Πως να φτιάξεις ένα παγωμένο μπολ με λουλούδια

Φτιάξε ένα παγωμένο μπολ με λουλούδια για να σερβίρεις εκεί τα φρούτα ή το παγωτό και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Δεν θα εντυπωσιάσεις μόνο τους καλεσμένους σου είναι η αλήθεια! Πρώτος απ' όλους θα εντυπωσιαστείς εσύ που θα το φτιάξεις, με την απλότητα αυτής της κατασκευής και κυρίως με την ομορφιά της! Γιατί ένα παγωμένο μπολ, διακοσμημένο με λουλούδια και με φέτες από λεμόνια, για να σερβίρεις τα φρούτα ή το παγωτό, ε πως να το κάνουμε! Είναι φανταστική σαν ιδέα, είναι η πιο εύκολη κατασκευή που θα μπορούσες να κάνεις για το καλοκαίρι και που στην ουσία την περισσότερη δουλειά θα την κάνει ο καταψύκτης σου. Εσύ θα πρέπει απλά να περιμένεις!
Τι λες? Πάμε να το φτιάξουμε παρέα?

Φτιάξε ένα παγωμένο μπολ με λουλούδια για τα φτούτα ή το παγωτό.

Για να φτιάξεις κι εσύ το παγωμένο μπολ δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ γιατί τα υλικά τα έχεις όλα μες στο σπίτι σου και είναι τα εξής:
  • 2 μπολ πλαστικά ή μεταλλικά (ένα μεγάλο και ένα μικρότερο)
  • απιονισμένο νερό
  • λουλούδια φρέσκα ή αποξηραμένα, άνθη λεβάντας, φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
  • πορτοκάλια ή λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
  • κοχύλια, φτερά, χάντρες (ό,τι θέλετε και ό,τι σας αρέσει)
πως να φτιλάξεις παγωμένο μπολ

Συγκεντρώστε τα υλικά σας και ξεκινάμε!

λουλούδια για να φτιάξεις μπολ από πάγο

Αρχικά θα πάρουμε το μεγαλύτερο μπολ και θα βάλουμε μέσα λίγο νερό, δύο δάχτυλα περίπου.
Θα βάλουμε μέσα λίγα λουλούδια ή ό,τι άλλο θέλουμε για να διακοσμήσουμε σε πρώτη φάση τον πάτο του μπολ. Ύστερα θα το βάλουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.

φτιάχνουμε παγωμένο μπολ

Αφού παγώσει θα τοποθετήσουμε μέσα το μικρότερο μπολ με κάτι βαρύ στο κέντρο του.
Στο κενό που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στα δύο μπολ θα γεμίσουμε νερό και η διασκέδαση τώρα ξεκινά!

φτιάξε παγωμένο μπολ

Γεμίστε με λουλούδια ή με τα μικρά διακοσμητικά σας αντικείμενα, το κενό ανάμεσα στα δύο μπολ.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να το κάνουμε αυτό! Ό,τι μας αρέσει και όπου θέλουμε θα τα τοποθετήσουμε. Να έχετε υπόψιν σας ότι τα βαρύτερα αντικείμενα θα καθίσουν στο κάτω μέρος του μπολ και τα ελαφρύτερα, όπως τα άνθη λεβάντας, θα σταθούν πάνω πάνω. Γι' αυτό συλλέξτε διάφορα είδη για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ό,τι είχατε να κάνετε εσείς το κάνατε και με περίσσια αγάπη για αυτήν την κατασκευή, είμαι σίγουρη γι' αυτό! Τώρα αφήστε την κατάψυξη να κάνει την υπόλοιπη δουλειά και βάλτε το μπολ εκεί μέσα για όσο χρειαστεί, για να παγώσει εντελώς.

Φτιάξε ένα παγωμένο μπολ με λουλούδια.

Για να ξεφορμάρουμε το παγωμένο μπολ που δημιουργήσαμε θα χρειαστεί να κάνουμε μια μικρή διαδικασία, πολύ εύκολη. Για να βγάλουμε το μικρό μπολ, θα αφαιρέσουμε το βάρος που έχουμε τοποθετήσει στην μέση και θα το γεμίσουμε με ζεστό νερό. Θα ξεκολλήσει αμέσως γι' αυτό προσοχή μην το παρακάνετε με το ζεστό νερό και ξεπαγώσει όλη η κατασκευή μας!

φτιάξε μπολ από πάγο

Για να βγάλουμε το μεγαλύτερο μπολ απλά το βάζουμε κάτω από την βρύση με ζεστό νερό και αμέσως θα ξεφορμαριστεί κι αυτό. Προσοχή και πάλι!

φτιάξε ένα παγωμένο μπολ για τα φρούτα σου

Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να τυλίξουμε το παγωμένο μας μπολ με μεμβράνη και να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για...πάντα! Δεν έχει ημερομηνία λήξεως και όποτε το χρειαστούμε μπορούμε να το βγάλουμε και να βάλουμε μέσα τα φρούτα ή το παγωτό και να τα σερβίρουμε με αυτόν τον καταπληκτικό τρόπο για να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας!

παγωμένη φρουτιέρα

Μια μικρή συμβουλή είναι να τοποθετήσετε στην πιατέλα κάτω από το παγωμένο μπολ, μια μικρή πετσέτα για να συγκρατεί τα υγρά από τον πάγο που σιγά σιγά θα λιώνει.

Βάζουμε πετσέτα κάτω από το παγωμένο μπολ.

Τοποθετήστε λουλούδια ή φρούτα γύρω γύρω για να καλύψετε την πετσέτα και βάλτε πάνω το υπέροχο μπολ από πάγο που φτιάξατε! Μπορεί να είναι κατασκευή της μιας χρήσεως όμως το αποτέλεσμα θα σας αρέσει πάρα πολύ και είμαι σίγουρη πως την επόμενη φορά θα το ξαναφτιάξετε και με άλλα διακοσμητικά πραγματάκια! Δοκιμάστε να κάνετε αυτήν την εύκολη κατασκευή μαζί με τα παιδιά σας. Φτιάξτε το με μικρά μπολ και κάντε μικρές ατομικές φρουτιέρες για να φάνε τα φρούτα τους. Μπορείτε αντί για λουλούδια να διακοσμήσετε τα μπολάκια τους με μινιατούρες από τα παιχνίδια τους! Είναι βέβαιο ότι θα τα λατρέψουν! Και θα φάνε και τα φρούτα τους εννοείται!

Create an ice bowl

Άλλη μια ιδέα είναι να κάνετε την ίδια διαδικασία με πλαστικά μπουκάλια και μέσα να τοποθετήσετε για να σερβίρετε ένα μπουκάλι κρασί. Υπάρχουν πολλές επιλογές και ανάλογα με το καλούπι που θα φτιάξετε θα έχετε και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Making an ice bowl with flowers.
Αυτήν ήταν η πιο εύκολη και καλοκαιρινή κατασκευή που μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να διασκεδάσετε και να δροσιστείτε τώρα που η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη! Φτιάξτε αυτό το υπέροχο παγωμένο μπολ με λουλούδια για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας! 
Θα χαρώ πολύ να το φτιάξετε κι εσείς και να μου στείλετε φωτογραφίες στην σελίδα μου στο Facebook να δω και τα δικά σας παγωμένα μπολ και αν θέλετε να τα προσθέσω στο τέλος αυτής της ανάρτησης για να τα δούμε όλοι και να τα θαυμάσουμε!

Καλή συνέχεια! Σας φιλώ ♥

(Αυτή η κατασκευή είναι μια δημιουργία μου που είχε δημοσιευτεί παλιότερα στο διαδικτυακό περιοδικό Cook Craft Create)

4 σχόλια

  1. Πολύ ωραία ιδέα.
    Αν και θα λυωσει γρήγορα,αξίζει τον κόπο να το κάνουμε.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανταστική ιδέα Λαμπρινή μου! Πάρα πολύ μου άρεσε! Σ ευχαριστούμε για την έμπνευση, για άλλη μια φορά! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή