Diy ξύλινα δεντράκια για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Δείτε πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα ξύλινα δεντράκια για την διακόσμηση του τζακιού σας με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Μια τελευταία, εύκολη και γρήγορη κατασκευή θέλω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας λίγο πριν την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων γιατί έφτασε η ώρα να αφήσουμε τις κατασκευές και να μπούμε στην κουζίνα! Η αλήθεια είναι ότι έχω φτιάξει πολλά πράγματα φέτος που δεν πρόλαβα να σας δείξω όμως δεν πειράζει. Με πόσα να ασχοληθείς ταυτόχρονα...δεν γίνεται να τα προλαβαίνεις όλα!
Πάμε  λοιπόν να σας δείξω τα ξύλινα δεντράκια που έφτιαξα για να διακοσμήσω το τζάκι μας ή καλύτερα να πω, να συμπληρώσω την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του τζακιού γιατί τα σπιτάκια που θα δείτε είναι περσινή κατασκευή.
Φτιάξε ξύλινα δεντράκια για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του τζακιού σου.

Όπως σας έδειξα και στην προηγούμενη ανάρτηση με τον δίσκο σε σχήμα αστεριού, χρησιμοποίησα το ίδιο λεπτό ξύλο για να φτιάξω και τα δεντράκια που θα σας δείξω σήμερα.

Σχεδίασα δεντράκια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και τα έκοψα με λεπίδι.
Φτιάξε ξύλινα δεντράκια.

Τα έβαψα με ακρυλικά χρώματα και μετά με γυαλόχαρτο με έτριψα για να φύγει το περισσότερο χρώμα.
Πώς να φιάξεις ξύλινα δεντράκια.

Τα κόλλησα με ζεστή σιλικόνη πάνω σε μια βάση πάλι από το ίδιο λεπτό ξύλο.
Φτιάξε ξύλινα δεντράκια για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Άπλωσα και πάστα διαμόρφωσης με κόκκους πάνω στην βάση και στις κορυφές των δέντρων για να δείχνουν χιονισμένα.
Διακόσμηση τζακιού με ξύλινα δεντράκια.

Κόλλησα εδώ κι εκεί μερικά ξυλάκια και λίγα μικρά κουκουνάρια που βρήκα στο δάσος για να διακοσμήσω λίγο την κατασκευή και τα χιόνισα κι αυτά με την ίδια πάστα.
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με ξύλινα δεντράκια.

Τοποθέτησα την κατασκευή μου με τα δεντράκια πάνω στο τζάκι μαζί με τα σπιτάκια και με μια σειρά από φωτάκια, έδωσα λάμψη και φως στην διακόσμηση του τζακιού.
Εύκολη κατασκευή με ξύλινα δεντράκια για διακόσμηση.

Κάτι ακόμα που έφτιαξα αλλά δεν πρόλαβα να σας δείξω είναι και το στεφάνι που φαίνεται κρεμασμένο πάνω στο τζάκι. Είναι όμως μια πολλή εύκολη κατασκευή και απλά θα σας πω ότι από κάτω είναι ένα στεφάνι από φελιζόλ που με σιλικόνη κόλλησα ότι μπάλες μου περίσσευαν. Από το να είναι οι μπάλες κρυμμένες στα κουτιά είναι προτιμότερο να βρουν την θέση τους μέσα στο σπίτι πάνω σε ένα στεφάνι που δείχνει και πολύ πιο εντυπωσιακό από κοντά έχω να σας πω!
Φτιάξε χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μπάλες.

Αυτή ήταν λοιπόν η κατασκευή που έφτιαξα με τα ξύλινα δεντράκια και είναι η πιο οικονομική λύση για να διακοσμήσετε το τζάκι του σπιτιού σας!

Ευελπιστώ να μπορέσω να τα ξαναπούμε από εδώ μέχρι τα Χριστούγεννα αν όμως δεν τα καταφέρω θέλω να σας ευχηθώ τα καλύτερα, να γιορτάσετε παρέα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους όμορφα και με αγάπη, να βρεθείτε σε σπίτια ζεστά με γιορτινή διάθεση και να διασκεδάσετε, να χαρείτε και να ζήσετε την μαγεία των Χριστουγέννων όπως εσείς επιθυμείτε!
Σας φιλώ γλυκά ♥


5 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο Λαμπρινή μου! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμπρινή μου έχεις υπέροχο γούστο και ό,τι φτιάχνεις είναι πανέμορφο!! Καλές γιορτές σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξετρελάθηκα Λαμπρινή μου! Πανέμορφα τα σπιτάκια και όλο το σύνολο! Και του χρόνου να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα.είσαι έμπνευση για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή