Ιδέα για καλοκαιρινή διακόσμηση βιτρίνας με τροπικά φύλλα

Ιδέα διακόσμησης βιτρίνας καταστήματος για το καλοκαίρι, με τροπικά φύλλα φτιαγμένα από χαρτόνι.

Σήμερα έχουμε χαρτοκοπτική και θα πάρει το ψαλίδι μας φωτιά γιατί έχουμε πολλά χαρτιά και χαρτόνια να κόψουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εικόνα σαν αυτήν που θα σας δείξω. Επίσης ο τίτλος μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένος και να μιλάει για διακόσμηση βιτρίνας όμως ξέρω πόσο χρήσιμη θα σας φανεί αυτή η ανάρτηση αν ετοιμάζετε παιδικό πάρτι με θέμα τροπικό καλοκαίρι. 

Καλοκαιρινή διακόσμηση βιτρίνας ή παιδικού πάρτι με θέμα τροπικό καλοκαίρι

Με αυτήν την ανάρτηση με θέμα καλοκαιρινό και κυρίως τροπικό, οι Creative Bloggers θα σας αποχαιρετίσουν για αυτόν τον κύκλο που ολοκληρώθηκε, θα σας ευχηθούν καλό καλοκαίρι και θα ανανεώσουν το ραντεβού μαζί σας για τον Σεπτέμβρη, με νέα θέματα και καινούριες ιδέες διακόσμησης και κατασκευών!

creative bloggers τροπικό καλοκαίρι

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τροπικά φύλλα για να διακοσμήσουμε μια βιτρίνα ή το παιδικό μας πάρτι! Τα υλικά μας θα είναι αρκετά οικονομικά γιατί τα μόνα πράγματα που θα χρειαστεί ν' αγοράσουμε είναι τα χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, κυρίως σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου και χαρτί χειροτεχνίας που πωλείται στα βιβλιοπωλεία με το μέτρο, για να φτιάξουμε πρώτα τα πατρόν των φύλλων πριν τα κόψουμε στο χρωματιστό χαρτόνι. Ένα καλό ψαλίδι είναι επίσης απαραίτητο.

Ξεκινώντας θα πρέπει πριν να σχεδιάσουμε διάφορα φύλλα πάνω στα χρωματιστά χαρτιά, να κάνουμε το σχέδιο που θέλουμε στο χαρτί χειροτεχνίας. Στην ουσία να φτιάξουμε πρώτα τα πατρόν των φύλλων για να είμαστε σίγουροι για το όμορφο σχήμα τους, να διορθώσουμε τις λεπτομέρειες και να τελειοποιήσουμε το σχέδιό μας πρώτα στο δοκιμαστικό χαρτί.
Για να πάρετε ιδέες για τροπικά φύλλα, κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και διαλέξτε όποιο θέλετε να αντιγράψετε ή αλλιώς βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και σχεδιάστε τα δικά σας τροπικά σχέδια για φύλλα! Κανείς δεν θα καταλάβει αν υπάρχουν στην πραγματικότητα ή όχι!

Για μεγαλύτερη διευκόλυνσή, σας προτείνω να σχεδιάσετε μόνο την μία πλευρά του φύλλου. Μετά θα βάλετε το πατρόν πάνω στο χρωματιστό χαρτί που θα το έχετε προηγουμένως διπλώσει στα δύο και με οδηγό το πατρόν θα κόψετε τα φύλλα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ομοιόμορφα κομμένα φύλλα που θα είναι και στις δύο πλευρές τους ίδια.

Φτιάχνουμε τροπικά φύλλα από χαρτόνι.

Το αποτέλεσμα από το κομμένο φύλλο του παραδείγματος που σας δείχνω φαίνεται παρακάτω.

Πως να φτιάξεις τροπικά φύλλα από χαρτόνι.

Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε κι άλλα φύλλα σε διάφορα σχέδια, μεγάλα και μικρά. 
Εγώ για να διακοσμήσω αυτήν την βιτρίνα έφτιαξα αρκετά φύλλα σε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου για να μοιάζει όσο πιο πολύ γίνεται με τροπικό δάσος. Για να γίνει πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα επέλεξα να φτιάξω κυρίως μεγάλα φύλλα. Έφτιαξα όμως και μικρά τα οποία τα έκανα γιρλάντα γαζώνοντας τα στην ραπτομηχανή και τα κρέμασα εδώ κι εκεί για να είναι όσο πιο αληθινή γίνεται η απεικόνιση του τροπικού δάσους σε μια βιτρίνα!

Φτιάξε χάρτινα φύλλα για διακόσμηση βιτρίνας ή πάρτι με θέμα τροπικό καλοκαίρι.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν το αποτέλεσμα πιο κοντά στο πραγματικό γι' αυτό δώστε λίγο περισσότερη σημασία στα φύλλα και κόψτε μερικές τρύπες μέσα σε αυτά όπως έχω κάνει κι εγώ. Επίσης, πριν τα τοποθετήσετε στην θέση που θέλετε, πάρτε ένα απλό μολύβι και τυλίξτε λίγο τις άκρες κάθε φύλλου προς τα μέσα και προς τα έξω για να γυρίσουν λίγο και να φαίνονται πιο φυσικά.

Κατασκευές με χαρτόνι-μεγάλα τροπικά φύλλα για διακόσμηση.

Για να στερεώσω όλη αυτήν την κατασκευή τοποθέτησα από πίσω ένα παραβάν και το έντυσα με χαρτόνι οντουλέ. Το οντουλέ έχει ένα ουδέτερο μπεζ χρώμα αλλά του έχω δώσει και μερικές πινελιές με καφέ και λευκή ακρυλική μπογιά.

Διακόσμηση βιτρίνας ή πάρτι τροπικό καλοκαίρι με φύλλα από χαρτόνι.

Για να στερεώσω τα φύλλα μεταξύ τους και να γίνει το αποτέλεσμα που βλέπετε, αυτό το επιμελώς ατημέλητο με τα φύλλα να πετάγονται από δω κι εκεί, χρησιμοποίησα αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως. Διακοσμώντας μια βιτρίνα με θέμα τροπικό καλοκαίρι μπορείς στην βιτρίνα να προσθέσεις και αληθινά φυτά και να προσθέσεις για το ντεκόρ πολλά καλοκαιρινά αξεσουάρ όπως να βάλεις ψάθες μπροστά από την κατασκευή με τα φύλλα και εκεί πάνω να ακουμπήσεις μερικά είδη του καταστήματος. Η βιτρίνα που διακόσμησα εγώ είναι κατάστημα με γυναικεία είδη και αυτό βοήθησε αρκετά ώστε να έχω και τσάντες για την θάλασσα, σανδάλια και καπέλα που βοηθούν στην καλοκαιρινή διακόσμηση μιας βιτρίνας.

Διακόσμηση καλοκαιρινή βιτρίνας ή παιδικού πάρτι με τροπικά φύλλα.

Επίσης διάλεξα να ντύσω την κούκλα με ένα φόρεμα που ταιριάζει πολύ με το θέμα μας αλλά απέφυγα και τις υπερβολές να φορτώσω την βιτρίνα πολύ γιατί το θέμα από μόνο του είναι αρκετά έντονο και θέλει όσο γίνεται πιο λίγα πράγματα για να αναδειχτούν. Αυτά είναι δικές μου απόψεις χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις για διακόσμηση βιτρίνας καταστημάτων και λειτούργησα έτσι όπως το καθετί που τοποθέτησα εκεί να κάθεται όμορφα στα δικά μου μάτια!

Εύκολη και οικονομική διακόσμηση βιτρίνας με χάρτινα φύλλα και θέμα τροπικό καλοκαίρι.

Θέλω να τονίσω ξανά ότι μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο background για την διακόσμηση του καλοκαιρινού πάρτι σας με θέμα το τροπικό καλοκαίρι και να μην ξοδευτείτε για να αγοράσετε κάτι που μπορείτε μόνοι σας να το φτιάξετε. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σαν θέμα και αν τύχει και κάνετε πάρτι κοντά σε θάλασσα τότε το θέμα σας θα αναδειχτεί ακόμα περισσότερο! Με φόντο το μπλε της θάλασσας και με το πράσινο των φύλλων που θα φτιάξετε μόνοι σας με χαρτόνια, θα έχετε την τέλεια διακόσμηση που δεν θα σας έχει κοστίσει σχεδόν καθόλου οικονομικά!

Ακολουθεί το πρόγραμμα των αναρτήσεων για τις υπόλοιπες Creative bloggers.
Δίνω ραντεβού με την όμορφη ομάδα μου για τον Σεπτέμβρη και σε όλους εσάς να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, να περνάτε όμορφα και όσο μπορείτε πιο ξένοιαστα! Αν δεν με συνεπάρει κι εμένα το καλοκαιράκι με τον καυτό του ήλιο και τα μπάνια του, μπορεί να τα ξαναπούμε πιο σύντομα!
Σας φιλώ γλυκά ♥



12 σχόλια

  1. Ωωω! Πάμε να εξερευνήσουμε μια τροπική ζούγκλα! Τέλειο το σκηνικό της βιτρινας, το βλέπεις και θες να μπεις μέσα! Και κυρίως με απλά υλικά, που βρισκονται ευκολα! Μπραβο Λαμπρινή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δροσερό το αποτέλεσμα!!!!
    Σου έρχεται να μπεις μέσα.
    Το έκανες πολύ ωραίο Λαμπρινή.
    Καλό καλοκαίρι και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ρένα μου!Καλά να περάσεις το καλοκαίρι σου!

      Διαγραφή
  3. Κατευθείαν για τα τροπικά δάση!! Τέλεια η γιρλάντα Λαμπρινή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ομορφη ιδεααααααααα κ για αλλη διακοσμηση οπως παρτυ κ παιδικο δωματιο σουπερρρρρρρρρ....καλο καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου ευχαριστώ πολύ!!Καλό καλοκαίρι και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρω πραγματικά αν θα είχα την υπομονή να κάτσω να τα κόψω όλα αυτά. Δείχνουν όμως υπέροχα όπως είμαι σίγουρη πως υπέροχη θα έδειχνε και η βιτρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν της υπομονής είναι η αλήθεια αλλά τα έκοβα σιγά σιγά κάθε μέρα αφού το είχα προγραμματίσει και ήξερα από την αρχή τα σχέδια που θα κάνω κτλ.
      Η βιτρίνα έδειχνε πολύ εντυπωσιακή και από μακρυά γιατί ήταν έντονο το χρώμα και τραβούσε τα βλέμματα, ότι έπρεπε για βιτρίνα δηλαδή!!!Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Λαμπρινή μου έκανες απίστευτη δουλειά στην οποία είναι έκδηλο το μεράκι σου! Η διακόσμηση της βιτρίνας έγινε καταπληκτική! Άνετα τη χρησιμοποιούσα για τροπικό πάρτυ! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία η βιτρίνα και πολύ προτότυπη δουλειά έχει γίνει συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή