Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι με παλέτες

Οδηγίες για να ανανεώσεις τα έπιπλα του μπαλκονιού σου και κατασκευές με παλέτες όπως ένα τραπεζάκι και μια βάση για τα λουλούδια σου.

Το πιο ευχάριστο πράγμα για μένα όταν ανοίγει ο καιρός και καλοκαιριάζει για τα καλά, είναι να βγω στο μπαλκόνι μου και να το περιποιηθώ, να δω τι ζημιά μας έκανε στα έπιπλα ο χειμώνας που πέρασε για να τα φρεσκάρω και φυσικά να το διακοσμήσω ανάλογα, να προσθέσω καινούρια λουλούδια και να δώσω χρώμα σε αυτόν τον χώρο που καθόμαστε πολύ συχνά και όλες τις ώρες της ημέρας!
ananeosi-epiplon-mpalkoniou-kai-kataskeves-apo-paletes

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα το δεις δεύτερη ή τρίτη χρονιά το ίδιο γιατί μου αρέσει να το αλλάζω, να κάνω καινούριες κατασκευές και να βάφω κάθε φορά διαφορετικά τα έπιπλα που έχω.
Σου έχω δείξει παλιότερα την μεταμόρφωση μπαλκονιού που κυριολεκτικά με τίποτα δεν θύμιζε το πριν και είχα προτιμήσει να δείχνει σε νησιώτικο στυλ, σε άσπρο και μπλε αποχρώσεις.
Αργότερα σου έδειξα όλες τις οδηγίες για να βάψεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου με ριπολίνη νερού και πως να φτιάξεις για το μπαλκόνι σου οικονομικές κουρτίνες σκίασης από λινάτσα.

Όλα αυτά τα ωραία πριν αποκτήσουμε τον σκύλο μας γιατί το περσινό καλοκαίρι τον είχαμε πολύ μικρούλη και το μπαλκόνι μας δεν σήκωνε πολυτέλειες! Είναι σαν τα μωρά που όταν αρχίσουν να περπατάνε, τα μαζεύουμε όλα από το σπίτι για να μην κάνουν ζημιές!
Φέτος λοιπόν και διστακτικά στην αρχή θα έλεγα, είπα να βάλω μερικά λουλούδια για να δω πως θα αντιδράσει, αν θα σκάβει στα χώματα κτλ και με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως του περνάνε όλα απαρατήρητα χωρίς να δίνει την παραμικρή σημασία! Μεγάλωσε το αγόρι μας!χαχα

Η πρώτη κατασκευή και πολύ εύκολη που έφτιαξα είναι με μια παλέτα, για να κρεμάσω εκεί μικρές γλάστρες με λουλούδια. Το μόνο που έκανα ήταν να βιδώσω τις πλαστικές γλάστρες πάνω στην παλέτα και να την βάψω λίγο με πλαστικό γκρι χρώμα σε μερικά σημεία.
paleta-me-glastres-gia-mpalkoni

Κρέμασα και δύο φαναράκια για να κάνουν ατμόσφαιρα το βράδυ και εσύ αν το φτιάξεις μπορείς να βάλεις και άλλες παλέτες στην σειρά και περισσότερες γλάστρες. Είναι μια εύκολη και όμορφη λύση κυρίως για μικρά μπαλκόνια αλλά και για σημεία που θέλεις να απομονώσεις τον χώρο σου από τα βλέμματα.
paleta-me-kremastes-glastres-gia-to-mpalkoni

Να κι ο Ζίκος που από το δικό του βλέμμα δεν περνάει τίποτα απαρατήρητο, γνωστός και ως ο κουτσομπόλης της γειτονιάς!χαχα
sto-mpalkoni-me-ton-ziko

~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς-Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~

Πάμε να σας δείξω και τα υπόλοιπα όμορφα που έφτιαξα και βλογάω τα γένια μου γιατί αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων που έκανα φέτος μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς μου βγάζει ηρεμία και ξεκούραση. Ανοιχτό γκρι με το χρώμα του ξύλου και απαλά χαρούμενα χρώματα από τα μαξιλάρια και τα λουλούδια.

Αυτά τα έπιπλα ήταν πολύ ταλαιπωρημένα. Τα είχα βάψει πριν δύο χρόνια με μια πολύ κακή λαδομπογιά και σε ορισμένα σημεία ακόμα ένιωθες το χέρι σου να κολλάει ή να γρατζουνίζεται πολύ εύκολα με το παραμικρό. Τα φόρτωσα και τα πήγα στο κτήμα μαζί και το τριβείο γιατί αυτή η δουλειά θέλει τον χώρο της. Πολλή φασαρία και πολλή σκόνη επίσης!
ananeosi-epiplon-gia-to-mpalkoni

Τα έτριψα λοιπόν πολύ καλά να φύγει όσο περισσότερο γίνεται από τα παλιά χρώματα και να έχω μια λεία επιφάνεια. Με τον καναπέ αυτό ήταν πιο εύκολο γιατί ήξερα ότι απλά θα τρίψω και μετά θα βάψω. Με το τραπεζάκι όμως ήταν διαφορετικά γιατί εκτός από τον σκελετό, οι άλλες επιφάνειες του ξύλου που είχε, ήταν φουσκωμένες από το νερό οπότε δεν μπορούσα να τις σώσω με τίποτα.
trapezaki-mpalkoniou-prin

Αφαίρεσα τα χαλασμένα κομμάτια ξύλου και άφησα μόνο τον σκελετό.
diy-trapezi-me-paletes

Την λύση για να αναπληρώσω τα ξύλα από τις επιφάνειες του τραπεζιού μου την έδωσαν οι παλέτες. Διάλεξα τάβλες που να ταιριάζουν μεταξύ τους και να κάθονται ευθεία η μία δίπλα στην άλλη. Πολλές φορές οι παλέτες έχουν στραβές τάβλες και επίσης μερικές πολύ δύσκολα λύνονται. Τα καρφιά που έχουν ενώσει τα ξύλα μπορεί να έχουν σκουριάσει και αυτό σε δυσκολεύει αρκετά όταν θέλεις να την κάνεις κομμάτια. Πιο πολύ κουράστηκα να τις αποσυναρμολογήσω από το να μοντάρω τα ξύλα στο τραπεζάκι!

Τοποθέτησα λοιπόν τις τάβλες στο τραπέζι, τις κάρφωσα και με την σέγα τις έκοψα μέχρι εκεί που έπρεπε. Μετά έτριψα με το τριβείο πολύ καλά για να φύγουν οι αγριάδες και οι ακίδες που έχουν συνήθως οι παλέτες.
pos-na-ftiaxeis-trapezi-mpalkoniou-apo-paletes

Έβαψα τον καναπέ και τον σκελετό του τραπεζιού με πλαστικό χρώμα, το ίδιο που έβαψα και την παλέτα με τα κρεμαστά λουλούδια. Είναι ένα απαλό γκρι και το πέρασα δύο χέρια. Όταν οι επιφάνειες του ξύλου είναι λείες, τότε το βάψιμο με το πλαστικό χρώμα γίνεται παιχνιδάκι. Βάφει εύκολα και στεγνώνει γρήγορα και μπορείς σε μια μέρα να το έχεις έτοιμο να το απολαύσεις.
Στο τέλος απαραίτητο είναι ένα ή δύο χέρια πέρασμα με διάφανο βερνίκι νερού, το οποίο κι αυτό στεγνώνει πολύ γρήγορα. Το βερνίκι το προστατεύει για να μην ξεφτίσει το χρώμα με τα νερά και για να μην βρομίζει εύκολα.
diy-trapezaki-apo-paletes

Με διάφανο βερνίκι νερού πέρασα και τις τάβλες από τις παλέτες και αυτό ήταν εντολή από τα κορίτσια μου που τελικά είχαν δίκιο! Είχα σκοπό να τις βάψω με σκούρο βερνίκι εμποτισμού στο χρώμα της καρυδιάς αλλά τελικά αυτό το φυσικό ξύλο μου ταιριάζει καλύτερα.
metamorfosi-mpalkoniou-trapezaki-apo-paletes

Μπορεί να μην είναι ολόισια κομμένες οι τάβλες ή να υπάρχουν πάνω τους οι τρύπες από τις παλιές πρόκες, όμως αυτή είναι η γοητεία και η ομορφιά του! Μπορώ να σου πω επίσης πως πολλές από αυτές τις πρόκες που έβγαλα και δεν ήταν στραβές, τις ξαναχρησιμοποίησα για να ενώσω τα ξύλα πάνω στο τραπέζι. Ακόμα και η σκουριά που είχαν πάνω τους μου άρεσε και κάνουν το τραπεζάκι να μοιάζει καινούριο αλλά και παλιό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον!
metamorfosi-trapeziou-me-paletes

Ο δίσκος με ψηφίδες είναι μια παλιότερη κατασκευή μου που βρήκε την θέση της στο ανανεωμένο μπαλκόνι μου!
trapezaki-apo-paletes-kataskevi

Όσο για τον καναπέ, με λίγο βάψιμο έγινε και αυτός σαν καινούριος! Του έβαλα τα δερμάτινα μαξιλάρια καθίσματος για να καθαρίζονται εύκολα και να μην κολλάει η τρίχα του Ζίκου πάνω τους και έβαλα τα μαξιλάρια πλάτης που είχα πάντα και έβαζα εκεί με την διαφορά ότι έφτιαξα καινούρια κορδόνια με ριγέ γκρι ύφασμα.
ananeosi-epiplon-mpakloniou

Λίγα μαξιλαράκια για να δώσουν χρώμα και ομορφιά στον καναπέ μας, που μαζί με τα λουλούδια κάνουν τον χώρο χαρούμενο και ξεκούραστο, για να τον απολαύσουμε τις ξένοιαστες ημέρες του καλοκαιριού με θέα την θάλασσα που έχουμε μπροστά μας!
diakosmisi-mpakloniou

Όπως είδες κι εσύ, μια ανανέωση στο μπαλκόνι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ξοδέψεις πολλά χρήματα για να το κάνεις και για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Εμένα δεν μου στοίχισε ούτε ένα ευρώ γιατί είχα το πλαστικό χρώμα και το βερνίκι. Ακόμα και αν δεν έχεις τα χρώματα μπορείς να αγοράσεις ένα κιλό πλαστικό χρώμα που κάνει 6 ευρώ και άλλο τόσο το βερνίκι. Παλέτες μπορείς να βρεις παντού αν τις ζητήσεις για να ανανεώσεις το τραπεζάκι σου ή για να φτιάξεις τον κρεμαστό κήπο σου. Μαξιλαράκια μπορείς να βάλεις αυτά που έχεις ή να φτιάξεις άλλα από παλιά υφάσματα.
Μπορείς ακόμα να κάνεις και ζωγραφική σε μαξιλάρια όπως σου είχα δείξει παλιότερα και να τα βάψεις στα χρώματα που σου ταιριάζουν καλύτερα.
Επιλογές υπάρχουν αρκεί να έχεις κέφι και καλή διάθεση!

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω link για να πάρεις ακόμα περισσότερες ιδέες για να διακοσμήσεις όμορφα και οικονομικά το μπαλκόνι σου!

boho-kremasto-diakosmitiko-gia-to-balkoni

epidapedia-lampa-gia-thn-veranta

kalokairinos-diskos-kai-souver-sxedio-karpouzi

Θα επιστρέψω πολύ σύντομα γιατί η επόμενη μεταμόρφωση που θα σου δείξω δεν έχει προηγούμενο και μαζί με αυτήν σου έχω και μια μεγάλη έκπληξη!
Μείνε εδώ κοντά και μην χαθείς! Σε φιλώ ♥


3 σχόλια

  1. Το έκανες το θαύμα σου πάλι Λαμπρινή μου!! Τα συγχαρητήριά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καινούργια έπιπλα!!! Ειδικά το τραπέζι με τις τάβλες είναι χάρμα οφθαλμών και σε μένα αρέσει καλύτερα το φυσικό χρώμα του ξύλου! Καλά ο Ζήκος πρωταγωνιστεί, κλέβει την παράσταση χαχαχχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο το μπαλκόνι σου Λαμπρινή μου, το βλέπω και το θαυμάζω! Να ξέρεις ότι ή μητέρα μου ήδη "ξεσήκωσε" την ιδέα με τις κρεμαστές γλάστρες στην παλέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή