Diy κερί σε βάση από τσιμέντο.

Με ένα από τα πράγματα που μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι,χωρίς ποτέ να το βαριέμαι,είναι η δημιουργία κεριών.Για την ακρίβεια,η ανακύκλωση των κεριών!Δηλαδή να παίρνω παλιά κεριά και λαμπάδες και να φτιάχνω καινούρια.Με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα γι 'αυτό βγάλτε όλα τα παλιά σας κεριά,τα χαλασμένα ή αυτά που έχετε βαρεθεί και πάμε να φτιάξουμε ένα κερί σε βάση από τσιμέντο,το οποίο στην ουσία δεν θα καίγεται αλλά θα είναι διακοσμητικό,με ένα ρεσό μέσα που θα αναδεικνύει την ομορφιά του!

Όλοι ξέρετε ότι οι Creative Bloggers κάνουν την εμφάνισή τους την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα οπότε όπως καταλάβατε το θέμα μας για αυτόν τον μήνα είναι τα κεριά!!!
Για όσους δεν μας ξέρουν,είμαστε μια ομάδα από 7 δημιουργικές γυναίκες και bloggers που κάθε μήνα έχουμε και ένα project να ετοιμάσουμε,με ένα συγκεκριμένο θέμα.Όλες οι δημιουργίες μας είναι κατασκευές που αφορούν την διακόσμηση του σπιτιού και που εύκολα να μπορεί ο καθένας να φτιάξει για να διακοσμήσει και να ομορφύνει τον χώρο του!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το διακοσμητικό κερί σε βάση από τσιμέντο,μια κατασκευή ανέξοδη αλλά πολύ όμορφη και εύκολη,αν ήδη έχεις ξανά ασχοληθεί με τα κεριά.Αν όχι,θα σε συμβούλευα να είσαι προσεκτικός με το λιώσιμο των κεριών για να μην καείς και έχουμε πρόβλημα!

Αρχικά θα φτιάξουμε την βάση από τσιμέντο.Το τσιμέντο είναι ένα πολύ φτηνό υλικό και που είναι εύκολο στην χρήση.Θα διαλέξουμε ένα καλούπι,το οποίο μπορεί να είναι ένα κουτάκι χάρτινο,λίγο μεγαλούτσικο ώστε εκεί μέσα να χωρέσει μέχρι κάποιο επίπεδο η τσιμεντένια βάση αλλά και ένα γυάλινο μικρό βαζάκι. Πριν το χρησιμοποιήσεις κάνε τις δοκιμές σου να δεις ότι σε παίρνει!
Θα αραιώσουμε το τσιμέντο με νερό και θα γεμίσουμε το κουτάκι μέχρι το πάχος που θέλουμε να έχει η βάση μας.

Θα το αφήσουμε μια μέρα να σταθεροποιηθεί και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η διακόσμηση του κεριού.

Θα τοποθετήσουμε μέσα στο κουτί και πάνω στο τσιμέντο ένα γυάλινο μικρό βαζάκι.Για να το διακοσμήσουμε,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα λουλούδια,καρπούς,φύλλα...ότι μπορείτε να φανταστείτε!Θα τα τοποθετήσουμε μέσα στο κουτί γύρω από το βαζάκι και θα τα συμπιέσουμε καλά έτσι ώστε να μην ανέβουν στην επιφάνεια όταν ρίξουμε το λιωμένο κερί.

Μετά θα λιώσουμε τα παλιά μας κεριά.Αυτό θέλω να το κάνετε με απόλυτη προσοχή και να ξέρετε ότι το κατσαρολάκι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι από εκεί και στο εξής μόνο για το λιώσιμο των κεριών!Οπότε πρέπει να γίνουν και μερικές θυσίες όπως καταλαβαίνετε!
Θα ρίξουμε το λιωμένο κερί με προσοχή και σιγά σιγά μέσα στο κουτί.

Θα γεμίσουμε το κουτί μέχρι πάνω με το λιωμένο κερί μέχρι να καλυφθεί το βαζάκι αλλά και τα διακοσμητικά μας στοιχεία.Πολύ σύντομα θα αρχίσει να σταθεροποιείται το κερί και θα αποκτήσει μια θαμπή εικόνα.Θα το αφήσετε μια ολόκληρη μέρα στην άκρη χωρίς να το μετακινείτε για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

Την επόμενη μέρα θα ξεκαλουπώσουμε το κερί με την τσιμεντένια βάση μας.Θα παρατηρήσετε ότι ίσως δεν φαίνονται αρκετά τα διακοσμητικά σας στοιχεία...Τότε θα κάνετε το εξής.
Θα βάλετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα ή ταψί και θα το ζεστάνετε για λίγη ώρα στον φούρνο.Εκεί πάνω θα πιέσετε για λίγη ώρα το κερί μέχρι να λιώσει λίγο η επιφάνειά του.Αμέσως θα αναδειχτούν όλα τα διακοσμητικά σας στοιχεία και θα δείχνει πολύ όμορφο!

Δες το αποτέλεσμα!

Να σου πω ακόμα ότι το κερί έχει κολλήσει στο τσιμέντο,έχει κατά κάποιο τρόπο ενσωματωθεί.

Να ξέρεις επίσης ότι μπορείς διάφορα χρώματα κεριά να λιώσεις.Τα δικά μου ήταν όλα λευκά και έχω αυτό το αποτέλεσμα.Φαντάσου το και χρωματιστό τι ωραίο που θα δείχνει!


Αν είσαι από αυτούς που του αρέσουν τα χειροποίητα δώρα,αυτή η κατασκευή είναι και μια ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικο δώρο!Πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικα κεριά που έχω φτιάξει παλιότερα θα τις βρεις εδώ.

Μέσα στο βαζάκι μπαίνει το ρεσό και όταν ανάβει,το κερί μοιάζει σχεδόν διάφανο και ξεχωρίζουν τα διακοσμητικά που βάλαμε.Το ωραίο είναι ότι αυτό το κερί δεν καίγεται ποτέ αφού την δουλειά της φλόγας την κάνει το ρεσό!

Σύντομα θα σου δείξω και άλλη μια ιδέα για να αξιοποιήσεις τα παλιά σου κεριά,ακόμα πιο εύκολη και εντελώς ανέξοδη!

Αυτή ήταν η δική μου πρόταση για κεριά για τον μήνα Νοέμβριο αλλά τα κορίτσια της ομάδας έχουν ετοιμάσει κι αυτές πολύ όμορφα πράγματα!Τα κεριά πρωταγωνιστούν πάντα τα Χριστούγεννα γι' αυτό μη χάσεις και τις υπόλοιπες προτάσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας!


Χριστίνα από Art decoration & crafting                                      05/11/2018
Λαμπρινή από Lamprouka                                                            06/11/2018
Κατερίνα και Λένα από Violet Mimosa                                      07/11/2018
Ελπίδα από Two boys and hope                                                  08/11/2018
Κική από Creative moments                                                        09/11/2018
Ελεάνα από My home my memories                                          10/11/2018

Καλή συνέχεια και θα τα πούμε ξανά σύντομα!Σας φιλώ ♥


Λαμπρινή
Λαμπρινή

Είμαι η Λαμπρινή και εδώ μοιράζομαι τις δημιουργίες μου!Σκοπός μου είναι να εμπνεύσω τους αναγνώστες μου να δοκιμάσουν διάφορες τεχνικές,να κάνουν το παλιό να μοιάζει με καινούριο και να τολμήσουν να φτιάξουν μόνοι τους τις τούρτες γεννεθλίων τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου