6 ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

6 διαφορετικές και εντυπωσιακές ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, για να φτιάξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Από το 2011 φτιάχνω για τα παιδιά μου ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι μια αγαπημένη συνήθεια που κάθε χρόνο ακολουθούμε και πως να μην είναι αγαπημένη αφού κάθε φορά αυτά τα ημερολόγια κρύβουν όμορφες εκπλήξεις που τα παιδιά τρελαίνονται για αυτές! Σας τις έχω δείξει όλες στο blog αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ όμορφο να τις θυμηθούμε ξανά για να σας δώσω ιδέες και να φτιάξετε κι εσείς ένα ημερολόγιο για αυτά τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είμαστε μια ανάσα πριν την 1η Δεκέμβρη που θα αρχίσει το ημερολόγιο να μετράει αντίστροφα, όμως πιστέψτε με, προλαβαίνετε γιατί οι ιδέες που σας προτείνω, αν όχι όλες τότε οι περισσότερες, είναι κατασκευές της μιας ώρας το πολύ, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!
6 ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.

Θα ξεκινήσω με το πρώτο που έφτιαξα τότε, πριν από 8 χρόνια και είναι ίσως το πιο εύκολο από όλα όσα θα δείτε σήμερα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελάχιστα και το πιο βασικό υλικό είναι η τσόχα που φτιάχτηκε εξολοκλήρου με αυτήν ακόμα και τα τσεπάκια για να μπαίνουν εκεί οι μικρές εκπλήξεις των παιδιών. Μιας και τα τσεπάκια είναι μικρά και δεν χωρούν εκεί μεγάλα δώρα, είναι ιδανικό για ημερολόγιο με δραστηριότητες ή μηνύματα αγάπης προς τα παιδιά μαζί με ένα μικρό σοκολατάκι!

Δείτε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τσόχα.
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τσόχα.

Το ημερολόγιο με την τσόχα το κρατήσαμε 2 χρόνια και μετά το χαρίσαμε σε μια αγαπημένη μας οικογένεια για να πιάσει τόπο και σε άλλο σπίτι εκτός από το δικό μας. Ήταν γιατί ξαφνικά από τα πολύ εύκολα πέρασα στα δύσκολα και ήθελα να φτιάξω ένα ημερολόγιο με κουτάκια! Ξέρετε πως είμαστε εμείς οι δημιουργικοί και ανήσυχοι άνθρωποι. Θέλουμε κάθε φορά να φτιάχνουμε καινούρια πράγματα και να εξελίσσουμε τις ιδέες σε όλες τις κατασκευές!

Το επόμενο λοιπόν που έφτιαξα ήταν με κουτάκια, σταθερά κολλημένα σε ένα κομμάτι ξύλο και με κορδέλες για να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς να καταστρέφεται τίποτα αλλά να μένει εκεί σταθερό για να ξαναχρησιμοποιηθεί και άλλες χρονιές. Αν μαζεύετε κουτάκια όλη την χρονιά από διάφορα δώρα ή από άλλες συσκευασίες τότε μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε κι αυτό!

Δείτε το ημερολόγιο αντίστροφη μέτρησης Χριστουγέννων με κουτάκια.
Φτιάξε ένα εντυπωσιακό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων.

Το ημερολόγιο με τα κουτάκια το χρησιμοποιήσαμε 3 χρόνια και ακόμα δεν έχει πάθει τίποτα. Το έχω φυλαγμένο στην αποθήκη και με την πρώτη ευκαιρία θα το χαρίσω κι αυτό. Τα άλλα ημερολόγια όμως που έφτιαξα την επόμενη χρονιά δεν ήταν για εμάς. Ήταν πραγματικά, όχι ένα αλλά δύο ημερολόγια, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής και τα έφτιαξα για τα αδέλφια μου με χαρτιά περιτυλίγματος που τα έκανα μικρά φακελάκια για να μπουν μέσα σοκολατάκια και μικρά μηνύματα, ένα για την κάθε μέρα που θα το άνοιγαν!

Δείτε τα εύκολα και γρήγορα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Το 2016 έφτιαξα ένα ημερολόγιο με φυσικά υλικά, με κλαδιά, κουκουνάρια, σπάγκο και ανακυκλώσιμο χαρτί περιτυλίγματος. Αυτό το ημερολόγιο ήταν από τα πιο αγαπημένα μου, μου φέρνει πολύ όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό! Θυμάμαι πολύ έντονα τις στιγμές που το ετοίμαζα και την χαρά που έκαναν τα κορίτσια μου κάθε πρωί που ξύπναγαν νωρίς και έσκιζαν τα πακετάκια για να πάρουν τα δωράκια τους!

Δείτε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.
 Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Το επόμενο που έφτιαξα για τα Χριστούγεννα του 2017 ήταν παρόμοιο με το προηγούμενο αλλά σε αυτό τα πακετάκια είχαν σχήμα αστεριών. Έκοψα τα χαρτιά σε διάφορα σχήματα αστεριών και τα γάζωσα στην ραπτομηχανή για να τα κλείσω. Φυσικά εσείς μπορείτε να τα κολλήσετε με απλή κόλλα. Μιας και αυτά τα ημερολόγια είναι για μια χρήση, την επόμενη χρονιά τους έφτιαξα ένα παρόμοιο.

Δείτε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σε σχήμα αστεριών.
Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης απο χαρτί.

Και φτάσαμε στο τώρα, στο 2019 που πρόσφατα σας έδειξα το φετινό μας ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα. Με το μεγάλο μου κοριτσάκι να λείπει από το σπίτι γιατί είναι φοιτήτρια, όμως τα δικά της δωράκια θα μπουν σε ξεχωριστό κουτάκι να τα ανοίξει όλα μαζεμένα όταν θα έρθει για τα Χριστούγεννα! Αυτό το ημερολόγιο είναι σχετικά δύσκολο για να το φτιάξεις την τελευταία στιγμή, όχι πως αν το βάλεις στόχο δεν θα το καταφέρεις όμως. Είναι φτιαγμένο από μια μεγάλη χαρτόκουτα, χαρτόνια χριστουγεννιάτικα και πολλά μπαστουνάκια ζεστής σιλικόνης.

Δείτε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια.
Ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια.

Αυτές ήταν οι 6 διαφορετικές ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όλες εύκολες κατασκευές, με απλά υλικά που μπορεί να φτιάξει ο καθένας μόνος του χωρίς πολλά έξοδα. Η καθεμία από αυτές μου έχει αφήσει υπέροχες αναμνήσεις και τώρα που τις θυμήθηκα με έχει πιάσει αυτή η νοσταλγία εκείνων των χρόνων που ήταν τα κορίτσια μου μικρά, τα γέλια τους και η χαρά τους κάθε πρωί όταν άνοιγαν τα μικρά δωράκια τους έχει αποτυπωθεί στο μυαλό και την καρδιά μου!

Καλή συνέχεια στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και τα στολίσματα που έχουν ήδη ξεκινήσει! Θα τα ξαναπούμε σύντομα μέχρι τα Χριστούγεννα με ακόμα πιο πολλές ιδέες για κατασκευές!
Σας φιλώ ♥



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου