3 εύκολες ιδέες για κατασκευές με φελλό

Εύκολες ιδέες για κατασκευές με φύλλα από φελλό. Φτιάξε κι εσύ ανθοδοχεία, φανάρια και κασπώ με παχύφυτα για την διακόσμηση του σπιτιού σου.

Σήμερα θ' ασχοληθούμε με ένα πολύ αγαπημένο υλικό για τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές μας και δεν είναι άλλο από τον φελλό και συγκεκριμένα με τα φύλλα φελλού. Είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από τον κορμό της βελανιδιάς και πωλείται στα βιβλιοπωλεία με το μέτρο ή σε φύλλα Α4. Έχει πολλές ιδιότητες όπως ότι είναι θερμομονωτικό και ηχομονωτικό υλικό όμως για τις κατασκευές μας αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ελαστικότητά του, ότι χαράσσεται και κόβεται πολύ εύκολα και οπωσδήποτε το φυσικό του χρώμα είναι αυτό που μας ελκύει για να το χρησιμοποιήσουμε στις δημιουργίες μας!

Εύκολες κατασκευές με φελλό.

Αυτό το υπέροχο υλικό θα μας απασχολήσει αρκετά τον μήνα Νοέμβριο γιατί οι Creative Bloggers είναι και πάλι κοντά σας με πολλές και διαφορετικές κατασκευές από φελλό!

Πάμε να σας δείξω λοιπόν τις δικές μου ιδέες για κατασκευές με φελλό και πρέπει να σας πω πόσο εύκολες είναι αφού με μια ωρίτσα είχα φτιάξει τρία πολύ όμορφα διακοσμητικά για το τραπέζι του σαλονιού μου!

Θα ξεκινήσω με το ανθοδοχείο που έφτιαξα, από ένα πλαστικό μπουκάλι χυμού που τελείωσε. Ξέρετε πόσο μου αρέσει να ανακυκλώνω τα πράγματα που βλέπω γύρω μου και να τους αλλάζω χρήση! Ε, αυτό το μπουκάλι όταν άδειασε δεν μου έκανε καρδιά να το πετάξω. Είχε ένα όμορφο μέγεθος και ένα στόμιο αρκετά ελκυστικό για να το φανταστώ ως ανθοδοχείο!
Ανθοδοχείο από πλαστικό μπουκάλι και φελλό.

Οπότε, έκοψα το πάνω μέρος που είχε το καπάκι του μπουκαλιού και με μια δυνατή κόλλα, κόλλησα τον φελλό σε μερικά σημεία πάνω στο μπουκάλι χωρίς να το ντύσω ολόκληρο για να φαίνεται από μέσα το νερό και τα κοτσάνια από τα λουλούδια.
Ανθοδοχείο από φελλό και πλαστικό μπουκάλι.

Για να φτιάξω τα κασπώ, χρησιμοποίησα μερικά κομμάτια μακετόχαρτο που έκοψα στις ίδιες διαστάσεις με τα φύλλα του φελλού.
Βάση για τα λουλούδια από φελλό.

Πρώτα κόλλησα μεταξύ τους τα κομμάτια από το μακετόχαρτο και τον φελλό και μετά τα ένωσα για να δημιουργήσω αυτά τα πολύ όμορφα κασπώ και να βάλω μέσα μικρά γλαστράκια με παχύφυτα.
Κασπώ-βάση για να λουλούδια.

Κατασκευές με φύλλα φελλού.

Η τρίτη και τελευταία κατασκευή μου με φελλό είναι ένα βαζάκι που μεταμορφώθηκε σε φαναράκι. Αυτά τα αγαπημένα βαζάκια πόσες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει στις κατασκευές μου!
Δεν ξέρω ποιο να πρωτοθυμηθώ να σας δείξω! Τους τρεις διαφορετικούς τρόπους για να βάψεις βαζάκια, την τεχνική για να τους δώσεις το εφέ του παλιού καθρέφτη, την διακόσμηση του βάζου με γυαλάκια της θάλασσας και τα φαναράκια-κηροπήγια με αλάτι είναι από τα πιο όμορφα που έχω φτιάξει!

Για να φτιάξω το φαναράκι από φελλό χρησιμοποίησα ένα βάζο, μια δυνατή κόλλα, ένα φύλλο φελλού και μια μύτη από την σακούλα ζαχαροπλαστικής για να κάνω τις τρύπες.
Φαναράκι από βάζο και φελλό.

Έκανα πρώτα τις τρύπες στον φελλό και μετά τον κόλλησα πάνω στο βάζο, αφού βέβαια πρώτα είχα μετρήσει και είχα κόψει τον φελλό στις διαστάσεις του βάζου. Τα κυκλάκια που κόπηκαν για να γίνουν οι τρύπες, τα έβαψα άσπρα και τα κόλλησα πάνω στον φελλό για να δώσω μια όμορφη διακοσμητική πινελιά πάνω του!
Φαναράκι από βαζάκι και φελλό.

Μέσα στο βάζο έβαλα ένα κερί και το βράδυ βγαίνει το φως μέσα από τις τρυπούλες!
Βάζο-φανάρι από φελλό.

Είναι ένα όμορφο διακοσμητικό σετ για το τραπέζι του σαλονιού μου και μου αρέσει πολύ κυρίως γιατί είναι όλα χειροποίητα αλλά και γιατί χρωματικά ο φελλός μπορεί να σταθεί διακοσμητικά σε όλους τους χώρους καθώς το χρώμα του είναι ουδέτερο.
3 εύκολες κατασκευές με φελλό.

Κατασκευές με φελλό.

Δεν ήταν πραγματικά πολύ εύκολες οι ιδέες που σας έδειξα για να αγαπήσετε κι εσείς αυτό το υπέροχο υλικό και να το χρησιμοποιήσετε για τις κατασκευές σας? Και επιπλέον είναι και πολύ οικονομικό με πολλές δυνατότητες για την χρήση του. Φαντάζεστε χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελλό μιας και πλησιάζουν οι γιορτές και θα θέλουμε να φτιάξουμε διάφορα όμορφα πραγματάκια?
Διακοσμητικά αντικείμενα από φελλό.

Κλείνοντας θέλω να σας θυμίσω και τους πίνακες σημειώσεων με φελλό που είχα φτιάξει πριν από χρόνια για το παιδικό δωμάτιο των κοριτσιών μου. Μια εύκολη κατασκευή ήταν κι αυτή παρόλο που εγώ τότε τους έφτιαξα εις διπλούν για το ίδιο δωμάτιο!
Ωστόσο πολλές ακόμα ιδέες για κατασκευές με φελλό έχετε να δείτε από τις Creative Bloggers γι'αυτό και σας δίνω όλα τα link με τις διευθύνσεις των blogs για να μην χάσετε καμία!


04/11/2019.....Χριστίνα από Art Decoration Crafting
05/11/2019.....Λαμπρινή από Lamprouka
06/11/2019.....Μαρίνα από to e-periodiko mas
07/11/2019.....Ελπίδα από Two Boys and Hope
08/11/2019.....Ελένη από Καρυδότσουφλο
09/11/2019.....Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου
11/11/2019.....Ελεάνα από My Home My Memories
12/11/2019.....Κικίτσα από DIY My Day
/13/112019.....Σωτηρία από My Little World
14/11/2019.....Νίκη από Ονειροποιείο 
15/11/2019.....Νικολέτα από Crafty Details
16/11/2019.....Κική από Creative Moments


Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και εγώ θα επιστρέψω σύντομα γιατί έχω να σας δείξω κάτι πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο! Σας φιλώ ♥


14 σχόλια

  1. Εγιναν πολύ ομορφα Λαμπρινη μου!! Λατρεψα το φαναρακι!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι φοβερή!!! Θα συμφωνήσω με την Ελπίδα, κι εγώ λάτρεψα το φαναράκι- ισως λόγω εποχής.
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φαναράκι έκλεψε τις εντυπώσεις βλέπω και πολύ χαίρομαι!!!
      Πολλά φιλιά♥

      Διαγραφή
  3. Εμένα πάλι μου αρέσουν πολύ και τα τρία και περιμένω να δω και το φόντο μαρμαρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει το φαναράκι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!! Όχι ότι τα άλλα δεν μου άρεσαν αλλά λόγω εποχής παίρνει πόντους... χα χα
    Θα το φτιάξω για να δίνει ζεστασιά στο χώρο!
    Υπέροχες ιδέες Λαμπρινή μου, μπράβο σου!
    Σε φιλώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου ευχαριστώ πολύ!!Χαίρομαι που σου άρεσαν και βεβαια το φαναράκι έκλεψε τις εντυπώσεις!!!Πολλά φιλια

      Διαγραφή
  5. Μα πόσο όμορφες ιδέες Λαμπρινή μου! Ειδικά το φαναράκι είναι υπέροχο! Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Λαμπρούκα μας με τα ωραία της πάντα!!! Και πόσο όμορφα τα στόλισες και τα παρουσίασες! Ο φελλός πήρε αξία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή