Διώροφη τούρτα unicorn.

Έχω πολύ καιρό να σας δείξω τούρτα και η αλήθεια είναι ότι έχω φτιάξει μερικές από τότε μέχρι τώρα,όμως δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο στην διακόσμησή ή την τεχνική τους πέρα από αυτά που σας έχω δείξει μέχρι σήμερα.Σταθερή αξία η τούρτα σοκολάτα που σας είχα δείξει παλιότερα και πάντα φτιάχνω αυτήν,συν ότι τα κορίτσια μου μεγάλωσαν και δεν θέλουν πια σχέδια...καταλαβαίνετε!
Άρπαξα όμως την ευκαιρία για κάποια άλλα γενέθλια και έβγαλα το άχτι μου!Έφτιαξα μια διώροφη τούρτα unicorn με πολλές παρασκευές,διάφορες γεύσεις και καινούριες τεχνικές που πρέπει να τις μοιραστώ μαζί σας!Ξεκινάω αμέσως την περιγραφή γιατί έχω πολλά να σας πω και να σας δείξω!

Ας τα πάρουμε από την αρχή και με την σειρά που ξεκίνησα να φτιάχνω την διώροφη τούρτα μονόκερος και θα πρότεινα αν την φτιάξετε κι εσείς να ακολουθήσετε το ίδιο χρονοδιάγραμμα για να σας βγει ο χρόνος,να είστε οργανωμένες και να αποφύγετε το άγχος της τούρτας.

(Δύο μέρες πριν τα γενέθλια φτιάξτε τα παντεσπάνι.Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και βάλτε τα στον καταψύκτη τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.Μη φοβάστε για την φρεσκάδα τους.Θα είναι σαν να τα ψήσατε εκείνη την ώρα.)

Σοκολατένιο παντεσπάνι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 3/4 αλεύρι για όλες της χρήσεις
3/4 φλιτζανιού κακάο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανίλιες
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι ζεστό καφέ στιγμής

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και βάζουμε λαδόχαρτο στον πάτο του ταψιού.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι,σε ένα μεγάλο μπολ,τα πρώτα 6 υλικά.Στην συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30' στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ξεφορμάρουμε,το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σημ: Εγώ έφτιαξα 2 ίδια παντεσπάνι γιατί ήθελα μια μεγάλη τούρτα. Αν το ταψάκι σας είναι μικρότερο,θα φτιάξετε μία δόση και θα το κόψετε στην μέση για να έχετε δύο παντεσπάνι.

Παντεσπάνι βανίλιας:

350 gr. βούτυρο αγελάδας
350 gr.κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
350 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 gr. γάλα

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε,αλευρώνουμε και βάζουμε λαδόχαρτο σε 4 μικρά στρογγυλά ταψάκια. 
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.Ανακατεύουμε το μπέικιν και τις βανίλιες με το αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα μας εναλλάξ το αλεύρι με τα αυγά.Στο τέλος προσθέτουμε και το γάλα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 περίπου ίσα μέρη και τα χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.(Τα υγρά χρώματα θα χρωματίσουν πιο απαλά τα παντεσπάνι).
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.







(Μια μέρα πριν τα γενέθλια φτιάξτε τις κρέμες,κλείστε καλά με μεμβράνη τα μπολ που θα τις τοποθετήσετε και φυλάξτε τις στο ψυγείο.)

Κρέμα σοκολάτας:

600gr. κουβερτούρα
250gr. μερέντα
700gr. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος(όχι να πάρει βράση) και την ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα.Ρίχνουμε και την μερέντα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Θα έχουμε ένα ρευστό μείγμα.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά με το μίξερ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σφίξει και να έχει σταθερή μορφή.Κλείνουμε το μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο.


Κρέμα τυριού:

250gr. τυρί κρέμα
100gr. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
600gr.ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

(Στραγγίξτε την κρέμα τυριού αν δείτε ότι η συσκευασία έχει αρκετά υγρά).
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα και προσθέτουμε την κρέμα τυριού.Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά αυτά τα δύο υλικά και αφήνουμε στην άκρη το μίξερ.Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη άχνη κοσκινίζοντας την κάθε φορά πάνω από το μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ.Δεν ανακατεύουμε με δύναμη,απλά τυλίγουμε την ζάχαρη μέσα στην κρέμα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.Κλείνουμε καλά το μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο.


Βουτυρόκρεμα:

250gr. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
400gr. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
30ml γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα μέχρι να αλλάξει χρώμα και ν' ασπρίσει.Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη σταδιακά,κοσκινίζοντας κάθε φορά πάνω από το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.Προσθέτουμε τις βανίλιες και το γάλα.Κλείνουμε καλά το μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο.


Γκανάς λευκής σοκολάτας:

250gr. λευκή σοκολάτα
85gr. κρέμα γάλακτος
χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.Όταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.Όταν κρυώσει κλείνουμε καλά το μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο.
(Όταν βγάλουμε την Γκανάς από το ψυγείο θα χρειαστεί να την ζεστάνουμε λίγο πάλι σε μπεν μαρί πριν την χρησιμοποιήσουμε).


Για να φτιάξουμε τα ματάκια,θα λιώσουμε λίγη κουβερτούρα και θα φτιάξουμε ένα μικρό χωνί από λαδόχαρτο.Θα κόψουμε την μυτούλα του χωνιού,θα σχεδιάσουμε ματάκια πάνω σε λαδόχαρτο και θα τα φυλάξουμε στο ψυγείο.


(Το βράδυ της ίδιας μέρας θα βγάλουμε από την κατάψυξη τα παντεσπάνι και θα τα βάλουμε στο ψυγείο,για να ξεπαγώσουν σταδιακά και να διατηρηθούν φρέσκα).

Την ημέρα των γενεθλίων το πρωί θα κάνουμε το στήσιμο.Έχουμε έτοιμες όλες τις παρασκευές μας οπότε όλα θα γίνουν πιο γρήγορα!Τώρα ξεκινάει η διασκέδαση!!!

Το στήσιμο της τούρτας:

Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στην βάση μας.Αν θέλουμε να γίνει το παντεσπάνι ακόμα πιο ζουμερό,ρίχνουμε μερικές κουταλιές φρέσκο γάλα.Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας και το άλλο παντεσπάνι σοκολάτας από πάνω.


Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και βγάζουμε τα χρωματιστά παντεσπάνι.
Σε μικρό δισκάκι θα στήσουμε το κεφάλι του μονόκερου,βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα την κρέμα τυριού.

Καλύπτουμε με την βουτυρόκρεμα, "ντύνουμε" αν θέλουμε με χρωματιστή τρούφα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βγάζουμε την τούρτα σοκολάτα και την καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα.Κόβουμε ξυλάκια ίσα με το ύψος της τούρτας και τα τοποθετούμε στο κέντρο.

Τα βάζουμε στο κέντρο ή όπου θέλουμε να στήσουμε τον πάνω όροφο.

Τοποθετούμε το κεφάλι του μονόκερου πάνω στην τούρτα σοκολάτα.
Ντύνουμε και τα πλαϊνά της σοκολατένιας τούρτας με χρωματιστή τρούφα αν θέλουμε και τοποθετούμε τα σοκολατένια ματάκια στο κεφάλι.

Περιχύνουμε τον κάτω όροφο με την χρωματιστή Γκανάς αφήνοντας να τρέξει στα πλαϊνά της τούρτας.
Χωρίζουμε την βουτυρόκρεμα που μας έχει απομείνει σε 3-4 μέρη και τα χρωματίζουμε με διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.Βάζουμε σε κορνέ με διάφορες μύτες την βουτυρόκρεμα και στολίζουμε το κεφάλι του μονόκερου.



Τα αυτάκια και το κέρατο του μονόκερου δεν τρώγονται!Θα μπορούσα να φτιάξω ζαχαρόπαστα και να ήταν κι αυτά βρώσιμα,όμως ήταν τόσες οι παρασκευές που έπρεπε να γίνουν που δεν υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο.Σε προηγούμενη ανάρτηση σας έδειξα πως να φτιάξετε το κέρατο και τα αυτάκια του μονόκερου.


Επίσης προαιρετικά μπορείτε να στολίσετε ακόμα περισσότερο την τούρτα σας πασπαλίζοντας με μικρά ζαχαρωτά και πολύχρωμο κας κας.


Αυτή η τούρτα υπολογίστηκε για 50 περίπου άτομα και έφτασε για όλους.Οι περισσότεροι βέβαια ήθελαν να δοκιμάσουν και από τις δύο γεύσεις γιατί πως να αντισταθείς στην απίστευτα νόστιμη σοκολατένια τούρτα αλλά και πως να μην θες να δοκιμάσεις αυτόν τον καταπληκτικό συνδυασμό της τούρτας βανίλιας με την κρέμα τυριού...!Και πως επίσης να αντισταθούν τα μικρά όταν αντίκρισαν το εσωτερικό της?!!!

Ξέρω θα σας φανεί πολύ δύσκολο να ασχοληθείτε τόσο πολύ...Δεν είναι μια απλή τούρτα.Έχει δύο διαφορετικά είδη παντεσπάνι και 5 διαφορετικές παρασκευές(4 κρέμες και τα σοκολατένια ματάκια).
Όμως,ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα που σας έδωσα μπορείτε να οργανωθείτε και να ρυθμίσετε έτσι τον χρόνο σας ώστε να σας φανεί πιο εύκολο.

Επίσης,δεν είναι απαραίτητο να κάνετε διώροφη την unicorn τούρτα.Επιλέξτε έναν από τους δύο συνδυασμούς γεύσεων και φτιάξτε την δική σας τούρτα,με το δικό σας γούστο και με βάση τον αριθμό των καλεσμένων σας.

Και επειδή αυτή η τούρτα δεν ήταν η μοναδική που έχω φτιάξει με αυτό το θέμα, δείτε και μια παλιότερη τούρτα unicorn με χρωματιστά μαρεγκάκια!

Σας φιλώ γλυκά και για οποιαδήποτε απορία θα είμαι εδώ για να σας βοηθήσω!♥



Λαμπρινή
Λαμπρινή

Είμαι η Λαμπρινή και εδώ μοιράζομαι τις δημιουργίες μου!Σκοπός μου είναι να εμπνεύσω τους αναγνώστες μου να δοκιμάσουν διάφορες τεχνικές,να κάνουν το παλιό να μοιάζει με καινούριο και να τολμήσουν να φτιάξουν μόνοι τους τις τούρτες γεννεθλίων τους!

1 σχόλιο: