Diy γλάστρες από πλαστικά δοχεία με εφέ πέτρας

Ανακύκλωσε τα άδεια πλαστικά δοχεία μεταμορφώνοντας τα σε όμορφες γλάστρες με εφέ πέτρας.

Έχεις σκεφτεί πόσες πλαστικές συσκευασίες έχεις στο σπίτι σου από προϊόντα που αγόρασες και μετά τις βάζεις στην ανακύκλωση ή τις πετάς? Αν ανοίξεις τα ντουλάπια ή ακόμα και το ψυγείο σου θα βρεις πολλές! Τις έχεις δει ποτέ με άλλο μάτι ή δεν δίνεις καμία σημασία? Δηλαδή για να καταλάβεις τι εννοώ, έχεις δει ποτέ την συσκευασία του γιαουρτιού ή του απορρυπαντικού ρούχων με τις ταμπλέτες, να μοιάζουν με γλάστρες? Φαντασία να υπάρχει παιδιά και όλα γίνονται!
Έτσι έκανα κι εγώ με αυτά τα άδεια πλαστικά δοχεία, που πολλές φορές βέβαια τα έχουμε δει να ανακυκλώνονται, όμως σκέφτηκα μιας και ο καιρός θα φτιάξει σιγά σιγά (ελπίζω!) πρέπει να έχουμε όμορφες γλάστρες για να φυτέψουμε μερικά φυτά και λουλούδια για να ομορφύνουμε τον χώρο μας.
Diy γλάστρες από πλαστικά δοχεία με εφέ πέτρας.

[~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~] 

Πάμε λοιπόν να μεταμορφώσουμε τα πλαστικά δοχεία μας σε πολύ όμορφες γλάστρες με εφέ πέτρας και θα σου δείξω τον πιο εύκολο τρόπο για να το πετύχεις αυτό χωρίς πολλά υλικά.
Θα χρειαστείς:
  • άδεια πλαστικά δοχεία
  • στόκο
  • αστάρι και πλαστικό χρώμα (άσπρο και γκρι)
  • σπάτουλα και πινέλο 
  • (προαιρετικά σκούρο κερί)
Αρχικά θα καθαρίσεις τα δοχεία από τα αυτοκόλλητα που έχουν πάνω τους και θα τα πλύνεις καλά.
Πλαστικά αντικείμενα γίνονται γλάστρες.


Αφού στεγνώσουν θα τα βάψεις ένα χέρι αστάρι και θα περιμένεις πάλι να στεγνώσουν.
Μετά με την σπάτουλα ή ένα κουτάλι θα απλώσεις τον στόκο πάνω στα δοχεία. Δεν θέλουμε ομοιομορφία, το αντίθετο. Θέλουμε ο στόκος να κάτσει ακατάστατα πάνω στα δοχεία για να δημιουργηθούν εξογκώματα και να δώσουμε υφή στις γλάστρες μας. Να μοιάζουν δηλαδή σαν πέτρινες.
Απλώνουμε στόκο σε όλην την γλάστρα.

Θα περιμένεις πάλι να στεγνώσει καλά ο στόκος και μετά θα βάψεις κανονικά με το πινέλο, με το γκρι χρώμα.
Βάφουμε γκρι τις γλάστρες.

Μετά θα αραιώσεις με νερό λίγο λευκό χρώμα και θα το περάσεις με πινέλο πάνω στην γλάστρα. Δεν θέλουμε να την βάψουμε. Θέλουμε να κάτσει λίγο λευκό χρώμα στα εξογκώματα και τις εσοχές που έχουν δημιουργηθεί από τον στόκο.
Στην παρακάτω φωτογραφία το βλέπεις αφού έχει στεγνώσει.
Άσπρο αραιωμένο χρώμα για εφέ πέτρας.

Εγώ είχα σκούρο κερί και το πέρασα σε όλη την επιφάνεια με ένα πανάκι και έχει κάτσει σε μερικά σημεία για να δείχνει το εφέ πέτρας όσο πιο φυσικό γίνεται αλλά στο τελευταίο βήμα μπορείς να σταματήσεις γιατί την τεχνοτροπία της πέτρας θα την έχεις ήδη πετύχει. Αν έχεις κερί μπορείς κι εσύ να το χρησιμοποιήσεις ή να το περάσεις με ένα χέρι βερνίκι.
Diy εφέ πέτρας σε πλαστικές γλάστρες.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές τεχνικές για να πετύχεις το εφέ πέτρας ή του τσιμέντου πάνω σε αντικείμενα. Υπάρχουν και ειδικά σπρέι για αυτήν την δουλειά επίσης. Αυτή που σου έδειξα σήμερα είναι η πιο απλή και εύκολη εκδοχή του με υλικά που είχα στο σπίτι. Κέφι για δημιουργία υπάρχει μπόλικη τώρα που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας, ελπίζω και τα υλικά μας να μην τελειώσουν γρήγορα!
Γλάστρα με εφέ πέτρας.

Να συμπληρώσω ότι για να γίνουν γλαστράκια τα πλαστικά δοχεία θα πρέπει πριν από οποιαδήποτε άλλη εργασία να ανοίξεις και μερικές τρύπες στην βάση τους για να φεύγει το νερό. Επίσης αυτήν την τεχνική εννοείται ότι μπορείς να την δουλέψεις και πάνω σε πραγματικές απλές και πλαστικές γλάστρες για να τις μεταμορφώσεις και να τους δώσεις την δική σου πινελιά με το εφέ πέτρας.
Μεταμόρφωσε τα πλαστικά δοχεία σε πέτρινες γλάστρες.

Εγώ φύτεψα μικρά φυτά και τα έβαλα στην κονσόλα από ράφια που έφτιαξα πριν λίγο καιρό. Είναι ο μόνος χώρος που μπορώ να έχω λίγο πράσινο στο σπίτι και έχω σκοπό να φτιάξω κι άλλα σε διάφορα μεγέθη για να τα έχω εκεί όλα μαζί στο παράθυρο που το βλέπει το φυσικό φως της μέρας.
Εφέ πέτρας σε πλαστικές γλάστρες.


Εφέ πέτρας σε πλαστικά αντικείμενα.


Diy γλάστα με εφέ πέτρας.

Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις, βρες τρόπους να περνάς δημιουργικά στο σπίτι και με υπομονή και αισιοδοξία να ξεπεράσουμε όλη αυτήν την κατάσταση που ζούμε! Να είσαι καλά και να προσέχεις.
Σε φιλώ ♥

5 σχόλια

  1. άρχισες να υποδέχεσαι την άνοιξη!!!!!!!!! να σαι καλα.... κ να δημιουργεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πετυχημένη μεταμόρφωση Λαμπρινή μου. Ειδικά η μακρόστενη μοιάζει σαν τσιμεντένια ζαρντινιέρα. Μπράβο γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα Λαμπρινή μου , πολύ χάρηκα που σε ανακάλυψα και και ακολούθησα !! Είσαι ταλέντο και άξια !! Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγνώριστα έγιναν τα πλαστικά!
    Μπραβο!
    Μακάρι να ερθει κι η άνοιξη να μας φτιάξει λιγο τη διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω μαζεύω τις πλαστικές συσκευασίες Λαμπρινή μου.
    Μου έδωσες έμπνευση.
    Έγιναν υπέροχα τα γλαστράκια σου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή