Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια

Φτιάξε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σε σχήμα σπιτάκι, με πορτάκια που ανοίγουν και κρύβουν εκπλήξεις.

Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια που μετράνε αντίστροφα τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα έχω φτιάξει αρκετά και είναι μια αγαπημένη συνήθεια των παιδιών μου και δική μου φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια που τα είχα μικρά! Σας τα έχω παρουσιάσει στο blog για να παίρνετε ιδέες και να γίνει και για εσάς μια συνήθεια που τα παιδιά θα αγαπήσουν πολύ, λαχταρώντας κάθε πρωί να ανοίξουν τα δωράκια τους, είτε αυτά είναι σε χαρτιά τυλιγμένα, είτε σε κουτάκια, οτιδήποτε. Οι ιδέες που υπάρχουν για αντίστοιχα ημερολόγια είναι άπειρες και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά τα οποία άλλα είναι μιας χρήσεως ή χρησιμοποιούνται ξανά και τον επόμενο χρόνο, άλλα είναι εύκολα ή δύσκολα να τα φτιάξεις και άλλα είναι με μικρά δωράκια ή δραστηριότητες. Ανάλογα το γούστο σου και τον χρόνο που διαθέτεις για να το φτιάξεις, δοκίμασε να εντάξεις το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης στις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τα παιδιά σου. Θα το ευχαριστηθούν πολύ!

Το φετινό μας ημερολόγιο που θα μετράει μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικό από όσα έχω φτιάξει μέχρι σήμερα. Είναι σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια που ανοίγουν και κρύβουν εκπλήξεις. Δεν θα πω ότι είναι δύσκολο να το φτιάξεις κι εσύ, είναι όμως χρονοβόρο γιατί έχει πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και δεν είναι μιας χρήσεως αφού αυτό το σπιτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ακόμα! Όσο τα παιδιά θα βρίσκονται ακόμα στο σπίτι βέβαια γιατί το μεγάλο μου ήδη λείπει και του χρόνου και το δεύτερο θα ακολουθήσει το πρώτο!
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις κι εσύ είναι τα πιο απλά που μπορείς να φανταστείς.
Μια μεγάλη χαρτόκουτα, χρωματιστά χαρτόνια ή με σχέδια ή με γκλίτερ, θερμοκόλλα και πινέζες με στρογγυλό κεφαλάκι.

Πριν ξεκινήσουμε αποφασίζουμε το μέγεθος που θέλουμε να έχει το σπιτάκι. Σχεδιάζουμε στην μεγάλη επιφάνεια της κούτας ένα σπιτάκι και κόβουμε 2 ίδια κομμάτια. Το ένα είναι το πίσω μέρος του σπιτιού και το άλλο είναι το μπροστινό που εκεί θα πρέπει να υπολογίσουμε 25 πορτάκια να ανοίγουν και να τα σχεδιάσουμε. Καλό είναι να τα αριθμήσουμε για να μην μπερδευτούμε μετά αφού τα ντύσουμε με τα χρωματιστά χαρτιά και δεν ξέρουμε πιο πορτάκι ταιριάζει στην συγκεκριμένη υποδοχή.
Ημερολόγιο Χριστουγέννων από χαρτόκουτα.

Κόβουμε τα πορτάκια και ντύνουμε τον σκελετό με το διακοσμητικό χαρτόνι.
Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης πως να το φτιάξεις.

Γυρίζουμε ανάποδα τον σκελετό και κόβουμε το χαρτόνι σε κάθε πορτάκι για να το ντύσουμε όμορφα και να μην φαίνεται καθόλου η κούτα.
Οδηγίες για να φτιάξεις ημερολόγιο Χριστουγέννων από χαρτόκουτα.

Μετά ντύνουμε με τα χρωματιστά χαρτόνια το κάθε πορτάκι ξεχωριστά. Στο παρακάτω κολάζ φαίνεται η διαδικασία που είναι απλή. Για να στερεώσω τα πορτάκια πάνω στο σπιτάκι, κόλλησα ένα μικρό κομματάκι αφρώδες χαρτόνι από την εσωτερική μεριά του σπιτιού. Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε από ποια μεριά θέλουμε να ανοίγει το κάθε πορτάκι.
Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με πορτάκια.

Μετά θα αποφασίσουμε το φάρδος που θα έχει το σπιτάκι και θα ενώσουμε κομμάτια από την χαρτόκουτα γύρω από τον αρχικό σκελετό. Προτιμήστε να έχει ένα καλό βάθος για να μπορούν μέσα στα πορτάκια να χωρούν και αντικείμενα όπως μολύβια ή ξυλομπογιές.
Το βλέπετε ποιος παρεμποδίζει πάντα τις φωτογραφίσεις μου ε???
Diy χριστογεννιάτικο ημερολόγιο.

Μετά θα κάνουμε τα χωρίσματα γιατί το κάθε πορτάκι θα πρέπει να έχει τον δικό του κλειστό χώρο. Στο ίδιο φάρδος που κόψαμε και τα εξωτερικά τοιχώματα του σπιτιού, θα κόψουμε και τα χωρίσματα. Κολλάμε τα πάντα με την θερμοκόλλα και έτσι τελειώνουμε πολύ πιο γρήγορα.
Ημερολόγιο Χριστουγέννων σπιτάκι.

Τέλος, κολλάμε και το πίσω κομμάτι σε σχήμα σπιτάκι που είχαμε κόψει από την αρχή. Για να ανοίγει το κάθε πορτάκι πρέπει να βάλουμε από ένα χερούλι οπότε οι πινέζες με το στρογγυλό κεφαλάκι θα κάνουν αυτήν την δουλειά. Καρφώστε το στο πορτάκι μαζί με λίγη ζεστή σιλικόνη και αν η πινέζα προεξέχει από την μέσα μεριά, βάλτε κι εκεί μια σταγόνα κόλλας.
Τελευταίο βήμα είναι να διακοσμήσουμε το σπιτάκι και περιμετρικά. Αν θέλετε το ντύνετε με τα ίδια διακοσμητικά χαρτόνια ή το βάφετε όπως έκανα κι εγώ.
Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο σπιτάκι με πορτάκια.

diy beauty advent calentar for christmas

Μέσα στα πορτάκια μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και ανάλογα την ηλικία του παιδιού φυσικά. Τα δικά μου τα κορίτσια είναι μεγάλα και αποφάσισα να είναι ένα ημερολόγιο που θα έχει μέσα κυρίως προϊόντα ομορφιάς αλλά και σοκολατένιες λιχουδιές φυσικά!
advent calentar beauty diy

Έψαχνα από πέρσι να τους αγοράσω παρόμοιο ημερολόγιο αλλά ήταν πολύ ακριβά και έπρεπε να το κάνω αυτό επί τρία. Επίσης δεν είναι όλα τα προϊόντα ομορφιάς κατάλληλα για όλους και μερικά από αυτά δεν τους χρειάζονται καθόλου. Οπότε η λύση για αυτό ήταν να τους φτιάξω εγώ ένα κι εκεί να τους βάζω πράγματα που να τους είναι χρήσιμα, όπως μικρά αρωματάκια, βούτυρο κακάο για τα χείλια, μαντιλάκια καθαρισμού για το πρόσωπο και άλλα τέτοια μικρά και οικονομικά προϊόντα ομορφιάς.
Diy ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο ομορφιάς με πορτάκια.

Αν θέλετε μπορείτε να εκτυπώσετε αριθμούς από το ένα ως το 24 που θα βρείτε πολλά δωρεάν προς εκτύπωση ή μπορείτε και μόνοι σας να γράψετε αριθμούς σε χαρτόνι και να τους κολλήσετε στα πορτάκια. Εγώ έφτιαξα και ένα ακόμα πορτάκι που λέει Χριστούγεννα και θα ανοιχτεί την μέρα των Χριστουγέννων!
Ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια.

Ας δούμε και τα πορτάκια πως είναι όταν ανοίγουν!
Φτιάξε μόνος σου ημερολόγιο σπιτάκι με πορτάκια από χαρτόκουτα.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ομορφιάς.

Αυτό ήταν το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για φέτος και εκτός των άλλων είναι ένα στολίδι για το σαλόνι μας, λαμπερό με τα γκλίτερ χαρτόνια και τα φωτάκια τριγύρω!
Δείτε και τα προηγούμενα που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια για να διαλέξετε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο. Ελπίζω να προλαβαίνετε να φτιάξετε κάποιο από αυτά!

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με κουτάκια
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο σε σχήμα αστεριών
Εύκολο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από τσόχα

Μια όμορφη εορταστική περίοδος ξεκινάει και έχουμε πολλά όμορφα πράγματα να φτιάξουμε!
Καλή συνέχεια φίλοι μου και καλές δημιουργίες! Σας φιλώ ♥



6 σχόλια

  1. Λαμπρινή μου είναι πανέμορφο!! Πραγματικό στολίδι!
    Αυτα τα ημερολόγια ειναι και δική μας αγαπημένη παταδοση, όμως φετος η οικογενεια αλλαξε κι ετσι θα αλλάξουν κι οι παραδοσεις. Δε θα φτιαξω ημερολόγιο αντιστροφης μέτρησης αλλά γιορτινό ημερολόγιο για όσες μέρες που θα ερθει το φοιτητούδι μας και θα είμαστε ξανα όλοι μαζί...
    Φιλιά! Καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μείνει άφωνη Λαμπρινή μου!
    Πολύ δουλειά βρε παιδί μου.
    Έγινε όμως φανταστικό!
    ΜΠΡΆΒΟ γεια στα χέρια σου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ok... το τερμάτισες κοπελιά! εξαιρετικό! χαρά στο κουράγιο σου και στη δουλειά που έριξες! μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουαουυυυυ γκλαμουρατοοοοοοο!!
    χοχοχοοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τέλειο!!!
    Φανταστικό Λαμπρινή μου. Παρα πολύ ωραίο
    Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!Μπορείς να δωσεις διαστασεις υψους κ μήκους; Καλές γιορτές με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή