Diy τραπέζι-κονσόλα για διακόσμηση πίσω από τον καναπέ

Οδηγίες για να φτιάξεις μια κονσόλα, για να διακοσμήσεις και να αξιοποιήσεις τον χώρο πίσω από τον καναπέ.

Αυτό το πρότζεκτ το έχω στο μυαλό μου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είχα τα ξύλα έτοιμα κομμένα να περιμένουν πάνω από ένα χρόνο και παρόλο που ήξερα ότι είναι μια εύκολη κατασκευή και καθόλου περίπλοκη, δεν έβρισκα τον χρόνο να το βάλω μπροστά και να το τελειώσω.
Και ήρθε αυτή η κρίσιμη εποχή που ζούμε...Αυτή η δύσκολη, παράξενη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες αλλά συγχρόνως και όλος ο κόσμος του πλανήτη μαζί με μας. Με τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς μη μπορώντας να κάνει τίποτα κανείς για ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση...
Όταν πρόκειται για την υγεία, τον λόγο τον έχουν μόνο οι ειδικοί και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Να μείνουμε σπίτι και να είμαστε προσεκτικοί. Να που τελικά μόνο αυτά τα δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε και είναι τόσο απλά και εύκολα! Ας υπακούσουμε λοιπόν στις οδηγίες για το καλό όλων μας.

Ευκαιρία μένοντας σπίτι είναι να ασχοληθούμε με πολλά πράγματα που είχαμε αφήσει πριν στο περιθώριο. Μια βδομάδα τώρα που είμαστε μέσα έχω κάνει τόσες δουλειές που ανέβαλα για άααλλη μέρα! Δείτε το και από αυτήν την πλευρά. Και φυσικά δημιουργούμε. Πως γίνεται να είσαι άνθρωπος της δημιουργίας και να μην έχεις δει όλη αυτήν την κατάσταση και από αυτήν την μικρή έστω θετική του πλευρά?!!

Κάπως έτσι έπιασα ξανά στα χέρια μου τα ξύλα που με περίμεναν τόσο καιρό!
Και έφτιαξα ένα τραπέζι-κονσόλα για την πλάτη του καναπέ που πάντα ήθελα να έχω και θα σας εξηγήσω τον λόγο στην πορεία της ανάρτησης. Πάμε να σας δείξω πως το έφτιαξα!
Diy τραπέζι-κονσόλα και διακόσμηση πίσω από τον καναπέ.

[~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Αρχικά να σας πω ότι αυτά τα ξύλα ήταν ένα ράφι που κάποιος το πέταγε κι εγώ το μάζεψα!
Σε κάποιο σπίτι κρεμόταν ενιαίο σ' έναν τοίχο και διακοσμούσε το σαλόνι μαζί με άλλα 2 μικρότερα κομμάτια τα οποία τα μάζεψα κι αυτά εννοείται! Το έκοψα λοιπόν σε 3 κομμάτια και ο σκοπός ήταν αυτός εξ αρχής, να γίνει μια λεπτή κονσόλα για την πλάτη του καναπέ, οπότε έκοψα ένα πιο μακρύ κομμάτι για την επιφάνεια και άλλα 2 ίδια μικρότερα για τα πόδια της κονσόλας.
Έκοψα το ράφι σε 3 κομμάτια.

Ένωσα τα ξύλα με μεταλλικές γωνιές τις οποίες τις έβαψα πρώτα με χρυσό σπρέι.
Ένωσα τα ξύλα με γωνιές.

Δείτε πως έβαλα τις γωνιές για να ενώσω τα ξύλα. Είναι μια διαδικασία χωρίς καμιά δυσκολία.
Το κάτω μέρος της κονσόλας.

Δεν σκέφτηκα να βάψω το έπιπλο που έφτιαξα γιατί το χρώμα του είναι πολύ όμορφο και λουστραρισμένο. Έβαψα μόνο με το ίδιο χρώμα στα σημεία που ήταν τα κοψίματα.
Φτιάκε κονσόλα από ράφια.

Με δύο κινήσεις είχα έτοιμη την κονσόλα που ήθελα να έχω πίσω από τον καναπέ. Είναι στενή, όσο ένα ράφι φυσικά και μικρή που μπορεί άνετα αν την βαρεθώ πίσω από τον καναπέ να την βάλω και σε άλλα σημεία του σπιτιού, στο χολ ή στην είσοδο. Θα ήταν ακόμα πιο όμορφα αν είχε και ένα ράφι από κάτω όμως για εκεί που την θέλω προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο γιατί δεν θα φαίνεται καν.
Diy κονσόλα.

Έτσι λοιπόν τοποθέτησα την κονσόλα μου πίσω από τον καναπέ και ήταν κάτι που ήθελα πολύ να έχω στο σπίτι μου για διακόσμηση αλλά και για πρακτικούς λόγους, όπως να τοποθετήσω εκεί μικρά γλαστράκια με φυτά γιατί το φως αυτό που μπαίνει από κει το χρειάζονται.
Σε επόμενη ανάρτηση θα σου δείξω τις γλάστρες που έφτιαξα και τις έχω εκεί με τα μικρά φυτά μου!
Diy ράφι-κονσόλα πίσω απο τον καναπέ.

Υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για να διακοσμήσεις ένα ράφι-τραπέζι-κονσόλα πίσω από έναν καναπέ και είναι επίσης μια πολύ έξυπνη ιδέα για σπίτια που δεν έχουν αρκετούς χώρους για έπιπλα.
Εύκολη κατασκευή κονσόλας πίσω από τον καναπέ.

Ξέρω ότι πολλοί αναγκαζόμαστε λόγω χώρου να έχουμε μπροστά από μπαλκονόπορτες κάποιον καναπέ, όμως αξίζει να αφιερώσουμε λίγα επιπλέον εκατοστά και να φτιάξουμε μια κονσόλα όπως αυτήν που σας δείχνω. Και φυσικά αυτές οι λεπτές κονσόλες δεν μπαίνουν μόνο μπροστά από μια μπαλκονόπορτα! Ακόμα κι αν έχετε τον καναπέ κολλημένο στον τοίχο, θα ήταν πολύ όμορφο να εκμεταλλευτείτε την πλάτη του και να χαρίσετε κι εκεί λίγα εκατοστά παραπάνω για να διακοσμήσετε αυτόν τον χώρο.
Εύκολο diy κοσνόλα ράφι πίσω από ττον καναπέ.

Μια τέτοια λεπτή κονσόλα για όσους έχουν περισσότερο χώρο στο σαλόνι τους μπορεί να τοποθετηθεί και στην πλάτη του καναπέ ακόμα κι αν ο καναπές βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού.
Οι διακοσμητές το συστήνουν ανεπιφύλακτα σε αυτές τις περιπτώσεις για καλαισθησία και κομψότητα στον χώρο!
Φτιάξε τραπέζι-κονσόλα πίσω από τον καναπέ.

Οι επιλογές για να τοποθετήσεις μια κονσόλα ή ένα στενό τραπέζι πίσω από τον καναπέ είναι πολλές και η δική μου κατασκευή είναι η πιο απλή που μπορείς να δεις. Μπορούν να προστεθούν ράφια από κάτω και να μπουν όμορφα καλάθια για αποθηκευτικό χώρο ή να γίνουν περισσότερα τα ράφια και να δημιουργηθεί μια μικρή βιβλιοθήκη, να μπουν σκαμπό στο κενό ανάμεσα στα ποδιά για να μην είναι εδώ κι εκεί στο σαλόνι και βέβαια με αυτόν τον έξυπνο τρόπο διακόσμησης, μπορείτε να αναδείξετε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα, να τοποθετήσετε πάνω κορνίζες, φυτά, ένα φωτιστικό, βιβλία, κεριά σε γυάλες και οτιδήποτε ταιριάζει στο χώρο και το ύφος του σπιτιού σας.
Κονσόλα-ράφι και διακόσμηση πίσω από καναπέ.

Η δική μου κονσόλα-τραπέζι πίσω από τον καναπέ αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη γλαστράκια και φυτά γιατί με αυτήν την κατασκευή βρήκα τον χώρο και την ευκαιρία να έχω λίγο πράσινο μες στο σπίτι γιατί λόγω έλλειψης του φυσικού φωτός δεν είχα πριν αυτήν την δυνατότητα!
Πως να φτιάξεις κονσόλα-τραπέζι για διακόσμηση πίσω από καναπέ.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα γιατί είπαμε, μένουμε σπίτι και δημιουργούμε, για το καλό όλων μας!
Σας φιλώ (εξ αποστάσεως!) και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας! ♥


3 σχόλια

  1. Με τις γωνιες που σκεφτηκες να βάλεις Λαμπρινη μου φαινεται σχετικα ευκολο να φτιαχτει.Ταιριαξε εξαιρετικα πισω απο τον καναπε αφου δεν ειναι πολυ φαρδυ και λειτουργει αψογα στο χωρο.Να προσεχεις. Φιλακιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία κατασκευή
    Έχω μια ίδια πίσω από τον καναπέ μου καο με βολεύει πολύ.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια χαρα φιλεναδα...μια χαρααααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή