Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και ρόφημα ζεστής σοκολάτας

Φτιάξτε τα πιο φανταστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας και απολαύστε τα με ένα πλούσιο σοκολατένιο ρόφημα.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή έχουν ήδη ξεκινήσει! Τα σπίτια μας στολίστηκαν, αν κι ακόμα εγώ δεν έχω τελειώσει γιατί συνέχεια φτιάχνω πραγματάκια και στολίζω και η κουζίνα μας θα μεταμορφωθεί σ' ένα μικρό και μαγικό εργαστήρι δημιουργίας, σαν του Άγιου Βασίλη! Με βοηθούς τα μικρά μας ξωτικά, θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας και θα πλημμυρίσουμε την ατμόσφαιρα με μυρωδιές και γεύσεις αγαπημένες!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας.

Η συνταγή για αυτά τα μπισκότα είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.Το ζυμάρι είναι εύπλαστο,δεν κολλάει στα χέρια και δεν φουσκώνει κατά το ψήσιμο για να χάσει το σχήμα του. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Ότι αν δεν σας αρέσει σε γεύση η ζύμη για gingerbread μπισκότα για να φτιάξετε σπιτάκια ή άλλα χριστουγεννιάτικα σχέδια, αυτή η συνταγή θα εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό! Και από γεύση είναι σούπερ! Πάμε να δούμε τα υλικά.

 Υλικά για 30-40 μπισκότα:
2 φλιτζάνια βούτυρο αγελάδας
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες 
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι κακάο
 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Κοσκινίζουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
Τοποθετούμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο μεγάλα αντικολλητικά χαρτιά και πιέζουμε για να ανοίξουμε σε φύλλο, στο πάχος που θέλουμε να έχουν τα μπισκότα μας. Έτσι όπως έχουμε ανοίξει το φύλλο (ανάμεσα στα δύο λαδόχαρτα) το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα. Κατόπιν το βγάζουμε και κόβουμε σε ότι σχήματα θέλουμε. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας και σοκολατένιο ρόφημα.

Μπορούμε να κόψουμε το ζυμάρι σε σχήματα για να φτιάξουμε σπιτάκια και να ενώσουμε τα κομμάτια με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Μπισκότα σοκολάτας και πλούσιο σοκολατένιο ρόφημα.

Για να φτιάξετε ένα πυκνό αυγόγλασο για να στολίσετε τα μπισκότα σας ή ακόμα και για να ενώσετε τα κομμάτια από τα σπιτάκια, θα χρειαστείτε 500 γρ. ζάχαρη άχνη,2 ασπράδια και 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού.Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 6-7 λεπτά. Αν σας φανεί πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγες σταγόνες νερό.

Μπισκότα σοκολάτας χριστουγεννιάτικα.

Μπορείτε να κάνετε ακόμα ένα ωραίο κολπάκι με τα μπισκότα για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους όταν θα τους προσφέρετε τον καφέ ή ακόμα καλύτερα μια ζεστή σοκολάτα! Στο κόψιμο των μπισκότων, κάντε ένα μικρό άνοιγμα στο κάτω μέρος τους έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται πάνω στο φλιτζάνι.

Ρόφημα ζεστής σοκολάτας.

Και μιας και μιλήσαμε για ζεστή σοκολάτα, ας δούμε πως να φτιάξουμε αυτό το πλούσιο σοκολατένιο ρόφημα που αγαπάμε οι περισσότεροι!

Υλικά για 5 φλιτζάνια ρόφημα σοκολάτας:
1 λίτρο γάλα
250 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική

Χριστουγεννιάτικη ζεστή σοκολάτα.

Εκτέλεση:
 Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε στα ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Ζεστή σοκολάτα ρόφημα.

Ιδέα μόνο για τους μεγάλους!
Μπορούμε να διαλύσουμε μέσα στο γάλα 1-2 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσο ή να προσθέσουμε στην ζεστή σοκολάτα λίγο αλκοόλ όπως ουίσκι, ρούμι ή Kahloua.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας και σοκολατένιο ρόφημα.

Φτιάξτε τα σοκολατένια μπισκότα μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα και απολαύστε τα μαζί με τους αγαπημένους σας, αυτές τις όμορφες και γιορτινές μέρες!
Σας φιλώ ♥

(Αυτή η συνταγή δημοσιεύτηκε το 2014 στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού Cook Craft Create )



3 σχόλια

  1. Αχ τι μας κάνεις πρωί πρωί! Θελω να γίνω καλικαντζαράκι, να μπω μέσα στην οθόνη και να δοκιμάσω τα πάντα!!!
    Φιλάκια κοριτσακι μου!
    Καλές γιορτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμπρινή μου χρυσοχερα, ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλές γιορτές, μήπως υπάρχει σε γραμμάρια το βούτυρο που χρησιμοποιήσατε? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή