Χαρτιά περιτυλίγματος με στάμπες από πατάτα

Οδηγίες για να φτιάξεις στάμπες από πατάτα και να διακοσμήσεις τα χαρτιά περιτυλίγματος για τα δώρα σου.

Έχουμε μπει και επίσημα πια σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και η διάθεση είναι ανεβασμένη λόγω των ημερών!Οι κατασκευές μου αυτό το διάστημα είναι μόνο χριστουγεννιάτικες και έχω φτιάξει ένα σωρό πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και θα το κάνω σύντομα (ελπίζω) γιατί χάθηκα τον τελευταίο καιρό!
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε μόνοι σας τα χαρτιά περιτυλίγματος για τα δωράκια που θα κάνετε αυτές τις μέρες και θα χρησιμοποιήσετε ένα υλικό που σίγουρα το έχετε όλοι στο σπίτι σας,την πατάτα!!!
Χαρτιά περιτυλίγματος με στάμπες από πατάτα.

Οι Creative bloggers επέστρεψαν και αυτόν τον μήνα και όπως θα καταλάβατε, το θέμα μας είναι τα χαρτιά περιτυλίγματος!Έχουμε πολλές και όμορφες ιδέες να μοιραστούμε μαζί σας σε ένα θέμα που εμένα τουλάχιστον δεν με αφήνει καθόλου αδιάφορη.
Creative bloggers χριστούγεννα.

Πιστεύω ότι όταν κάνεις ένα δώρο πρέπει να προσέξεις και το περιτύλιγμα,έχει την ίδια σημασία και ενδιαφέρον όσο και το περιεχόμενο του δώρου!Όταν μάλιστα αυτό το περιτύλιγμα είναι φτιαγμένο με αγάπη από τα δικά σας χέρια,τότε η αξία,η συναισθηματική κυρίως,μεγαλώνει περισσότερο!
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τα δικά μας χαρτιά περιτυλίγματος με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας,όμορφα και ανέξοδα!

Θα χρειαστούμε ένα ουδέτερο χαρτί το οποίο μπορεί να είναι το πιο απλό που υπάρχει.Ακόμα και αυτό που πωλείται με το μέτρο στα βιβλιοπωλεία είναι το ιδανικό.Επίσης θα χρειαστούμε πατάτες λίγο μεγαλούτσικες,ένα κοφτερό μαχαίρι,κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και χρώματα όπως τέμπερες ή ακριλικά.
Η παρακάτω εικόνα θα σας βοηθήσει να φτιάξετε βήμα-βήμα τις στάμπες από τις πατάτες.
Πώς να φτιάξεις στάμπες από πατάτα.

-Κόβουμε από την πατάτα ένα μικρό κομμάτι ίσα - ίσα να μας δώσει μια καλή επιφάνεια.
-Πιέζουμε το κουπ πατ στην πατάτα μέχρι την μέση του κουπ πατ.
-Κόβουμε περιμετρικά με το μαχαίρι, περίπου μέχρι εκεί που έχουμε πιέσει το κουπ πατ.
-Αφαιρούμε το κομμένο κομμάτι.
-Η στάμπα έχει ήδη δημιουργηθεί στην πατάτα.
-Με πινελάκι απλώνουμε χρώμα πάνω στην στάμπα που δημιουργήσαμε και πιέζουμε ελαφρά στο χαρτί για να αφήσουμε το αποτύπωμα.

Η διαδικασία όλη συνολικά είναι του πεντάλεπτου!Είναι πολύ διασκεδαστική και εύκολη που τα μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν αν τα αφήσετε στο τέλος να παίξουν στα χαρτιά με τις χειροποίητες σφραγίδες που δημιουργήσατε!
Χριστουγεννιάτικη ιδέα για χαρτιά περιτυλίγματος.

Τυλίξτε τα δωράκια σας με τα χαρτιά περιτυλίγματος που φτιάξατε μόνοι σας και δέστε τα με όμορφες κορδέλες ή σπάγκο.Κρεμάστε και από ένα μικρό στολιδάκι και έχετε δημιουργήσει ήδη την καλύτερη εντύπωση για το δώρο που θα προσφέρετε!
Πώς να φτιάξεις στάμπες από πατάτα για να διακοσμήσεις τα δώρα σου.

Επίσης να σας πω ότι αυτήν την ιδέα δεν είναι ανάγκη να την υλοποιήσετε μόνο για τα δώρα των Χριστουγέννων!Κρατήστε την στο μυαλό σας και για άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικά κουπ πατ.Υπάρχουν άπειρα σχέδια ευτυχώς!
Χριστουγεννιάτικη ιδέα διακόσμησης δώρων.

Όταν έβαλα τα δωράκια μου κάτω από το δέντρο για να τα φωτογραφίσω, μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η αρμονία που έχουν μεταξύ τους που αποφάσισα φέτος τα δώρα μου να έχουν στυλ και ομοιομορφία, οπότε θα ακολουθήσω την ιδέα μου και σε προσωπικό επίπεδο!
Φτιάξε μόνος σου χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τις υπόλοιπες Creative Bloggers που έχουν να μοιραστούν πολλές ακόμα ιδέες με τα χαρτιά περιτυλίγματος, για να διαλέξεις ποια σου αρέσει και σου ταιριάζει περισσότερο για τα δωράκια που θα χαρίσεις τα Χριστούγεννα!

-Δευτέρα.........3/12  Art decoration & crafting
-Τρίτη.............4/12   Lamprouka
-Τετάρτη.........5/12  Violet Mimosa
-Πέμπτη..........6/12  Two boys and hope
-Παρασκευή...7/12   Creative moments

Εγώ να σας ευχηθώ καλές χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες, να στολίσετε όμορφα τα σπίτια σας με πολλά φωτάκια και μπόλικη αγάπη για να υποδεχθείτε την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου και σας δίνω ραντεβού σύντομα με νέα ανάρτηση!Σας φιλώ ♥


6 σχόλια

  1. Πολύ ωραία αυτή η ιδέα με τα δικά μας χαρτιά περιτυλίγματος .
    Θα την αποθηκευσω για να την δοκιμάσω.
    Καλή συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση!
    Σε περιμεναμε πως και πως!
    Btw, ευχομαι χρόνια πολλά κι ευτυχισμενα, με υγεια και ολα τα καλα του Θεού στο σπιτι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις πιο έξυπνες και πολύ παιχνιδιάρικες ιδέες Λαμπρινή μου!!! Και του χρόνουυυυυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τις πατάτες-σφραγίδες έχει πολλές εφαρμογές, το έχω δει και σε μαξιλάρια! Πανέξυπνη ιδέα να το χρησιμοποιήσεις Λαμπρινή μου και στα χαρτιά περιτυλίγματος τα οποία έγιναν σουπερρρρρρ. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή