μπαλκονιού,όποτε ας ξεκινήσουμε γιατί έχω  πολλά να σας πω για την κατασκευή τους και να μοιραστώ μαζί σας όλες τις οδηγίες και τις συμβουλές μου για να φτιάξετε κι εσείς κουρτίνες από λινάτσα για τους δικούς σας εξωτερικούς χώρους.

Δείτε πως έδειχνε πριν τις κουρτίνες αυτό το σημείο που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη από σκίαση.

Εδώ ήταν ανάγκη να μπουν οι κουρτίνες.

Ξεκινώντας να σας πω ότι διάλεξα αυτό το υλικό,την λινάτσα,για πολλούς λόγους.
Είναι ότι πιο οικονομικό υπάρχει σε ύφασμα.Φαντάζομαι ότι υπάρχει σε διάφορες ποιότητες,όμως αυτή που βρήκα ήταν η ιδανική γιατί είναι αρκετά χοντρή και σταθερή η ύφανσή της.Υπάρχει σε ρολό και πωλείται με το μέτρο στα χρωματοπωλεία γιατί την χρησιμοποιούν για το μάζεμα της ελιάς.Θέλετε να σας πω τιμή? 1.20 του ευρώ το μέτρο και συνολικά για τις δύο κουρτίνες δεν ξόδεψα παραπάνω από 10 ευρώ!Τέλειο?
Πως τις έφτιαξα λοιπόν!

Αρχικά μέτρησα και έκοψα την λινάτσα σε δύο ίδια κομμάτια-φύλλα και τα γάζωσα περιμετρικά.
Αν δεν έχετε ραπτομηχανή,μπορείτε να γυρίσετε τις άκρες και να τις κολλήσετε με ζεστή σιλικόνη.
'Υστερα έκοψα λωρίδες, καμιά δεκαριά για το κάθε φύλλο της κουρτίνας.

Φτιάχνουμε κουρτίνες από λινάτσα.

Τις δίπλωσα στα δύο και τις στερέωσα με το δίπλωμα στο πάνω μέρος της κουρτίνας.

Οδηγίες για να φτιάξεις κουρτίνες για το μπαλκόνι σου.

Γάζωσα ξανά για να ενώσω τις λωρίδες και τελείωσα!
Ο τρόπος αυτός με τις λωρίδες έγινε για να μπορέσω να τις δέσω στο ύψος που ήθελα στην βέργα,η οποία προϋπήρχε εκεί,έτσι ώστε να κρέμονται και τα δύο φύλλα στην ίδια ευθεία.Όπως βλέπετε η βέργα είναι βιδωμένη στην πέργολα και γι' αυτόν τον λόγο είναι λοξή!

Αυτές είναι οι κουρτίνες που έφτιαξα για το μπαλκόνι μου από λινάτσα.

Άλλο ένα πράγμα που μου άρεσε στην λινάτσα είναι η διαφάνεια της.Δεν είναι εκείνο το χονδρό ύφασμα που σε απομονώνει εντελώς στον χώρο σου.Έχει μια διαφάνεια που διακρίνεις τι βρίσκεται πίσω από αυτήν χωρίς βεβαίως να υστερεί σε σκίαση,κάθε άλλο!

Οικονομική λύση για κουρτίνες μπαλκονιού.

Και επίσης το χρώμα της,αυτό το φυσικό χρώμα που μου αρέσει πολύ και μου ταιριάζει γιατί είναι ουδέτερο! Μπορείς έχοντας τέτοιο χρώμα κουρτίνες και επιλέξεις και μαξιλάρια στις ίδιες αποχρώσεις ή μπορείς ακόμα και να ντύσεις μικρά γλαστράκια με λινάτσα κολλώντας την απλά με ατλακόλ. Το μπεζ αυτό χρώμα σε συνδυασμό με την υφή της λινάτσας, δεν μπορεί παρά μόνο καλοκαίρι να σου θυμίζει!

Κουρτίνες για το μπαλκόνι.

Όταν πια πέσει ο ήλιος,τότε όλα αλλάζουν στο μπαλκόνι μας!Με λωρίδες από το ίδιο ύφασμα και με ένα απλό δέσιμο,τις μαζεύω στα πλάγια.
Δεν χρειάζεται να έχετε οπωσδήποτε ραπτομηχανή για να φτιάξετε κουρτίνες σαν κι αυτές. Όπως σας είπα και παραπάνω μπορείτε τα στριφώματα να τα κολλήσετε με κόλλα αλλά αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, πάρτε βελόνα και κλωστή και ξεκινήστε το ράψιμο. Η λινάτσα είναι πολύ εύκολο υλικό για ράψιμο γιατί έχει αραιή ύφανση και περνάει πολύ εύκολα η βελόνα.

Κουρτίνες από λινάτσα για το μπαλκόνι.

Για το τραπέζι και τις καρέκλες θα μιλήσουμε πολύ σύντομα σε άλλη ανάρτηση γιατί και γι' αυτά έχουμε πολλά να πούμε!
(Δείτε την συντήρηση που έκανα στο τραπέζι και τις πολυθρόνες με ριπολίνη νερού)

Εύκολη και οικονομική λύση για κουρτίνες μπαλκονιού.

Ιδέες για κουρτίνες μπαλκονιού.

Πάμε να δούμε και άλλον ένα τρόπο για να κρεμάσουμε κουρτίνες σκίασης,ελάχιστα πιο δύσκολο από τον πρώτο.

Στην άλλη πλευρά του μπαλκονιού,υπάρχει κι εκεί ένα σημείο που μπαίνει ο ήλιος μόλις ανατέλλει. Καλή και όμορφη η ανατολή αλλά από κάποιο σημείο και μετά ο ήλιος μπαίνει σε ενοχλητικό βαθμό και στέκεται εκεί ακριβώς που καθόμαστε.Χρησιμοποίησα πάλι την λινάτσα αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο και εξίσου όμορφο και εύκολο,ειδικά σ' εκείνο το σημείο που είχα να την κρεμάσω σε μια ευθεία και όχι στην λοξή βέργα της πέργολας.

Εγώ έπρεπε να βάλω κουρτίνα για τον ήλιο.

Σε αυτό το σημείο έπρεπε να βάλω κουρτίνα γιατί έχει ήλιο.

Μέτρησα λοιπόν από εκεί που τελειώνει το ξύλο της πέργολας μέχρι το ύψος που ήθελα,έκοψα ακριβώς την λινάτσα και γάζωσα περιμετρικά.Ύστερα έκοψα λωρίδες και στερέωσα την κάθε άκρη της λωρίδας πάνω στην κουρτίνα.

Εύκολη λύση για κουρτίνες μπαλκονιού.

Έκοψα κομμάτια από βέλκρο και γάζωσα το ένα κομμάτι βέλκρο στο πάνω σημείο της κουρτίνας και το άλλο στο τελείωμα της κάθε λωρίδας.

Οδηγίες για να φτιάξεις κουρτίνες για το μπαλκόνι.

Έτσι λοιπόν τις κρέμασα,περνώντας τις λωρίδες από το ξύλο της πέργολας μέχρι να ακουμπήσουν το άλλο κομμάτι της λωρίδας με το βέλκρο και να "κολλήσουν".

Εύκολη λύση για κουρτίνες μπαλκονιού από λινάτσα.

Εύκολες κουρτίνες για το μπαλκόνι ή την βεράντα σου από λινάτσα.

Το μπαλκόνι αμέσως απέκτησε σκιά και μπορούμε πια να καθόμαστε όλες τις ώρες της ημέρας!

Κουρτίνα σκίασης από λινάτσα.

Πάμε να σας δείξω και λίγο απ' την διακόσμηση του?
Το έχετε ξαναδεί πολλές φορές το καλοκαιρινό μπαλκόνι μας αλλά φέτος δεν θυμίζει και πολλά από τότε!Έχουν βαφτεί έπιπλα,έχουν αλλάξει θέση,έχουν προστεθεί άλλα πράγματα και χρώματα και πολλές γλάστρες με λουλούδια.

Μεταμόρφωση μπαλκονιού.

Οι αλλαγές μου αρέσουν πολύ.Βαριέμαι να βλέπω συνέχεια τα ίδια και πάντα βρίσκω ευκαιρία για μεταμορφώσεις.

Φτιάξε κουρτίνες από λινάτσα για το μπαλκόνι ή την βεράντα σου.

Τα έπιπλα τα έβαψα σε γκρι-μπλε απόχρωση και έφυγε το λευκό-τυρκουάζ.

Διακόσμηση μπαλκονιού.

Του χρόνου μπορεί να τα βάψω πάλι άσπρα αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία!!!

Εύκολη κι γρήγορη διακόσμηση μπαλκονιού.

Πρόσθεσα γλάστρες με λουλούδια και μόνο με αυτές το μπαλκόνι στολίζεται,κακά τα ψέματα!Όπου και να μπουν τα λουλούδια ή οι πρασινάδες,ομορφαίνουν τον χώρο χωρίς πολλά πολλά πράγματα.

Διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια.

Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες από λινάτσα για το μπακλόνι σου.

Καλοκαιρινό μπαλκόνι.

Καλοκαίρι στο μπαλκόνι.

Αυτές είναι οι λεμονιές μου!Όπως είπα και στο instagram, απλά ακούμπησα μερικά κουκούτσια από λεμόνια πάνω στο χώμα,τα ποτίζω λίγο και αυτά ρίζωσαν και έβγαλαν βλαστό!Τώρα που μιλάμε έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και σε λίγο θα πρέπει να τις χωρίσω και να τις φυτέψω χώρια.

Σπόροι λεμονιάς.

Θα επιστρέψω με την ανάρτηση που σας υποσχέθηκα παραπάνω,για την αλλαγή που έκανα στο τραπέζι και τις καρέκλες. Μη φύγει κανείς!Έχουμε κι άλλα πολλά να δούμε στο blog το επόμενο διάστημα!

Καλοκαιρινή διακόσμηση μπαλκονιού.

Για την ώρα,αν έχετε πρόβλημα σκίασης και θέλετε έναν οικονομικό και ταυτόχρονα όμορφο τρόπο για κουρτίνες,δοκιμάστε τις ιδέες μου και εκτός ότι θα με θυμηθείτε,θα λατρέψετε την λινάτσα και θα την δείτε με διαφορετικό μάτι!
Βγείτε και απολαύστε το μπαλκόνι σας...με λίγα λουλούδια και ένα βάψιμο σε ότι έπιπλα κι αν έχετε,αμέσως θα αλλάξει όψη και θα σας κρατήσει εκεί για πολλές στιγμές χαλάρωσης μες στο καλοκαιράκι!


Να είστε όλοι καλά,σας φιλώ ♥

15 σχόλια

  1. Τι ωραια ιδεα. Συγχαρητηρια και παλι και ευχαριστουμε που την μοιράστηκες μαζίσας. Η αληθεια είναι οτι δεν ξερω αν μπορω να βρω αυτο το υλικό δηλ την λινάτσα. Λιοπανα εχω δει αλλα δεν ξερω αν υπαρχει τοση μεγάλη διασταση για λινατσα. Ελπιζω να είμαι τυχερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου είναι εύκολο να βρεις την λινάτσα.Κάνε μια έρευνα και θα το διαπιστώσεις.Οι διαστάσεις της δεν ήταν πολύ μεγάλες όπως είναι σχεδόν σε όλα τα υφάσματα.Ήταν το φάρδος της περίπου στα 1,30 εκ.Γι'αυτό έκανα δύο φύλλα στην μια πλευρά!Ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  2. Welcome back :) Εξαιρετικό tutorial Λαμπρινή μου όπως πάντα!!! 'Εχεις όμως βρε παιδί μου και μιά θέααααααααααα!!!! Η καλύτερη λύση που μπορούσες να σκεφτείς είναι οι κουρτίνες από λινάτσα!!! Βλέπω όμως πολλές αλλαγές γι αυτό και περιμένω με αγωνία τα υπόλοιπα... φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά τις αγπάπησα.Για την ποιότητα που ταιριάζει πολύ σε μπαλκόνι αλλά και για το χρώμα,αυτό της άμμου που θυμίζει καλοκαίρι!!Έχουμε κι αλλά να δούμε σύντομα!!Φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Φανταστικη ιδέα!!!
    Κατι παρόμοιο θέλω να κάνω κι εγω στο δικό μου μπαλκόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!Μακάρι να βοήθησα και αν το φτιάξετε να μου το στείλετε σε φωτογραφία να το δω!!!!

      Διαγραφή
  4. Απόλαυση και ηρεμία εκπέμπει το μπαλκόνι σου, μαζί με τις υπέροχες κουρτίνες σου!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ έξυπνο να βάλεις λινάτσα Λαμπρινή!! Προσωπικά μου αρέσει για το φυσικό αποτέλεσμα που δίνει ομως Νομίζω οτι είναι πιο ανθεκτικό και στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σουπερ ιδεα Λαμπρινη μου!! Θα φτιαξω για το χωριο!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ομορφη ιδεα και η λινατσα ταιριαξε γαντι! Υπεροχο το μπαλκόνι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμπρινή μου! Όλα πανέμορφα όπως πάντα! Θέλω κι εγώ να βάλω ύφασμα για σκίαση στην αυλή μας αλλά δεν θέλω να κόβει ο αέρας. Η λινάτσα αφήνει τον αέρα να περάσει ή δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα όταν την κλείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου αποπνικτική!!Γι'αυτό την αγαπώ και το ανέφερα κιόλας!Έχει μια σχετική διαφάνεια που δεν σε απομονώνει από τον έξω κόσμο!!Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Yπέροχες Λαμπρινή μου.
    Εκανες καταπληκτική δουλειά με ένα τόσο απλό υλικό. Τη λινάτσα τη λατρεύω και μου θυμίζει καλοκαίρι. Νομίζω έκανες την καλύτερη επιλογή.
    Φανταστικό το μπάλκόνι σου.
    Να το ευχαριστηθείτε ;)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίες οι ιδέες σου, και υλοποιημένες ακόμα πιο ωραίες! Έγινε τέλεια η βεράντα σου να την χαίρεσαι με καλές παρέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή