Μεταμόρφωση παπουτσοθήκης και διακόσμηση με στένσιλ

 Θα σου δείξω μια ιδέα μεταμόρφωσης παπουτσοθήκης, που περιλαμβάνει βάψιμο αλλά και διακόσμηση με στένσιλ σε όποιο σχέδιο σου αρέσει γιατί θα το φτιάξεις μόνος σου!

Οδηγίες για να μεταμορφώσεις και να διακοσμήσεις μια παπουτσοθήκη με στένσιλ που θα φτιάξεις μόνος σου.

Αυτή η μεταμόρφωση της παπουτσοθήκης τα έχει όλα. Έχει βάψιμο με λαδομπογιά και διακόσμηση με ότι σχέδιο σου αρέσει γιατί θα το φτιάξεις μόνος σου πολύ εύκολα και οικονομικά αφού δεν θα χρειαστεί ν΄αγοράσεις τίποτα. Μισό κιλό λαδομπογιά στο χρώμα της αρεσκείας σου για να βάψεις τα πορτάκια της παπουτσοθήκης και ακόμα πιο λίγο για να δώσεις χρώμα στο σχέδιο του στένσιλ, είναι τα μόνα σου έξοδα.

Ο σκελετός της παπουτσοθήκης μου ήταν καφέ, στο χρώμα του ξύλου και το άφησα έτσι χωρίς να το βάψω. Έβγαλα μόνο τα δύο πορτάκια και τα πέρασα 3 χέρια λαδομπογιά για να στρώσει και να δείχνει ομοιόμορφο. Άφησα τα πορτάκια βαμμένα 2 μέρες για να στεγνώσουν πολύ καλά.

Οδηγίες για να μεταμορφώσεις μια παπουτσοθήκη με στένσιλ.

Καθώς περίμενα να στεγνώσουν, εκτύπωσα σε χαρτί α4 πεταλούδες όσες ήθελα για να γεμίσω με σχέδια τα πορτάκια της παπουτσοθήκης. Έκοψα εσωτερικά την πεταλούδα και άφησα περιμετρικά ένα περιθώριο χαρτιού έτσι ώστε να μπορώ να το στερεώσω στα πορτάκια με λίγη χαρτοταινία και να μπορέσω εύκολα να βάψω το εσωτερικό.

Μεταμορφώση παπουτσοθήκης με αυτοσχέδιο στένσιλ

Με λεπτό πινέλο και με μωβ λαδομπογιά, έβαψα το εσωτερικό των πεταλούδων και άφησα να στεγνώσει καλά. Όταν στέγνωσε έβγαλα τα στένσιλ και με μαρκαδοράκι ζωγράφισα τις λεπτομέρειες της πεταλούδας.

Οδηγίες για να ανανεώσεις και να διακοσμήσεις την παλιά σου παπουτσοθήκη.

 Αυτό ήταν! Η παπουτσοθήκη άλλαξε εντελώς εμφάνιση, εύκολα και ανέξοδα και έγινε ένα στολίδι για το παιδικό δωμάτιο. Δίνει μια όμορφη και χαρούμενη νότα στην διακόσμηση του δωματίου και τα κορίτσια μου χαίρονται πολύ που την βλέπουν!


9 σχόλια

  1. Καλησπέρα... μόλις τώρα σε ανακάλυψα... πως μου είχες ξεφύγει τόσο καιρό???

    Υπέροχη η παπουτσοθήκη σου, κουκλίστικη και νεραιδένια!!!

    Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακολουθείς με επιτυχία τα βήματα της πρώτης διδάξασας και μπράβο σου.
    Πολύ κοριτσίστικη και φρέσκια η μεταμόρφωση μιας "αδιάφορης" παπουτσοθήκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφη έγινε!!! Πολύ έξυπνο να φτιάξεις στένσιλ, τα κορίτσια σου τι είπαν; Φαντάζομαι θα ενθουσιάστηκαν, ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δεις που θα κόψω το μαγείρεμα και θα αρχίσω τις καλλιτεχνίες γιατί κοριτσάκια μου πολύ σας έχω ζηλέψει τον τελευταίο καιρό.
    Η παπουτσοθήκη άψογη και οι μωβ πεταλουδίτσες τέλειες........αφού είναι μωβ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επανέρχομαι για να σε ευχαριστήσω πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια στο μπλογκ μου! Επίσης, χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι έχουμε την ίδια τρέλα για τις ζουζούνες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή έγινε! Έχω μια παρόμοια εδώ και χρόνια και κάθε τρεις και λιγο μου έρχεται μια καινούργια ιδέα για το πώς θα μπορούσα να τη φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι πολυ ομορφη και μου εδωσες ιδεα για μια ιδια που εχω..ξερεις που μπορω να βρω τετοια μπογια αλλα φουξια και λαχανι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή